Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

A képmutatás magasiskolája

2015.05.19. 13:23 Fatusi

Mostanában több alkalommal is megénekeltük, hogy amit az MLSZ labdarúgásunk előmozdítása érdekében próbál tenni, az tolerálhatatlan. Legutóbb éppen egy hete.

Dilettáns, oda nem illő emberek igyekeznek megfelelő mederbe terelni a dolgokat, de sajnos kevés sikerrel. Ugyan a központi akarat megvan, az sem teljesen kizárható, hogy a jó szándék is, a pénzforrások egyelőre nem apadnak (bár nagyon úgy fest, hogy egyre inkább koncentrálódni fognak), színvonal azonban továbbra sincs, a nézők meg aztán végképp hiányoznak.

Ez utóbbi témát is már sokszor, sokféleképpen érintettük (pl. szerzőtársunk kemény hangvételű posztjában), ám mindig előkerül egy-egy újabb finomság, amin lehet csámcsogni, ezt minden lehetséges alkalommal meg is fogjuk tenni.

Ami aktuálisan kiverte a biztosítékot, az a Finnország-Magyarország Európa-bajnoki selejtező jegyárusítási folyamata. Történelmi pillanatnak lehetünk szemtanúi: ez lesz az első idegenbeli válogatott mérkőzés, ahová csak szurkolói kártyával lehet jegyet vásárolni. Méghozzá egységesen 11 000 forintért. Végülis nincs ezzel probléma, rámegy a gatyád a kiutazásra, de legalább olcsó a zsuga. Ja, nem. A holnapi kupadöntő egyik semleges szektorába 12 000 a beugró, tehát az előrelépés megkérdőjelezhetetlen.

A jegyvásárlás megkezdéséről tudósító MLSZ-honlapos hír ezzel a fotóval csábítja az érdeklődőket. A képen a magyar válogatott egyetlen szervezett lelátói csoportját láthatják. Meccsre már nem járnak a "szurkolóbarát" intézkedések hatására.

Van ennél szebb is: "a finn szövetség tájékoztatása szerint, ha valaki magyarként a hazai (finn) szektorok valamelyikébe vásárol jegyet, a belépését a finn labdarúgó szövetség megtagadja". Nagyon csúnya bácsik lehetnek ezek a közismerten a tekintélyuralmi berendezkedésben hívő finnek, akiknek lételeme a negatív diszkrimináció és ráadásul átrázni sem lehet őket, ha folyékony szuahéli-tudással odamész a pénztárhoz, akkor is egyből levágják, hogy Magyarországról jöttél, nincs mese.

Tehát ott tartunk, hogy a drága labdarúgó-szövetségünk minden adminisztratív eszközzel, akár az ellenfél szövetségét is orvul felhasználva igyekszik elérni, hogy a fanatikus, a csapatért több ezer kilométert is szívesen utazó honfitársait távol tartsa. Nehogy véletlenül begyulladjon egy-két pirotechnikai eszköz, ahogy az történt például itt.

Persze, tudjuk, ki lehetne váltani minden kártyát, Csányi Sándor szerint egy darab érv sincs ellene, hiszen a szépen kozmetikázott nézőszámok ugyan még mindig elmaradnak a prekártyisztikus időszakétól, de kiosztottak már majdnem 200 ezer futballkártyát, tehát az emberek érzik, tudják, hogy megkönnyíti a jegyvásárlás folyamatát, csak ki már nem mennek, mert a színvonalat már a hangulat sem pótolja.

 

Minél több ilyet esznek a funkcionáriusok, annál szebbek és okosabbak lesznek

A napokban Kemenes Szabolcs említette, hogy oké, nincs kanyar, csak így nem biztatják őket a csúnya nácifasisztahuligán elemek, ellenben a korzóról a családos és egyedülálló emberek ordenáré stílusban szidják őket. Eddig is ezt tették, de most már kristálytisztán hallják is a labdarúgók. Úgyhogy ezt is elérték: hangulat semmi, viszont az összes káromkodás rázúdul a pályán lévőkre.

Megírtam az MLSZ alternatív, lerövidített közleményét is ezen forrás alapján:

"A finnek elleni mérkőzésre 2015. június 13-án, a Helsinki Olimpiai Stadionban (Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki) kerül sor. A jegyek a vendégszurkolók elhelyezésére szolgáló két szektorba szólnak, és egységesen 11 ezer forintba kerülnek (az ár azonos a hazai szurkolóknak értékesített azonos kategóriájú jegyárral). Az MLSZ úgy döntött, hogy jegyenként 8000 forintot átvállal a nagyon borsos árból, ezzel is elősegítve azt, hogy ezen a sordöntő selejtezőn minél többen, minél nagyobb buzdításban részesíthessék nemzeti csapatunkat. A Helsinki Olimpiai Stadion Finnország legnagyobb stadionja, jelenleg 40.000 néző befogadására alkalmas. Töölö kerületben található, 2 kilométerre Helsinki központjától. A magyar szövetség a nemzetközi előírások alapján 1800 jegyre tarthat igényt, a jegyek közül 1500 darabot az IBUSZ-irodákban és internetes felületünkön mindenféle korlátozás nélkül vásárolhatnak meg, 300-at viszont félreteszünk a Carpathian Brigade nevű szurkolói csoport számára, akik tűzön-vízen át kitartanak a válogatott mellett."

És ekkor belelógott a kezünk a bilibe, valószínűleg úgyis mi járunk tévúton, amikor így képzeljük el egy normális ország normális labdarúgó-szövetségének készülődését egy fontos derby-re.

Mindenesetre:

HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ DÁRDAI PALI!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr47472086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kopi3.14 2015.05.19. 17:54:47

"Történelmi pillanatnak lehetünk szemtanúi: ez lesz az első idegenbeli válogatott mérkőzés, ahová csak szurkolói kártyával lehet jegyet vásárolni. "

Erről tudnak a finnek is? A kártyát ellenőrzik is?

Rich.mond 2015.05.19. 20:14:36

@Kopi3.14: Azt megnézném, amikor a pogácsapusztítók elkezdik a szupporter-vócsör und gud tikit elmagyarázását északi rokonainknak.

Fekete Mamba 2015.05.20. 02:32:32

Az a sok mocskos családos, a legrosszabb fajta tényleg.

Kopi3.14 2015.05.20. 09:35:11

@Rich.mond: Magyarra lefordítom a dilemmém: vajon számi nyelvrokonainknál elmaradott módon, onlány jegyet venni is csak szurkolói kártyával tud a szittya hátranyilazó?

1982 2015.05.20. 16:11:36

@Fekete Mamba: Tőlük rettegve ezrek nem merik kiváltani a kártyát.

malysz ádám 2015.05.28. 23:13:34

Meglepődnék rajta ha a finnek tudnának róla. Egyébként jó hely Helsinki, helyesebben inkább úgy mondanám nem szép, de jó :-)
Ha valaki vesz jegyet hivatalos finn oldalon akkor alighanem simán bejut, bár nem néztem utána, de esélyes hogy így van.
süti beállítások módosítása