Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

A magyar sport hangjai

2013.07.01. 12:07 Nóbádi iz der

Akiknek az ismeretségi körükben sportolók is találhatóak, minden bizonnyal volt már részük abban a különös szerencsében, hogy énekelni is hallhatta őket. Például kisebb-nagyobb társaságban egy-egy sikeres eredményt követően, vagy akár úgy is, amint szombat (?) esti levezetésként erősen bemálnázva gajdoltak egy karaoke rendezvényen. Néhány sportolónk azonban határozottan messzire jutott ebben a szakmában is, és több esetben hangfelvétel is őrzi azokat a pillanatokat, amikor keményen és határozottan dalra fakadtak. Ezúttal ezen felvételek között szemezgetünk.

Kezdésként itt van mindjárt egy igazi gyöngyszem. Verebes József és az MTK 1987-es bajnokcsapata állt mikrofon elé ennek a kulturáltan szép felvételnek a kedvéért, a dal szövegét egyébként egy másik Verebes, miszerint István követte el.

A Mágus után most egy nem kevésbé közismert világnagyság következik, aki a labdán kívül a mikrofonnal is híresen jó barátságban volt.

Ihász Gábor még mindig csak 67 éves lenne, azonban már több mint 24 éve nincs közöttünk. A Vasas egykori tehetséges labdarúgójának betegség miatt már nagyon korán szögre kellett akasztania a stoplist, azonban gyúróként ezután is az angyalföldi csapatok mellett tevékenykedett.

Persze nem csak abból lehet énekes, akinek a focilabdához van köze. Itt van mindjárt Énekes István, Los Angeles ökölvívó olimpiai bajnoka, aki 1940 elején, nem sokkal 29. születésnapja előtt önkezével vetett véget életének.

énekes.jpg

És ha már az ökölvívóknál tartunk! Szikora István neve elsőre talán kevesek számára ismerős, "Bunyós Pityu" néven viszont már mindenki tudja, hogy a mulatószene egyik fejedelméről van szó. Többszörös magyar bajnok bokszoló, aki 1984-ben Mike Tyson ellen csak 3-2 arányú pontozással, később pedig Lennox Lewissal szemben is csak minimális különbséggel maradt alul. Edzőként világbajnok tanítvánnyal is büszkélkedhet. Jöjjön hát a K.O.!

Végezetül evezzünk más vizekre! Géczi Erika világbajnok és olimpiai ezüstérmes kajakozó. Jelenleg az Örökség együttes énekesnője, de komoly sikereket ért el korábban a Bojtorján, a Rockfort és a Kormorán tagjaként is.



komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr815385801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása