Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Ki lehet-e kapni Algériától?

2013.01.19. 12:17 Fradista Utazó

A kézilabda-világbajnokság csoportkörének zárómérkőzésén válogatottunk Algéria csapatával csap össze. Az már korábban eldőlt, hogy csapatunk a csoportban a harmadik vagy a negyedik helyezést éri el, azaz biztosan továbbjutunk. Amint már korábban utaltunk rá, ill. Rich.mond kolléga is számolgatta, számunkra túl nagy különbség a harmadik és a negyedik hely között nincsen (továbbvitt pontok a mostani lebonyolítási rendszerben nincsenek), sőt, ha két lépésnyit tekintünk előre, úgy tűnik, talán még jobb is lenne a negyedik hely. 

Ha megnyerjük az esti mérkőzést, akkor harmadikak vagyunk a csoportban. A negyedik hely ez esetben Algéria és Egyiptom közt dől el. Mindkét afrikai csapatnak három pontja volna, ilyenkor az egymás elleni eredmény dönt, csakhogy épp' azért van páratlan számú pontjuk, mert egymással döntetlent játszottak. Ez esetben az abszolút gólkülönbség dönt. Ebben most Algéria 18-cal jobban áll, csakhogy ők ugye velünk játszanak (és, ha kikapnak, akkor biztosan romlik a gólkülönbségük), Egyiptom pedig Ausztrália ellen lép pályára,és egyáltalán nem lehetetlen, hogy ezen a mérkőzésen ledolgozzák 18 gólnyi hátrányukat (Algéria több, mint húsz góllal verte Ausztráliát). 

Ha viszont ma Algéria nyer, akkor biztosan ők a harmadikok, mi a negyedikek, Egyiptom pedig nyerhet akár száz-nullra is a kenguruk ellen, akkor is kiesik. Az ő meccsük van előbb, tehát ők lejátszák a sajátjukat, aztán felülnek a lelátóra, és izgulnak, hogy este számukra megfelelő eredmény születik-e. Ha Algéria pontot szerez, bizonyára csalódottak lesznek. 

Ennek a kitérőnek még megmagyarázzuk az értelmét, most térjünk vissza a magyar válogatottra!

A legjobb 16 közt mindenképpen a szlovén-szerb-lengyel trió egyike jön. Hogy ők hárman milyen sorrendben végeznek a csoportban, az ma dől el, de az eddigi eredményeik alapján alig hajszálnyi különbség van a három csapat közt, szóval szinte mindegy, melyikkel játszunk. Viszont a legjobb nyolc közt az az ág tűnik könnyebbnek, ahová negyedik helyezettként juthatunk. Egyes vélemények szerint tehát jobban járnánk a negyedik hellyel, azaz érdemes volna ma kikapni. Két szempont miatt ez azonban mégsem tűnik annyira szerencsés ötletnek:

  • Bár a legjobb 8 közt jobb ágat hozhat ki egy negyedik hely, de odáig el is kell jutni. Senki nem garantálja, hogy a legjobb 16 közt megverjük az ellenfelünket (jelenleg még nyitott, hogy ez Szlovénia vagy Szerbia lenne, de mire játszunk, már tudni fogjuk). Ha pedig ott kikapunk és kiesünk, akkor máris nem fog olyan nagy ötletnek tűnni a mai vereség. Ez esetben a csapatnak úgy kellene hazajönnie, hogy hat meccséből csak az első kettőt nyerte meg, utána sorozatban négyet elveszített, közte egyet Algéria ellen is. Ez mindenképpen rossz hangulatot szülne, a kézilabdás társadalom minden szintjén. 
  • A Nemzetközi Kézilabda Szövetség elnökét úgy hívják, hogy dr. Hasszán Musztafa. Egyiptomi. Ha Egyiptom válogatottja ma este csalódott lesz, akkor bizonyára csalódott lesz Musztafa úr is. Az pedig a folytatás szempontjából nem biztos, hogy jó nekünk, ha az elnök úr azt látja, hogy országa csapatát egy nem teljesen sportszerű mérkőzésen (hisze, hogy jobbak vagyunk Algéria csapatánál, afelől nincs kétség) ejtjük ki, ráadásul egy rivális afrikai csapattal összefogva. 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr325026932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mundr 2013.01.19. 14:37:09

Nem lehet. Főleg, ha Mocsai helyébe képzelem magamat:)

Rich.mond 2013.01.19. 14:51:31

Pont Mocsai szeret kalkulálni már a csoportmeccsek alatt. Az olimpián ez azért nem volt feltűnő, mert mondjuk 4-5 helyett 11-et kaptunk a spanyoloktól.Big deal. Itt viszont...

Mundr 2013.01.19. 18:37:33

Ha jól emlékszem párszor már került a maihoz hasonló dilemmába, ami azért merőben más, mint amit említesz és akkor nem élt vele. De lehet rosszul emlékszem, de bennem valamiért az él, hogy nem szoktunk cigánykodni (skandinávkodni?)

Rich.mond 2013.01.20. 18:57:41

Elnézve az orosz-brazilt talán mégiscsak megérte volna. Mázlista volt, akit a C csoportba sorsoltak.

miller draft 2013.01.20. 20:00:20

Kellett volna, ez vegytiszta.

Fradista Utazó · https://rajnaikozepkor.blog.hu/ 2013.01.20. 20:04:25

Az össze "ki kellett volna kapni" felvetés feltételezik, hogy a legjobb 16 közt megvernénk Szlovéniát. Szerintem meg nem vernénk meg.
És aztán, ha kikapunk a szlovénektől hétfőn, akkor nyakig érne most itt az anyázás, hogy miért nem vertük meg Algériát.

Rich.mond 2013.01.20. 20:14:21

Jah, a szlovénoktól én valamiért nagyon féltem. Mindegy, a buzi dánokat sokkal szórakoztatóbb lesz megverni.

losik 2013.01.20. 20:28:28

Azért nem olyan biztos, hogy jó a C csoportosoknak. Max az elsőnek (reméljük), de ott azért az egyiptomi elnököt még ne írjuk le. Megverik a szlovénokat, aztán az oroszokat és már is a legjobb 4 között találnák magukat...
Szerintem jó, hogy nyertünk. Már a múltkor is írtam, hogy így csak nyerhetünk (feltételezve, hogy a lengyeleket verjük) a dánok elleni meccsen, úgy meg csak veszíthettünk volna, ha nem jutunk a négybe. Szerintem, (ha eljutunk odáig) szoros lesz a dánok elleni meccs. Ott meg már bármi lehet.
süti beállítások módosítása