Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Úgyis bejutok!

2015.06.13. 13:32 Rich.mond

2015.06.13, Helsinki. Gyakorlatilag eldől, hogy biztosan megvan-e a harmadik hely, egyúttal a pótselejtező.Győzelem esetén akár merészebb céljaink is lehetnek. Június, fehér éjszakák, barátságos helyiek (önmagukhoz képest...), nagy tét, esély a győzelemre = sok vendégszurkoló. Az elmúlt tíz évben ez így megy válogatott meccseken. Sőt, még a barátságos helybéliek sem jelentenek ehhez alapkövetelményt. Csak különbuszból (Igen, busz!) kettő telt meg, de Skóciától-Oroszországig készülődtek a magyarok

Na de mint tudjuk, az MLSZ keze egészen Finnországig elér, ezért talán pár tucat meggypiros mez fog kóvályogni a vendégek részére kijelölt szektorokban. (Ellentétben a stadionnal. Furcsa látvány lesz, hogy több magyar van a vendégszektoron kivül, mint belül. Mindegy, spongya rá!)

Tényleg elér idáig Csányi Sándor keze? Nekem vannak kétségeim.Ahogy a helyiek mondanák tömören: Vittu! Kevésbé tömören: Vittujen kevät ja kyrpien takatalvi! Én nem váltok ki semmilyen kártyát, de hogy bent leszek, az 100%.

Mi a véleményem arról, hogy több ezer kilométerre kicsiny hazánktól is szurkolói kártya szükségeltetik egy meccsbelépő megvásárlásához? Baromság. Fatusi egyébként szépen kiírt magából mindent, úgyhogy frissítsük is fel!

Én elhiszem, hogy az MLSZ retteg saját szurkolóitól és attól, hogy megint zárt kapuk mögött fogjuk a románokat fogadni. Tudjuk, az UEFA a hozzánk hasonló kis országokat nagyon könnyen kukoricára térdepelteti - bár egyszerűen hidegen hagyja számukra kicsinyes ellenségeskedésük. Valójában az az Izrael elleni meccs volt a vízválasztó az MLSZ-szurkoló viszonyban. Igaz, az MLSZ-t sem érdekli a stadionon kívül maradók panasza. Úgy általában semmiféle kritika, pedig egyre terjedelmesebb a lista. Csányi tehát szeretné csapatát az eminensek közé ültetni ebben a nagy európai oskolában. 

Rossz hírem van: őket teljesen hidegen hagyja a rasszizmus elleni küzdelem Magyarországon. De ezt a románok már ezerszer igazolták. A szurkolók kínzása egyszerűen nem hajt hasznot. Egyfelől kevesebben lesznek, másfelől az UEFA úgyis büntet, ha akar. Vagy úgysem büntet, ha nem akar. És Finnország nem az a hely, ahol bármiféle atrocitásra lehetne számítani (bár néha belőlük is előtörik az állat). Vagy ha mégis lenne bármi: azon a kártya semmit, de tényleg semmit nem segít. 

Már maga az MLSZ-közlemény zöme is vágyakat fogalmaz meg. 

"Fontos tudni, hogy a jegy átvételekor ellenőrizni fogják a jegy átvevőjének személyazonosságát, hogy az veszi-e át a jegyet, akinek a kártyájával vásárolták a voucher-t. A finn szövetség tájékoztatása szerint, ha valaki magyarként a hazai (finn) szektorok valamelyikébe vásárol jegyet, a belépését a finn labdarúgó szövetség megtagadja.

Lássuk, mi erre a reakció távol Mutyiországtól, egy Uram-Bátyám ügyintézést hírből sem ismerő országban:

Ők ugyanis erről még csak nem is hallottak. Pont leszarják, hogy mélységesen irigyelt déli rokonaiknál hogyan mennek a dolgok.

Ám az MLSZ-nél is van fejlődés. Eszükbe jutott, hogy Turkuból és Tamperéből talán nem mindenki akar hazajönni kártyát készíteni. 

"Külföldön élő szurkolóink is kizárólag klubkártyával vagy Futballkártyával vásárolhatnak jegyet a mérkőzésre. Azoknak, akik még nem rendelkeznek sem klubkártyával, sem Futballkártyával, lehetőséget biztosítunk, hogy a meccs helyszínén vegyék át Futballkártyájukat, és így jegyet vásárolhassanak. Ehhez nem kell mást tenniük, mint a https://mlszklubkartya.mlsz.hu/ oldalon Futballkártya-előregisztrációval kártyát igényelni, majd az adataikkal megkeresni hivatalos jegyértékesítő partnerünket a Ticket Express-t a futballkartya@tex.hu email címen. Válaszként megkapják a kártyaszámukat és a PIN-kódot, amelynek segítségével online megvásárolhatják a vouchert. A Futballkártyát a voucher felmutatásakor a személyazonosság igazolása után, Finnországban kapják meg a fent részletezett időpontokban."

Jaj, Sándorom, egyem meg a drága szívedet! Ez így tényleg pofonegyszerű. Sokkal egyszerűbb, mintha szimplán megvette volna a zsugát a pénztárban helyet foglaló csinos, szőke hölgytől fél perc alatt.

Hiába várja a magyar legényeket

Nem akarok tippeket adni, de ezer módja van annak, hogy bejussunk a stadionba, mindenféle PIN-kód, regisztráció, adategyeztetés nélkül. Illetve privátban szívesen adok tippeket. Egyszerűen meg kell NEKIK mutatnunk, hogy most már a sokadik határt lépték át és mindenhonnan nem tilthatnak ki minket. Hatvanból talán ki lehet tiltani a zsíragyúakat. De ezt a meccset Európában rendezik. A finnek ráadásul kényesek arra, hogy odahaza a saját játékszabályaikat alkalmazzák. Hiába járt át komp Leningrádba.

"A magyar labdarúgó-válogatott nagyra értékeli, és előre is köszöni a csapatot elkísérő szurkolóinak a szenvedélyes és sportszerű biztatást."

Majd a végén köszönjétek meg!

Címkék: mlsz


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr567504560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rich.mond 2015.06.14. 10:21:59

Siman bejutottam. A finneket annyira nem erdekelte ez az egesz, hogy mar en ereztem magamat zavarban. Söt, mivel egyedi modon ket magyar tabor volt, a "kartyasokat" atengedtek a hazaiak között szurkolo magyarokhoz.(Meg mindig nincs magyar billentyuzetem)

afs 2015.06.15. 10:07:58

Aki akart, bejutott. A finn szervezők mindenkivel egyenlően bántak. A nemtudomhanyadik játékpercben szerencsére a kártyások egy kisebb csoportjának nyomására a szekusok összeengedték a "két" magyar tábort, onnantól kezdve emelt fordulatszámon pörgött mindenki. Sacc/kb. 400 magyar szurker volt jelen. Tisztelet mindenkinek, aki vállalta a hosszú utat!.
süti beállítások módosítása