Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Becsei József (1950-2013)

2013.11.26. 16:19 sjose

Rövid hír adja tudtunkra: Súlyos betegség után életének 63. évében elhunyt Becsei József, az MTK egykori kiváló balszélsője.


Valószínűleg kevesen emlékszenek már ki volt Becsei József, ez az írás a kitűnő játékosnak állít emléket.

becseij.jpg

1967 augusztusában egy Nyíregyházán megnyert meccsen mutatkozott be az NB 1B-ben a BVSC színeiben. Egy héttel később a Szőnyi úton már gólt is szerzett a Ganz-MÁVAG elleni győztes meccsen a miskolci testvércsapat 7:0-ás legyalulásához már két góllal járult hozzá.  Remek teljesítménye felkeltette a Hungária körútiak érdeklődését és 1969-ben 19 évesen már az MTK csatársorának szélén riogatta a kapusokat. 1969 október 5-én a Tatabánya ellen 3:0-ra megnyert meccsen küldte először pályára Kovács Ferenc első gólját pedig az Eger ellen szerezte egy hónappal később.

A 63.percben Becsei parádés egyéni alakítással, három játékost is kicselezett, aztán hat méterről a tehetetlen Landi mellett a jobb sarokba helyezett (4:1)

1970 és 1975 között stabil csapattag volt, 38 gólt szerzett. Összesen 148 meccset játszott az MTK színeiben  mielőtt néhány évre visszavonult. 1978-ban még két évre visszatért igaz már csak a második osztályba a Spartacushoz igazolt. 1974 szeptemberében, az osztrákok ellen (Bécsben Hans Krankl góljával a „sógorok" 1–0-ra győztek) a válogatottban is bemutatkozott, ez lett egyetlen válogatott szereplése.

Hét évvel fiatalabb öccse, a Vasasban játszó Becsei Péter tagja volt az angyalföldiek eddigi utolsó (1976–1977-es) bajnokcsapatának, később az Ózdi Kohász, a Salgótarjáni BTC és a Csepel játékosa volt, 43 éves korában, 2000 májusában hunyt el.

A szurkolók főleg biciklicseleire emlékeznek, meg arra, hogy nagyon jó játékos volt:

Becsei volt a 70-s évek legnagyobb MTK tehetsége. Megkockáztatom, hogy nem csak a Koritár-Kiss-Becsei trióból vihette volna a legtöbbre, de a teljes hazai korosztályából. De az akkori viszonyok között kezelhetetlen volt, a városi legenda szerint volt olyan meccs, amikor Bakos Blumi bácsi nem csak egy szobában aludt vele, de még hosszú zsinórral magához is kötötte. A kezelhetetlensége miatt aránylag korán abbahagyta...

1970-ben Közép-európai kupameccsen hosszabbítást érő gólt lőtt a Torino-nak (a hosszabbítást az MTK nyerte meg).

2zdpy84.jpgIgazi kupahangulat volt az MTK-Torino meccsen...

Becsei József, nyugodjék békében!


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr825654032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása