Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Kézilabda U20 VB Magyarországon

2018.06.25. 16:00 Fradista Utazó

Néhány évnyi szünet után ismét rangos utánpótlás-világeseményt rendeznek hazánkban. Ezúttal a női junior (U20) világbajnokság házigazdája lesz Magyarország.

u20_vb_2018.jpg

Egészen pontosan Debrecenben rendezik az eseményt 2018. július 1-14. között. Ezeket a versenyeket egy ideje, takarékossági okokból, mindössze két helyszínen bonyolítják le. Két évvel ezelőtt, amikor az U18-at Pozsonyban rendezték, és a két sportcsarnok gyalog alig kétszáz méterre volt egymástól, már írtunk róla, hogy így gyakorlatilag egyetlen helyen zajlik az egész rendezvény. Debrecen ezen is túltehet, hiszen a világbajnokságnak helyet adó két sportlétesítmény, a Főnix és a Hódos Imre sportcsarnok közvetlen egymás mellett áll. 

A világbajnokásg megnyitóját július elsején, vasárnap este, a döntőt pedig 14-én, szombaton este rendezik. A lebonyolítás a felnőtt világbajnokságokéval azonos, de sűrűbb, kevesebb pihenőnappal, így fér bele 14 versenynapba a teljes program. 

Az U20 világbajnokságot a nemzetközi szövetség (IHF) mindig így, nyár elejére teszi. Ennek legfőbb oka, hogy ezek a játékosok általában már szerepelnek hazájuk első osztályú bajnokságában, egy későbbi időpontban rendezett VB-vel pedig már túl hosszú időre esnének ki a bajnokságra való felkészülésből. Igaz, így viszont pihenésből nem jut nekik túl sok

A magyar válogatott az A csoportba került, csoportellenfeleink Brazília, Norvégia, Montenegró, Elefántcsontpart és Portugália lesznek. A csoporból négy csapat jut tovább, a mieink számára a továbbjutás természetesen kötelező. Onnét egyenes kieséses rendszerben folytatódnak a küzdelmek. Az egyenes kieséses szakasz négy fordulóját mindössze öt nap alatt, egyetlen pihenőnappal kell lejátszani, a második héten kedd, szerda, péntek, szombat. 

Az 1998/99-es korosztályt végigkövettük teljes utánpótlás-pályafutásukon. Ott voltunk, amikor az U17 Európa-bajnokságért selejteztek, rendszeresen beszámoltunk az U18 világbajnokság meccseiről Pozsonyból. A Válogatott Blog ezúttal is küld tudósítót Debrecenbe a magyar csapat mérkőzéseire. 

Önöknek viszont nem kell a mi tudósításainkra hagyatkozniuk, hiszen Debrecen az ország keleti feléből általában jól megközelíthető, így adott a lehetőség, hogy kilátogassanak egy-egy mérkőzésre (a belépőjegy 500 forintba kerül). A magyar csapat programját megtalálják a VB weboldalán.  Akik pedig nem jutnak el Debrecenbe, azok se maradnak le semmiről. A világbajnokság weboldalán internetes live streamen láthatunk minden találkozót, a magyar csapat mérkőzéseit pedig a közszolgálati televízió is közvetíti a Duna World ill. az M4 Sport csatornákon.

u20_hafra_golovin.jpg

Háfra Noémi és Golovin Vlagyimir edző

Magyarország a világbajnokság esélyesei közé tartozik. Bár előzetesen egy-két másik válogatott nagyobb favoritnak tűnik, mint a mieink, végül akár mi is befuthatunk. Az már a VB eredményeitől függetlenül is biztos, hogy ez a korosztály egész sor tehetséges játékost adott a magyar kézilabdának, a csapat meghatározó játékosai már mind az első osztályban kézilabdáznak, Háfra Noémi és Faluvégi Dorottya pedig már a felnőtt válogatottba is bekerült. A csapatot korábban irányító Hajdu János váratlan lemondása után az utolsó néhány hónapra Golovin Vlagyimir lett a válogatott edzője. Vele még csak néhány edzőmérkőzést játszottak a lányok, amikből túlságosan messzire mutató következtetéseket nem vonhatunk le. 

Július első két hetében, még egyszer, utoljára egy utánpótlás-versenyen nézhetjük meg a korosztály legjobb játékosait, azt, hogy mire képesek versenykörülmények között, nemzetközi környezetben, és szurkolhatunk nekik, hogy sikerélménnyel fejezzék be utánpótlás-pályafutásukat. Azután pedig már teljesen a felnőtt pályafutásukra koncentrálhatnak. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr514067757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása