Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Végsőkig kiélezett harc a kézilabda-Bundesligában

2014.05.24. 20:27 Fradista Utazó

Amit már korábban is beszámoltunk róla, a német kézilabda-bajnokság versenykiírása alapján azonos pontszámnál a gólkülönbség rangsorol. Már akkor sejtettük, hogy ez őrült versenyfutáshoz fog vezetni a két élcsapat között, de a valóság minden elképzelésünket felülmúlta, és minden idők legszorosabb bajnoki hajráját hozta a kézilabda-Bundesligában.

thw_kiel.jpg

Fotó: Victoria Weihs, Handball World

A Rhein-Neckar Löwen és a THW Kiel azonos pontszámmal állt négy fordulóval a vége előtt, és sejthető volt, hogy mindkét csapat nyerni fogja minden hátralévő mérkőzését. Három körön át ez ténylegesen így is alakult. A mindent eldöntő utolsó forduló előtt a Kiel és a Löwen is 57-57 ponttal állt, a gólkülönbség némileg az Oroszlánok felé billent: 7 góllal álltak jobban, mint a Zebrák.

A Rajna (németül Rhein) és a Neckar folyók összefolyásánál fekvő Mannheimben otthonos csapat nevének jelentése: Rajna-Neckar-menti Oroszlánok. Az északnémet Kiel pedig a korábban használt fekete-fehér csíkos mezének köszönheti becenevét.

A két meccset (akárcsak a záróforduló minden mérkőzését) azonos időpontban játszották. Az északiak számára kedvező volt, hogy ők otthon játszhattak, míg a Löwen idegenben. Azonban Kielbe az EHF-kupában a Szeged által a múlt héten megvert berlini Rókák (Füchse Berlin) látogattak, míg a mannheimiek a valaha nagy hírű, de mostanában kiscsapatnak számító Gummersbach ottonában léptek pályára, ez a Zebrák ellen szólt.

Azonban mindkét csapat ellenfele számára teljesen lényegtelen volt az eredmény. A Füchse bármilyen eredménnyel ötödik lett volna, a Gummersbach egy pontszerzéssel előreléphetett volna a 13.-ról a 12. helyre, ez viszont egyrészt nem volt reális, másrészt azért annyira nem is sorsdöntő különbség.

A Füchse végül szinte tartás nélkül lépett pályára, és a Kiel a félidőre ledolgozta a hátrányát. Ekkor mindkét csapat azonos pontszámmal, s egyaránt +231-es gólkülönbséggel állt. A Löwen azután legyőzte a Gummersbach ellenállását, és a félidei 2-ről 8 gólra növelte előnyét, meg a Kiel kissé megakadt, tíz perccel a vége előtt 3 góllal az Oroszlánok álltak jobban.

Mindkét csapat ügyvezetője, és sok néző is mobiltelefonnal a kézben nézte a saját csapata mérkőzését, folyamatosan figyelve a másik meccs alakulását, a televíziós közvetítésben pedig a képernyő sarkában ott állt a pillanatnyi bajnoki állás, a két csapat gólkülönbségével.

Innentől ez végképp az idegek harca. Ezt pedig a Kiel bírta jobban. A végjátékban a Löwen sorra rontotta el a támadásait, 5-6 támadást hibáztak el egymás után, szerzett gól nélkül. Az amúgy az egész szezonban, és konkrétan ezen a meccsen is nagyszerűen játszó (15 gólt szerző) Uwe Gensheimer is többször hibázott, Petersson feleslegesen lőtte rá. Megannyi hiba, ezek közül többször is labdavesztés, amiből lerohanásgólt kaptak. Öt perccel a vége előtt egál, mindketten +235.

Az Oroszlánok egyre idegesebbek lettek, és még többet hibáztak. Labdavesztés, kapott gól. Még rosszabbul álltak, még idegesebbek lettek, ismét hiba jött. A 8 gólt nemhogy növelni nem tudták, de csak 5 maradt a végére (40-35). A 35 kapott gól rengeteg, a Gummersbach az egész szezonban sosem lőtt ilyen sokat. A két csapat mannheimi meccsét 36-22-re nyerték a hazaiak.

thw_kiel_meister.jpg

Fotó: Victoria Weihs, Handball World

A Kiel eközben nem hibázott. Bár a két meccset egyidőben kezdték, az időkérések, ápolások miatt Gummersbachban befejződött a meccs, amikor a kieli Sparkassen Arenában még volt másfél perc. Amikor itt is vége lett, Alfred Gislason edző megkérdezte a mögötte állóktól, hogy mi lett a másik meccs. Megmondták, és már kezdődhetett is az ünneplés.

A Rhein-Neckar Löwen a BL Final Four után történetének első bajnoki címéről is egy elbukott végjáték nyomán maradt le.

1. THW Kiel 59 pont +236 gól

2. Rhein-Neckar Löwen 59 pont +234 gólt

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr406202154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása