Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1980/81 10. forduló

2015.11.15. 09:20 maribor

1980. Október 11., Október második hétvégéje.

 image64.pngKilőtt iraki T-62-es harckocsi valahol Khorramshahrban

Lássuk először az elmúlt két hét legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.

Szeptember 29.

Nagy erőket vetettek be az Irakiak az iráni Khorramshahr elfoglalására. A háború kezdeti szakaszában az olajmezők elfoglalása volt a tét, de Irán biztos ami biztos alapon (izraeli kérésre), a franciák által épített tammuzi atomerőművet is lebombázza, majd ezt letagadja. Az erőműben minimális kár keletkezik ezért később (1981 június) Izrael fejezi be a rombolási munkálatokat egy F16-os bombázóval. Ez három héttel a választások előtt történt és nem kis részben ennek köszönhetően Begin (igaz csak egy képviselői hellyel) megelőzte Simon Perez pártját és kormányfő maradhatott. Október elejére az irakiak mintegy 80 km mélységben hatoltak be Iráni területekre. Az irániak végső elkeseredésükben kiengedték a Sahhoz hű pilótákat a börtönből és ezzel sikerült megállítani az iraki előrenyomulást. 

Az Esztergomi Bazilikában ünnepélyesen megemlékeztek Gellért püspök születésének ezredik évfordulójáról. Az ünnepi misét Agostino Casaroli bíboros, vatikáni államtitkár mondta. Később a Parlamentben Kádár János és Losonczi Pál, az ET elnöke is fogadta a bíborost.

Október 1.

A Népszabadság apróbetűs híre szerint a kegyelmi kérvény elutasítása után kivégezték a rendőrgyilkosokat, Soós Lajost és György Józsefet.

A győri Rába Magyar Vagon- és Gépgyár 1 milliárd a Péti Nitrogénművek 820 millió forint nyereségről számolt be. Utóbbi jelentősen meghaladja a tavalyi 520 milliós nyereséget.  

Október 2.

A 7 pontos Karpov mögött Portisch Lajos 6.5 ponttal második a tilburgi tornán. A Portisch Lajost a világbajnoki döntőbe jutásért folyó párosmérkőzésen nemrég legyőző Hübner 4 pontot szerzett. Portisch aféle búfelejtőnek vállalta be a tilburgi tornát, a Hübner elleni vereségről egyetlen szűkszavú nyilatkozatot adott amelyben a szekundánsait felelősségét emelte ki. Portisch Hort-tal (aki Hübner szekundánsa volt) és Karpovval újraelemezte a meccseket, akik szintén azt mondták, hogy Portisch több meccset megnyerhetett volna Hübner ellen. 

Budapesten bekapcsolták a távfűtést. 

A Hungerotex szerződést kötött  a Vörös Október Ruhagyár férfiöltönyeinek amerikai exportjára. A szerződés szerint a magyar gyapjú alapanyagú öltönyöket az amerikai ízlésnek megfelelő modellek alapján fogják gyártani (magyarul pirosra festik őket - a szerkesztő megjegyzése).

A Magyar Tudományos Akadémia elnöksége megvitatja a VI. ötéves terv javaslatait.

A bundázásért örökre eltiltott Giuseppe Wilson (Lazio) büntetését három évre csökkentették. A játékosok (Olaszországban) annak adták el a meccs eredményét aki a legtöbbet fizette. Ez néha azzal járt, hogy az előzetesen megbeszélt (és kifizetett) eredményt a meccs alatt egy jobb ajánlat miatt megváltoztatták. A pórul járt üzletembereknek egy idő után elegük és feljelentést tettek.  A bundabotrány után  Albertosi, Cacciatori és Wilson örökös eltiltást kapott, Paolo Rossi  két Giuseppe Savoldi három évet kapott.

Október 3.

Larry Holmes ellen csak tíz menetet bírt ki Muhammed Ali Las Vegas-ban, ezzel végérvényesen leáldozott Ali pályafutása.  Ali ekkor már régen túl volt pályafutása csúcsán, ez a veresége már  a megalázó kategóriába esik. A ring mellett ülő Sylvester Stalonne szerint élveboncolást láthattak. A 38 éves Ali egyébként a meccs után kórházba került, nem annyira a technikai KO viselte meg, mint inkább a 129 kg-ról 98 kg-ra való lefogyás.

Pertini elnök a kereszténydemokrata Arlando Forlanit bízta meg a kormányalapítással. Elődje, Francesco Cossiga 13 hónapig volt miniszterelnök, Forlani 11 hónapig húzta. 

Párizs egyik elegáns kerületében, a Copernic utcai zsinagóga közelében táskába rejtett pokolgép robbant fel az utcán, néhány perccel a zsidó szombat előestéjén a 320 hívő részvételével tartott szertartás vége előtt. A merényletben három francia és egy izraeli állampolgár életét vesztette, húszan pedig megsérültek. Másnap 200 ezren vonultak fel a francia fővárosban, hogy így tiltakozzanak az antiszemita támadás ellen.

A merénylet elkövetőjét csak 1999-ben sikerült azonosítani, amikor Németország ismeretlen körülmények között megvásárolta a Népi Front Palesztina Felszabadításáért különleges parancsnoksága egyik olyan dossziéját, amelyben a párizsi merényletet végrehajtó kommandó tagjainak listája is szerepelt. Végül 2008-ban, Kanadában fogták el az akkor 54 éves Hassan Diabot.

klamp_1.jpg Oláh Zsuzsa, illetve Klampár Tibor nyerték a Tízek Bajnokságát

Október 8.

Szovjetunió és a Szíriai Arab Köztársaság aláírták a barátsági és együttműködési szerződést a  Moszkvában. A dokumentum szerint felek elkötelezték magukat a bővülő kapcsolatok megerősítése és az együttműködés mellett.

II. János Pál pápa Rómában felszenteli a Szent Péter-bazilika altemplomában lévő magyar kápolnát.

Október 9.

Az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában, John Lennon 40. születésnapján, egyszerre került az üzletekbe a Starting Over című dal kislemeze.

Október 10.

7.3-as erősségű földrengés rázta meg az északnyugat algériai El Asnam városát és környékét. Közel tízezren haltak meg. Az áldozatok számát csak megbecsülni tudták, pontos adat később sem lett soha.

idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_foldrenges.jpg

Az amerikai mozik bemutatják David Lynch legújabb filmjét, Az elefántembert, főszerepben Anthony Hopkins-szal.

Október 11.

Van Jiancsang, pekingi postás az Eintracht Frankfurt férfi asztalitenisz csapatához igazolt. Akkor ennek a hírnek nem tulajdonítottunk különös jelentőséget.  

Leonyid Popov és Valerij Rjumin szovjet űrhajósok világrekordot állítottak fel: 184 napot töltöttek az űrben.

A héten ismét jelentkezett az MTV Fórum című, igen népszerű politikai műsora.  

56547.jpgJobbra a műsorvezető, Chrudinák Alajos, az asztalnál balról jobbra Réti Ervin, Heltai András, Hajdú János, Avar János újságírók.

1980 október 2-án mindhárom magyar csapat, amelyek még érdekeltek voltak a nemzetközi kupákban, pályára léptek a visszavágókon.

Bp. Honvéd - Sporting Lisboa
A lisszaboniak ellen a BEK-ben a kispestiek annak ellenére sem mehetnek biztosra, hogy az első mérkőzésen kétgólos előnyre tettek szert. A portugál csapat egyre inkább kezd magára találni és jó formába lendülni. A két héttel ezelőtti vereséget csak kisiklásnak tekintik, nyilatkozataik hatalmas elszántságot és önbizalmat tükröznek. Jó okuk van erre, hiszen egy héttel ezelőtt, mikor Portugália Bécsben szerepelt Ausztria ellen felkészülési mérkőzésen, négy játékost (Jordao, Eduardo, Enriqo és Fernadez) is adtak a válogatottnak. Igaz, kikapott csapatuk, de egyikük játékára sem lehetett panasz. Ráadásul a hétvégi fordulóban simán nyertek a Belenenses otthonában 3:0-ra. Kimondva győzni érkeznek Budapestre. Tichy Lajos abban bízik, hogy csapata nem tud kétszer egymás után olyan rosszul játszani, mint szombaton a Vasas ellen. Abban viszont biztos volt, a biztos továbbjutás érdekében legalább egy gólt kell rúgniuk hazai pályán, és akkor akkora baj már nem lehet. Pont ezért csak az utolsó pillanatban fog dönteni, hogy a csatársorban Kuti, vagy Kozma szerepeljen kezdőként.
idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_bp_honved_sporting_2.jpg
idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_bp_honved_sporting.jpg

A kispestiekről csak felsőfokban beszélhetünk, a kettős győzelmen nem sok megmagyarázni való van.
idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_bp_honved_sporting_3.jpg
A mérkőzés másnapján sorsoltak a BEK-ben, a Honvéd a Real-t kapta, Bissi Tibor, a Honvéd elnöke (a Zrinyi könyvkiadó gondozásában megjelent ''A katonai vezetés időszerű kérdései" népszerű munka szerzője) örült az ellenfélnek és bízik a továbbjutásban. A nyolcaddöntő párosításának másik nagy összecsapása a Bayern-Ajax mérkőzés lesz

Real Sociedad - Ú. Dózsa
A baszkok sima hazai győzelmet és továbbjutást várnak. A hétvégi bajnokijuk kissé felemásra sikeredett, de tagadták, hogy a Dózsa ellen tartalékoltak volna. Az Atletico Madridot fogadták hazai pályán, a vendégek 20 perc alatt kétgólos előnyre tettek szert. A Real mindent egy lapra feltéve támadta végig a hátralévő időt, végül Satrustegui és Cortabarria góljaival sikerült kiegyenlíteniük. Nem áll valami fényesen a lilák szénája. Szombaton úgy kaptak ki Tatabányán, hogy arra sem mentség, sem magyarázat nincs. És a visszavágón egyértelműen a hazaiak az esélyesek.
idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_real_sociedad_u_dozsa.jpg
A Dózsának továbbjutása igazándiból két héttel ezelőtt szállt el, Várhidi Pálnak teljesen igaza van, csak magukat okolhatják. Még akkor is, ha egy teljesen szabályosnak tűnő góljukat nem adta meg a játékvezető.
idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_real_sociedad_u_dozsa_2.jpgAz Újpest tehát kiesett, a Real Sociedad pedig továbbment. A következő körben 3:2-es összesítéssel még továbbmennek a csehszlovák Zbrojovka Brno ellenében, aztán a 3. körben a belga Lokeren ugyanilyen arányban jobbnak bizonyul náluk...

Boavista - Vasas
A három kupaellenfélből a portóiak állítják a leghatározottabban, hogy ők már a következő fordulóra készülnek. A portugál sajtó hetek óta dicshimnuszokat zeng róluk, a bajnokságban is jól szerepelnek, a Vasas talán abban reménykedhet, hogy kicsit elszállt maguktól ellenfelük. Habár a piros-kék drukkerek lélekben már picit búcsút intettek a továbbjutásnak, Bundzsák Dezső és fiai titkon reménykednek. Mindezért idegenben is három csatárral fognak támadni, mert nincs mese, gólokat kell rúgni. Egy kérdés volt a mérkőzés előtt csupán, hogy Izsó sérülése rendbe jön-e, ha nem, akkor Rixer fog a helyén játszani a támadósorban.
idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_boavista_vasas.jpg

A kupanapon MNK forduló is volt, az alábbi eredményekkel.
idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_mnk.jpg 

Diósgyőri VTK – Volán
A bajnoki szünetet kihasználva a bajnokság 16. helyezettje fogadja a 7. helyezettet, hogy a 6. fordulóból elhalasztott bajnoki találkozójukat bepótolják. Az utolsó három bajnoki meccsén mindkét csapat két győzelmet aratott, ráadásul a hazaiak azóta veretlenek, kezdenek magukra találni. Hétközben a közlekedésiek kiestek a kupából, mentségükre legyen mondva, egy másik elsőosztályú csapat, a Videoton ellenében. A két csapatból egyedül a diósgyőri Tatár játéka kérdéses, aki nem rég épült fel hosszabb sérüléséből, de egy hétközi edzőmeccsen újabb sérülést szenvedett.
idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_diosgyori_vtk_volan.jpg
A döntetlennel a Volán egy helyezést előrébb lépett a tabellán. A DVTK, bár pontban beérte a Zetét, maradt a 16. helyen.

idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_diosgyori_vtk_volan_2.jpgA DVTK egyenlítő gólja három képkockában

Ausztria-Magyarország
Egy héttel a nemzetközi kupameccsek utánegy héttel, 1980. október 8-án, Bécsben játszott előkészületi mérkőzést válogatottunk. A kupanap másnapján Mészöly Kálmán kihirdette az osztrákok elleni 124. mérkőzésre készülő 18-as keretet (figyelem, nem 38 játékost, köztük 5 kapust, hívott meg, mint manapság - a szerkesztő megjegyzése). Kimaradt Bálint, mert a helyén Kerekest tesztelik, Garaba, mert visszaesett és a viselkedése is kifogásolható (utóbbi Tichy Lajos ajánlásával), valamint Törőcsik, akinek Mészöly szerint bajnoki mérkőzéseken kell bizonyítania (szövetségi kapitány úr, Törőcsik szanaszét szivatta a Real Sociedad védőit az UEFA meccsen, ezt mindenki láthatta! - a szerkesztő újabb megjegyzése). A keret legnagyobb érdekessége, hogy meghívót kapott az újonc Nyíregyháza gólzsákja, Kiss Miklós is.

idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_ausztria_magyarorszag.jpg

A válogatott a Kardos-Kerekes tengely kipróbálására edzőmérkőzést játszott a MOTIM ellen, 5 ezer néző előtt, Mosonmagyaróváron. 3:0-ra nyert Mészöly csapata, a gólokat Kiss L., Burcsa és Pölöskei szerezték. A kapitány igen elégedetlen volt, kritikusan fogalmazott, mely szerint nagyon akadozott az összjáték, viszont nagyon elégedett volt az új belsővédő párossal. A mérkőzésen nem léphetett pályára a sérült Nyilasi, ő egész végig, a közel egy hetes összetartás alatt edzeni sem tudott. Az osztrákok vegyes előjelekkel készültek a mérkőzésre. A presztízs miatt nagy az érdeklődés. A válogatott mostanában nem szerepel valami fényesen, és a kupaszerda is gyászosan sikerült az osztrák klubcsapatoknak. Az egyik legnagyobb hír egyébként náluk, hogy az osztrák válogatott kapitánya, Karl Stotz, kizárta a válogatottból Konciliát mert a kapus az Austria grazi meccsén lefejelte egy ellenfelét (ezért később hat hónapra tiltották el).
idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_ausztria_magyarorszag_2.jpg

Nézzük meg a mérkőzés összefoglalóját.


idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_ausztria_magyarorszag_3.jpg
Mi eredetileg a döntetlenben reménykedtünk, a mérkőzésen bejött a papírforma. Mindent egybevetve, ha tanulunk a hibáinkból, sikeresen vívhatjuk meg a majdani VB-selejtezőket.
idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_ausztria_magyarorszag_4.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_ausztria_magyarorszag_5.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_ausztria_magyarorszag_6.jpgAz osztrákok újonca, Keglevits Vargát ülteti le 
idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_ausztria_magyarorszag_7.jpgParóczai Jarat próbálja szerelni 

És akkor lássuk a lényeget, az NB I. 10. fordulóját!

Debreceni MVSC – Vasas
Egyszer már kapott ki tavaly a Vasas Debrecenben, kérdés, hogy elő fog-e ez még valaha is fordulni? A hazaiak kezdenek nagyon közel kerülni a kiesőhelyekhez, a Vasas csak gólkülönbséggel van lemaradva a dobogóról. Sokáig veretlenek voltak, majd következett két váratlan vereség. Biztató lehet, hogy legutóbb viszont pont a bajnokot sikerült legyőzniük a Népstadionban. Ez az egyetlen, gyakorlatilag, ami az angyalföldiek mellett szól, hiszen rengeteg a sérültjük. Mészáros gyomorbántalmak miatt járt a Sportkórházban, Komjáti és Kántor végig sérült volt a héten, és Kisst is sérülten kapta vissza Bundzsák Dezső a válogatottól.m10_1_1.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_debreceni_mvsc_vasas.jpgIzsó nagy helyzetben Szűcsbe lövi a labdát

Csepel – FTC
A Csepel nagyon masszív csapat, a Fradira is veszélyes lehet. Azonban a listavezetőnek is lesz ehhez néhány szava, hiszen az elmúlt négy meccsüket mind megnyerték. Sérültje csak a Fradinak van, Mucha helyén Mészöly Pál fog szerepet kapni.m10_2_1.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_csepel_ftc.jpgMurai (balról) Godánnal vív fejpárbajt
 idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_csepel_ftc_2.jpgNyilasi fejese elkerüli a kaput (forrás: tempofradi.hu)

Tatabánya – Diósgyőri VTK
A hazaiak a dobogóról fogadják az egyik kiesőhelyen tanyázó vendégüket. A képlet talán nem ennyire egyszerű, a DVTK egyre inkább kezd magára találni, a hétközi bepótolt meccsükön sem szenvedtek vereséget a jóval esélyesebb csapattól. A vendégek egyik legnagyobb reménye, hogy a sérült Tatár tudja vállalni a játékot.
m10_3_1.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_tatabanya_diosgyori_vtk.jpgA diósgyőri gólöröm

Volán –  MTK-VM
A hazaiak szorgalmasan gyűjtögetik pontjaikat, bőven a tabella első felében vannak, még úgy is, hogy még mindig van egy elmaradt meccsük. A vendégek az előző fordulóban bezuhantak a kiesőzónába, szemmel láthatóan valami gond van az MTK-VM-nél, négy forduló óta nyeretlenek. A Volán védője, Hámori legutóbb begyűjtötte második sárgáját is, így Csíder lesz a helyettese.
m10_4_1.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_volan_mtk_vm.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_volan_mtk_vm_2.jpgSeres (Volán) Varga és Morgós között fűzi át magát

Békéscsaba – Rába ETO
A hazaiak az 5. forduló óta felváltva szenvednek vereséget és győznek. Ez alapján, mivel legutóbb vesztettek, ismét nyerniük kell. Mellettük szól a hazai pálya, és az, hogy minimálisan előrébb állnak a tabellán, mint a vendégek. A Rábánál több a gond, Magyar és Hannich sérülés miatt nem szerepelhet, míg Hajszánt formahanyatlás miatt ülteti Kovács Imre a kispadra.
m10_5_1.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_bekescsaba_raba_eto.jpgHornyák felszedi a labdát Kurucz elől, Onhausznak nem kell beavatkoznia

Kaposvári Rákóczi – Nyíregyháza
Az addig jól szereplő hazaiak az utolsó két fordulóban vereséget szenvedtek, így kissé lejjebb csúsztak, de panasz összességében nem lehet a teljesítményükre. A vendégeket eddig csak szuperlatívuszokban lehet csak említeni. Az újonc nyírségiek úgy állnak a második helyen, hogy a bajnokság legkevesebb gólját ők kapták. A Buúst helyettesítő Szendrei pedig 7-es osztályzatnál eddig nem kapott rosszabbat. Mindkét csapat teljes kerettel készülhetett a mérkőzésre.
m10_6_1.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_kaposvari_rakoczi_nyiregyhaza.jpgKiss M. fejese két pontot ért a vendégeknek

Bp. Honvéd – Pécsi MSC
A hazaiak eddig teljesítménye majdhogynem bajnokhoz méltó a honi bajnokságban, helyezésük csak az elhalasztott meccseknek köszönhető. Ha mindkét meccsüket nyerték volna, a dobogó második helyén állhatnának. A vendégek kissé mérsékeltebb szerepléssel "büszkélkedhetnek, hiszen az előző fordulót megelőzően négy körön keresztül voltak nyeretlenek. És most sem ők a mérkőzés esélyesei.
m10_7_1.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_bp_honved_pecsi_msc.jpgAz első kispesti gól, Kozma megelőzi Katzirzot

idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_bp_honved_pecsi_msc_2.jpgBodonyi (balról) és Kincses küzdelme a labdáért

Ú. Dózsa – Videoton
A hazaiak eddigi szereplésére talán a méltatlan a legjobb kifejezés. Minden csapatrészben recseg a ház, a bajnokság harmadik legtöbb gólját a lilák kapták. A négy helyezéssel előttük álló vendégek jóval kiegyensúlyozottabban szerepelnek. A mérkőzés érdekessége, hogy az előző fordulóban mindkét csapat méretes és fájdalmas zakóba szaladt bele. A Dózsából hiányozni fognak a Kovácsok. Béla sérülés miatt, míg József a két csapat közötti megállapodás miatt nem léphet pályára. A Videotonban Karsai nem állhat Verebes rendelkezésére kisebb sérülés miatt.
m10_8_1.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_u_dozsa_videoton.jpgKardos (balra) és Novath légipárbaja

Zalaegerszegi TE – Dunaújváros
Az alsóházi rangadón bármi előfordulhat, mindkét csapatnak létszükséglet a két pont, így igazi, nyílt sisakos csata várható. Mindkét csapat nagyon gyengén kezdett, de úgy látszik, igaz, lassan, de talán megkezdték a kilábalást, legalábbis önmagukhoz képest.  A hazaiaknál felépült sérüléséből Péter, így újra elfoglalhatja a balhátvéd posztját.
m10_9_1.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_zalaegerszegi_te_dunaujvaros_2.jpgKereki és Takács együttes erővel szerelik a dunaújvárosi Tóth Istvánt

idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_zalaegerszegi_te_dunaujvaros.jpg

A mérkőzések után lássuk a 10. forduló válogatottjait. Ismét gazdag a választék a jó teljesítmények között. Nálunk a zalaegerszegi Mihalecz István lett a forduló játékosa, aki remek teljesítménye mellett mesterhármassal örvendeztette meg a szurkolókat.

idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_a_fordulo_valogatottjai.jpg

A góllövőlistán továbbra is Nyilasi egyedül áll az élen, annak ellenére, hogy most nem szerzett gólt. Szorosan a nyomában van Weimper, aki ismét eredményes volt, a duplázó Esterházy felzárkózott a 7 gólosok közé.

idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_gollovolista.jpg

A tabellát továbbra is a Ferencváros vezeti, de döntetlenje miatt előnye egy ponttal csökkent az őket követő Nyíregyháza előtt. Idegenbeli győzelmével a Vasas visszafoglalta a harmadik helyet. Az élmezőny rangsorát azonban a Bp. Honvéd jócskán átrendezheti, ha majd lejátssza az elmaradt mérkőzéseit. Látványos a DVTK és a ZTE feltámadása és menekülése a kiesési zóna környékéről.

idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_tabella.jpg

Legvégül tekintsük át az NB II legfontosabb hétvégi momentumait. Utoljára a 7. fordulóban tekintettünk be részletesebben az eseményekbe, azóta a második vonal már a 11. játéknapon van túl. A Keleti csoportban a Szolnoki MÁV MTE vette át a vezetést, a Közép csoportban az újonc szegedi DÉLÉP SC folytatja remek szereplését, újabb győzelmével már a második helyen áll. Nyugaton a Komló vezeti a tabellát.
idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_nb_ii_1.jpg
idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_nb_ii_2.jpg
idokapszula_nb_i_1980_81_10_fordulo_nb_ii_3.jpg

A bajnokságban egy hét szünet után következik a 11. forduló, az alábbi párosításokkal, és mindjárt egy slágermérkőzéssel, a rangadók rangadójával:

FTC – Ú. Dózsa
Videoton – Volán
Debreceni MVSC – MTK-VM
Csepel – Dunaújváros
Vasas – Békéscsaba
Diósgyőri VTK – Pécsi MSC
Bp. Honvéd – Kaposvári Rákóczi
Rába ETO – Nyíregyháza
Zalaegerszegi TE – Tatabánya

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1980/81

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: e-mailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr507731368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása