Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Kis pesti gondolatok XV.

2013.07.12. 11:33 Nóbádi iz der

Tegnap este a békésen asszisztáló ellenfélnek köszönhetően Európa Liga-selejtező fedőnéven egy könnyed kis edzőmérkőzést játszottunk a Bozsik Stadionban. Rossi Maestro persze nyilván állandó olvasója a blogunknak, mivel a jelmondatunkhoz hasonlóan ő is azt mondta, hogy ezt az eredményt a helyén kell kezelni. Remélhetőleg tudják ezt a játékosaink is, mert a Vojvodina elleni párharc során biztosan nem kapjuk majd meg azt a kedves kis ajándékot, hogy nagyjából 150 percen keresztül ellenfél nélkül játszadozhassunk a pályán.

mfa.jpg                                                        Az U-17 2013-ban is bajnok lett...

Miután UEFA-koefficiens nélkül nagyjából annyit ér a nemzetközi kupaszereplés, mint a fröccs bor és szóda nélkül, így a magyar focinak minden apró sikerre szüksége van, hogy a későbbiek során esetleg már kedvezőbb helyzetből várhassák a sorsolást klubcsapataink. Ezt persze nem csak én mondom, hanem Csányi Sándor (nem a színész, hanem az a másik) is ugyanígy látja a helyzetet. Az MLSZ első embere május végén ugyanis így fogalmazott:

"Aki kiesik az első körben, az kárt okoz a magyar labdarúgásnak, remélem, hogy ennek megfelelő komolysággal kezelik majd a csapatok a szereplésüket."


Nemzetközi szereplés esetén a követendő magatartás az, hogy klubszimpátiától függetlenül minden magyar csapat sikeréért szorítani kell. Most azonban be kell vallanom valamit. Menjetek rajtam végig Coulibaly targoncájával, de amikor tegnap este a kocsmába  a salátabárba betoppanván a Videoton kieséséről értesültem, hirtelen egy elégedett kis félmosoly jelent meg az arcomon, amely tulajdonképpen még azóta sem tűnt el.

A Videoton ezek szerint most kárt okozott a magyar labdarúgásnak. Ezt pedig éppen az a - nevezzük így - sportvezető jelentette ki, akihez mi sem áll közelebb, mint éppen a fehérvári csapat. Most azért szívesen megkérdezném az illető urat, hogy változott-e valamiben a véleménye, illetve óhajtja-e némileg cizellálni a múltkori kijelentését. Például így:

" Aki kiesik az első körben, az kárt okoz a magyar labdarúgásnak, kivéve, ha két tizenegyest is befújnak ellene."

csányi.jpg                                        A kép nem Podgoricában készült a lefújást követően

 

A Videoton ellenfele a hatodik helyen végzett a montenegrói bajnokságban. Mindössze azért szerepelhetnek az EL-ben, mert az előttük lévő két csapat közül egyik sem akart/tudott indulni a kiírásban. A Honvéd ellenfele bronzérmes lett és kupadöntőt is játszott, a Podgoricát pedig oda-vissza verte az előző szezonban.

A Honvéd 13-1-es gólkülönbséggel megy Újvidékre, a Videoton pedig 2-2-vel a levesbe. A 180 perc alatt elért két találatukból az egyik egy nyilvánvaló kezezés után, a másik pedig egy jól eltalált szabadrúgásból született.

A kommenteket olvasgatva a hozzászólók nagy része a Videoton kipottyanásában edzőbuktatási kísérletet, a Kispest mészárlásában pedig a montenegrói játékosok keresetkiegészítési manipulációját látja. Még a sportnyomtatvány internetes leképeződése is égető szükségét érezte azt elemezni, hogy az ellenfél kapusa mi mindent csinálhatott volna másképp.

Mindenesetre az biztos, hogy nekünk most senkitől sem kell bocsánatot kérnünk azért, mert kitömtük az ellenfelünket. Mi nem okoztunk kárt a magyar labdarúgásnak, megyünk szépen tovább, tehát megfeleltünk az MLSZ-elnök elvárásának. Még akkor is, ha nálunk csak egy Roberto Mancini ül a díszpáholyban, nem pedig politikusok és nagyvállalkozók egész sora.

20130711-roberto-mancini.jpg                         Roberto Mancini éppen arab sejknek készül beöltözni a Bozsik Stadionban

A tegnapi 9-0-ból egyébként tényleg kár lenne messzemenő következtetéseket levonni, azonban egy "apróság" mellett ne menjünk el szó nélkül.

Függetlenül az ellenfél képességeitől és akaraterejétől, megint bebizonyosodott, hogy az akadémiánk lassan már eljut arra a szintre, amikor házon belülről képesek leszünk kiállítani egy ütőképes első csapatot. Ehhez még kellenek egyelőre a rutinosabb - főleg külföldi - játékosok is, de amíg Testardi az első tétmeccsén fél óra alatt gurít egy laza hármast (a harmadik gólja azért különösen rendben volt, lássuk be...), addig legfeljebb azon kell tanakodnunk, hogy ki lesz itt a kezdőjátékos és ki lesz a megnyugtató csere.

Baráth Botond, Nagy Gergő, Vécsei Bálint, Vernes Ricsi tulajdonképpen egyetlen év alatt meghatározó játékosai lettek a "nagycsapatnak". Holender Filip átmenet nélkül nőtt bele az U-19-ből az élmezőnybe, tegnap pedig Kozma Ricsi is góllal és gólpasszal debütált cserejátékosként. És mi lesz majd itt akkor, amikor Bobál Geri is megtalálja a góllövő cipőjét az élvonalban, ahol már a többiekkel készül Lőrinczy, Pantovic, Bobál Dávid és Botka Endi is.

holender.jpg                                               A 19-es is naggyá válhat a XIX. kerületben

 

Hát még akkor mi lesz itt, amikor majd Göblyös Dani, Gazdag Dani, Márton Bandi, Feketics Norbi, Koszta Márk és a többiek is ugyanolyan töretlenül fejlődnek a jövőben is, mint eddig, és majd ők is megkapják a lehetőséget a feljebblépésre?

A fenti névsorból szinte mindenki korosztályos válogatott, úgyhogy ha ez így megy tovább, akkor könnyen elképzelhető, hogy rövidesen csodát láthatunk Kispesten.
Ha ezek a gyerekek elkapják a fonalat, akkor még az is megtörténhet(ne), hogy az eddig minden komoly teljesítmény nélkül is agyonsztárolt felcsúti-fehérvári nevelések legfeljebb a vizespalackokat hordhatják utánuk.

Szalai László, Herczeg Vince, Simon Miklós, Somogyi Krisztián, Pári Sándor, Farkas Tibor, Sárai György, Bakó Attila és George F. Hemingway és persze Marco Rossi. (Remélem, nem hagytam ki senkit...)

Van mit megköszönnünk nekik, a gyümölcs kezd beérni.

Remélhetőleg a szüret Újvidéken is folytatódik.


9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr825401505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miller draft 2013.07.12. 14:22:07

Gyula csak az összefoglalót láttam, szép teljesítmény volt a részetekről. A bunda vádat nevetségesnek tartom, max edzőt buktatak és jól sikerült.
Viszont a legfontosabb kérdésem az lenne, hogy 9:0-nál zúgott-e a szokásos BUZI HEMINGWAY?

Nóbádi iz der 2013.07.12. 14:27:26

Azt hiszem, már több mint 10 éve az a fazon az edzőjük, lehet, hogy már tényleg nagyon unják.
Nem, sőt az az érdekes, hogy egyre több ismerősömtől hallom azt, hogy kezdenek megbékélni az öreggel.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.07.12. 14:31:04

@Nóbádi iz der: Értsd: a Hemingway-utálók közül egyre kevesebben állnak szóba veled :)

a.magyar 2013.07.12. 14:58:03

Gyerekkorom óta Honvéd szurkoló vagyok,ott is vagyok a pályán,amikor csak lehet,de ez a tegnapi meccs kabaré volt.Akármennyire gyenge csapat ez alapból,de aki ért a focihoz,az láthatta,hogy ezek a nagyarányú vereségre mentek,elképzelhető,hogy megfogadták valahol a meccsüket.Csak a kapust nézzétek meg a góloknál.A 83 éves nagymuterom legalább négyet megfogott volna a gólokból,amiket kapott,és az összes kirúgása,kidobása csínbe ment a saját védői felé,amiket meg is szereztünk egy csomószor,és gólhelyzetbe is kerültünk belőlük.A két tizenegyes meg....annyira látszott,hogy direkt faltoltak,a másodiknál az olasz el sem érte volna a labdát,erre fellökte a védő!:-)))Persze,a lényeg a továbbjutás,jó lesz a csapat,a Vojvodinát is elküldjük gyufáért!:-)))

miller draft 2013.07.12. 14:59:31

Mondjuk ha igazán tökös ellenálló faszik lennének akkor nyomnák a tüntetést ezerrel. A köcsög zsidója, sajnál játékosokat venni, inkább nevelgeti itt a fiatalokat, meg erőlködünk a kupában is. Hát a faszt, állé állé buzi Hemingway!

Nóbádi iz der 2013.07.12. 15:05:23

@miller draft: Igyál még egy kis tokaji aszút az éjszakain.

Dolgozónép 2013.07.12. 15:25:15

Interjú T. F.-el, egy magyar NB1-es középcsapat középpályásával. (A monogramot a játékos kérésére megváltoztattuk, tehát nem a valódi kezdőbetűket tartalmazza)

K.G.: Mit szólsz a Videoton kieséséhez és a Honvéd szárnyalásához?
T.F.: Jól kerestek a srácok.
K.G.: Miből gondolod?
T.F.: Nem gondolom, tudom. Az eredmények magukért beszélnek.
K.G.: Szerinted bunda volt?
T.F.: Attól függ, mit nevezel bundának. Nem, nem beszélték meg előre, a csapatok tagjai között nem volt semmiféle érintkezés, ha erre céloztál.
K.G.: Akkor?
T.F.: Nem kell ahhoz megbeszélni semmit, hogy az egész ne legyen több, mint egy rossz színielőadás. Elég logikusan gondolkodni.
K.G.: Kíváncsivá teszel.
T.F.: Jó, akkor induljunk ki a Cselik Niksicsből, mert az az egyszerűbbik eset. Adva van egy gyakorlatilag amatőrcsapat, a focisták néhányan munkanélküliek, mások dolgoznak, de alig keresnek valamit. A csoportkörbe jutásra semmi esélyük, a klubnak még az utaztatás is óriási terhet jelent. Mit fognak tehát csinálni? Az egyetlen esélyt használják ki, hogy pénzhez jussanak: maguk ellen fogadnak, súlyos, nagyarányú vereségre, az könnyedén „teljesíthető”, és az oddsok sem nagyon rosszak. Ez mindenkinek jó, az egész rokonság meg a baráti kör fölteheti rá a pénzét, és végre hozzájutnak egy kis haszonhoz.
K.G.: És ha lebuknak?
T.F.: Mégis, mivel buknának le? Senki sem szólt semmit, nem volt egy telefon se, bizonyíték nulla. Hogy a haveroknak előtte kétértelműen vigyorogtak, az nem bizonyíték. Abból meg úgyis mindenki tudott mindent. Az első meccsen ez nagyon bejött, a másodikon meg már a gólok számára kellett nagy téteket rakni, mert más nem maradt. Alig győztek menekülni a labda elől, a kapus meg a tizenegyesnél el se vetődött, hanem egyszerűen elterült, ahogy a hulla esik ki a szekrényből. Nem véletlenül mondta a Honvéd olasz edzője, hogy ebből a meccsből semmilyen következtetést nem lehet levonni, mert az ellenfél mintha nem lett volna a pályán…
K.G.: Jó, és a Videoton?
T.F.: Azt már nem tudom ilyen simán levezetni, de a nyolcvanadik perc utáni kiállítások és tizenegyesek mindig gyanús jelek. A magyar bajnokságban is úgy megszaporodtak az utóbbi időben, nyugodtan nézz utána. Ez például a bíróknak is kiváló alkalmat teremt egy kis mellékesre… A belga bíró ezen a meccsen nyilvánvaló tizenegyeseket nem adott meg korábban, ezt azonnal befújta, mert már a megfelelő időben volt.
K.G.: Érdekes. A ti csapatotoknál is van ilyen?
T.F.: (kétértelműen vigyorog…)

tuddmegajovot.weebly.com/index.html
süti beállítások módosítása