Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Eközben Olaszországban

2013.11.10. 21:25 bigacsiga

Furcsa hírről számolt be a Nemzeti Sport. Olvassák el ha gondolják, de próbálják meg az eseményeket kicsit máshogy kommentálni, mint ahogy azt az NS teszi. Ami történt: egy olasz harmadosztályú bajnokit a 21. percben lefújtak, mert addigra a vendégcsapat már hármat cserélt, ezután mindenki megsérült, és hat fő alatt a bírónak le kell fújnia a meccset. Lefújta.

Szerintem amit az NS sugall - hogy mindez a vendég ultrák erőszaka - az egyszerűen ostoba leegyszerűsítés. Amiért érdekes lehet ez, mert nálunk is hasonló irányba mennek a dolgok, nálunk is vannak kísérletek arra, hogy a vendégszurkolókat kizárják. Nézzük meg a videót is mindenképp, eleve komikus, ahogy egyszerre hármat cserélnek, majd ahogy szépen mindenki megsérül és cserét kér :) 
Megfigyelhetjük még, hogy egy olasz harmadosztályú meccsen több néző van, mint 7 magyar bajnokin, a körülmények meg jobbak, mint nálunk szinte bárhol.

Képes beszámoló, de ha jó képre kattint, új ablakban az olasz videó is elindulhat, kb. 5 perc hosszú.

olasz1.jpgAz első percekben hármas cserére szánja rá magát az edző. Rájött, hogy mást kell játszani, elrontotta a felállást :)

Szóval mi is történt? Az olasz BMLSZ - vagy valaki - megtiltotta egy csapat szurkolóinak, hogy idegenbe menjenek a meccsre, biztonsági okokra hivatkozva. A videóból látszik, hogy ez valami rangadó lehetett arrafelé. Ezen a szurkolók berágtak, és kérték a saját csapatot, hogy tiltakozásul a döntés ellen ne lépjenek pályára.

A csapat végül elutazott, azonban a szurkolók elbeszélgettek velük a busznál. Végül mégis pályára léptek, tehát valamiben megállapodhattak. Az NS itt dobja be a szokásos "fenyegetés" és hasonló szavakat, de ha olyan komoly lett volna, akkor nem léphettek volna egyáltalán pályára. Nagyon úgy tűnik, hogy a vendégszurkolók is bejutottak. A vendégcsapat aztán a pályán elintézte, és 21 perc múlva a bíró lefújta a meccset. Mindenki cserét kért vagy lesérült, túl kevesen maradtak :) A kecske is jól lakott, a káposzta is megmaradt, de a vendég csapatnak mindenképpen rossz napja volt.

olasz2.jpg"Súlyos" sérülések egymás után! Figyelik egyébként, elektromos kiskocsi, mentők, két orvos. Harmadosztály nyugaton...

olasz3_1.jpg

Tippem szerint ők lehetnek a vendég ultrák, akik végül bejutottak. Nagyon fütyülik a csapatot, egymással is vitáznak már a lefújás után. Van róluk egy totál kép is videóban, legalább kétezren lehettek. A bal oldali lány volt a legveszélyesebb, különösen amikor a szíve felé mutogat.

olasz4.jpg

Végül jól megdobálják a vendégcsapatot és kifütyülik, a meccs ekkor már rég lefújva, a 21. percben. Pályára szurkoló nem ment, nem is próbálkoztak. Ami furcsa, hogy úgy tűnik, a hazaiak és a vendégszurkolók is dobálják a fehéreket :) Rossz napjuk lehetett a fiúknak, de talán kiheverik, vesznek hazafelé chipset a kúton.

Végül is tehát volt meccs meg nem is, voltak vendégultrák meg nem is, ennél többet mi sem tudunk, de hogy ott Olaszországban is volt egy hülye valaki, aki a szurkolók kitiltásával próbálkozott, az biztos. Én egy kicsit örülök, hogy itt ellenálltak ezeknek. Ön mit gondol?

Elképzelhető, hogy rosszul értelmeztem az eseményeket, ha valakinek van bővebb infója, ossza meg nyugodtan!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr635623664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Felixblog.hu 2013.11.11. 11:35:11

Szerintem alapjában nem jól értelmezed a történéseket.
A kapu mögötti tábor a Salernitana tábora. Amennyire tudom, bőven meghaladják ők szervezettségben, elszántságban a harmadosztályt. A tábor alapján Serie-A-snak kéne lennie a csapatnak.
Nekem az az érzésem, hogy a Salernitana is benne volt a buliban, hiszen ha a harmadosztályban is gyakorlattá válik, hogy bizonyos meccsekre nem utazhatnak a vendégszurkolók, azzal ők fogják a legtöbbet veszíteni. Arról nem is beszélve, hogy a 10-9-8-7-6 emberrel játszó csontutolsó vendégcsapat kihúzta 0-0-val a 21 percet.
Az 1:28-nál feltűnő repülős üzenet is ezt erősíti meg, hogy közös akció volt.
Mindenesetre max respect a kulturált "lebonyolításért".

rexter 2013.11.11. 11:42:46

jaja a repulot is bele akartam venni abbol latszik, hogy ez valami kozos akcio lehetett.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.11.11. 11:44:03

Amennyire tudom, az olaszoknál már a harmadosztályban is van regisztráció és még olyat is csinálnak, hogy vendégszektorba csak elővételben, a vendégklubtól lehet jegyet venni. De még ez se mindig elég, mert ha akcentus alapján nem tűnsz helybelinek, van úgy, hogy még akkor se. (Bár ez utóbbi nem szabály, csak némely klub paranoiája.)

JuAn 2013.11.11. 19:20:14

Még csak a szöveg alapján is elképesztő, de ha géphez jutok még ma, akkor az is lehet, hogy szavakat sem fogok találni! ;-)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.11.12. 14:28:29

Na, kicsit jobban utánanéztem ennek az esetnek.

Először is a tartományi prefektus tiltotta meg az utazást és nem a szövetség. Tette ezt mindannak ellenére, hogy a szurkolói kártya bevezetésekor a szövetség azt mondta, hogy a kártyatulajdonosokra nem fognak vonatkozni az általános tiltások, csak ha ők személyesen vannak eltiltva. De ugye a tiltást nem a szövetség adta ki, szóval ez mehetett a kukába.

Ekkor az ultrák felkeresték a csapatot a hotelben és halálosan megfenyegették őket, majd a megszokott tettetett naívsággal széttárták a karjukat, hogy "Dehát mi csak szépen kértünk, biztos úr, kérem."

Van olyan hír is, hogy az egyik tettes ráadásul a város önkörmányzatának sportért felelős képviselője, ami egy picit más megvilágításba helyezné a sztorit, ha igaz.

De, hogy mennyire nem újdonság ez Nocerában, annak bizonyítékául álljon itt ez a történet:

www.pompeiisites.org/Sezione.jsp?titolo=bandi%202000&idSezione=675

Feyyaz 2013.11.12. 22:32:34

@Felixblog.hu:
A Salernitana tábora iszonyat nagyot produkált az 1998/99-es szezonban,amikor első osztályúak voltak! A tavaszi idényben minden összefoglalójukat láttam,nagyszerű ultracsoport!

"A tábor alapján Serie-A-snak kéne lennie a csapatnak."
Nagyon igaz!
süti beállítások módosítása