Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Osztálynapló – Hannich Péter

2014.03.30. 10:22 maribor_

1957. március 30-án született Hannich Péter, a Rába ETO és a magyar labdarúgó-válogatott egykori középpályása.

osztalynaplo_hannich_peter_alairas_1.jpg

Tíz évesen kezdte a labdarúgást szülővárosának kisebbik csapatában, a Győri MÁV DAC-ban. Még tizenhét éves sem volt, amikor a felnőttek között bemutatkozhatott az NB II-ben. Három szezont játszott csapatában, mikor leigazolta a Rába ETO.

osztalynaplo_hannich_peter_raba_1977.jpg1977-ben, amikor a Rába ETO-hoz került

Kilenc szezont töltött el a győri zöld-fehéreknél, 231 NB I-es mérkőzésen 63 gólt szerzett. Részese volt a klub legnagyobb sikersorozatának is.

osztalynaplo_hannich_peter_raba_1981.jpgA későbbi bajnokcsapatban 1981 nyarán, az ülő sorban balról a második Csonka Gyula és Glázer Róbert között

A Rába ETO-val egyszeres Magyar Kupa (MNK) győztes, kupadöntős és bajnoki bronzérmes lett, kétszer volt magyar bajnok és bajnoki ezüstérmes. 1983-ban Pro Urbe-díjjal jutalmazták.

osztalynaplo_hannich_peter_raba_eto_pro_urbe.jpgA Pro Urbe díjazott csapat képén a jobbfelső sarokban Szíjártó László és Verebes József között

1981/82-ben 21 góllal a magyar gólkirályi címet is megszerezte.

osztalynaplo_hannich_peter_szazadik_gol.jpgGólkirályságának évében külön is köszöntötték 100 szál virággal, hogy ő lőtte a szezon századik ETO gólját

1986-ban a francia AS Nancy játékosa lett, ahol kevesebb sikerrel, de két szezont töltött el.

osztalynaplo_hannich_peter_nancy.jpgA Nancy 1986/87-es csapatképén, az ülő sorban balról a második (ha éles szemű olvasóink a képen még felfedezni vélik Nagy Antalt és egy bizonyos Arsene Wengert, akkor nem tévednek nagyot)

Hazatérte után fél szezonra visszatér Győrbe, ahol 10 bajnoki találkozón 2 gólt szerzett, majd idény közben az MTK-VM-be igazolt.

osztalynaplo_hannich_peter_mtk.jpgAz MTK játékosaként

Két és fél szezont töltött el a kék-fehéreknél, 61 bajnoki találkozón 9 gólt szerzett. Az MTK-val egy-egy bajnoki ezüst és bronzérmet szerzett.

osztalynaplo_hannich_peter_mtk_vm_csapatkep.jpgAz MTK-VM csapatképén az ülő sorban balról a második

1991-ben az osztrák SV Mattersburg csapatába igazolt, ahol két szezont után befejezte aktív játékos-pályafutását.

osztalynaplo_hannich_peter_mattersburg.jpgMattersburgi búcsújakor

Hannich Péter addigra már túl volt több mint tíz utánpótlás válogatottságon, mikor Mészöly Kálmán szövetségi kapitány 1982-ben behívja a válogatottba. 1987-ig 27 találkozón játszott és 2 gólt szerzett címeres mezben.

osztalynaplo_hannich_peter_cimeres.jpgCímeres mezben 1983-ban

Tagja volt az 1986-os mexikói labdarúgó VB-n szerepelt csapatnak is, a franciák elleni csoportmérkőzésen kapott lehetőséget.

Pályafutása befejeztével az edzői pályát választotta. Többek között volt pályaedzője a Rába ETO-nak, illetve vezetőedzője a Pápának, az Egernek, a Veszprémnek, a Gyirmótnak és a Mosonmagyaróvárnak is. Később volt az ETO futsal csapatának sportigazgatója, majd ismét edző lett, előbb Csornán, később Gyirmóton.

osztalynaplo_hannich_peter_manapsag.jpgHannich Péter 2015-ben

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr415878080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fazzoletti 2014.03.31. 14:18:23

Ne feledkezzünk el arról se, hogy 1999-ben a Fiskális FC-vel megnyerte a győri kispályás labdarúgó bajnokságot. A csapatban olyanok szerepeltek többek között, mint Magyar Lajos és két volt válogatott kézilabdakapus Gerhát Zoltán és Horváth Zsolt.
süti beállítások módosítása