Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Barangolás a BLSZ-ben - Oda Buda!

2014.10.30. 22:00 Rich.mond

Vagy csak hamar rákaptunk az ízére, vagy mindig is ott motoszkált bennünk az "életérzés". Zuglói szurkolótársammal mindketten megállapítottuk, hogy vártuk ezt a mai meccset. Már reggel. Ha valaki azt állítja pár éve, hogy várni fogok egy csütörtök esti BLSZ II-es meccset, azt körberöhögöm. Pedig ez a helyzet. És ma sem csalódtunk! Öt gól, a múlt hetihez képest jelentős nézőszám-emelkedés és pirotechnikai bemutató a hazai tábor részéről. 

A két héttel ezelőtti hazai meccshez képest mondjuk összehasonlíthatatlanul hidegebb volt. A sör sem esett jól - előrelátóan nem is vettem. Ezen a villanyfényes csütörtökön az eső miatt elmaradt (lásd keretes írásunkat a linkre kattintva) bajnokit pótolta BVSC és a II. Kerületi UFC.

Hogy a derűs vasárnaphoz képest a fagyos csütörtökön miért jöttek többen a Szőnyi útra, az számomra rejtély. Mert az akkori 60-70 nézőhöz képest most 96 szemlélődőt, szurkolót és családtagot számoltam meg - sőt, a szemközti oldalon nagyjából tízen a vendégekért szorítottak.

Őszintén megvallom, a Blue Boys meccs előtti koreográfiájáról lemaradtam. De legalább a meccsről nem. Hogy-hogy nem, mi is már öt állandó fővel képviseltetjük magunkat a BVSC meccsein, de végül ez nyolc főre duzzadt. Ez van, és ennek természetesen vannak mélyebb okai.

Pedig jó koreó volt. Szalagok,lengetősök,lufik, egyebek

Először is: itt aztán tényleg szabadon közlekedhetek és bármit behozhatok. Mindenféle kötöttség megszűnt, ami feszélyezett az NB I-ben. Ebbe bizonyos néha fárasztó, néha nevetséges szurkolói kivagyiság is beletartozik. Persze jó lenne, ha visszatérnének az Arany Idők Kispesten, de arra szerintem még várhatunk.

Továbbá: a mai meccsen az átlagnál bár sokkal, de sokkal több technikai hiba volt (talán a hideg, párás gyep tréfálta meg a csapatokat), de amatőrökről lévén szó, ez bőven belefért, néha még szórakoztatott is. Egyébiránt a hangulat is sokkal jobb volt, mint két hete. A Blue Boys ugyanis ma mintegy harminc fővel képviseltette magát - és végig is szurkolták a meccset. Jó, volt néhány öblös borízű hang, de hát annyi baj legyen.

A meccsről: szegény Vaszari Máté cerberusnak valószínűleg ez volt élete legrosszabb meccse. Pedig ő állt a kapuban a múlt héten is, amikor Pestszentimrén nyert 4-1-re a BVSC. A kifutásai néha Higuitát idézték, csak ő egyszer sem tudta elrúgni a labdát. A második huszáros kirohanásból aztán üres kapus gólt rúgott a II. Kerület. A harmadik esetben a védő kirúgta a gólba tartó labdát.

Az új gyepen továbbra is össze-vissza pattog a labda. Még labdavezetésnél is. 

A demoralizáló vendéggól után nyomott, nyomott a Zugló, de a többnyire sarkazással összehozott joga bonitót idéző támadások után háromszor is sikerült a kapu torkából mellé-fölé fejelni. Szünet. Szünetben kapuscsere hazai oldalon. Kapusként rettenetesen sajnáltam Vaszarit, de hát van ilyen nap. A játékvezető vagy nagyon unta az egészet, vagy fázott, mert lecsippentett egy kicsit a pauzából, amit a sörért menő hazai drukkerek nem annyira respektáltak.De nem ezért füstölögtek.

NB I-ben hol látsz ilyet? És most őszintén kinek fáj ez? Kit zavar?

Küzdelem az volt. Főleg a középpályán, de a kaput szerintünk 64 perc alatt csak egyszer találta el a két csapat. Aztán jött Turcsán Richárd és egy bitang nagy gólt lőtt húszról. Érett. Megérdemeltük. Kezdünk fázni, de nagyon. Tényleg nyom a Zugló és a sokadik próbálkozásra sikerül az ötösre préselni a labdát, de a lövés levágódik. Gondoljuk mi. Mert megint jön Turcsán és a kipattanót higgadtan a hálóba helyezi. Ez megvan! 

Két hete is ezt gondoltuk és jön is a II. Kerület tizenegyese. A cserekapus ugyan kivédi, de a kipattanót a léc alá bombázzák a zöld mezesek (bizonyos Padányi Bendegúz). A picsába!

A csereként beállt vendégjátékos - a 11-es - gúnyosan kitapsol a felettébb csalódott és nem kicsit alpári hazai tábor felé, amivel azonnal közellenséggé válik. Az ilyesmi ezen a szinten már csak azért is teljesen felesleges, mert nagyon gyorsan fordulhat a kocka. Erre jelen esetben egy percet kell várni. "Vajon milyen kapus a budai, rikító sárga mezt viselő portás?" - tesszük fel a kérdést egymás között? Két lövésből két gól, de egyikről sem tehet. Hamar kiderült. Mint mondtam, egy percen belül.

Egy jó 25-ről megítélt szabadrúgást Erdő-Lahner ugyan túljuttat a sorfalon, de a kapust ezzel szemmel láthatóan meg is lepi. Kirúgjam? Megfogjam? Tűnődhetett magában. Addigra pedig már ott is az újabb hazai vezető gól.

A hazaiak sokáig ünnepelnek, a vendég 11-es már türelmetlenül indulna előre. Pont a hazai szurkolók előtt. Hát erről beszéltem.

Sorozatban megvan az ötödik győzelem!

És a jól megérdemelt pacsizás

Tényleg jó volt. A vendégek szimpatikusak voltak - főleg a tétényiekhez képest. Alig volt játékmegszakítás és szabálytalanság. Néha kifejezetten ötletesnek tűnt mindkét csapat - a néha nevetséges hibák ellenére is.

Hazafelé már azt terveztük, hogy akár a meccs előtt egy órával is jöhetnénk és a tényleg jó hírű, egykori Don Pepe helyén nyílt pizzériában hangolunk a meccsre. Ez a futball a miénk. A zuglóiaké. Jövünk máskor is!

Korábbi BVSC-vel kapcsolatos írásaink:

Barangolás a BLSZ-ben: A Tétényi Terminátor

Kerületi körút: BVSC-Zugló: menettérti jegy a múltba

Ez a futball az enyém!

Libamáj

Ajánljuk szíves figyelmükbe blogunk állandó szerzőjének regényét! Városok, stadionok, kocsmák. Magyar futballregény, labdarúgásunk legsötétebb évtizedéről. Kapható a Líra és Lant könyvesboltjaiban, a Fókusz könyváruházakban és az Auchanban. Látogasson el a könyv hivatalos Facebook oldalára is! 

 

Címkék: blsz blasz BVSC


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr686849497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tököm Állat 2014.10.30. 22:28:12

Városok,stadionok,kocsmák második rész:Drón a zuglóiak között? :)
A Szabadkikötő-BVSC meccsen én is jelen voltam.Szimpatikusak voltak a fiatalok.A BB kb.tíz fővel volt jelen.Egy emberük volt,aki menstruálva érkezett.Mindennel el volt foglalva,csak a BVSC-vel nem

Rich.mond 2014.10.31. 09:45:54

@Tököm Állat: Jah, hát előfordultak disszonáns hangok most is, főleg a budaiak egyenlítése után.
A BLSZ mondhatnám, hogy pótcselekvés, de per pill nincs ennél jobb futballhoz köthető hazai program. És még olcsó is, meg közel is van.

Ivan Olsen · http://halottindian.wordpress.com 2014.10.31. 10:01:38

Alacsonyabb osztályú meccsekre járni remek szórakozás : - )
Én Budapestre szakadt kaposváriként tavaly Soroksár meccsekre jártam ki és mindig jól éreztem magam. Idén sajnos nem fog menni és nem azért, mert feljutottak a másodosztályba, hanem mert ott is bevezették a szurkolói kártyát, és én néhány fradista cimborámmal megbeszéltem, hogy kimegyek velük idén pár meccsre, úgyhogy van már kártyám a Fradihoz.

Tényleg, mit fogok csinálni, ha a Rákóczihoz is kötelező lesz a szurkolói kártya? Hogy megyek be otthon a meccsekre, ha néha hazajutok? : - (

(bocs az offolásért)

Tököm Állat 2014.10.31. 17:26:38

@Ivan Olsen: kiváltod a Rákóczi kártyát :)
Ha a csúcsszuper Fradi kártyát kiváltottad,a kaposvári meg se kottyan majd

Tököm Állat 2014.10.31. 17:28:45

@Rich.mond: azért kiváncsi lennék egy ilyen esti meccs villanyszámlájára :)
Amúgy merre vannak útlezárások?A Földalattitól meg lehet rendesen közelíteni a Stadiont?

Rich.mond 2014.11.01. 19:23:11

@Ivan Olsen: Már hogyan lenne ez OFF?
Soroksáron mennyien jártak tavaly meccsre?Emlékszem a régi nagy Liza-Sori balhéra, talán 2006-ból...

Ivan Olsen · http://halottindian.wordpress.com 2014.11.03. 08:37:36

@Rich.mond: Átlagosan 400 ember szokott kint lenni, kivéve mondjuk a Szeged elleni (ingyenes) rangadót, ahol kb. hatszázan voltak. Ezután is volt kis balhé amúgy, egy részeg fickó megvárta, míg a rendőrök nagy része elmegy, majd a HÉV egyik oldaláról elkezdett átkiabálni a másik oldalon álló szegedi ultráknak. Akik egy darabig tűrték, majd visszakiabáltak, aztán megindultak felé. Elég sokkoló volt, a helyszínen maradt egyetlen rendőr megpróbálta megállítani őket, de mivel voltak vagy harmincan, ezért egyszerűen kikerülték és leterítették az öreget.

Ettől leszámítva mindig jó hangulat szokott lenni, kisvárosias-falusias, tűrhető büfével, néhány Sori, és sokkal több Fradi-sállal. : - )

Rich.mond 2014.11.08. 15:00:45

@Tököm Állat: Hogyne, a Mexikóiról könnyen megközelíthető - az uszodán át, vagy a Teleki Blanka felől
süti beállítások módosítása