Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Focivízió, nyolcaddöntő: 5/8

2016.03.29. 11:20 Püspök utcai gombaszedő

Kedves olvasók, a közelgő Európa-bajnokság kapcsán zenés játékra invitálnánk Önöket! Kontinensünk nemes hagyománya, hogy országaink időről időre megmérkőznek különböző sportágakban: futballban, zenében, az egész világot felperzselő, pusztító háborúkban. E három közül kettőt kombinálnánk jelen sorozatunkban.

A játék lefolyása roppant egyszerű: a csoportköröktől a döntőig haladva, minden héten kiválasztunk az aktuális forduló országainak zenéiből egyet, majd közönségszavazás következik. A győztesek továbbjutnak a következő fordulóba, és újabb versenyművel jelentkeznek majd, a vesztesektől könnyes búcsút veszünk. A sorsolás és csoportbeosztás azonos az EB-ével.

focivizio.jpg

Eredmények

Alighanem a magyar fülnek igen kedves tekerőlant lehetett a döntő motívum Svájc elsöprő győzelmében, kíváncsian várjuk, melyik ország veszi észre először a kínálkozó lehetőséget, és hozakodik elő egy tárogató- vagy bőrdudaszólóval.

Albánia 50%
Ukrajna 50%
Oroszország 42,9%
Németország 57,1%
Csehország 71,4%
Anglia 28,6%
Svájc 64,3%
Törökország 35,7%
Lengyelország
Franciaország
Ausztria
Belgium
Olaszország
Spanyolország
Szlovákia
Magyarország

 

Lengyelország – Franciaország

Mai párosunkat számtalan dolog köti össze, például Marie Curie, Frédéric Chopin vagy a 2009-ben franciából lengyellé változó középpályás, Ludovic Obraniak. De  most egy hétig mégis esküdt ellenségek lesznek, ilyen a foci. 

A lengyel versenyzőről nehéz eldönteni, hogy a munkahelyi szexuális zaklatásról készített-e felvilágosító videót, vagy egy skandináv belsőépítész-irodát reklámoz, de elég meggyőzően teszi, különösen akkor, ha letekerjük a hangerőt. A nyitójelenethez meg csak annyit, hogy: "Bunkó! Remélem, nyertem!"

A Noir Désirről annyit szokás tudni, hogy az énekese egy részeg verekedés során megölte a barátnőjét, majd pár évvel később az egykori felesége (akivel közben újra összeköltöztek) felakasztotta magát. Nem akarunk Oscar Wilde-ot parafrazeálni, de azért ez semmiképp nem jó sorozat.

Az, hogy előtte egész jó számokat is írt, inkább csak szomorú adalék egy szomorú történethez.

 

Címkék: fodbal focivízió


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr778533870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása