Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpghungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1982/83 Franciaország - Magyarország mérkőzés (különkiadás)

2018.07.16. 06:49 maribor_

1982. október 6., a hónap első szerdája

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_headlines.jpgBabrak Karmal hivatalos baráti látogatása kiemelkedően fontos esemény országaink reményteljesen fejlődő kapcsolatainak történetében

Lássuk először a hét első felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.

október 4.

Kádár Jánosnak, a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága első titkárának és Losonczi Pálnak, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsa elnökének meghívására hivatalos, baráti látogatásra - párt- és állami küldöttség élén - hazánkba érkezett Babrak Karmal, az Afganisztáni Népi Demokratikus Párt Központi Bizottságának főtitkára, az Afganisztáni Demokratikus Köztársaság Forradalmi Tanácsa elnöke. A delegáció fogadására a Ferihegyi repülőtéren megjelent Kádár János, az MSZMP Központi Bizottságának első titkára és Losonczi Pál, az Elnöki Tanács elnöke.

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_kadar_janos_babrak_karmal.jpgKádár János és Babrak Karmal a Kossuth Lajos téren

Az első ízben hazánkba látogató magas rangú vendég különgépe délelőtt érkezett a légikikötőbe. Rövid, szívélyes üdvözlés után Babrak Karmal és a küldöttség tagjai, a magyar vezetők társaságában, gépkocsikba szálltak, s díszmotorosok kíséretében az ünnepélyes fogadtatás színhelyére, a Kossuth Lajos térre hajtattak. Az Országház előtt, az afgán és magyar nemzeti lobogókkal díszített téren, a vendégek tiszteletére felsorakozott a magyar néphadsereg díszzászlóalja, s budapesti dolgozók, fiatalok százai gyűltek össze a küldöttség üdvözlésére. 

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_afgan_fiatalok.jpgHazánkban tanuló afgán fiatalok üdvözlik a vendégeket

Ezután a Parlament delegációs termében megkezdődtek a hivatalos magyar-afgán tárgyalások. A Kádár János vezette magyar tárgyaló csoport tagja: Losonczi Pál, Várkonyi Péter, Marjai József, a Minisztertanács elnökhelyettese, Puja Frigyes, Kapolyi László ipari államtitkár, Nagy Gábor, az MSZMP KB külügyi osztályának helyettes vezetője, Házi Vencel külügyminiszter-helyettes és Kiss Dezső. Az afgán tárgyaló küldöttséget Babrak Karma vezette. 

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_magyar_afgan_targyalasok.jpgMegkezdődtek a tárgyalások a Parlament delegációs termében

Véleményt cseréltek a világ sorsát érintő nemzetközi kérdésekről; hangsúlyozták az enyhülés megőrzésének fontosságát, a világbéke megszilárdításában érdekelt valamennyi erő összefogásának szükségességét. Áttekintették a két párt és ország bővülő kapcsolatait és az együttműködés fejlesztésének lehetőségeit. Az MSZMP Központi Bizottsága este a Parlament Vadász-termében az afgán vendégek tiszteletére díszvacsorát adott, amelyen Kádár János és Babrak Karmal mondott pohárköszöntőt.

Csehszlovákia Kommunista Pártja Központi Bizottságának meghívására a csehszlovák fővárosba utazott Németh Károly, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, a Központi Bizottság titkára. Kíséretében van Karakas László, az MSZMP KB tagja, a KB pártgazdasági és Ügykezelési osztályának vezetője és Pataki István, a KB külügyi osztályának munkatársa. Németh Károly és kíséretének búcsúztatásán jelen volt Stefán Oross, a budapesti csehszlovák nagykövetség ideiglenes ügyvivője.

Hivatalba lépett a CDU-CSU és az FDP által alkotott új koalíciós kormány, miután Karl Carstens államelnök kinevezte Helmut Kohl 16 miniszterből álló kabinetjének tagjait, valamint az államtitkárokat és államminisztereket, akik a nap folyamán a parlamentben letették a hivatali esküt. A kabinetben a CDU nyolc, a CSU és az FDP négy-négy tárcát kapott. Az új kancellár is átvette hivatalát Helmut Schmidttől. Ebből az alkalomból mindketten rövid beszédet mondottak. A régi és az új kancellár egyaránt hangsúlyozta „a nyugatnémet külpolitika folyamatosságának szükségességét”. Kohl aláhúzta, hogy az új kormány politikája „kiszámítható lesz a nyugati partnerek, de a kelet-európai országok számára is”.

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_kohl_kormany.jpgAz új nyugatnémet kormány

Változatlanul harci eseményekről érkeznek hírek Libanon különböző területeiről. Egy izraeli harci gép berepült Nyugat-Bejrút fölé, s a hangrobbanás okozta pánikban a városrész lakosai az utcákra menekültek. Tel-Avivi bejelentés szerint ismeretlen személyek Bejrúttól 15 kilométerre a Damaszkusz felé vezető úton tüzet nyitottak egy izraeli katonai autóbuszra. A közlemény szerint a páncélöklökkel és kézi fegyverekkel végrehajtott támadásban hat izraeli katona életét vesztette, huszonkettő pedig megsebesült. Tel-Aviv palesztin fegyvereseket vádol az akcióval.

New Yorkban ismét találkozott egymással Andrej Gromiko szovjet és George Shultz amerikai külügyminiszter, hogy folytassa a vitás nemzetközi kérdésekről a múlt héten, kedden megkezdett eszmecserét, A találkozóra a szovjet ENSZ-képviselet épületében került sor. Szovjet részről Anatolij Dobrinyin washingtoni nagykövet és Georgij Kornyijenko külügyminiszter-helyettes, amerikai részről a többi között Lawrence Eagleburger külügyminiszter-helyettes és Richard Burt európai ügyekkel megbízott külügyi államtitkár vesz részt a tárgyalásokon.

október 5.

Kádár János, a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának első titkára a KB székházában találkozott Babrak Karmallal, az Afganisztáni Népi Demokratikus Párt Központi Bizottságának főtitkárával, az Afganisztáni Demokratikus Köztársaság Forradalmi Tanácsa elnökével, aki párt- és állami küldöttség élén hivatalos, baráti látogatáson tartózkodik hazánkban. A szívélyes légkörű megbeszélésen áttekintették a párt- és államközi kapcsolatok fontosabb kérdéseit, és kifejezték kölcsönös szándékukat az együttműködés szélesítésére. Beható eszmecserét folytattak a nemzetközi helyzet időszerű kérdéseiről, különös tekintettel a közel- és közép-keleti, eseményekre, valamint azokra az afgán kezdeményezésekre, amelyek a térség problémáinak politikai megoldására, a szomszédos országok kapcsolatainak tárgyalásos úton történő rendezésére irányulnak.

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_kadar_janos_babrak_karmal_2.jpgBabrak Karmal és Kádár János az MSZMP KB székhazában

Várkonyi Péter, az MSZMP Központi Bizottságának titkára megbeszélést folytatott Mahmud Barjalajjal, az Afganisztáni Népi Demokratikus Párt (ANDP) Politikai Bizottságának póttagjával, a központi bizottság titkárával. Ezután Várkonyi Péter és Mahmud Barjalaj alá írta az 1983-84. évekre szóló együttműködési megállapodást. Pozsgay Imre, a Hazafias Népfront Országos Tanácsának főtitkára Szaleh Mohammad Zerait, az Afganisztáni Nemzeti Hazafias Front elnökét fogadta. Puja Frigyes külügyminiszter Sah Muhammed Doszttal, az Afganisztáni Demokratikus Köztársaság külügyminiszterével tárgyalt a nemzetközi élet és a magyar-afgán kapcsolatok időszerű kérdéseiről; a találkozón jelen volt Házi Vencel magyar és Mohammad Sakhi Daneshjo afgán külügyminiszter-helyettes.

A magas rangú afgán párt- és állami küldöttség programja délután gyárlátogatással folytatódott. Babnak Karmal és kísérete Losonczi Pálnak, az Elnöki Tanács elnökének társaságában felkereste az Egyesült Izzót. A vendégeket a nagyvállalat bejáratánál Gábor András ipari miniszterhelyettes, Závori László, a IV. kerületi pártbizottság első titkára, valamint az Egyesült Izzó vezetői fogadták, majd Dienes Béla vezérigazgató adott tájékoztatást az 1896-ban alapított, ma már 30 ezer dolgozót foglalkoztató nagyüzem tevékenységéről.

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_babrak_karmal_egyesult_izzo.jpgAz afgán vendégek az Egyesült Izzó egyik lámpagyártó soránál

Ezután Budapest nevezetességeivel ismerkedett Babrak Karma és kísérete. A huszonöt éve alapított Magyar Munkásmozgalmi Múzeum termein Esti Béla főigazgató vezette végig a vendégeket, bemutatva a magyar munkásság kialakulásának, osztállyá szerveződésének főbb állomásait, életkörülményeit reprezentáló kiállítási tárgyakat, fényképeket, korabeli dokumentumokat. Babrak Karmal különösen nagy figyelemmel szemlélte azt a nagyméretű tablót, amely az oroszországi szovjethatalom megszilárdítását segítő kétszázezer magyar internacionalistának állít emléket. A rövid városnézés késő délután a Halászbástyán fejeződött be; itt Kelemen Lajosnak, a fővárosi tanács elnökhelyettesének kalauzolásával ismerkedtek a városképpel, Budapest nevezetességeivel. Az afgán párt- és állami küldöttség programja a Magyar Állami Népi Együttes székházában ért véget, ahol megtekintették a társulat előadását.

Németh Károly, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, a Központi Bizottság titkára Prágába érkezett, a CSKP Központi Bizottságának meghívására. A vendéget a csehszlovák főváros főpályaudvarán Mikulás Benő, a CSKP KB titkára és más személyiségek üdvözölték. Németh Károly nem sokkal Prágába érkezése után látogatást tett Gustáv Husáknál, a CSKP KB főtitkáránál, Csehszlovákia köztársasági elnökénél. Szívélyes, elvtársi légkörben eszmecserét folytattak a két testvérpárt és ország kapcsolatairól, amelyek megállapításuk szerint eredményesen, a CSKP és az MSZMP legutóbbi kongresszusán hozott határozatok szellemében fejlődnek.

Szíria azzal vádolta Izraelt, hogy a Libanonban állomásozó Szíriai erők állásainak bombázásával megszegte a tűzszünetet. A SANA szíriai hírügynökség jelentése szerint az izraeli bombázók két ízben kíséreltek meg támadást a Dar el-Bajdar hegyvonulat körzetében. A szíriai légvédelem „megakadályozta az izraeli repülőgépeket a támadás céljának elérésében”. Egy izraeli katonai szóvivő ezzel ellentétben azt közölte, hogy az izraeli bombázók megsemmisítettek egy szíriai rakétaindító állást.

A libanoni hadsereg elrejtett fegyverek és lőszerek, valamint „bujkáló külföldiek” után kutatva nagyszabású akcióba kezdett Nyugat-Bejrútban. A közelmúltban újjászervezett libanoni hadseregnek ez eddig a legnagyobb erődemonstrációja. Az akciót - amelyet segítenek a több nemzetiségű erők amerikai egységei is - palesztinok és a fegyvereiket megtartó libanoni baloldali csoportosulások ellen irányul. A hadsereg egységei harckocsik és páncélozott szállító járművek fedezete alatt jártak házról házra a libanoni főváros főleg muzulmánok lakta részében, s szemtanúk szerint őrizetbe vettek mindenkit, akinek nem volt érvényes személyi okmánya.

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_amerikai_tengereszgyalogosok.jpgAmerikai tengerészgyalogosok megfigyelő állása a bejrúti repülőtér délkeleti határvonalánál

október 6.

Heves megyébe látogatott az afgán párt- és állami küldöttség, amely Babrak Karmalnak, az Afganisztáni Népi Demokratikus Párt Központi Bizottsága főtitkárának, az Afganisztáni Demokratikus Köztársaság Forradalmi Tanácsa elnökének vezetésével, hivatalos, baráti látogatáson tartózkodik hazánkban. A vendégeket, akiket elkísért Losonczi Pál, az Elnöki Tanács elnöke, Egerben, a megyei pártbizottság székháza előtt Vaskó Mihály, a pártbizottság első titkára és Maróti Sándor, a megyei tanács elnökhelyettese fogadta. Vaskó Mihály tájékoztatást adott a 350 ezer lakosú megye politikai, gazdasági és kulturális életéről. Mint elmondta, a megye mezőgazdasága elsősorban a zöldségtermelésben, a szőlő- és a borgazdálkodásban ért el kiemelkedő eredményeket. Ezután a magas rangú vendégek - Varga Vilmos városi tanácselnök kalauzolásával - Eger nevezetességeivel ismerkedtek. Megtekintették az épülő Csebokszári városrészt, felkeresték a középkori várat, majd rövid sétát tettek a történelmi belváros központjában.

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_babrak_karmal_eger.jpgSéta az egri Dobó István téren

Délután a magyar mezőgazdasággal, a szövetkezeti parasztság életével ismerkedett az afgán küldöttség. A detki Magyar-Bolgár Barátság Mezőgazdasági Termelőszövetkezet munkájáról, terméseredményeiről Szabó Imre elnök tájékoztatta a vendégeket.

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_babrak_karmal_detk.jpgFrissen szedett szőlővel kínálják a detki tsz-ben a kedves vendégeket

A küldöttség útja ezután a téesz szőlőtáblájára vezetett, ahol az éppen betakarított termést emelték teherautóra. Miközben megízlelték a három éve telepített, kékfrankos fajtájú szőlőt, a szüretelő asszonyok a vendégek köré gyűltek, s üdvözölték őket. Czimer Imréné téesztag egyenesen Babrak Karmalhoz fordult. - Van-e Afganisztánban szőlő? - kérdezte. - Nagyon sok - hangzott a válasz. - És szövetkezet? -  Van, de még csak most kezdtük a szervezésüket. Nagyon reméljük, hogy nem is olyan soká mi is büszkélkedhetünk az önökéhez hasonló kitűnő termelőszövetkezetekkel. Babrak Karmal este fogadta a Demokratikus Ifjúsági Világszövetség több vezetőjét. A találkozón Barabás Miklós, a DIVSZ főtitkára biztosította Babrak Karmalt, hogy a világ demokratikus és haladó ifjúsága a jövőben is tevékenyen támogatja az afgán nép és ifjúság igazságos harcát a forradalmi vívmányok megvédéséért, a belső és külső reakció erői támadásainak visszaveréséért. Az afgán párt- és állami küldöttség vezetője később találkozott a hazánkban tanuló afgán diákok egy csoportjával.

A Német Demokratikus Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából Kádár János, a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának első titkára, Losonczi Pál, az Elnöki Tanács elnöke és Lázár György, a Minisztertanács elnöke táviratban üdvözölte Erich Honeckert, a Német Szocialista Egységpárt Központi Bizottságának főtitkárát, a Német Demokratikus Köztársaság Államtanácsának elnökét és Willi Stophot, az NDK Minisztertanácsának elnökét.

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma ismét nyíltan beavatkozott a lengyel belügyekbe. Szóvivője útján elítélte a varsói kormánynak a lengyel szakszervezeti mozgalom újjászervezésére vonatkozó terveit, s azzal fenyegetőzött, hogy a „Szolidaritás” esetleges végleges feloszlatása jelentősen befolyásolná a NATO álláspontját. Ilyen lengyel lépésnek - mondta a külügyi szóvivő - „komoly belső hatásai lennének, és jelentős tényezőként esnék latba a nyugata szövetségnek a lengyel helyzettel kapcsolatos, folyamatban levő értékelésében is.”

Az amerikai kereskedelmi minisztérium hivatalosan közölte: exporttilalmat léptet életbe négy nyugatnémet cég ellen, mivel a vállalatok - figyelmen kívül hagyva Reagan elnök várakozását - részt vesznek a Szibériából Nyugat-Európába irányuló gázvezeték építésében. Az amerikai kereskedelmi minisztérium szerint az AEG-Kanig, a Mannesmann-cég, továbbá egy esseni és egy düsseldorfi vállalat amerikai szabadalmakon alapuló berendezéseket szállít a Szovjetuniónak. Ezért, a most bejelentett exporttilalom értelmében, a folyamatban levő hivatalos vizsgálat befejezéséig, e négy NSZK-vállalat nem juthat hozzá amerikai olaj- és gázipari berendezésekhez és technológiához.

Humor:idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_humor_1.jpg

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_humor_2.jpg

Reklám:
idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_reklam.jpg

Külkereskedelem:
Rövidesen megkezdődnek az első 2400 lóerős új típusú tolóhajó üzemi próbái a Magyar Hajó- és Darugyárban. A hajó szovjet megrendelésre készül, s még az év vége előtt átadják partnerüknek a korábban szállított tolóhajóknál jóval nagyobb teljesítményű, korszerűbben és kényelmesebben felszerelt vízi járművet. Az új típus a jövő évtől felváltja a 2000 lóerősöket. Az MHD-nak a legnagyobb vásárlója a szovjet Szudoimport és Masinoimport külkereskedelmi egyesülés.

A Magyar Televízió műsorán a Petrocelli:

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_petrocelli.jpgA főszerepben Barry Newman

A magyar-francia rivalizálás már koala délután megkezdődött: 14:30-kor rendezték Kispesten a két ország utánpótlás-válogatottjának mérkőzését.
idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_u21_2.jpg

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_u21_3.jpg

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_u21.jpgTakács, az utánpótlás-válogatott középcsatár harcban a labdáért, mögötte Varga II.

A francia-magyar mérkőzéssel egy napon megkezdődtek a "magyar csoportban" az EB-selejtezők. Luxemburgban: Görögország-Luxemburg 2:0 (2:0), G.: Anastopoulos (2).

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_luxemburg_gorogorszag_papaioanu.jpgPapaioanu lő kapura

És akkor lássuk a lényeget, a válogatott találkozót.

Franciaország-Magyaroroszág
Párizsba beszökött az ősz, már csak sápadtan süt a nap, de azért kellemes az idő (16-18 fok), és remélhetően ilyen marad estig is, amikor a Parc des Princes stadionban, hosszú idő után újra találkozik a két régi ellenfél, Franciaország és Magyarország válogatottja. Sorrendben ez lesz a 19. összecsapás a két együttes között, ezúttal barátságos alapon. Legutóbb ugyanis tétmérkőzésen randevúzott a két együttes négy esztendeje Argentínában, a Mundialon. A két ország közötti mérleg ugyan a magyar csapat javára szól (12 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség), de az utóbbi esztendőkben a franciák kiemelkedőbb sikereket értek el, mint a magyar labdarúgók. Mar del Platában ők nyertek 3:1 arányban, s a spanyolországi remek teljesítményük még mindenkinek élénken él az emlékezetében. A magyar válogatott hétfő délután - Brüsszelen át - érkezett Párizsba, ahol a mérkőzés színhelyéhez közeli ötcsillagos szállodában lakik csütörtök délig. Különben a szokottnál több a labdarúgó a keretben (21), mert a csapat csütörtök délután jótékony célú mérkőzésen is részt vesz a főváros közelében. Miután otthon szombaton újra bajnoki fordulóra kerül sor, ezért lesz szükség az erők tartalékolására. Ugyanúgy, ahogy a franciák, a magyar válogatottba is meghívtak két „külföldit”, Fazekast és Csapót. Utóbbinak könnyebb a dolga, hiszen „otthon” van, a Toulouse játékosa augusztus óta. A mérkőzés iránt különösebb érdeklődés nem tapasztalható, elég mérsékelt volt az elővétel.
idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_merkozes.jpg

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_merkozes_2.jpg

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_roussey_toth_jozsef.jpgAkcióban a franciák gólszerzője, Roussey; Tóth József (balról) bajban

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_szentes_tigana_hannich.jpgTigana Hannich szorításában, hátrébb Szentes

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_roussey_hannich_katzirz.jpgA gól. Katzirz a földön, Hannich szomorú szívvel, Roussey pedig boldogan veszi tudomásul, hogy hálóban már a labda

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_roussey.jpgRoussey gólja egy másik kameraállásból

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_platini_kerekes.jpgPiatini, a franciák kiválósága Kerekes Attila mellett lövi el a labdát

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_kelemen_gusztav.jpg

idokapszula_nb_i_1982_83_franciaorszag_magyarorszag_kelemen_gusztav_fazekas_laszlo.jpgMagyar cserék két pillanata: Fazekas és Kelemen készülődnek pályára lépni


A mérkőzés gólja 

A mérkőzés színvonala elmaradt a várakozástól. A francia válogatott mindvégig nagy mezőnyfölényben volt, de ezt egyetlen szerencsés góltól eltekintve, nem tudta újabbakkal növelni, hiányzott játékából a világbajnokságon megcsodált ötletes támadásvezetés és befejezés. A magyar csapat leegyszerűsítette a találkozót, legfontosabbnak tartotta, hogy gólt ne kapjon. Idegenben a legtöbb csapat ezt teszi azzal a különbséggel, hogy a védekezés mellett, ha kevesebbszer is, de kezd ellentámadásokat is. Ennek a felfogásnak csak ritka jeleit lehet tapasztalni a magyarok játékában. S bár a minimális vereség Párizsban vendégcsapatnak nem „leégés”, a magyarok számára újbóli tapasztalat: tovább kell kísérletezni.

Kiemelt támogatónk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepsport.jpg

Aranyfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_kepes_sport.jpg

Ezüstfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_labdarugas.jpg

Bronzfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepszabadsag.jpg

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1982/83

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1980/81
Időkapszula: NB I. - 1981/82
Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: emailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr4313543613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fandor 2018.07.21. 18:37:37

Eza Babrak Karmal látogatási riport mennyire szürreális....

A korabeli (illetve kicsit későbbi) kabaré szerint: Kedves Kádár elvtárs, az Ikarus buszok rendben megérkeztek Kabulba, de a kilövőnyílásokat és a töltényeket nem találjuk....

Listen to Éles István, Horváth Szilveszter - K-vonal by Péter Halász 13 #np on #SoundCloud
soundcloud.com/p-ter-hal-sz-7/eles-istvan-horvath-szilveszter-k-vonal
süti beállítások módosítása