Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Osztálynapló – Patrick Umoh Bernard

2013.08.23. 08:03 maribor_

1960. június 18-án született Patrick Umoh Bernard, a magyar NB I. színes egyénisége, az Újpesti Dózsa és a Csepel egykori csatára.

osztalynaplo_patrick_umoh_bernard_alairas.jpg

Egy nigériai kisvárosban, Uyóban látta meg a napvilágot. A helyi Jeetimo FC-ben lett igazolt labdarúgó, innen került be hazájának ifjúsági és utánpótlás válogatottjába is.

1981-ben érkezett Magyarországra, hogy építészmérnöki diplomát szerezzen a Budapesti Műszaki Egyetemen. A BLASZ III-ban vitézkedő, jónevű 43. sz. Építők SK csapatába jelentkezett játékra. Hogy miért pont oda? A pálya az egyetem tőszomszédságában volt...

osztalynaplo_patrick_umoh_bernard_43_sz_epitok_1981.jpgAz Építők csapatában 1981-ben

Onnan hamar kitűnt, leginkább elképesztő gyorsaságával, így Temesvári Miklós, az Újpesti Dózsa akkori edzőjének a figyelmét is felhívta magára.

osztalynaplo_patrick_umoh_bernard_ujpesti_dozsa.jpgAz Újpesti Dózsa játékosaként 1983 tavaszán

Az 1982/83-as bajnokság téli szünetében került a Megyeri útra. Korszakosat azonban nem tudott a lila-fehéreknél alkotni, túl sérülékenynek bizonyult a 164 centijével és 65 kilójával. Összesen három mérkőzésen 71 percet töltött a pályán. Először Szabó András cseréjeként léphetett pályára a DMVSC ellen a 81. percben az 1983 áprilisi mérkőzésen. Második meccsén, a Vasas ellen az 55. percben kellett lecserélni, majd az utolsó fordulóban már kezdőként szavazott neki bizalmat az újpestiek mestere, de sérülés miatt már a 3. percben le kellett cserélni. Miután több MNK-meccsen is is pályára lépett - a döntő idején ismét sérült volt...-, így az Újpesttel kupagyőztesnek mondhatta magát.

osztalynaplo_patrick_umoh_bernard_ujpesti_dozsa_2.jpgA Vasas ellen a Népstadionban

Az idény végén egy évre visszament az Építőkhöz, az 1984/85-ös szezonban a III. Kerületi TTVE játékosaként 24 mérkőzésen 3 gólt szerzett a Területi bajnokságban. A következő szezonban ismét felcsillant előtte az élvonalbeli szereplés lehetősége, a Csepel igazolta le.

osztalynaplo_patrick_umoh_bernard_csepel_1.jpgA Csepel 1985/86-os csapatában

A szigetországiaknál sem sikerült állandósítania a helyét; az 1985/86-os szezonban mindössze hét mérkőzésen lépett pályára, és 1 gólt szerzett.

osztalynaplo_patrick_umoh_bernard_csepel_2.jpgA bajnoki nyitányon a Siófok elleni találkozón pár pillanattal azután, hogy sárgalapot kapott

A bajnokság vége egybeesett az államvizsgákkal és ezután hazatért Nigériába. Nem sporttal kapcsolatos tevékenységet folytatott, hanem budapesti diplomáját hasznosítva a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség főmérnöke lett hazájában.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr665465696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feyyaz 2013.08.23. 17:14:40

Ez aaaz,őt már nagyon vártam!:)
Nagyon jó,hogy írtál róla!
Jos Smeets mikor lesz? (Keresztnév nem biztos,hogy jó).

maribor_ 2013.08.23. 19:57:05

@Feyyaz: Ő, sajnos, nem. Az aláírásaimat 82-82 között szereztem, autogram nélkül nincs Osztálynapló:) Van így is durván 140-150 nevem, éd fő a fejem pár név láttán, majd mit írjak róla. Olyanjaim is vannak, akikről tudom, hol játszottak, de még a Gúgli sem hoz rájuk semmilyen találatot...

miller draft 2013.08.23. 22:13:12

Smeets a Haladásban nem játszott :-) Emlékszem, hogy még a Képes sport is írt róla mikor leigazolták, de aztán rövid időn belül kiderült, hogy kb egy kalap szart ér, és pályára már nem nagyon lépett.

Feyyaz 2013.08.24. 01:53:06

Na,most már én is értem az Osztálynapló koncepcióját! :)

Smeets egyszer biztos,hogy beállt csereként a Haladásba.
Mondjuk nem is volt titok,hogy a holland sokad osztályban játszott korábban.
Azt hiszem a felesége volt magyar,azért jött ide.
süti beállítások módosítása