Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Pest-megyei mesék

2017.08.09. 15:12 Rich.mond

Legutóbbi bejegyzésünkben a megyei labdarúgás alsóbb szintjein néztünk szét - ott csokorba szedtük a megyei-focival kapcsolatos írásainkat, ezeket most is jó szívvel tudjuk ajánlani. Most azonban a negyedik vonalba kalauzoljuk el önöket, azon belül is legnépesebb megyénk, Pest-megye első osztályába. Ugyanis nem mindennapi izgalmakat várunk ezen bajnokság rövidesen (egészen pontosan ezen hétvégén) kezdődő küzdelmeitől. Lesznek bőven régi ismerősök, egykoron szebb napokat látott városok csapataiból sem lesz hiány. Ám már megjelentek az ambiciózus trónkövetelők is. Szokásunkhoz híven számba fogjuk venni azokat is, akiknek legalább ezen a szinten lenne a helyük. Rengetegen akarnak osztályt váltani, kiesni ellenben értelemszerűen senki sem szeretne, a végső sorrendet lehetetlen megtippelni. 

Előzetesen egy kis bajnokság-história: napjainkra véget ért az NB III átszervezése miatti káosz, így jó eséllyel nem cserélődik ki  a mezőny kétharmada, mint 2013 nyarán. Akkor a 2012/13-ban induló, 16 csapatos mezőnyből mindössze hatan maradtak a 2013/14-es bajnokság rajtjára. Az NB III Duna, Mátra és Alföld csoportja is teli volt Pest-megyeiekkel, akik kénytelenek voltak egy osztállyal lentebb folytatni a mezőny megfelezése után - sőt, a Vác ugye más okból csatlakozott. Az NB III-ból kiebrudalt Viadukt SE - Biatorbágy, Érd, Vecsés, Tura, Tápiószecső, Üllő, Százhalombatta, Nagykőrös - és az egy évvel később kieső Maglódi TC, Tököli VSK, Veresegyház - pedig kiszorította a már régóta megyei szinten focizgató együtteseket, alaposan felforgatva a kialakult erőegyensúlyt. Nem véletlen, hogy az első Pest-megyei bejegyzésünkben szereplő két csapat, a Hévízgyörk és a Budakalász már régen nem tagja a megyei elitnek. 

Azóta néhányan visszatértek az alaposan megerősödött harmadosztályba (a Vác már az NB II-ben van, az Érd, a Vecsés jelenleg harmadosztályúak), míg mások pénzhiány és egyebek miatt még lejjebb adták. Utóbbiakkal foglalkozunk először.

 dabasgyon.jpg

2015/16 bajnoka, a Dabas-Gyón újra a megyei I. osztályban fogadja ellenfeleit - fotó

Versenykiírásról, számokról, stadionokról pár szóban

Hogy tovább húzzuk kitartó, Nyájas Olvasóink idegeit, pár szót még ejtenénk a versenykiírásról. Fontos tudni, hogy a 2017/18-as bajnokság után teljesen átalakul a megyei futballpiramis - bár ez leginkább az alsóbb osztályokat érinti.

Jelenleg az I. osztályban 16 csapat szerepel, a három csoportban zajló megyei II. osztály küzdelmeiben 3*16, míg a III. osztály 7 csoportjában 81 együttes áll rajthoz (tavaly még 94!) . Összességében tehát 145 csapat. Ebből 22 csapat tartalék-együttes. (Két szezonnal korábban 162 gárda indult a megyei bajnokságokban. A 11.7%-os visszaesés nem is olyan kevés).

Tíz éve (2007/2008) a 17 "tarcsival" együtt 149 csapat indult a megyében - úgy, hogy az NB II/NB III-ban még további 16 megyei együttest találunk.

A következő évben (2018/19) már csak két 16 csapatos megyei II. osztályú csoport indul (2015-ben még négy ilyen csoport volt) és csak 3 16 csapatos megyei III. osztályra készüljünk. A maradék számára létrehozzák a megyei IV. osztályt - némi számolgatás után kiderül, hogy 49 csapat kerülne ide per pillanat. Annyi jelentősége ennek azért van az I. osztályra nézve, hogy feltehetőleg kevesebb lesz a visszalépő bajnok. 

És van még egy nagyon lényeges pont, amely megkönnyíti a II. osztályúak életét- szó szerint idézünk innen:

A „megye-kettes” egyesületeknek már nem kell kötelezően U19-es és U16-os utánpótláscsapatot versenyeztetniük, az új szabályozás szerint az U19, U17, U16, U15, U14 (¾ pályás) és U13 (Bozsik) korosztályú Pest megyei bajnokságok bármelyikében összesen két különböző korosztályú gárdát kell szerepeltetniük, melyek közül legalább egy nagypályás – természetesen a korábban is kötelező U11, U9 és U7 mellett. (Az I. osztály utánpótlás-nevelésre vonatkozó szabályozása nem változott.)

Az első osztályban viszont mindez továbbra is kötelező. 

 

Köd előttem, köd utánam

Most kanyarodjunk vissza a bevezetőben említett, ex-NB III-as csapatokhoz és azokhoz az együttesekhez, akik ilyen-olyan indokkal mégsem fognak a Pest-megyei I. osztályban szerepelni, pedig megtehetnék. 

Előre bocsájtjuk, hogy nem lesz könnyű követni életútjukat, ugyanis a bajnokság hagyományainak megfelelően se szeri, se száma a visszalépéseknek, megszűnéseknek, felkéréseknek. Pest-megyében egyszerre jelentkezett az amatőr-bajnokságok összes betegsége és az amúgy is betegeskedő NB III ezt még "felül is fertőzte".

A Diósdi TC-Select végre-valahára búcsúzott az NB III-tól több évnyi szenvedés, kiesés, majd újból felkérés után tényleg elfogyott a pénz és az akarat. Az utolsó 13 bajnokijukat elveszítették, simán kiestek és idén a megyei I. helyett már csak a megyei II. osztályba neveztek. Oda is feltehetőleg csak azért, mert most jutott fel a megyei III. osztályból tartalékcsapatuk, a Diósdi TC.

Sokkal megdöbbentőbb és szomorúbb a tavalyi bronzérmes, a mezőnyszűkítés előtt is stabil NB III-as Turai VSK esete. Nem mellékesen zsinórban kétszer is ők nyerték a Pest-megyei kupát (2016/, 2017), ezért a megyei Szuperkupa találkozót sem rendezik meg, ahol a bajnok Vecsés lett volna az ellenfél.

„A csúcson kell abbahagyni”- mondhatnánk ezt is, hiszen számos siker után - NB III-as bajnok, NB II-es jog, a 2016-17. évi bajnokságban bronzérmes, kétszeres Pest megyei kupagyőztes - csapatunk a 2017-18. évi bajnokságban már nem lép pályára. A következő bajnokságban a TAO rendszernek köszönthetően kizárólag utánpótlás csapatokkal foglalkozunk. A teljes bejegyzés itt olvasható.

turaozd.jpg

NB III-as bajnoki Turán még 2012-ből (bal fölső sarokban a turai kastély). Az ellenfél az Ózd. Képek

Üllőn már a megyei I. osztály is álom, a nemrégiben még NB III-as Veresegyház (náluk jártunk is anno) ugyancsak a megyei II. osztály középmezőnyében gyűjtögeti a pontokat. 

Az újonc Kisnémedi bár kiharcolta a bennmaradást, mégis önként visszatért a második vonalba. Amellett, hogy ez fontos momentum az idei mezőny kialakulásában, hogyan kapcsolódik a fenti, egykoron harmadosztályú együttesekhez? Mindjárt megmagyarázzuk!

Az egykori NB III-as csapatok közül maradtak tehát a megyei I. osztályban: Biatorbágyi Viadukt SE, Tápiószecső, Nagykőrös, Százhalombatta - illetve a később csatlakozó Maglód és Tököl.

Százhalombattáról azért jegyezzük meg, hogy ők egyszer már innen kiestek. Sőt, nem is egykönnyen jutottak vissza, mert tavaly a másodosztályú csoportját megnyerő Bagi TC visszalépésének köszönhetően kérték fel őket a feljutásra, mint legjobb megyei II-es ezüstérmest. Idén pedig pont a fentebb említett Kisnémedinek köszönhetően maradtak az első osztályban. A Turai VSK megszűnése pedig a többek között Urbán Flórián által is trenírozott Nagykőrösi Kinizsi számára jelentette az utolsó szalmaszálat - amibe az alföldiek sikerrel bele is kapaszkodtak. 

Tápiószecső pedig rögtön az NB III szűkítése utáni első megye I.-es szezonjában kieső helyen végzett, de akkor még visszalépések megmentették őket. Egészen a következő szezonig, amikor már nem volt apelláta és kénytelenek voltak megismerkedni a megyei II. osztállyal is.

Közel egy tucat volt NB III-as csapatról beszélünk és közülük mindössze hárman tudtak visszajutni. A többségnek még a megyei I. osztályban maradás is kihívást jelentett. 

Ha már Százhalombatta és Bag... mindkét településnek van dicső másodosztályú múltja. A bagiaké régebbre dotálódik, egészen pontosan 1991 és 1993 között két szezonnyi dicsőség jutott az M3-as autópálya mentén, Gödöllő után található nagyközségnek. Ekkor a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutottak. Sőt, hazai pályán 0-0-t játszottak az Újpesttel - a visszavágón aztán legyűrték őket a lilák. A bagiak a Lippai — Kincses, Kovács, Cseke, Metzger — Nagy, Huszárik, Mészáros, Tamás — Gerendái, Győri kezdőcsapattal léptek pályára. a kispadon Both József ült. A csapatban ez időtájt futballozott a 29-szeres válogatott Esterházy Márton is.

A Százhalombattáé frissebb és hosszabb, csupán a város és a MOL gyümölcsöző kapcsolatában adódó zavarok miatt indult meredek zuhanásnak a település sportélete. Gyakorlatilag 1993 és 2003 között stabilan NB II-es, vagy éppen NB I/B-s a Batta - a Károlyi-testvérek lehetnek ismerősek innen. 2008-ban aztán történt, ami történt és már csak a közel 100 csapatos NB III-ban tudtak elevickélni. Végül már ott sem - a településnek az aranykorban NB I-es kézilabda-csapata is volt, akik többek között MK-bronzéremmel is büszkélkedhettek.

 Seregszemle

Néhányukat már megemlítettük korábban, de akkor lássuk a medvét, vagyis a bajnokságban szereplő csapatokat! A szerencsésen bennmaradó Százhalombattát és a Nagykőröst már megemlítettük, de nézzük a öbbi csapatot! Első körben térképen. 

pest_emgyei_terkep.jpg

Térképen a bajnokság - kép forrása (Nagykáta SE Facebbok oldala)

Először is kezdjük régi kedves ismerősünkkel, a biatorbágyi illetőségű Viadukt-al! - itt olvashatják helyszíni, képekkel gazdagított beszámolónkat kupabravúrjukról. Azt is jegyezzük fel róluk, hogy innen indult Horváth Ferenc edzői karrierje is. Fordult itt meg korábban nem kevés volt válogatott játékos is - pl Juhár. Tavaly a negyedik helyen végeztek, 2 éven belül reális lehet az NB III - ám idén még nem. De figyelni kell rájuk főleg a megyei kupaküzdelmeknél, mert az elmúlt három évben kétszer is a döntőig meneteltek. 

A Viadukt hagyományos pályája a fenti linken is látható Iharos, az egykori torbágyi pálya. Az 1966-ig különálló, biai településrész régi csapatának sporttelepén (Kolozsvári utcai sporttelep) épült mintegy 150 milliós beruházással egy műfüves edzőcentrum, mivel a korosztályos csapatok és a felnőttek már szűkösen fértek meg az Iharoson. Igen ám, de ezt a környékbeli lakók ellenállásának köszönhetően (labdapattogás, világító reflektorok stb. zavarják őket) még mindig nem lehet rendeltetésszerűen használni. Ez azért furcsa, mert ott mindig is sportpálya volt.

kolozsvari.jpg

A 2016/17-es bajnokságban az NB III-ban broznérmet szerző Szigetszentmiklósi TK felbukkanása sokakat váratlanul ért a megyében. (Érdekes, Horváth Ferenc itt is volt edző régebben). Hogy miként jutottak az NB II-től a megyei első osztályig, itt elég szépen összefoglalták. Tipikusan magyar eset, hogy egy milliárdos támogatást megszerző klub inkább visszalép egy osztályt, mint hogy holmi papírmunkával és játékra alkalmas futballpálya keresésével töltse idejét. 

A Dabas-Gyón a 2015-ben megszerzett bronzérme után is némi meglepetést keltve lett bajnok 2015/16-ban és hála nekik az NB III-ban rendezhettek dabasi házirangadót. Megjegyzendő, hogy a csapatot 2008-ban alapították, így igen szép teljesítmény, hogy öt osztályt sikerült ugraniuk nyolc év alatt. Viszonylag simán kiestek a harmadik vonalból, bár ott nem szerepeltek le - legalábbis a bajnokság utolsó harmada előtt teljesen reális esélyeik voltak a középmezőnyre, ám utolsó kilenc találkozójukból mindössze egyet nyertek meg, nyolcat elveszítettek. Ismerős név lehet a csapat szakmai igazgatója, az egykori Vasas-kedvenc Aranyos Imre, a csapatból pedig az egykori FTC játékos (a Maldív-szigeteken is futballozó) Csepregi Richárd, vagy a PMFC-vel NB I-ben is focizó Nagy Adrián.

Váczi Dénessel kezdte meg a felkészülést, de már Vincze Gábor (FTC, Gázszer, Honvéd, sőt, Viadukt) ül az újonc Fémalk-Dunavarsány kispadján. Őket az immáron 44 éves örökifjú, Vácon, Nyíregyházán és Kispesten is megfordult Bábik Tibor szeretné a pályán is győzelemre segíteni. Nem ő lesz az egyetlen rutinos labdarúgója a varsányiaknak, mert tavaly az 59 éves  Koszta János mellett Krajnc Balázs (Békéscsaba, Nyíregyháza, Diósgyőr) és Tüske Roland is Vincze Gábor rendelkezésére állhat - bár Koszta már valószínűleg csak a tanácsaival.

Soha nem értettem, hogy egy olyan népes és gazdag városnak, mint Szentendre miért nincs értékelhető sportélete? Nem hogy NB-s, hanem még megyei elsőosztályban sem találunk szentendrei illetőségű csapatot már a kilencvenes években sem - pedig a Kossuth KFSE sokáig NB II-es. Egészen 2017-ig kellett várni arra, hogy megyei szinten a legmagasabb osztályba jusson a város egyik csapata, a Szentendrei VSE - korábban Szentendrei Amatőrök, vagy Szentendre AFC/ATI néven futottak. A csapatban főleg NB I-es klubok neveléseivel találkozhatunk - MTK, Újpest, Honvéd, Haladás. Érdekesség, de ketten is megfordultak a nem éppen közeli Tarpán (ukrán határ, de érdemes elovasni ezt a bejegyzésünket a helyi focisuliról). Ennek ellenére azért főleg környékbeliekre épül a csapat.

A harmadik újonc a Sülysáp csapata - mindjárt a szomszédvár Maglód ellen kezdenek. Maglód ugye meg tudott kapaszkodni a megyei foci legmagasabb szintjén, bár ők is majdnem két osztályt zuhantak - érdekes módon, ez a jellemzőbb az NB III után, nem a gyors visszakapaszkodás. A sülysápiak számára nem jó ómen, hogy 32 év alatt mindössze kétszer szerepeltek a megyei I. osztályban és mindkétszer utolsóként végeztek (1990 és 2012 volt a két jeles esztendő). Ahogy velük, úgy feltehetőleg a Tököli VSK-val is csak a tabella második felében, vagy középső harmadában fogunk találkozni - masszív csapatok, a szentendreiekhez hasonlóan főként környékbelieket foglalkoztatnak, vagy az első osztályú klubok utánpótlásából kiöregedő tehetséges fiatalokkal kiegészítve.

Sülysáp csak jobb gólkülönbségével előzte meg a Duna-Tisza Aszfalt Törtel együttesét. Utóbbi csapat a 2017/18-as szezonban a Nyíregyházáról menesztett Véber Györgyöt kérte fel, hogy a megyei I. osztályba vezesse a törtelieket.

Nagykátának is van NB III-as múltja és a további sorsuk is már-már klasszikusnak mondható (különösen a fenti történetek után). 2006-ban papíron/elviekben kiestek, de a hagyományok szerint érdeklődők hiányában és a mezőny feltöltése érdekében őket is felkérték még a maradásra, amit örömmel el is vállaltak. A következő évben sereghajtóként estek ki a megyébe, ahonnan továbbzuhantak a megyei II. osztályig. 2015-ig ott is tartózkodtak, mígnem visszajutottak és a 2015/16-os igen nehéz szezon után tavaly már a 8. helyet csípték meg. No de hogyan? Hát úgy, hogy az csapatot benntartó Tóth Imre egyfajta olaszos focit játszatott csapatával.

Elég kevés gólt szereztek (43-at), viszont igen keveset kaptak (mindössze 34-et, ami az ötödik legkevesebb kapott gól a mezőnyben). Érdekesség, hogy ebből a 43 gólból 14-et három meccsen megrúgták (egy 5-0, egy 5-1 és egy 4-0), így a maradék 29 gólt osztották el 27 meccsre. 

nagykata_ultras.jpg

Nagykátai ultrák akcióban - kép: egyesület Facebook oldala

Velük ellentétben a tabellán rögtön utánuk következő Tápiószecső a védekezést minden bizonnyal a gyengék menedékének tartotta, mert csaknem kétszer annyi gólt kaptak - 65-ször rezdült hálójuk, ami a második legtöbb kapott gól volt az egész mezőnyben. Háromszor is öt gólt kaptak - mindháromszor hazai pályán! Igen, egyszer pont Nagykátától. Valami lehet a szecsői levegőben, mert oroszlánbarlangjukban ezen felül háromszor is négy-négy gólt rámoltak be kapujukba. Az egész bajnokság méltó lezárása volt a 30. fordulóban megrendezett Tápiószecső-Tököl, amelyen 5-5 lett végeredmény. Hogy ennek ellenére is a középmezőnyben végeztek, az annak köszönhető, hogy 9 meccsükön is legalább három gólig jutottak. 

A bajnokság egyik legstabilabb együttese a Pilisi LK. 2008 óta egy kis megszakítással tagja az I. osztálynak - a 2013-as földinduláskor kiestek, pedig a tabella 9. helyén végeztek. Ám azonnal visszajutottak, és azóta is az élmezőnyhöz tartoznak. Házi gólkirályuk, Tóth Attila télen átigazolt a Vecsésbe - ősszel 17 gólig jutott! - ami elég érzékenyen érinthette őket. Ekkor még a tabella második helyén álltak, végül ötödikként zártak. Tóth egyébként Vecsésen még 18 gólt tett hozzá ehhez a terméshez. A csapat játékos-edzője (inkább már vezetőedzője) a főleg Diósgyőrből ismert Halgas Tibor. A csapatban vannak rutinos, egykori NB II-es, NB III-as labdarúgók (pl. Páles Tamásnak több, mint 300 NB II-es találkozó van a lábában, Csikós Ferencnek 200 NB III-as). Kérdés, hogy mennyire tudják megismételni a tavalyi teljesítményüket úgy, hogy a csapatból nyáron többen is távoztak.

pil-lk_165.jpg

Pilis-Nagykőrös, 2016/17 szezonzáró mérkőzés. Jövőre két pilisi is a kőrösiekhez igazol. Fotó

Végezetül a tavalyi bajnokság ezüstérmese, a kilencvenes években még másodosztályú, egészen 2006-ig NB III-as Gödöllői SK. Nekik ez a második hely a legjobb eredményük az időközben eltelt 11 évben. A mindössze 23 éves Koziorowski Richárd 17 góllal lett házi gólkirály - tavaly is már 10 találatig jutott. Sőt, azóta az MK első fordulójában is lőtt egy mesterhármast.

A csapat egyébként is igen fiatal, a 21 tagú keretből mindössze négyen töltötték be 25. életévüket. Sokan nevelkedtek Újpesten, vagy más NB I-es csapatnál, de alapvetően helybéliek - sőt, sokan közülük a Gödöllői Góliát FC-ben ismerkedtek meg a labdarúgás alapjaival. Bátran mondhatjuk, hogy a gödöllői csapat még szép jövő előtt állhat. A helyi utánpótlásnevelést dícséri, hogy az NB I-ben nem kevesebb, mint hét gödöllői illetőségű játékos lépett pályára a 2017/18-as szezonban!

Esélyleső

Tipp: A Szigetszentmiklós, Dabas-Gyón, Viadukt, Gödöllő is ott lesz az élmezőnyben - de mi odavárjuk a környékre az újonc Dunavarsányt is a pilisiekkel egyetemben. Elviekben az SZTK-nak simán kéne nyernie a pontvadászatot, de...

Nem lesz könnyű a tavalyi középmezőny ellen - ugyanide várjuk a Maglód, Tököl, Nagykáta, Dabas II, Tápiószecső, Taksony csapatát - de nem valószínű, hogy ők bele tudnának szólni az érmekért zajló küzdelembe.  Bár itt megjegyezzük, hogy Taksonyban két éve még egyértelműen az NB III volt a végső cél. A Nagykőrös vélhetőleg erősít - bár büntetőkkel máris kiestek a kupából a megyei II. osztályú Gyömrő ellen.

Ha ezt jelnek tekintjük, akkor a Szigetszentmiklósnak sem indul jól a szezon, mert simán, 4-2-re kiverte őket a megye II-es alsóházi Újlengyeli DSE csapata. A Százhalombattát a Tököl verte ki egy szoros találkozón (3-2). 

A Százhalombatta, Szentendre, Sülysáp esetében úgy véljük, az elsődleges cél a biztos bennmaradás.

A tarcsik

A megyében nagy hagyományai vannak a tartalékcsapatok indításának. Fentebb olvashattuk, hogy nem kevesebb, mint 22 ilyen gárdát találunk Pest-megye három osztályában - az első osztályban a Dabas II-t. Sőt, a van a megyei III. osztályban egy Dabas III is. 

Ugyanitt, a megyei III. osztály Déli csoportjában pedig találunk egy Nyáregyháza SK I. és egy Nyáregyháza SK II. csapatot is. Ezt annyira nem értjük, az igazat megvallva. Valaha egyébiránt a Dabas-Gyón is tarcsinak indult. 

Mindenesetre szinte mindegyik első osztályú csapatnak van egy tartalékcsapata, amit elindított alacsonyabb szinteken. A képet némileg árnyalja, hogy tavaly három ilyen csapat is megszűnt. 

Nagy hiányzók

Melyek azok a csapatok, amelyekkel mind a település mérete, anyagi helyzete és a hagyományok alapján akár találkozhatnánk a fentiekben? A Veresegyház, Bag, Tura mellett szép számmal találunk olyan sorstársakat, akik 1990 után bizony fociztak ennél lényegesen magasabb szinten is.

Fóti SE (majd Újpest FC-Fót) - még 2003-ban is az NB I/B középmezőnyében szerepelnek, majd inkább visszalépnek 5 szezon másodosztályú szereplés után az NB III-ba. 2006 és 2009 között három osztályt zuhannak, jelenleg is csak a megyei III. osztályban szerepelnek.

Dunakeszi Vasutas - 1988-tól stabil harmadosztályú, némi kilengéssel - amibe még másodosztályú szezon is beletartozik - sőt, a PNB idején még az akkor másodosztályt jelentő NB I is. 2012-ben megszűnnek. Jelenleg a városnak egy megyei II. osztályú csapata van, VS Dunakeszi néven.

Törökbálinti TC - főként a megyei I. osztályban találkozhattunk a fekete-fehér mezes TTC-vel, avagy Lindab-Törökbálint csapatával. 2007-től feljutnak az NB III-ba, ott rögtön ezüstéremig jutnak. Egészen 2012 tavaszáig itt szerepelnek, majd négy év megyei I. osztály után éppen most, a 2016/17-es szezon végén esnek ki a megyei II. soztályba.

Dömsöd - ki hinné, hogy a DSE 1988 és 2005 között mindössze egy szezont nem az NB III-ban töltött? - akkor gyorsan meg is nyerték a Pest-megyei pontvadászatot. 2008 óta azonban megyei szinten sem tudnak az elit közelébe kerülni.

 Alsóbb szinteken...

A megyei I. osztályú csapatokat bemutató térképen látható, hogy távolról sem egyenletes a lefedettség. Ha hozzátesszük, hogy az NB II-es Vác Óbudán, a III. Kerületi TVE stadionjában játszik, akkor bizony a teljes északi rész kiesik a vérkeringésből - a déli-délkeleti részre ez nem igaz, köszönhetően a harmadosztályú csapatoknak és az NB II-es Ceglédnek.

Most pont ebből, a futballban kevésbé prosperáló régióból szemezgetünk, mert errefelé találhatóak a legszebb fekvésű futballpályák. A Dunakanyarról pedig itt írtunk korábban.

zebegenynagymaros.jpg

Zebegény - megyei III. osztály - kép: egyesület FB oldala

visegrad_07_05_245.jpg

Visegrád (megyei III.)-FTC Öregfiúk pályaavató

pile.jpg

Pilisszentkereszt (megyei III.) - fotó: pilesc.hu

kospallag.jpg

Kóspallag (megyei III. osztály) - Fotó: egyesület FB oldala.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr4512723870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Millerdraft 2017.08.09. 15:39:08

Köszi Ricsi, ismét tudunk mindent az induló bajnokságról. Nincs is más dolgunk mint hétvégén sörrel a kezünkben kiállni a lelátóra.
CSAK VIDOK!

Rich.mond 2017.08.09. 15:54:32

@Millerdraft: És a megye II is egy galgamenti derbivel indít (Bag-Hévízgyörk). Szinte sajnálom, hogy Kispest-Újpest van a hétvégén :)

Tököm Állat 2017.08.10. 00:41:41

Az idei Magyar Kupa menetelésünk a végére is ért,szinte mire a cikk megjelent..Budakalász-Viadukt 3-1

Tököm Állat 2017.08.10. 10:19:34

Számomra a legnagyobb hiányzó a Zsámbék együttese.Annak idején vérre menő rangadókat vívtunk egymással.Viszont már vagy 20 éve átigazoltak a Komárom-Esztergom megyei bajnokságba,s azóta nem találkoztunk..

Tököm Állat 2017.08.10. 10:25:38

A másik a feljutás kérdése.Nálunk is cél az NB III,s egy elég tehetséges fiatal garnitúra jött most össze,akiket sikerült is egyben tartani.De:már pár éve beleszagoltunk a harmadosztály levegőjébe és ez alapján úgy gondoljuk,hogy inkább a megyében harcoljunk a dobogóért szomszédvárakkal,mint a harmadosztályban a középmezőnyben számunkra teljesen semmitmondó,többszáz km-re lévő Andráshidák,Gyirmót II-k,Csornák ellen

Rich.mond 2017.08.10. 10:29:34

@Tököm Állat: Azt hittem ott a Törökbálint az ősi rivális

Rich.mond 2017.08.10. 10:30:37

@Tököm Állat: Szabolcsból ezért nincs hat éve feljutó az NB III-ba

Tököm Állat 2017.08.11. 00:50:00

@Rich.mond: velük ritkán voltunk egy osztályban.Nálunk csak pár éve kezdték el komolyabban támogatni a focit.Előtte tízévente egyszer feljutottunk egy évre a megye 2-be.Sóskút,Páty,Budakeszi,Zsámbék az ősellenségek.Egy Törökbálint elleni meccsre emlékszem a régebbi időkből.Na viszont az pont egy rögbimeccsre emlékeztetett :D

Millerdraft 2017.08.14. 10:26:19

@Tököm Állat: És persze a pilisi csapatok. Piliscsaba, vagy Szentiván mindig jelentős ellenfél volt.

Tököm Állat 2017.08.20. 09:06:03

A megye három egyik környékbeli csapatánál is nagyra törő terveket szőnek.Nyolc játékost csábítottak el 150 ezres alapfizetéssel.Jó helyre megy ismét a TAO.

Rich.mond 2017.08.20. 16:55:49

@Tököm Állat: azigen, Szabolcsban is mindig van egy ilyen falu. PÁr év utánúgyis visszakerülnek a megye háromba
süti beállítások módosítása