Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1981/82 22. forduló

2017.10.30. 09:10 maribor_

1982. március 3., a hónap első szerdája

idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_dormogo_domotor.jpg25 éves a Dörmögő Dömötör

Lássuk először a hét első felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.

március 1.

20-30 százalékos árengedménnyel kínálnak az üzletek egyes műszaki, híradástechnikai cikkeket, háztartási gépeket azokból a típusokból, amelyekből bőven van raktáron. A kereskedelmi vállalatok évente egy-két alkalommal rendezik meg a műszaki cikkek vásárát, s önállóan döntik el, hogy mely árukat milyen mértékben értékelnek le. A vásárlónak tehát érdemes több üzletben is körülnézni, mivel előfordulhat, hogy ugyanazt a terméket az egyik boltban teljes áron, a másikban pedig leértékelten kapja meg.

idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_keravill.jpgNagy forgalom a Sugár üzletközpont Keravill-üzletében

Megkezdődött a tavaszi alkalmi kedvezményes könyvvásár is. A Flórián és a Sugár üzletközpontban (az Állami Könyvterjesztő Vállalat 6. számú, Kaffka Margit nevét viselő üzletében) kezdődött meg a március 13-ig tartó vásár; ez idő alatt sok könyvet, hasznos olvasnivalót árusítanak 50 százalékos kedvezménnyel. Az érintett üzletekben már az első napon sok volt az érdeklődő, a vásárló.

idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_konyvvasar.jpgAz ÁKV Kaffka Margit könyvüzletében

Huszonötödik évfordulóját ünnepli a Dörmögő Dömötör, a Magyar Úttörők Szövetségének a kisiskolásokhoz szóló folyóirata. A színes rajzokkal illusztrált meséket, verseket, játékokat, rejtvényeket és barkácsanyagokat közlő lapnak az utóbbi negyedszázad alatt nemcsak példányszáma emelkedett; formátuma kétszeresére nőtt és melléklettel is gyarapodott. Akik 1957-ben az első lapokat kézhez kapták, ma már gyermekeiknek szereznek örömet vele. A hetvenezres példányszámmal induló lap ma csaknem 300 ezer példánnyal köszönti olvasóit.

Zala Megye Tanácsa közgyűlésén megalapította a zalaegerszegi Állandó Színházat. Az úgynevezett "előévad" után majd ebből jön létre a város Hevesi Sándor Színháza.

Az Magyar Távirati Iroda ismerteti a Lityeraturnoje Obozrenyije című szovjet folyóirat februári számában megjelent tanulmányt. Az itt közölt adatok szerint 1945 és 1979 között a Szovjetunióban 716 magyar szépirodalmi mű jelent meg, több mint 36 és fél millió példányban.

Lengyel párt- és állami küldöttség érkezett hivatalos látogatásra a szovjet fővárosba, élén Wojciech Jaruzelskivel, a LEMP KB első titkárával, a minisztertanács elnökével. A kora délután kezdődött szovjet-lengyel tárgyalások homlokterében a két ország barátságának, egységének további szilárdításával és az együttműködés bővítésével összefüggő kérdések álltak. A szovjet vezető testületek a megbeszéléseket követően díszvacsorát adtak a lengyel vendégek tiszteletére, melyen Leonyid Brezsnyev, az SZKP KB főtitkára, a Legfelsőbb Tanács Elnökségének elnöke és Wojciech Jaruzelski beszédet mondott.

idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_brezsnyev_jaruzelski.jpgLeonyid Brezsnyev fogadja lengyel vendégét

Először sikerült értékelhető színes felvételeket kapni a Vénusz felszínéről, miután a Vénusz-13 jelzésű szovjet bolygóközi állomás leszállóegysége reggel sikeresen talajt ért a Vénuszon. A szovjet űrkutatás újabb nagy sikere, hogy négy hónapos repülés után, több mint 300 millió kilométert megtéve a Vénusz-13 bolygóközi űrállomás leszállóegysége moszkvai idő szerint reggel 8 óra 55 perckor belépett a bolygó sűrű légkörébe, és 62 perc múlva sima leszállást hajtott végre a Phöbus térségétől keletre levő síkságon. Ezután a Vénusz felszínéről 127 percen át továbbított tudományos információkat. A Vénusz-13 a bolygó felszínétől 36 ezer kilométeres távolságban haladt el a Vénusz mellett, és napcentrikus pályán folytatja útját.

idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_venus_13.jpgTörténelmi kép, balról és elöl a leszállóegység talajmintavevő berendezése, középen a rugalmas gyűrű része, amely megvédte a leszállóegységet az ütközéstől

március 2.

Szerencsés kimenetelű autóbuszbaleset történt reggel Salgótarjánban. A 2. számú Volán Vállalat GC 68-23 rendszámú, menetrend szerint közlekedő 7/a jelzésű helyi autóbuszjárata hét óra két perckor a várost átszelő vasút és a Móricz Zsigmond út hagyományos sorompóval védett szintbeli kereszteződéséhez ért. Már ráhajtott a vágányra, amikor a sorompó lezárult. A gépkocsivezető, Palicza András 36 éves salgótarjáni lakos nem veszítette el lélekjelenlétét. Járműve valamennyi ajtaját kinyitotta, hogy az utasok gyorsán elhagyhassák a buszt, miközben szüntelen kürtjelzéssel hívta fel szorult helyzetére a figyelmet. Amikor az utasok - mintegy ötven ember - elhagyták a vasúti pályát, Palicza nekihajtott a sorompónak, és átszakította. Harminc másodperc múlva a kereszteződésen áthaladt a Somoskőújfalu felől érkező személyvonat. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár jelentéktelen.

Moszkvában befejeződtek a magas szintű szovjet-lengyel megbeszélések. Kétnapos hivatalos látogatása befejeztével a lengyel ipart- és állami- küldöttség, élén Wojciech Jaruzelskivel, a LEMP KB első titkárával, a minisztertanács elnökével, hazautazott a szovjet fővárosból. Hivatalos programjának megfelelően a lengyel delegáció vezetője előbb megbeszélést folytatott Leonyid Brezsnyevvel, az SZKP KB főtikárával, a Legfelsőbb Tanács Elnökségének elnökével, majd találkozott Nyikolaj Tyihonovval, az SZKP KB Politikai Bizottságának tagjával, a minisztertanács elnökével.

idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_brezsnyev_jaruzelski_kreml.jpgLeonyid Brezsnyev és Wojciech Jaruzelski a Ikeddi találkozón

A Wojciech Jaruzelski által vezetett párt- és állami küldöttség este hazautazott a szovjet fővárosból. A vnukovói repülőtéren Leonyid Brezsnyev, Nyikolaj Tyihonov, valamint az SZKP és a szovjet állam több más vezetője búcsúztatta.

Szófiában megkezdődött a KGST rádiótechnikai és elektronikai állandó bizottságának 43. ülése. A kétnapos tanácskozást Méhes Lajos ipari miniszter, a bizottság elnöke, a magyar küldöttség vezetője nyitotta meg. A részvevőket Toncso Csakrov bolgár gépgyártási és elektronikai miniszter üdvözölte. A bizottság ülésén megvitatják az elektronikus mérőműszerek, a speciális technológiájú berendezések területén megvalósuló sokoldalú termelésszakosítás kérdéseit.

Olof Palme, az ENSZ-főtitkár különmegbízottja, visszatért Irakban és Iránban tett ötödik tájékozódó körútjáról New Yorkba, s telefonon tájékoztatta Javier Pérez de Cuéllar ENSZ-főtitkárt útjának eredményeiről. Az iraki és az iráni kormány tájékoztatta Palmét arról, hogy nincs szándékukban beavatkozni egymás belügyeibe. Mindkét kormány azt mondotta az ENSZ-megbízottnak, hogy nincsenek a másik állammal szemben területi törekvései, és kifejezték óhajukat a tartós béke megteremtésére - mondotta Francois Giuliani, az ENSZ-főtitkár szóvivője a svéd politikus útjáról szóló tájékoztatójában.

Ötvenhárom éves korában, szívelégtelenség következtében otthonában elhunyt Philip Kindred Dick amerikai sci-fi író, aki alapjaiban változtatta meg a műfajt. Annak ellenére, hogy már életében olyan személyiségek tisztelték, mint Stanisław Lem, művei nem élveztek nagy publicitást. Egészen haláláig, ami után több, regényéből készített sikeres filmet mutattak be, s ez végül maga után vonta megérdemelt elismerését. Olyan filmek születtek művei alapján, mint a Szárnyas fejvadász, a Terminátor - A halálosztó, a Total Recall - Az emlékmás, a Vanília égbolt, a Truman Show. Egyesek szerint 90-es évek kultikus sci-fi sorozatára, az X-aktákra is hatást gyakorolt, de az sem véletlen, hogy a Lost negyedik évadjának hatodik részében Philip K. Dick Valis című könyvét olvassa az egyik fogságban lévő szereplő. Műveit közel 30 nyelvre fordították le.

március 3.

Egy géppisztollyal felfegyverzett, ismeretlen férfi hatolt be a brüsszeli jugoszláv kulturális központba, s tüzet nyitott az ott tartózkodó személyekre. A támadó két személyt megölt, hármat pedig súlyosan megsebesített. A belga rendőrség közlése szerint a központ tele volt látogatókkal, s a férfi a tömegbe lőtt. A gyilkosság után a merénylőnek sikerült elmenekülnie, de szemtanúk személyleírást tudtak adni róla a rendőrségnek. A brüsszeli jugoszláv nagykövetség szóvivője szerint a merénylet „fasiszta jugoszláv emigránsok” kézjegyét viseli magán.

Francois Mitterrand francia köztársasági elnök megérkezett Jeruzsálembe. A francia-izraeli tárgyalások már délután megkezdődtek. Repülőtéri beszédében a francia államfő „Izrael igazi barátjának” nevezte magát, és Franciaország nevében barátságáról és jószándékáról biztosította vendéglátóit. Mindazonáltal megjegyezte: a világ nem lehet elégedett, amíg a palesztin kérdés megoldatlan marad. Mitterrand gyors és hathatós előrehaladást kívánt vendéglátóinak a béke útján, még ha - mint mondotta - az szakaszosan történik is. Navon izraeli köztársasági elnök üdvözölte a vendéget, majd hangsúlyozta, hogy a francia elnök látogatása egybeesik az izraeli csapatok Sínai-félszigetről való kivonásának utolsó szakaszával.

Az észak-libanoni Tripoliban este ismeretlen tettesek pokolgépet robbantottak. Legkevesebb harminc ember megsebesült, köztük az arab békefenntartó erők öt szíriai katonája. Az anyagi károkat a robbanás nyomán keletkezett tűz is súlyosbította. Mint a bejrúti rádió közölte, szerdára virradóan is négy pokolgépes merényletet követtek el Bejrút nyugati, a baloldali erők által ellenőrzött szektorában, illetve a főváros környékén.

Londonban II. Erzsébet királynő ünnepélyes keretek között felavatja a Barbican Centre előadó-művészeti központot. Az intézmény, amely mind a mai napig a legnagyobb a maga nemében Európában, klasszikus és kortárs zenei koncerteket, színházi előadásokat, filmvetítéseket és művészeti kiállításokat szervez.

A férfi kézilabda világbajnokságon a magyar válogatott 24:19-es vereséget szenvedett Romániától. A mérkőzés második félidőbeli gyenge játéka bizonyára még nagyon sokáig beszédtéma marad a magyar kézilabdázás sorsát szívükön viselők sokezres táborában. Az a tény ugyanis, hogy a külföldiek által is elismerten igen jó játékosanyaggal rendelkező magyar válogatott csak a tizenkettes mezőny alsó felében foglalhat majd valószínűség szerint helyet, egyértelműen a VB egyik negatív szenzációja.

idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_kezilabda_vb.jpgHorváth és Kovács Péter között Durau lő gólt

A hónap első napjaiban albummal jelentkezik többek közt a Scorpions (Blackout), Laura Branigan (Branigan), a Spandau Ballet (Diamond) és a Level 42 (The Early Tapes).

Heti humor:
idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_humor.jpg

Heti reklám:
idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_reklam.jpg
A hét első napján az érdekelt egyesületek képviselőinek jelenlétében az MNK bizottsága elkészítette a március 10-i negyeddöntő sorsolását: Ú. Dózsa - Volán, Videoton - Motim TE, Diósgyőr - Békéscsaba, MTK-VM - Komló.

A 22. fordulóval egy napon folytatódtak az európai labdarúgó kupaküzdelmek - magyar csapatok nélkül... Mind a három kupában érdekesek a párosítások, ezért nagy az érdeklődés a mérkőzések iránt. A Bayern München vendégjátékára 35 ezer jegy kelt el elővételben Romániában. A Kijevi Dinamó a Krímben, Szimferopolban fogadja az angol Aston Villát. Varsóban a Legia-Tbiliszi Dinamó mérkőzésnek Szepesi György, az MLSZ elnöke az
UEFA-ellenőre. A Leipzig-Barcelona mérkőzést közvetíti a Magyar Televízió.
idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_kupaszerda_1.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_kupaszerda.jpgCsatajelenet a Hamburg-Neuchatel találkozóról, Engel, a svájci kapus bravúrosan ment a gólgyáros Hrubesch elől

idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_kupaszerda_3.jpgA svájci kapus másik parádés alakítása

idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_kupaszerda_2.jpgEngel a dán Bastrup lövésénél már tehetetlen volt


A Lokomotiv Leipzig-Barcelona és a Valencia-Göteborg mérkőzések összefoglalói

És akkor lássuk a lényeget, az NB I. 22. fordulóját!

Rába ETO - Haladás
A győriek megtorpantak legutóbb, lépéshátrányba is került az Ú. Dózsával szemben. Az 1000. NB I-es találkozójukon csak a győzelem az elfogadható.
idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_raba_eto_haladas.jpg

Nyíregyháza - ZTE
Érdekesnek tűnik ez a párosítás, hiszen az előző fordulóban mindkét csapat szenzációt szolgáltatott, igaz, a nyírségiek erről szívesen lemondtak volna. A ZTE-ben Mihalecz és Major két sárga lap miatt szorul pihenőre.
idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_nyiregyhaza_zalaegerszeg.jpg

DVTK - SZEOL AK
Ha a szegediek komolyan gondolják a bennmaradást, talán az utolsó esélyük ez a megkapaszkodásra.
idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_dvtk_szeol_ak.jpg

A Délmagyarország című napilap eképp értékelte a látottakat:
Az irányítást a diósgyőriek tartották kézben, de rengeteg elemi hibát követtek el, képtelenek voltak a folyamatos összjáték kialakítására.

Szegedi kötődésű barátunk az alábbi történetet osztotta meg velünk a mérkőzéssel kapcsolatban:
Abban, hogy Szeged szurkoló lettem, apám mellett nagybátyám is elég komoly szerepet játszott. Ő a foci mellett szenvedélyes horgász is volt. A Diósgyőr meccs napján mi családilag pecázni indultunk, de azért a Szokol rádió be volt készítve, hallgattuk a körkapcsolást. Közben figyeltük nagybratyó botjait, történetesen az egyik kék, a másik piros volt. A valóságban 1:0-ás DVTK győzelmet mi egy másfeles ponttyal a szákban izgultuk végig, azt a piros bottal fogta az öreg, a kéken csak kapások (helyzet/kapufa) voltak.

Csepel - Tatabánya
Jó sorozatot mondhat magáénak a haza gárda, legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték, míg a vendégek három egymást követő mérkőzést hoztak döntetlenre. Több botlást nem engedhetnek meg maguknak dr. Lakat tanítványai, mert lassan a dobogó is távolba fog kerülni. Nem változik a Csepel összetétele, mint ahogy a Tatabányáé sem.
idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_csepel_tatabanya.jpg

Békéscsaba - Ózd
A táblázaton elfoglalt helyezés és a hazai pálya miatt is papírforma mérkőzés várható. Békéscsabai gondok: Pásztor ínszalag szakadást szenvedett, bokáját gipszbe tették. Nem játszhat a két sárga lapot begyűjtött Fabulya, sőt kétséges Kőhalmi szereplése is.
idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_bekescsaba_ozd.jpg

Debreceni MVSC - Bp. Honvéd
A hazaiak a 16., a vendégek a 18. fordulóban nyertek utoljára. A pontosztozkodás a legvalószínűbb. Debrecenben Szűcs J., Szabó és Varga lába is gipszben van. Kerekes György térdéről ugyan lekerült a gipsz, de még harcképtelen.
idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_debreceni_mvsc_bp_honved.jpg

Ferencváros - Pécsi MSC
A Fradinak zsinórban négy győzelme van, már a dobogó is elérhető közelségbe került. Ők a mérkőzés első számú esélyesei. Egy kérdőjel a Ferencvárosban: ki legyen a balhátvéd? Jancsikának van a legtöbb esélye a sérült Takács helyettesítésére. A pécsieknél visszakerül Nagy.
idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_ferencvaros_pecsi_msc.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_ferencvaros_pecsi_msc_katzirz_nyilasi.jpgKatzirz (a földön) kapu mellé tenyerelte Nyilasi közeli lövését

idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_ferencvaros_pecsi_msc_pogany.jpgPogány csatája a labdáért (Forrás: tempofradi.hu)

Ú. Dózsa - Volán
Papírforma hazai győzelem várható. Gondban van Újpesten Temesvári edző, mert Kovács J. húzódással bajlódik, és nem játszhat a kiállított Törőcsik. Herédi és Szűcs vár beugrásra készen, esetleg már az eddig sérült Kiss is csatasorba állhat.
idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_u_dozsa_volan.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_u_dozsa_volan_kardos.jpgKardos első büntetőből szerzett gólja

Videoton - Vasas
6 pont és öt helyezés a különbség a két csapat között. A Videoton a második helyen áll, a Vasas az utolsó két fordulóban kétszer kapott ki. Újonc mutatkozik be a Videotonban: a saját nevelésű, fiatal Borsányi. A Vasas kapuját hosszú szünet után ismét a rutinos Csepecz őrzi majd.
idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_videoton_vasas.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_videoton_vasas_farkas_csepecz_tieber_palkovics.jpgAz első Videoton gól utáni jelenet látható, amint Farkas (8) szomorúan fordul el, Csepecz kapus hasonló lelkiállapotban térdel a földön, ugyanakkor a gólszerző Tieber öklét a magasba lendítve örvendezik, Palkovics úgyszintén

A mérkőzések után lássuk az 22. forduló válogatottjait! A helyzet gyakorlatilag ugyanaz, mint az előző játéknapon. Nincs 6-os az első csapatban, és a második csapatban is van öt 7-es osztályzatú játékos - mindez azt jelzi, hogy ismét egy jó színvonalú fordulón vagyunk túl. Ezúttal ketten kaptak kiemelkedően jónak számító 8-as érdemjegyet, az ózdi kapus Fekete Árpád, és a Videoton támadója, Tieber László. Választásunk ő rá esett, két gólt szerzett, motorja volt csapatának, így ő lett a forduló játékosa.
idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_a_fordulo_valogatottjai.jpg

A góllövőlista legelején nincs változás, a 11 gólos Hannich viszont duplázni tudott, így felzárkózott a második helyen állók közé.
idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_gollovolista.jpg

A tabella élén tartja két pontos előnyét az Újpesti Dózsa. Mögöttük a nyolcadik helyig nincs változás, ott helyet cserélt a Csepel és a Haladás. Döntetlenjével két helyet lépett előre a Békéscsaba. Nincs változás a kiesőhelyen állók közt sem, de az előttük álló Debreceni MVSC sem lélegezhet fel, mert - ne feledjük - a Volánnak eggyel kevesebb mérkőzése van, így ott, a hátsó szekcióban még bármi előfordulhat.
idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_tabella.jpg

Az NB II-ben ezúttal sem tartottak hétközi fordulót, ezért ismét a harmadik vonal legutóbbi játéknapjának eseményeivel ismerkedhetünk meg. Az szemmel látható, valami készül Siófokon!
idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_teruleti_bajnoksag.jpg

A Képes Sport megszavaztatta olvasóit, kiket találtak 1981 legjobb labdarúgóinak. Ez lett az aktuális Ön Tizenegye:

idokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_on_tizenegye_meszaros.jpgidokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_on_tizenegye_martos_balint_garaba_szanto.jpgidokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_on_tizenegye_sallai_torocsik_nyilasi.jpgidokapszula_nb_i_1981_82_22_fordulo_on_tizenegye_kiss_laszlo_szentes_kerekes_gyorgy.jpgMészáros - Martos, Bálint, Garaba, Szántó - Sallai, Törőcsik, Nyilasi - Kiss L., Szentes, Kerekes Gy.

Sokat ismét nem pihenhetnek a csapatok, a hétvégén már jön a 23. forduló az alábbi párosításokkal:

Volán - Pécsi MSC
Vasas - Rába ETO
Ú. Dózsa - Videoton
Ózd - Debreceni MVSC
SZEOL AK - Csepel
ZTE - DVTK
Haladás - Nyíregyháza
Bp. Honvéd - Ferencváros
Tatabánya - Békéscsaba

Kiemelt támogatónk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepsport.jpg

Aranyfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_kepes_sport.jpg

Ezüstfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_labdarugas.jpg

Bronzfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepszabadsag.jpg

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1981/82

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1980/81
Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: emailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr7412823878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vbn 2017.10.30. 19:36:53

Egész jó volt, ameddig a focis cikkek el nem kezdődtek... :-)

maribor_ 2017.10.30. 19:43:43

@vbn: A szerzők is így vannak ezzel....

Bafana 2017.10.30. 21:23:33

Micsoda nézőszámok... :)

Tököm Állat 2017.10.31. 00:47:21

Nagyhalász hazai meccse Ibrányban?Kb.mintha a Fradi a Szuszában fogadná a következő ellenfelét.

midnightcoder2 2017.11.05. 17:01:36

Kicsit (nagyon) túl sok a sport, amúgy érdekes.

maribor_ 2017.11.05. 20:14:38

@midnightcoder2: Köszönjük az észrevételt :)
süti beállítások módosítása