Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Osztálynapló – Hajszán Gyula

2013.10.09. 07:39 maribor_

1961. október 9-én született Hajszán Gyula, a Rába ETO és a magyar labdarúgó válogatott egykori csatára.

osztalynaplo_hajszan_gyula_alairas.jpg

Pályafutását Sopronban kezdte, onnan egy szombathelyi kitérővel került tizennyolc évesen a Rába ETO-hoz, ahol tíz szezont húzott le.

osztalynaplo_hajszan_gyula_haladas_1977.jpgMég nem volt tizenhat éves, mikor bemutatkozott (balról) a Haladás felnőtt csapatában egy Bajnokok Tornája mérkőzésen 1977 augusztusában a Vasas ellen

Részese, sőt, egyik főszereplője volt a győri aranykorszaknak. Ekkor 247 bajnoki meccsen 61 gólt szerzett. Két bajnoki arany, két ezüst és egy bronzérem a sikerpalettáján, továbbá egy Magyar Kupa (MNK) ezüst. Sőt, csapattársaival együtt 1983-ban Pro Urbe díjat is kapott Győr városától.

osztalynaplo_hajszan_gyula_raba_eto_1982.jpgETO mezben a Standard Liege elleni BEK mérkőzésen, Burcsa Győző mellett

1989-ben az MSV Duisburg profija lett, kint már nem járt ekkora sikerrel, mint itthon. Két szezon alatt 37 bajnoki meccsen csak 2 gólt szerzett.

osztalynaplo_hajszan_gyula_msv_duisburg.jpgAz MSV Duisburg mezében

Duisburg után egy évet játszott az alacsonyabb osztályú  Tennis Borussia csapatában. Ezután újabb győri időszak következett, mely két évig tartott, 37 mérkőzésen 2 góllal. Ezután fejezte be aktív pályafutását.

osztalynaplo_hajszan_gyula_raba_eto_1994.jpgÚjra Győrben 1994-ben, az ülő sorban jobbról a harmadik

A spanyolországi VB után Mészöly Kálmán már nem tudta tovább odázni, hogy behívja a válogatottba, 1982 őszén a franciák elleni barátságos meccsen ölthette először magára a címeres mezt. A Mezey György irányította csapatnak az egyik legtökéletesebb kiegészítő embere lett.

osztalynaplo_hajszan_gyula_valogatott.jpg1984-ben, Cadizban, Hannich és Törőcsik között

Tagja volt az 1986-os mexikói keretnek, bár lehetőséget nem kapott a világbajnokságon. 1994-ig 31 mérkőzésen szerepelhetett a címeres mezben, 4 gólt szerzett összesen.


Gól a válogatottban, 1985-ben, Wales ellen

Labdarúgó karrierjének befejeztével nem szakadt el Győrtől, az ETO utánpótlás-csapatainál kapott szerepet.  Ezután belekóstolt vezetőedzői szerepekbe megyei kiscsapatoknál és a szlovén harmadosztályban is. Egy nyilatkozatában elmondta, ahhoz, hogy ma valaki NB I-es edző legyen, hátszél kell, hatalmas hátszél… Majd szakított a labdarúgással, politikai pályára lépett és önkormányzati képviselő lett.

osztalynaplo_hajaszan_gyula_kepviselo_2013.jpgHajszán képviselő úr 2013-ban

Több, mint tíz éve dolgozik a győri városházán.

osztalynaplo_hajaszan_gyula_2022.jpgHajszán Gyula 2022-ben

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr125554176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feyyaz 2013.10.09. 17:53:46

Nagyon technikás balszélső volt.
Legemlékezetesebb alakítása (szerintem) amikor az 1983-as bajnoki címért hajtottak,és Angyalföldön már 2-0-ra ment ellenük a Vasas,majd végül az ő mesterhármasával 2-3-ra nyert az ETO...

szkófild 2019.04.17. 18:28:04

Hajszán Gyula ,a világ ura!
süti beállítások módosítása