Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Reménykedünk

2014.10.10. 12:17 Rich.mond

Felszállt a válogatott repülőgépe, kigördült a szurkolói vonat a Nyugati pályaudvarról, és több Facebook-poszt szerint magyar szurkolók tartanak Bukarest felé némi székelyföldi, kolozsvári kitérővel. Nyilván nem csak azért utaznak ki, hogy megmutassák magukat a bukaresti Nemzeti Stadion felspannolt közönségének, hanem mert győzelemben, vagy legalábbis pontszerzésben reménykednek. A szép szavakból és a fogadkozásból elég! A küzdeni akarás alapkövetelmény, nem jár érte piros pont és elismerés. Eredményt szeretnénk. Szeretnénk büszkék lenni a nemzeti tizenegyünkre és nem eshetik meg az a szégyen, hogy két forduló után keresztet vethetünk arra, hogy kijussunk a 24 csapatos Európa-bajnokságra. Csak az örök optimista szurkoló mondatja velünk, hogy van miben reménykednünk? Részben igen, mert a magyar győzelemre azért kicsi az esély, de a pontszerzés nem menne csodaszámba.

sieucepulamea.jpg

Igen, 1972-ben lőttünk utoljára gólt Bukarestben. És igen, 1981 óta nem győztük le keleti szomszédunkat. De még pontot is ebben az évben szereztünk ellenük utoljára. A nagy számok törvénye alapján most már igazán összejöhetne akár egy pontszerzés, vagy akár egy nyomorult gólocska. Persze nem ebben bízunk, ennél valamivel racionálisabb módon közelítjük meg a témát.

Dárdai Pali. A reménység szinbóluma. Egy nem hazai, de mégis hazai edző. Német precizitás, de pontosan ismeri a hazai játékosokat, közeget, problémákat. Fogalmunk sincs, mire lesz képes. Az már mindenesetre most biztos, hogy a csapat új impulzust kap, megszűnt a Pintér kinevezése óta a csapatra zúdult erősen negatív össztűz. Persze ennek zöme a volt kapitányon csattant, de óhatatlanul is kihatott a játékosok hangulatára. Öröm az örömben, hogy hozzánk hasonlóan a román szövetségi kapitány, Victor Piturca is teljesen tanácstalan a várható kezdőcsapatot, taktikát, hadrendet illetően. Ez nekünk nyilván jó.

Piturca megítélése erősen ellentmondásos Romániában, folyamatosan ellenszélben dolgozik. És valljuk meg őszintén, annyira azért nem nagy mágus. Nem szerencsés a szerencsére hivatkozni a riválissal kapcsolatban, de az előző selejtezősorozatban az ellenfél bénázó védelme, lepkéző kapusa, meg a számukra szerencsés körbeverések értek egy pótselejtezőt. Ott a görögök erőlködés nélkül verték őket. A román válogatott egyáltalán nem bombaerős. Tudom, tudom, a miénk még annyira sem az, de mégsem Hollandiába, vagy Madridba utazunk – tényleg, a spanyolok is kikaptak tegnap Pozsonyban. Közhely, de ma már bárki bárkit legyőzhet.

Tehát a román kapitány távolról sincs körülrajongva Romániában. Egy magyarok elleni vereség könnyen az állásába kerülhet, tehát óriási a nyomás rajta. Ugyanez vonatkozik játékosaira is. Egyszer akár ők is hibázhatnak. A közönségük által kikezdett, görcsös csapatot pedig ízekre szedik a Dárdai-bébik.

Valahogy így álmodtuk meg. De előzetesen azt sem bánnánk, ha egy dögunalmas meccsen a fegyelmezetten védekező magyar válogatott lehozná a meccset döntetlenre. Ne feledjük, hogy lesz még hazai meccs is, remélhetőleg nem zárt kapuk előtt. Érdekes, a románoknak ebben is szerencséjük van, mert Görögországban is zárt kapuk előtt játszottak.

A döntetlen azt jelentené, hogy életben maradtak továbbjutási reményeink.

Most őszintén, mi mást tehetnénk? Bizakodunk. Ha (adja Isten!) győznénk Romániában, a magyar futball gondjai – írtunk róla itt és itt is – nem oldódnának meg. De a nap vasárnap mégis fényesebben ragyogna. Hétfőn is.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr536777309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyarfutball.hu 2014.10.10. 20:13:26

Srácok! Örök hálánk üldözne, ha megkaphatnánk a fenti jegyet szkennelve a gyüjteménybe:
www.magyarfutball.hu/hu/belepojegyek-berletek

maribor_ 2014.10.13. 15:32:24

@magyarfutball.hu: Szia, bocsi, én is egy válaszra vártam idáig, de nem kaptam. Én is ilyen formában kaptam az egyik ismerősömtől, ráadásul FB-n. Azt tudom, szkenner nincs neki, csak mobilról fotózik. Majd még próbálkozom, de nem tudok igérni semmit, nem rajtam múlik.

magyarfutball.hu 2014.10.13. 21:21:31

@maribor_ Kösz! Minden megoldás érdekel. Hátha van neki több is, szívesen elugrunk a szkennerrel is (ha ez a szó nem kelt félelmet mostanában).

maribor_ 2014.10.14. 05:05:09

@magyarfutball.hu: Kicsit nehézkes a kommunikáció, nem mai csibe a target...
süti beállítások módosítása