Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Puhl Sándor és a valóság

2014.05.19. 09:00 bigacsiga

Kedves olvasóinknak bizonyára feltűnt, hogy túl sokat nem foglalkozunk a magyar Nb1 eseményeivel. Vannak persze kivételek, mint diósgyőri vendégszerzőnk írásai, vagy épp a mostanában elmaradozó kispesti gondolatok teleregény, nem is beszélve a nagyszerű Betta tippelésekről. Azonban a Harmadik félidő című parádéban ismét olyat láttunk és hallottunk, hogy muszáj volt már billentyűzetet ragadnunk. Puhl Sándor ismét nagyot alkotott.

 01-Pulh-Sandor-Sipeki.jpgPuhl Sándor jó bíró volt

Miről is van szó? Az Újpest - Kecskemét mérkőzés 37. percében tizenegyest ítélt a bíró a Kecskemét javára. Tekintsék meg önök is, a videón 0:46 től látható!

 

Igen, szerintünk is pont az történt, amit a riporter is látott: Bebeto egyszerűen rálépett a labdára és elesett benne. Balajcza nem ért hozzá. Több ismétlés is ugyanezt mutatja. Az ítélet rossz, nem volt tizenegyes. Mit mondott erre Puhl, a Világ Valaha Volt Legjobb Játékvezetője, aki nem mellesleg az MLSZ játékvezetői bizottság alelnöke? Hogy jogos tizenegyes volt! Egészen konkrétan azt mondta, hogy ő is csak az után vette észre, hogy tizenhétszer megnézte, de bizony Balajcza rúgta föl a csatárt. Értik? Tizenhatszor megnézte, akkor nem tűnt fel, de tizenhetedszerre észrevette. Hát egy sasszem ez az ember, kérem! És képzeljék el ezt a jelenetet a harmadik félidő stúdiójában, ücsörög a magas homlokú Matyi, Betta a kis miniszoknyájában, a fizetett nézők, Puhl Sanyi meg mutogat a lassítások felett, hogy látják? Felrúgta! És nem látja senki, mert meztelen a király, nem látja a néző, nem látja Betta, azt látják, hogy Bebeto rálép a labdára és elesik. Döbbenet. Aztán Puhl befejezi és taps! Mert szép az a ruha, csak mi nem látjuk!

Külön pikantériája az esetnek, hogy Balajcza kapus pont a stúdióban volt, de Matyi nem adott szót neki Puhl nagyszerű elemzése után. Bónuszként még Puhl arra is vette a bátorságot, hogy ezt a téves ítéletet mondta ki a hét legjobb ítéletének. 

Nem azzal van a bajunk, hogy az ítélet rossz volt. Van ilyen, sok. Hanem azzal, hogy hülyítenek. Hogy Puhl meg a sporttv komplett idiótának nézi a nézőket. A jobbik eset az, hogy Puhl nem akar senkit idiótának nézni, egyszerűen ő maga lett az. Döntsék el önök! 

polls

 

Ajánljuk szíves figyelmükbe blogunk állandó szerzőjének regényét! Városok, stadionok, kocsmák. Magyar futballregény, labdarúgásunk legsötétebb évtizedéről. Kapható a Líra és Lant könyvesboltjaiban, a Fókusz könyváruházakban- bővebb információ a vásárlási lehetőségekről pedig itt. Látogasson el a könyv hivatalos Facebook oldalára is! 

Címkék: nb1 hülyebíró Puhl


22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr916179979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vagye2 2014.05.19. 10:04:21

Tizenhetedszerre hatott a fröccs.
Azért megnézném ha ilyent sorsdöntő helyzetben a Fradi ellen adnának, és Sanca így magyarázná, mennyire verné ki a biztosítékot.
Az meg nonszensz, hogy ebben a helyzetben éppen az ott ülő Balajczát nem kérdezik. Ez a TV közvetítési vicckategória.

futballsz' · http://futballsznob.blog.hu 2014.05.19. 10:59:19

speciel Balajcza tényleg kaszálta a bal lábát:
nimga.com/m/1xwvi.png

Bebeto a labdára rálépett ugyan, de nem esett el benne, helyette rutinosan "otthagyta" a lábát, aztán dobta magát, ahogy kell:
nimga.com/m/woBlC.png

rexter 2014.05.19. 11:09:57

special a Bebetos kepeden semmi sem latszik de a videon pont igen, hogy hozza sem er. a masodik kepeden meg pont az latszik, hogy az elso kep csaloka, nem ert el a labaig a kapus. nice try azert, koszi!

zavarta az edzéseket 2014.05.19. 12:07:58

Már ott szánalmas az egész, hogy egyszerre lehet P. Sándor a bizottmány alelnöke és televíziós celeb.

Miért engedik az összeférhetetlenséget?

Hogy veszi ki magát, hogy mond valamit celebként azon frissiben, aztán meg átöltözik megmondóemberből fontos embernek, és dönt is az adott játékvezetőről?

Az ilyen "apróságoktól" bohócliga a bohócliga.

A tévé nem talál mást, aki összeférhető, és ért is hozzá? Akkor húzza le magát!

zavarta az edzéseket 2014.05.19. 12:19:15

Az is jó kérdés, mi a fenét csinált Balajcza, miért nem egyenesen, hanem félkörívben futott rá a labdára úgy, hogy Bebeto 10 méteren 20-at vert rá.

Gyagya is mi a szart csinált?

A másik kecskeméti tizenegyes előtt a jobb bunkó lyukat rúgott, aztán a másik olyan átlátszóan rángatta le a csatárt a fűbe, mint aki biztosra akart menni, hogy 11-es lesz.

Utána is király volt a védők összjátéka.

Biztos nem tipszmikszűt senki sem ezen a meccsen, azért mondott P. Sándor is ilyen okosakat.

zavarta az edzéseket 2014.05.19. 12:59:22

Nem tudom egyébként, mint ez a hozzáérésfétis.

A direct free kick is awarded to the opposing team if a player commits any of the following seven offences in a manner considered by the referee to be careless, reckless or using excessive force:

- kicks or attempts to kick an opponent

www.fifa.com/aboutfifa/footballdevelopment/technicalsupport/refereeing/laws-of-the-game/law/newsid=1290868.html

Tehát kicks OR ATTEMPTS TO KICK

Miután 20 méteren 10-zel maradt le Balajcza a néger Bebetótól a félkör megrajzolása közben, elég türhő módra ért oda végül.

És teljesen mindegy, hogy hozzáért-e a csatárhoz.

rexter 2014.05.19. 14:05:54

@zavarta az edzéseket: ez is igaz, peldaul remek pelda az alabbaikara a 6-0-s Ute-Fradin Heinz kiallitasa.

Azonban Puhl nem erre hivatkozott, hanem azt mondta h felrugtak a csatart.

miller draft 2014.05.19. 20:31:28

Ki nem szarja le? 6:1 vagy 6:0 oly mindegy, szerencsére nem volt meccs döntő tévedés.

LÁSZLÓ 2014.05.19. 20:46:44

Borzalmas ez a müsor.
Beszédhibás hölgy, tipis csaló hőlgy.
Urakról sem érdemes beszélni.
A 2 szakértő is borzalom. sanyi- nyil.
Pedig velük 1 időben vártam én is a majd MOST.
Sajnos ennek már lassan 100 éve. / tulzok 1 kicsit/

Tudomásul kell venni ez Mo.-szág.
MLSZ-- NB1 a sport szégyene.

johevi 2014.05.19. 20:57:04

az első lábával tényleg rálép, de a kapus a hátsó lábfejét eltalálhatta. Mindegy. Nálam az a fontosabb, hogy az események összességét nézve erősen bundagyanús. Ennyi öngól, szinte szándékos tizenegyes, szinte szándékos kiállítás együtt erősen kérdéses. Mintha valaki arra a kombóra tett volna, hogy lesz több öngól, több tizenegyes és kiállítás...

johevi 2014.05.19. 20:58:43

Ja, és a gólok előtt durva labdaeladások, gólok előtt luftok.

olimpiam 2014.05.19. 21:06:39

meddig lesz még ez a generáció a tévében: puhl, nyilasi, bognár, várhidi??
nem lehetne nekik megköszönni, szépen elbúcsúztatva őket, aztán dárdai, lisztes, hajdú vonallal felépíteni újabb, nem elcsépelt emberekkel???

lombozódó 2014.05.19. 22:34:24

A magyar foci egy vicc, de vannak akik jól élnek belőle.
Na majd az új stadionoktól lesz jó. :-)))))

Gribbin János 2014.05.19. 23:13:56

Szögezzük le: Baróti Lajos óta senki nem szakértő a magyar fociban. Szakmailag és sokszor emberileg is trágya az egész. Az új stadionoktól nem lesz jobb semmi.

high up! 2014.05.19. 23:31:27

Az is nagy marha, aki ebből a fos magyar fociból még egy harmadik félidőt is kér magának!

high up! 2014.05.19. 23:35:01

@olimpiam:

Na igen, minden rendes és szórakoztató casting show alaptörvénye, hogy a nagyokos zsürit legalább 70%-ban évente lecserélik.

Az ember már attól undort kap, hogy ugyanazokat a lúzereket hallja évről évre okoskodni, akik már aktív korukban sem értették az aktuális focit.

Vombatus Ursinus 2014.05.19. 23:46:49

19-szer néztem meg és azt kell, hogy mondjam: vagy a bíró vak, vagy Puhl. Teljesen jó látható, hogy otthagyja a lábát, úgy húzza, mint egy hadirokkant, mert talán eltalálhatja Balajcza. Amúgy nem gáz, biztos én is hibáznék egy ilyen helyzetben, ha én lennék a bíró, durva nehéz ezt ott helyben eldönteni, de hogy Puhl tizenhetedszer sem látja, hogy mi történt, az tényleg nagyon gáz.

A 3. félidő lassan a saját paródiája lesz. Gyakorlatilag egy szöveggenerátorral Nyilasit és Puhlt is lehetne helyettesíteni, annyi sablont nyomnak egy-egy "elemzésnél".

FASZAGYEREK2 2014.05.20. 01:07:38

Puhl egy okoskodó
kzbe románok 3-0, holland 8-1
"szakértek
akadémijján tanitják tizen egyes csinálást?

korrupt mlsz csak egy papirtigris

vezetöknek kurtavas!

babbaba 2014.05.20. 04:29:01

Én már régen nem nézem ezt a szart. Éppen olyan dolgok miatt, amik itt is felmerültek. Az vessen magára, aki még nézi! Azért szerepelhetnek ilyen arcok ilyen hozzáállással, mert még van néző.

babbaba 2014.05.20. 04:30:52

@Vombatus Ursinus: Azért a gólbíró három méterről látta. Mégis szabálytalannak ítélte. Tíz bíró kellene!:))

balambher 2014.05.20. 09:50:39

@high up!: Így van, aki a Harmadik félidőt nézi, az sikeres ember nem lehet...
süti beállítások módosítása