Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Népek csatája Kisvárdán

2016.10.16. 20:23 Rich.mond

Míg a labdarúgó-pályákon valamelyest visszaszorult az idegenlégiósok dömpingje, addig a kézilabdában soha nem látott számban pattogtatnak labdát országhatárainkon kívül született játékosok. Ezt minden évben elmondtuk és minden évben rácsodálkozunk arra, hogy ezt még lehet tovább fokozni.

Még a tavalyi bajnokságok vége felé figyeltünk fel egy szabálymódosításra, ami ezeket az állapotokat körülbelül betonba akarta önteni. Ha tényleg ez volt a cél, akkor elmondhatjuk, hogy teljes sikerrel jártak. Ugyanis a női kézilabda NB I ötödik fordulójában vélhetőleg sporttörténelmet írtak Kisvárdán. A Fehérvár ellen diadalt arató rétközi kisváros csapatában ugyanis kizárólag külföldiek szereztek gólt. Név szerint Kucserova, Gedroit, Umanec, Dmitrovics, Rocha, Mihovics, Vukojevics. Bár pályára lépett még Smid Eszter, a beálló Tarjányi Szilvia, a balszélső Héjjas Tímea és az átlövő Lévai Zsófia, ők nem szereztek gólt.

kisvarda_fhrvar.jpg

De ne legyünk igazságtalanok a várdaiakkal, mert a Fehérvár soraiban találatot jegyzők többsége ugyancsak külföldi - Gjorgjievszka, Isitate, Mendy, Bandelier, Piedade.

Ha még hozzátesszük, hogy Kisvárdán a kapust Jekatyerina Dzsukeva-nak hívják, a cseréje pedig Madalina Puscas...

A bajnokság másik újonca, első pontjait pont a hétvégén megszerző Elios Kispest NKK két idegenlégióst foglalkoztat - Irina Tryzno és Ljubica Nenezić. Ők gyakorlatilag a bajnokság rajtjára estek be.

Az öt meccs után ugyancsak nulla pontos Békéscsaba keretében öt nem magyar lányt találunk. A tavaly utolsó helyen végző, de a létszámbővítés miatt NB I-ben maradó, egyetlen győzelmét pont a Békéscsaba ellen szerző Budaörs viszont csak magyarokkal verseng a pontokért és a minél jobb helyezésért.

Talán ennek tükrében érdemes feleleveníteni a nyári kézilabda-utánpótlás viadalokat - akár a 2014-est is idevehetjük.

A női kézilabda bajnokság rálépett a "Premier League"-esedés útjára. Az itt szereplő külföldiek jelentős hányada valóban erősítést jelent a csapatok számára. A nézőszám például soha nem látott magasságokban van, lassan már utoléri a férfi labdarúgó bajnokság átlagnézőszámát, ami a világon egészen biztosan egyedülálló jelenség lenne. Például Kisvárdán is csaknem 1000 néző látogatott ki, pedig a futballisták az NB II élmezőnyében szerepelnek.

Szép, szép, ám kérdés, hogy ez miként fog kihatni a válogatott jövőbéli szereplésére. Reméljük nem mi leszünk a sportág "angoljai", akikről mindenkinek a szép hagyományok, a sok pénz, a nagy mellény és a kínos lebőgések jutnak eszébe.

Pontosan ebben a sorrendben.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr6811809607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása