Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Magyarország - Kazahsztán 39-15 (22-8)

2019.11.30. 12:18 Fradista Utazó

Kazahsztán az ázsiai selejetezőből jutott ki a világbajnokságra. A meccs eredményét meg már a címben elárultuk. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a mienkkel párhuzamosan játszott mérkőzésen az oroszok laposra verték Kínát, míg az eggyel korábbi időpontban Japán megizzadt Argentína ellen, akkor úgy érezzük, nem Ázsiából fog jönni a női kézilabda megújulása. 

vb_noi_2019_hun.jpg

A Kazahsztán kezdőcsapatában szereplő játékosoknak is voltak időnként olyan nehézségeik, amelyek láttán az NB I-ből is elzavarnák őket, a kazah válogatott egyszerűen messze van az európai élvonaltól. A kérdés igazából az, hogy akkor hogy is kerülhetnek egy világbajnokságra. De erre is megadtuk már a választ: kijutottak a selejtezőből. Az pedig tulajdonképpen nem az ő hibájuk, hogy a többi ázsiai országban még ilyen szinten sem tudnak kézilabdázni. Vagy akár sehogy se: az ázsiai országok zöme be sem nevezett a selejtezőre sem, még tíz ország se jött össze, pedig még Ausztráliát is bevették. 

Blogunk sajnos nincs olyan helyzetben, hogy a Japánban rendezett világbajnokság helyszínéről tudósíthatna. Illusztréciüként felhasználható sajtófotókat pedig a rendezők eddig nem tettek közzé. Így a válogatott tablóképét válaszottuk cikkünkhöz, a Magyar Kézilabda Szövetségtől. 

Bőven van lehetőségük erről emélkedni. Egyszrészt azért, mert amikor ezt írom, még nem készült el a hivatalos statisztika, a fotókról nem is beszélve. Másrészt azért, mert olyan sok elemeznivaló a magyar válogatott játékán, meg úgy általában a mérkőzésen nem volt. Nincs azonos kategóriában ez a két csapat, amikor úgy igazán komolyan vettük a játékot, akkor a kazahok csak nézték, hogy mi történik, a nézőtérre kivezényelt japán gyerekek meg sikongattak a lelkesedéstől. Bár ők valószínűleg akkor is sikongattak volna, ha Kazahsztán nyer. Nem biztos, hogy felismerték, hogy a zöld és a sárga mezesek nem együtt, hanem egymás ellen igyekeznek valamilyen eredményt elérni. 

51-szer lőttünk kapura (igen, közben meglett a statisztika), Kazahsztán 46-szor. Csakhogy míg mi ténylegesen 49-szer el is találtuk a kaput, ők a lövéseik egyharmadánál már ezt az akadályt sem tudták venni: 8 mellé/fölé, 4 kapufa és 4 lesáncolt lövés a mérlegük. Azaz, ha a magyar kapusok egyetlenegy lövést sem védtek volna ki, akkor is simán nyerünk. Így meg, hogy pontosan a lövések felét (15/30) kivédték, még simábban.

Öt játékosunk is hibátlanul lőtt (a kazahoknál 50% volt a legjobb), Márton Gréta 7/7 mutatója még egy ilyen mérkőzésen is figyelemreméltó. A mezőnyjátékosok közül csak Kovacsics Anikó és Tomori Zsuzsa nem szerzett gólt. A magyar csapat egyetlen harminc év feletti mezőnyjátékosa kapura sem lőtt, viszont védekezésben szerzett 4 labdát, és adott 3 gólpasszt is, ami védekezőspecialistáktól szokatlan. 

Olyan szempontból jó volt Kazahsztán ellen kezdeni, hogy a magyar csapat nagyon fiatal, a tavalyi junior világbajnok keretből öten is itt vannak (Faluvégi Dorottya, Klujber Katrin, Háfra Noémi, Tóvizi Petra és Márton Gréta), plusz az idei U19 Európa-bajnokok közül Vámos Petra. Közülük Klujber, Faluvégi, Márton és Vámos abszolút világverseny-újonc, ami a felnőtt mezőnyt illeti. Ma mind meglőhették az első világbajnoki góljaikat (Márton ugye rögtön hetet), Vámos a három gólja mellé kiosztott pár gólpasszt is, szóval egy sima meccsen debütálhattak. 

Holnap egészen biztosan nehezebb lesz. Bár óvatos vagyok az előrejelzéssel, mert egy éve is nehéz meccsre számítottam Spanyolország ellen, aztán simán győztünk. A spanyolok ma laposra verték a doppingügy miatt erősen megtépázott kerettel érkező Romániát. A mérkőzés vasárnap, magyar idő szerint délelőtt tíz órakor kezdődik, Magyarországon az M4 Sport közvetíti. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr3115331570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása