Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

A Superbowl magyar főszereplője

2014.02.03. 18:14 szilvapálinka

joe-namath-coat.jpgJoe Namath legendás stricibundájában a 2014-es Superbowl-on.

Ahol Joe Namath megjelenik, ott a szórakozás garantált. Így volt ez a Superbowlon is, ahol Joe végezte el a pénzfeldobást. A legendás quarterbacknek (dobójátékosnak) karrierje során 220 sikertelen dobásából lett interception (az ellenfél játékosa kapta el a labdát), a pénzfeldobás lett a 221-ik. Történt ugyanis, hogy Joe egyszerűen feldobta a pénzt, mielőtt a csapatok választhattak volna. Szerencsére a bíró jó érzékkel avatkozott közbe és elkapta az érmét. Hogy Joe részeg volt-e, arra még később visszatérünk.

pannonia.jpgR.M.S Pannonia: Trieszt és New York között közlekedett.

Németh András - Joe Namath nagyapja - feleségével 1911-ben érkezett New Yorkba és Pennsylvania-ban egy vasgyárban kezdett el dolgozni. 1920-ban a felesége hazautazott Magyarországra, hogy Amerikába vigye a nagyszülőknél hagyott János fiukat, Németh József apját. Az angolul nem beszélő család nevét az amerikai hivatalnokok már érkezésükkör elírták, így lett a Németh Namath. József hét testvérével szegény családban nőtt fel. Tehetsége hamar kitűnt, kitűnő kosárlabdázó, baseballozó volt, végül azonban a futballt választotta és az egyik legnagyobb sztár lett. Futballkarrierjéről és életéről könyveket lehetne írni. Itt most csak a tegnapi szereplését mutatjuk be. 

A legendás pénzfeldobás a 2014-es Superbowl-on.

A  futball után és mellett a sztárság minden elemét kipróbálta a tévéműsoroktól a filmekig, a Broadway Joe becenevet kapta. Legendás ivó volt már játékoskorában is.

broadway-joe-hdr.jpgEz a plakát mindent elmond amit érdemes.

Az ital miatt gyakran voltak vidám botrányai. Az egyik leghíresebb az alábbi klipen látható: megpróbálta megcsókolni a riporternőt élő adásban. 

Nem érdekel, hogy szarul játszik a csapat, meg akarlak csókolni.

A Superbowl döntő másik híres szereplője a stricibunda volt. Ez Joe védjegye, az állatvédők évtizedek óta harcolnak ellene. 

DC0810-JNc-485x345.jpgJoe Namath a Jets kispadján kedvenc bundájában.

joe-Namath-50733972_10.jpgJoe Namath és Farrah Fawcett. Joe-nak nem kell az állatokhoz fordulni, ha bundát akar (Farrah Fawcett jobbra).

Ajánljuk szíves figyelmükbe blogunk két állandó szerzőjének regényét. Lepje meg szórakoztató magyar könyvekkel szeretteit, barátait Újévre, születésnapra, vagy névnapra! Városok,stadionok kocsmák. Igazi magyar futballregény, a magyar labdarúgás egy igen sötét évtizedéről - számtalan olyan örömről, bánatról, amit csak egy magyar szurkoló ismerhet és élhet át. Facebookon is. A linkre kattintva minden további információ megtalálható a könyvről (ajánló, részlet, hol kapható?). Ezen felül ajánljuk blogunk másik állandó szerzőjének e-könyvét is, melynek címe, a Nagy titok.

Címkék: magyar amerikai foci


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr455796692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A szerelő 2014.02.04. 00:09:22

Az utolsó kép alatt:"(Farrah Fawcett jobbra)". Még szerencse, hogy oda volt írva, soha nem jöttem volna rá, hogy melyikük az :)

miller draft 2014.02.04. 14:15:17

Ezen konkrétan hangosan felröhögtem én is....amúgy szimpatikus faszi, ilyen a mi Kálmán bácsink is, csak kicsiben :-)
süti beállítások módosítása