Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Magyarország - Kazahsztán 46-19 (20-18)

2021.03.19. 19:04 Fradista Utazó

Viszonylag rövid idő, szűk másfél év alatt másodszor játszottak női kézilabdázóink Kazahsztán ellen. Mint már a címben elárult eredményből kiderült: ez se volt sokkal izgalmasabb, mint az előző

olimpia_noi_2021_hun_kaz.jpg

Fotó: MKSZ

A VB-hez képest extra körülmény, hogy Kazahsztánnak igazából itt se kellett volna lennie, eredetileg Kína szerepelt volna a csoportunkban, de ők kétszer is visszaléptek (a kettő közt újra jelentkeztek). A Covid-19 rendesen megkavarta a selejtezőket is, eleve egy évvel korábban kellett volna ezeket lejátszani, és egyedül a mi selejtezőcsoportunkban van meg a létszám, a másik kettőben össze se jött négy-négy csapat. 

A magyar válogatottnak Szerbia, Oroszország és Kazahsztán ellen kell kivívnia az olimpiai részvétel jogát, a csoportból két csapat lehet ott Tokióban. Azt már a selejtező előtt sejtettük, hogy Kazahsztán itt nem sok pontot fog szerezni, szóval a szerbekkel és az oroszokkal kell lemeccselnünk a kijutást - a kazah meccseket meg le kell játszani..

Ez a körülmény alaposan befolyásolta a mérkőzést: azon kívül, hogy a két pontot be kellett gyűjteni (nem nyerni nehezebb lett volna), fontos volt az is, hogy senki ne sérüljön meg, és ne is fáradjunk el jobban, mint feltétlenül muszáj. Ezért eleve nem is a legerősebb keretet neveztük be (többet lehet cserélni a meccsek közt, mint ahány tartalékjátékosunk összesen van), és a mérkőzésen belül is nagyon erősen forgatta a csapatot Elek Gábor szövetségi kapitány. 

A mérkőzés maga az első félidő közepéig volt izgalmas, akkor még csak egyetlen góllal vezettünk, hogy aztán már a szünet előtt legyen közte tíz is, a végére pedig a harminc is látótávolságon belülre kerüljön. Végül nem lett meg, de, hacsak nem játszunk döntetlent Szerbia ellen (és kapunk ki mindketten az oroszoktól), ennek nem lesz jelentősége. A meccs elemzésének semmi értelme, csak egyetlen statisztikát emelnék ki: több gólt lőttünk, mint ahányszor Kazahsztán eltalálta a magyar kaput (46 ill. 38), szóval még nulla védéssel is simán nyertük volna a meccset. 

Az olimpiai részvételről a ma esti orosz-szerb, valamint a magyar válogatott szombati és vasárnapi mérkőzése fog dönteni. Azok nem lesznek ilyen simák.

Szombaton Szerbia ellen 16:30-kor, vasárnap Oroszország ellen 20:30-kor lépünk pályára. Mindkét találkozót élőben közvetíti az M4 Sport. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr5316470834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása