Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Angolkór – Már megint a németek nyertek

2013.08.21. 16:11 Püspök utcai gombaszedő

Mai különös történetünk helyszíne az angolok orra alá oly sokszor borsot törő Németország.

1973 nyarán a wolverhamptoni illetőségű Oxbarn Social kb. megye 7-es csapata "edzőtúrára" ment Mainzba. Igaziból inkább volt ez közös családi nyaralás, de azért edzettek is, és ha már ott voltak, gondolták, játszanának egy meccset.

oxbarn-fc-243373423-237134.jpgAz Oxbarn FC ma is létezik, bár bajusz és hajpánt valószínűleg már kevesebb van. (fotó: birminghammail.co.uk)

Az edző írt egy levelet a polgármesternek(!), hogy hát izé, itt vagyunk, nem nagyon ismerünk errefele senkit és nem tudna-e ajánlani egy környékbeli csapatot, akivel a hétvégén megmérkőzhetnénk. A polgármester másnap visszaírt, hogy találtak nekik ellenfelet az SVW Mainz személyében és akkor szombaton viszlát a pályán.

Felvirradt a nagy nap, elindultak a megadott címre, de már ahogy közeledtek, nagyon gyanús volt, hogy a pálya körül pilonok magasodtak, és megépített lelátók is voltak. Gondolták, hogy biztos társbérletben használják egy komolyabb csapat stadionját.

Ahogy még közelebb értek és meglátták a kígyózó sorokat a pénztár előtt, kezdtek pánikba esni, hogy rossz címre jöttek és lekésik a valódi meccset.

De mentek tovább, és akkor meglátták a pénztár mellett a táblát meg a plakátokat, amik mind azt hirdették, hogy a Mainz a híres-nevezetes Wolverhampton Wandererst fogja fogadni. Persze nem az FSV Mainz (bár akkor még ők sem voltak túl acélosak), hanem az SVW, akik azidőtájt "mindössze" harmadosztályúak voltak, de pár évvel korábban még közel álltak a Bundesligába való feljutáshoz is.

Az angolok becsületére legyen mondva, hogy így is vállalták a meccset, de se az ellenfelük, se a nézők nem sejtették, hogy ők nem azok, akiknek hitték őket. Azért úgy az ötödik-hatodik gombóc után biztos leesett, a tizennnegyedik után a hazai játékosok már nem ünnepelték a további gólokat, tizenhét után a vendégkapus megpróbálta a meze alá rejteni a labdát, a közönség meg már egy emberként szurkolt annak, hogy végre át tudják lépni a félpályát.

Végül 21-0 lett az eredmény, bár a német beszámolók szerényen csak 20-0-t említettek. Mert hát mégsem illik megalázni az ellenfelet.

A fenti írás a WSC beszámolója alapján készült.

Címkék: anglia fodbal


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr475469722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása