Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1981/82 30. forduló

2017.12.27. 11:16 maribor_

1982. április 21., a hónap utolsó előtti szerdája

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_headlines.jpgHazánkba látogat Wojcieh Jaruzelski

Lássuk először a hét első felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.

április 19.

Lázár György, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, a Minisztertanács elnöke a Parlamentben fogadta Viktor Kulikovot, a Szovjetunió marsallját, a Varsói Szerződés tagállamai egyesített fegyveres erőinek főparancsnokát, aki a hazánk területén szovjet és magyar parancsnokságok részvételével megkezdődött közös törzsvezetési gyakorlat alkalmából tartózkodik Magyarországon. A szívélyes, elvtársi légkörű tanácskozáson részt vett Korom Mihály, a Politikai Bizottság tagja, az MSZMP KB titkára, Borbándi János miniszterelnök-helyettes és Czinege Lajos hadseregtábornok, honvédelmi miniszter. Ott volt Anatolij Gribkov hadseregtábomok, a Varsói Szerződés egyesített fegyveres erői törzsének főnöke.

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_lazar_gyorgy_viktor_kulikov.jpgA felek a tárgyalóasztalnál

Kádár János, a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának első titkára a KB székházában fogadta Szabó István Kossuth-díjas filmrendezőt, és gratulált a Mephisto című filmhez, amelynek hazai és nemzetközi sikere hozzájárult a magyar filmművészet jó hírének gyarapításához. Szabó István, aki kiemelte külföldi és magyar művésztársai szerepét az eredményben, köszönetért mondott a jókívánságokért és azért a támogatásért, amely a hazai filmművészet kimagasló sikereit elősegítette.

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_szabo_istvan_kadar_janos.jpgSzabó István és Kádár János

Délelőtt a müncheni Olimpia csarnokban 440 küldött, több ezer vendég és ezer újságíró jelenlétében megkezdte munkáját az SPD kongresszusa. A szokatlanul nagy érdeklődés magyarázata, hogy a tanácskozásnak választ kell adnia a nyugatnémet közvéleményt foglalkoztató biztonsági és leszerelési kérdésekre, továbbá azokra a gazdasági problémákra, amelyek rendkívüli erőfeszítéseket követelnek a kormánytól. A kongresszus elnökségében foglalt helyet Helmut Schmidt kancellár is; betegsége miatt hiányzik viszont a tanácskozásról Herbert Wehner, a párt parlamenti frakciójának elnöke.

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_willy_brandt.jpgWilly Brandt beszédét mondja

április 20.

A Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága és a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsa meghívására Wojciech Jaruzelski hadseregtábornoknak, a Lengyel Egyesült Munkáspárt Központi Bizottsága első titkárának, a Lengyel Népköztársaság Minisztertanácsa, a Nemzeti Megmentés Katonai Tanácsa elnökének vezetésével lengyel párt- és állami küldöttség érkezett hivatalos baráti látogatásra hazánkba.

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_kadar_jaruzelski.jpgKádár János és Wojciech Jaruzelski a Kossuth Lajos téren rendezett ünnepélyes fogadtatáson

Délelőtt az Országház delegációstermében megkezdődtek a hivatalos magyar-lengyel tárgyalások. Kádár János vezette a magyar tárgyaló csoportot, amelynek tagja volt Lázár György, Óvári Miklós, Faluvégi Lajos, Czinege Lajos hadseregtábornok, honvédelmi miniszter, Berecz János, az MSZMP KB külügyi osztályának vezetője, és Szabó István, a Termelőszövetkezetek Országos Tanácsának elnöke, a Központi Bizottság tagja, Nagy János külügyi államtitkár és Garamvölgyi József. Wojciech Jaruzelski vezette a lengyel tárgyaló küldöttséget, amelynek tagja volt Józef Czyrek, a LEMP KB Politikai Bizottságának tagja, a KB titkára, külügyminiszter, Tadeusz Czechowicz, a LEMP KB Politikai Bizottságának tagja, a lódzi vajdasági pártbizottság első titkára, Marian Orzéchowski, a LEMP KB titkára, Jerzy Ozdowski, a minisztertanács elnökhelyettese, Józef Koziol, az Egyesült Parasztpárt főbizottsága elnökségének tagja, a végrehajtó bizottság titkára, Alfred Beszterda, a Demokrata Párt KB elnökségének tagja, a központi bizottság titkára, Michal Janiszewski altábornagy, a minisztertanács irodájának vezetője, a Nemzeti Megmentés Katonai Tanácsának tagja és Tadeusz Pietrzak. A szívélyes, baráti légkörű tárgyalásokon kölcsönösen tájékoztatták egymást pártjaik életéről, tevékenységéről, a két ország helyzetéről. Véleményt cseréltek a nemzetközi helyzet időszerű kérdéseiről, s áttekintették a magyar-lengyel kapcsolatok alakulását, a két ország közötti együttműködés elmélyítésének és a további fejlesztések lehetőségeit. Kádár János és Wojciech Jaruzelski délután a Központi Bizottság székházában folytatott megbeszélést. A magyar és a lengyel tárgyaló csoport tagjai között a délutáni órákban ugyancsak megbeszélésekre került sor a kölcsönös érdeklődésre számot tartó kérdésekről.

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_magyar_lengyel.jpgKüldöttségek a tárgyalóasztalnál

Moszkvában délelőtt megnyílt a Kölcsönös Gazdasági Segítség Tanácsa végrehajtó bizottságának 103. ülése. Az ülésen, amelyen hazánk állandó képviselője, Marjai József miniszterelnök-helyettes tölti be az elnöki tisztet, a tagállamok állandó képviselői, miniszterelnök-helyettesei vesznek részt.

Moszkvai idő szerint a késő esti órákban, helyi idő szerint kedden hajnalban a bajkonuri űrrepülőtérről Föld körüli pályára bocsátották a legújabb szovjet orbitális tudományos űrállomást, a Szaljut-7-et. A TASZSZ közlése szerint az új űrállomás ráállt a meghatározott pályára, amelynek a Földtől mért legnagyobb távolsága 278, legkisebb távolsága pedig 219 kilométer. Az űrállomás 89,2 perc alatt tesz meg egy fordulatot a Föld körül. Fedélzeti berendezései, rendszerei kifogástalanul működnek. A közleményből ezenkívül kiderül még, hogy a Szaljut-7 segítségével azokat a tudományos-műszaki kutatásokat kívánják folytatni, amelyeket a tartós használatú űrállomásokkal kezdtek meg 11 esztendővel ezelőtt. A repülésnél kipróbálják az űrállomás tökéletesített rendszereit és berendezéseit.

Alexander Haig külügyminiszter, aki a kora hajnali órákban tért vissza Buenos Airesből Washingtonba, tartózkodó hangú nyilatkozatban értékelte saját közvetítő kísérletének eddigi eredményeit, azt mondotta, hogy tárgyalásai olyan munkaokmány kidolgozásához vezettek, amely a korábbihoz képest némileg módosított argentin álláspontot is figyelembe veszi. A külügyminiszter egyúttal figyelmeztetett: - Űgy tűnik fel, hogy a rendelkezésre álló idő lejár. Az utalás az angol hadihajók közeledésére vonatkozott.

Argentína követelte, hogy az Amerika-közi Kölcsönös Segítségnyújtási Szerződés (A riói paktum - a szerkesztő megjegyzése) alkalmazása jegyében hívják össze a rendkívüli ülést, a brit flottacsoportosítás agresszív közeledése következtében előállott helyzet megvitatására. Mexikó néhány nappal korábban közölte: nem szeretné, ha sor kerülne az egyezmény alkalmazására a szigetek ügyében, mert - véleménye szerint - ez precedenst teremthet közép-amerikai beavatkozásra is. 

Margaret Thatcher a keddre virradó éjjel kétórás rendkívüli minisztertanácsot tartott Londonban, amelyre nemcsak a „háborús kabinet” tagjait, hanem a konzervatív közvéleményt képviselő Cecil Parkinson pártelnököt is meghívta. A téma a Buenos Airesben Haig amerikai külügyminiszter és az argentin vezetők által kimunkált csomagterv volt. A javaslatokat, amelyeket egyelőre argentin-amerikai kompromisszumnak kell tekinteni, Francis Pym külügyminiszter az ülés végeztével nehezeknek és bonyolultaknak nevezte.

Óriási siker a Budapesten rendezett asztalitenisz Európa-bajnokságon!
A férfiaknál a délelőtt rendezett elődöntőkön Magyarország-Svédország 5:3, Jónyer-Lindh 0:2 (-4, -15), Gergely-Appelgren 2:1 (16, -19, 18), Klampár-Bengtsson 2:0 (15, 14), Jónyer-AppeIgren 2:0 (18, 18), Klampár-Lindh 2:0 (18, 13), Gergely-Beng tsson 1:2 (18, -19 , -14), Klampár-Appelgren 0:2 (-21, -11), Jónyer-Bengtsson 2:0 (18, 13), a nőknél Magyarország-Anglia 3:2, Urbán-Hammersley 0:2 (-13, -19), Szabó-Knight 2:1 (-18, 14, 16), Urbán, Szabó-Jarvis, Hammersley 2:1 (19, -15, 17), Szabó-Hammersley 0:2 (-8, -10), Urbán-Knight 2:0 (14, 11).

Az esti döntőkben a férfiak Csehszlovákiát, a nők pedig az NSZK verték, így mindkét csapatunk aranyérmes lett.

A Képes Sport címlapján:

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_asztalitenisz_eb_noi_arany.jpgAz aranyérmes női asztalitenisz csapat. Szabó Gabriella, Urbán Edit, Volper László edző, Oláh Zsuzsa

A Képes Sport hátsó borítóján:

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_asztalitenisz_eb_ferfi_arany.jpgAz aranyérmes férfi asztalitenisz csapat. Kriston Zsolt, Gergely Gábor, Jónyer István, Klampár Tibor, Molnár János és Berczik Zoltán

április 21.

Lenin születésének 112. évfordulója alkalmából az MSZMP Politikai Főiskoláján ünnepi megemlékezést tartottak, és kitüntetéseket adtak át a marxista-leninista eszmék terjesztésében kiemelkedő eredményt elért pártpropagandistáknak. Az ünnepséget - amelyen részt vett Korom Mihály, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, a Központi Bizottság titkára, továbbá jelen voltak a központi pártintézmények vezetői, a budapesti és a megyei pártbizottságok ideológiai titkárai - Győri Imre, az MSZMP Központi Bizottságának osztályvezetője nyitotta meg. Ezután Várkonyi Péter, a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságánák tagja, a Népszabadság főszerkesztője mondott ünnepi beszédet.

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_politikai_foiskola.jpgAz ünnepség részvevői a Politikai Főiskolán

A kilenc honapja tartó izraeli-palesztin tűzszünetet durván megsértve az izraeli légierő gépei a kora délutáni órákban több hullámban bombázták a palesztin ellenállási mozgalom és a libanoni nemzeti-hazafias erők dél-libanoni támaszpontjait. Egyebek között heves légitámadás célpontja volt a Bejrúttól délre fekvő Damur, Naame és Dzsije térsége. A palesztin ellenállás és a libanoni baloldal légvédelme mind a támadások körzetében, mind Nyugat-Bejrútban nagy erejű ágyú- és rakétatűzzel fogadta a támadókat.

Akkor még nem tudtuk, az izraeli hadsereg alig egy hét alatt lerohanta Libanont, és kezdetét vette az évtizedekig tartó megszállás. Az izraeli invázió egy hosszú ideje érlelődő ellentét eredménye volt: 1981 nyarán többször került sor erőszakos villongásokra a dél-libanoni palesztin menekülttáborokban. A PFSZ ottani tagjait több észak-izraeli robbantásos merénylettel gyanúsították, így a hadsereg a további mészárlásoknak akarta elejét venni azzal, hogy egy 40 kilométeres biztonsági zónát alakít ki és száll meg Libanonban. A Sharon által elkészített terv azonban Bejrút megszállását is tartalmazta, és a zsidó állam szövetségesét, Bashir Gemayelt ültette volna az elnöki székbe. Ezzel a lépéssel egyszerre küszöbölték volna ki az északi szomszéd lépéseit, másrészt egy ütközőzónát hoztak volna létre Szíria felé.

1982. április 21-én aztán egy dél-libanoni hadseregnél látogatást tevő izraeli tiszt aknára lépett, és meghalt, ezért a zsidó állam megtámadta a palesztin irányítás alatt lévő területeket.

Az Amerikai Államok Szervezete argentin kérésre rendkívüli külügyminiszteri konferenciát hívott össze a Falkland- (Malvin-) szigeti válság ügyében.  Az összehívó határozatot tizennyolc szavazattal, ellenszavazat nélkül fogadták el. Washington tartózkodott, mert attól fél, hogy Argentína és támogatói a riói egyezmény alapján legközelebb esetleg Argentína katonai támogatásáról hozhatnak határozatot egy brit támadás esetére. Az Egyesült Államok ez esetben nyilván nem tudna eleget tenni szerződéses kötelezettségének.

Nagy erejű robbanásról érkezett hír az egyesült államokbeli Council Bluffsből. A szerencsétlenség este egy gabonasilóban történt. A kivonuló tűzoltók a lángokat csak órák múlva tudták megfékezni. A szakértők vizsgálata arra utal, hogy a robbanást a felhalmozódott  gabonapor meggyulladása okozta. A legfrissebb jelentések szerint négy ember eltűnt, huszonketten megsebesültek.

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_gabonasilo.jpgFelvételünkön az égő gabonatároló

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége ülést tartott. Napirenden szerepelt a magyar kenu válogatott és az Újpesti Dózsa SC olimpiai felkészülési tervének teljesítése, eredményeinek és tapasztalatainak elemzése. Ezt követően Buda István a MOB elnöke tájékoztatta az elnökséget J. A. Samaranchnak, a NOB elnökének magyarországi látogatásáról és programjáról. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke április 23-án érkezik Budapestre néhány napos látogatásra.

Nagy sikerű könnyűzenei rendezvényt tartottak a Budapest Sportcsarnokban Diszkógála címmel, melyen fellépett a  Babe és a a Vulcano együttesek, valamint Afric Simone is.

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_afric_simone.jpgAfric Simone a BS színpadán

Reklám:
idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_reklam.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_reklam_2.jpg

Fordulatos, érdekes mérkőzéseket vívtak az európai labdarúgókupákban a csapatok a 30. fordulóval egy napon. A mérkőzéssorozat után kialakult a májusi döntők mezőnye. A három kupában öt ország együttese futott be, az NSZK (Bayern München, Hamburg), Anglia (Aston Villa), Spanyolország (Barcelona), Belgium (Standard Liege), Svédország (Göteborg). Közülük a belga és a svéd együttes azzal dicsekedhet, hogy valamennyi akadályán veretlenül jutott tovább. A visszavágón valósággal besétált a fináléba a Bayern, míg az angol szurkolók annak örülhetnek, hogy 1977 óta nincs EK-döntő csapatuk nélkül.
idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_kupaszerda.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_kupaszerda_bayern_munchen_cszka_szofia.jpgKari Heinz Rummenigge (balról a második, sötét mezben) ismét elemében volt, Münchenben két góllal vette ki részét a Bayern sikeréből. Itt épp a BEK-találkozó harmadik gólját szerzi a védő Iliev és a kapus Velinov között

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_kupaszerda_standard_liege_dinamo_tbiliszi.jpgJos Daerden (középen, sötétebb mezben) épp elfejeli a labdát a tbiliszi védők gyűrűjében. A Standard Liege játékosa szerezte a belgiumi KEK-találkozó egyetlen gólját - négy ponttal, 2:0-ás gólkülönbséggel jutott a fináléba az ősszel Budapesten is szerepelt Standard


Két mérkőzés összefoglalója

És akkor lássuk a lényeget, az NB I. 30. fordulóját!

Ferencváros - Ú. Dózsa
A forduló rangadójára kerül sor az Üllői úton, egyik csapat sem akar elmaradni a Győrtől, ez lehet az év egyik mérkőzése. Az FTC-ben újra elfoglalja helyét Nyilasi. A Dózsában sok a sérült, Kovács József is feliratkozott a maródiak listájára.
idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_ferencvaros_u_dozsa.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_ferencvaros_u_dozsa_2.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_ferencvaros_u_dozsa_juracsik_toth_jozsef_mortel_2.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_ferencvaros_u_dozsa_juracsik_toth_jozsef_mortel.jpgKözelharc a labdáért - két képkockában, balról Tóth J., Jurácsik és Mörtel

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_ferencvaros_u_dozsa_szokolai.jpgSzokolai gólöröme

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_ferencvaros_u_dozsa_pogany_birkas_kisznyer.jpgKisznyér (jobboldalt) Pogány elől védi testével a labdát, mögöttük Birkás

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_ferencvaros_u_dozsa_poloskei_kisznyer.jpgPölöskei Kisznyéren jut túl

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_ferencvaros_u_dozsa_nyilasi_juracsik_szendrei.jpgNyilasi és Jurácsik fejpárbaja az újpesti kapu előterében, hátrébb Szendrei

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_ferencvaros_u_dozsa_rab_szucs.jpgRab megelőzi Szűcsöt

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_ferencvaros_u_dozsa_kovacs_bela_kardos_kisznyer_toth_jozsef.jpgBajban az újpesti védelem, Kovács Béla, Kisznyér (6), Kardos és Tóth J. próbálja Szokolait szerelni

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_ferencvaros_u_dozsa_poloskei_golorom.jpgPölöskei gólöröme (forrás: tempofradi.hu)

idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_ferencvaros_u_dozsa_szegeny_dozsa.jpg„Szeeeegény Dózsa…Szeeegény Dóóóóóóóóóóóóóózsa” (forrás: tempofradi.hu)

Bp. Honvéd - Haladás
A kispestiek vannak előnyösebb helyzetben a tabella és a hazai pálya miatt. A Bp. Honvéd hiányzói: Garaba, Pál, GyimesiKuti és Lukács. A Haladás két játékosának, Kulcsárnak és Királynak az eltiltása lejárt.
idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_bp_honved_haladas.jpg

Ózd - ZTE
A hazaiak teljesen kipukkadtak a bajnokság végére, az előző fordulóban az utolsó helyre kerültek. Minimális vendéggyőzelem borítékolható. A ZTE nélkülözni kénytelen az eltiltott Mihaleczet, valamint Soóst és Takácsot. Ők ketten maródiak.
idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_ozd_zte.jpg

Tatabánya - SZEOL AK
Érdekesnek ígérkezik a mérkőzés, a szegediek remekül hajráznak - bár ez már eléggé hiábavaló próbálkozás. A Videoton sorozatos botlásaival helyzetbe került a Bányász, és nem is szeretne lemondani a lehetőségről. A Tatabánya válogatott középpályása, Csapó meggyógyult.
idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_tatabanya_szeol_ak.jpg

A Délmagyarország című napilap ekképp látta az eseményeket:
A SZEOL AK a tisztes eredmény eléréséért mindent megtett, tehát kevesebbet kezdeményezett a sok hibával játszó bányászcsapatnál. Kicsit látszott a játékán, hogy már csak a szép búcsúra törekszik. A jobb sorsra érdemes gárda játékán mindenesetre látszott, hogy többre képes; ezt a tatabányai közönség is elismerte a férkőzés végén, és örült a nagy keservesen otthon tartott pontoknak.

DVTK - Volán
A négypontos meccsen ha a hazaiak nyernek, végleg megmenekülhetnek a kieséstől. A DVTK leigazolta az Ózd csatárát, Dudást, Osváthot viszont kiadta a Kohásznak. A Volánban ismét Kovács véd, s meggyógyult Ebedli is.
idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_dvtk_volan.jpg
Csepel - Nyíregyháza
Totó szaknyelven országos 1-esnek mondható a találkozó. A Csepelből Varga két sárga lapja miatt kimarad, Tulipán és Budavári továbbra sincs rendben. A Nyíregyházában egy kérdőjel van: Kiss vagy Babus lesz a jobbszélső?
idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_csepel_nyiregyhaza.jpg
Békéscsaba - Rába ETO
Ha az ETO tartja eddig formáját, minimális vendéggyőzelem várható. Rába ETO jobbhátvédje, Csonka begyűjtötte második sárga lapját, Szíjártó kerül a helyére.
idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_bekescsaba_raba_eto.jpg

Debreceni MVSC - Videoton
A hazaiak legutóbb az egyik bajnokesélyes ellen tudtak nyerni a Megyeri úton, a vendégek két váratlan vereséget szenvedtek el zsinórban. Igazándiból bármilyen eredmény születik, egyiket sem lehet meglepetésnek nevezni majd. A DMVSC játékosai közül Kiss és Kerekes sérüléssel bajlódik, de minden valószínűség szerint pályára lépnek. A Videoton kapuját a MÁV Előréből most igazolt Paulusz védi.
idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_debreceni_mvsc_videoton.jpg

Pécsi MSC - Vasas
Mindössze egy pont az előnye a vendégeknek a tabellán a pécsiekkel szemben, mégis valószínűsíthető egy minimális hazai győzelem. A Vasasból Zombori hiányzik, mert két sárga lapja van.
idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_pecsi_msc_vasas.jpg

A mérkőzések után lássuk az 30. forduló válogatottjait! Némi érdekesség, hogy 6-os osztályzattal is be lehetett kerülni a legjobbak közé, de azért akad 7-es is szép számmal. Ketten kaptak 8-as kalkulust, az ózdi (ez is ritkaság) Fekete Árpád és a ferencvárosi Szokolai László. Nálunk az utóbbi lett a forduló játékosa.
idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_a_fordulo_valogatottjai.jpg

A góllövőlista élén Hannich Péter megerősítette vezető helyét, közvetlen mögötte más változás nincs. Az eddig 12 gólos Szokolai a mai triplájával látványosan előreugrott.
idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_gollovolista.jpg

A szerdai bajnoki fordulóban a Rába folytatta jó szereplését, és Békéscsabán szerzett győzelmével nemcsak őrzi első helyét, hanem egy lépéssel közelebb került a bajnoki cím megnyeréséhez. A riválisok közül a Videoton esélyei csökkentek, mivel Debrecenben hagyta a két pontot. Hasonló sors érte az Ú. Dózsát is az Üllői úton, s így a Rába és a Ferencváros folytatja a versenyfutást. Kettőjük mögött új „üldöző” a Tatabánya. A papírformáknak megfelelően nyert hazai pályán a Tatabánya, a Pécs, a Diósgyőr, meglepetés a ZTE győzelme Ózdon és a Nyíregyháza döntetlenje Csepelen.
idokapszula_nb_i_1981_82_30_fordulo_tabella.jpg

Hét közben ezúttal sem volt forduló a másodosztályban.

Sokat nem pihenhetnek a csapatok, hétvégén már jön a 31. forduló, az alábbi párosításokkal:

Vasas - Bp. Honvéd
Ú. Dózsa - Pécsi MSC
Volán - SZEOL AK
Nyíregyháza - Békéscsaba
DVTK - Csepel
ZTE - Tatabánya
Rába ETO - Debreceni MVSC
Videoton - Ferencváros
Haladás - Ózd

Kiemelt támogatónk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepsport.jpg

Aranyfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_kepes_sport.jpg

Ezüstfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_labdarugas.jpg

Bronzfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepszabadsag.jpg

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1981/82

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1980/81
Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: emailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr6312947577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása