Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

A lett futball ismeretlen ékköve

2016.10.09. 20:40 Rich.mond

Itt nem a Southampton ikonjáról, Marians Paharsról, vagy mondjuk a minket is keserítő Māris Verpakovskisról lesz szó.

Szeretnénk feleleveníteni egy régi szép hagyományt. Korábban a Válogatott Blog körbeutazta a Földet, ám nem szeretnénk megállni a virtuális kilométerek fogyasztásában. Mivel hétfőn Lettországban játszunk - így utólag különösen tanulságos lesz elolvasni csütörtöki írásunkat róluk - ezért innen szemeltünk ki egy különleges kis szegletet, ahol a futball otthonra lelt.

Az FK Alūksne Lettország egyik legrosszabb csapata. Ezt nem mi mondjuk, hanem a száraz tények. Ugyanis ott a legalsóbb szintet (harmadik vonal) jelentő másodosztály északkeleti-csoportjában (Ziemeļaustrumi) foglalja el az utolsó helyezést, tíz bajnokin szerzett négy pontjával. Legutóbb a Balvu Sporta Centrs mért rájuk egy négy-nullás verést hazai pályán. Mentségükre szóljon, hogy a Balvu 10 meccsből tízet húzott be. A bajnokságról sok mindent elmond, hogy május és szeptember között lezavarják. 

Mivel mind az öt hazai mérkőzésüket elveszítették az aluksneiek, sok hazai sikert nem látott az utóbbi időben oroszlánbarlangjuk, de feltehetőleg nem csak Lettország, hanem Európa egyik legszebb pályája ennek a kilencezres kisvárosnak a sporttelepe. Igaz, itt a labdaszedőknek elkél egy jó csónak.

A lett futball-piramis a következőképpen épül fel: van egy tíz csapatos extra-liga, a Virsliga. Ezt követi egy 16 csapatos első osztály, ami így természetesen a másodosztályt jelenti. A harmadik, legalsó szint a másodosztály, hét regionális alapon beosztott csoporttal, körülbelül ötven csapattal.

alusknes.jpg

(Foto: Viktors Rožkalns)

Címkék: Lettország


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr3611784073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fotel Hornby 2016.10.10. 15:45:44

Egy-két meccset lejátszanék ott, egy kellemes őszi délutánon.
Közben, én egy kicsit felelevenitettem Verpakovskist, meg a 2004-es letteket, ha érdekelne titeket. :)

Rich.mond 2016.10.10. 21:34:49

@Szikra Balázs: A félidő vége előtt, amikor kilépett a lett csatár és mellépörgetett, pont Verpakovskis jutott eszembe. Ő egy fokkal gyorsabb és ügyesebb volt, mint ez az Ikaunieks - Guzmics meg egy picit gyorsabb, mint Juhár...
süti beállítások módosítása