Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1981/82 1. forduló

2017.03.27. 15:27 maribor_

1981. augusztus 15-17.A nyár utolsó hónapjának második hétvégéje

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_headlines.jpgJavában zajlanak a Táncdalfesztivál selejtezői 

Lássuk először a hét legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.

augusztus 10.

Egy műszaki újdonságot, úgynevezett veszélyt jelző villogókat kezdett el gyártani a kőszegi Műszaki Villamos Ipari Szövetkezet. A négyféle változatban készülő villogók útépítéseknél, forgalomeltereléseknél, nagyobb építkezéseknél egyaránt alkalmazhatók. A lámpák akkumulátorral működnek, elsősorban a közúti igazgatóságok, a posta, a víz- és csatornamű, valamint az építőipari vállalatok érdeklődnek az új termék iránt.

Szeged mellett dr. Mészáros József 35 éves orvos és Hajnal Zoltán 18 éves tanuló, szegedi lakos vitorlázó repülőgéppel gyakorlórepülést végzett. A két repülőgép - eddig ismeretlen okból - ezer méter magasságban összeütközött, és lezuhant. A két pilóta ejtőernyővel kiugrott; dr. Mészáros József ejtőernyőjének zsinórja azonban beleakadt a gépről leszakadt vezetőkabinba, azzal együtt zuhant le, és dr. Mészáros életét vesztette. Hajnal Zoltán könnyebb sérülést szenvedett. A rendőrség folytatja a baleset okainak vizsgálatát.

A kenyai fővárosban, Nairobiban a Kenyatta konferencia-központban megnyílt az Egyesült Nemzetek Szervezetének az új és megújítható energiaforrásokról rendezett konferenciája. A rendezvényen, amelynek megnyitóján Kurt Waldheim, az ENSZ főtitkára mellett Indira Gandhi indiai, Pierre-Elliott Trudeau kanadai, Thorbjörn Falldin svéd és Edward Seaga jamaicai miniszterelnök is jelen volt, összesen több mint 150 ország csaknem 4000 küldötte vesz részt.

A déli órákban repülőgéppel elhagyta Iránt az ott élő francia állampolgárok első, 57 tagú csoportja. Távozásuk azért vált szükségessé, mert Baniszadr elmozdított iráni elnök Franciaországba történt befogadása nyomán feszültté vált Párizs és Teherán viszonya. A távozók közül 23 a teheráni francia nagykövetség munkatársa volt.

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_teheran.jpgA francia diplomaták és családtagjaik a teheráni repülőtéren

A miskolci Csanyik-völgyben a futóvadlövő Európa-bajnokságon a Doleschall András, Bodnár Tibor, Kovács Kálmán, Szekeres János összeállítású magyar válogatott bronzérmet szerzett.

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_futovadlovo_eb.jpgÉrmes csapatok a dobogón, balról: Lengyelország (ezüst), Szovjetunió (arany), Magyarország (bronz)

augusztus 11.

Új típusú autóbusz sorozatgyártását kezdték meg az Ikarus székesfehérvári gyárában; az IK 260-as típus továbbfejlesztett változatának újdonsága, hogy az ajtók nem a megszokott harmonika-rendszerűek, hanem kinyitáskor hozzásimulnak a busz oldalához. Bővítették az utasteret is, s az eddiginél több ülést szerelnek fel.

A Szovjetunió nemzetközi szerződést javasol arról, hogy tiltsák be mindenfajta fegyver eljuttatását a világűrbe. Andrej Gromiko szovjet külügyminiszter levelet intézett Kurt Waldheim ENSZ-főtitkárhoz, s ebben kéri: tűzzék a szovjet javaslatot a világszervezet közgyűlése legközelebbi ülésszakának napirendjére.

Rómában leégett a „La Lampara” étterem. Tulajdonosa nem más, mint Alvaro Trinca, vagyis az a személy, aki az elmúlt évben kirobbantotta az olasz totóbotrányt. Rendőrségi gyanú szerint az olasz futballrajongók álltak bosszút a feljelentőn, aki sok kedvencüket meghurcoltatta.

Ismeretlen garázdák elbarikádozták annak az épületnek a bejáratát, ahol az Aeroflot szovjet légiforgalmi társaság nyugat-berlini kirendeltsége működik. Az ismeretlen személyek, az intézmény normális munkáját akadályozva, a város központjában hajtották végre tettüket, ahol sűrűn fordulnak meg rendőrök. Ennék ellenére a provokátorokat senki sem gátolta tevékenységükben.

Gépeltérítést kísérelt meg a LOT egyik menetrendszerű járatán délután egy lengyel férfi. A Katowice-Varsó-Gdansk útvonalon közlekedő, AN-24 típusú repülőgépen megkísérelt gépeltérítést meghiúsították. A merénylőt le tartóztatták.

augusztus 12.

Kádár János, az MSZMP Központi Bizottságának első titkára, táviratban köszöntötte Fidel Castro Ruzt, a Kubai Kommunista Párt Központi Bizottságának első titkárát, a Kubai Köztársaság Államtanácsa és Minisztertanácsa elnökét, 55. születésnapja alkalmából.

A gyógyszer és növényvédő szer központi fejlesztési program részeként a Cavinton nevű értágító gyógyszer alapanyagának, a Triptaminnak a gyártására szolgáló üzem építését kezdték meg Kazincbarcikán, a Borsodi Vegyi Kombinátban, a gyár és a Kőbányai Gyógyszerárugyár között létrejött megállapodás alapján.

Az ENSZ afrikai tagállamainak csoportja hivatalos formában kérte Kurt Waldheim főtitkártól, hogy a közgyűlés tartson rendkívüli ülést a namíbiai rendezés előmozdítása érdekében. A világszervezet ötven afrikai tagállama azért szorgalmazza ezt, mert a nyugati hatalmak időhúzó taktikájukkal akadályozzák, hogy a dél-afrikai megszállás alatt álló Namíbia végre elnyerhesse függetlenségét.

A belga külügyminiszter a holland kormányhoz fordult a két ország közti vízi utak eltorlaszolása miatt: kéri a holland hatóságok határozott fellépését a belga vállalatokat és szállítókat súlyosan érintő zárlatok megszüntetése érdekében. A Rajna, a Meuse és az Északi-tenger között csatornák és vízi utak sűrű hálózata biztosítja a közlekedést a két ország között. A szállítások nagyobb része vízen történik. A holland hajósok sztrájkja és tiltakozó akciója teljesen megbénította a forgalmat.

augusztus 13

Külföldi újságírókat tájékoztató iroda, a Pressinform nyílt meg Budapesten.

II. János Pál pápa teljesen felgyógyult az ellene három hónapja elkövetett merénylet okozta sebekből, és az azóta végrehajtott műtétekből - jelentette Rómában a Gemelli klinika kilenctagú orvoscsoportjának vezetője. A legutóbbi korrekciós műtétet egy hete végezték el. Értesülések szerint a pápa ma hagyja el a kórházat.

Washingtonban azt tervezik, hogy az NSZK-ban állomásozó amerikai haderők több egységét az NDK és Csehszlovákia határához közelebb eső területre helyezik át - közölte Edward Meyer tábornok, az amerikai szárazföldi erők vezérkari főnöke.

augusztus 14.

A Dunai Vasmű konverteres acélművében éjszaka 0 óra 28 perckor megkezdték az első acéladag csapolását. A körte alakú, több emelet magas acéledényből, a konverterből, a programnak megfelelően, 130 tonna 0,06 százalékos karbontartalmú, kiváló minőségű, mélyhúzásra alkalmas acélt csapoltak. Ez az acélfajta még a mai piaci viszonyok között is jól értékesíthető. Ezzel megkezdte működését az ország legnagyobb konverteres acélgyártó üzeme, ahol a későbbiek során évente 1,2 millió tonna acél gyártását tervezik.

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_konverter.jpgAz új dunai vasműi létesítmény

Indira Gandhi miniszterelnök együttműködésre és a békés egymás mellett élés légkörének megteremtésére szólította fel a világ országait, India függetlensége kikiáltásának 34. évfordulója alkalmából mondott ünnepi beszédében. Gandhi asszony hangot adott a nukleáris fegyverkezési verseny miatt érzett aggodalmának.

A Honvéd stadionjában látványos műsorral megkezdődött a baráti hadseregek nyári spartakiádja.

augusztus 15.

A Hajógyári szigeten a Rock Színház bemutatja az első magyar rockoperát, a Sztárcsinálókat. A szereposztásban olyan előadókat láthatott a közönség, mint Szolnoki Tibor, Usztics Mátyás, Szakácsi Sándor, Eszményi Viktória, Kováts Kriszta, Kárpáti Denise, vagy Benkóczy Zoltán.

Az ősbemutató hatalmas sikert aratott, leginkább Szolnoki Tibor Néró-alakítását dicsérte a szakma, egyesek a Peter Ustinov által megszemélyesített alakhoz hasonlításig merészkedtek. Az állandó játszóhellyel nem rendelkező társulat több évig repertoárján tartotta a darabot. A hajógyári szigeten, különleges atmoszférájú cirkuszi sátor fogadta a nagyérdeműt. Később hosszabb-rövidebb ideig a Ganz Mávag, a MOM és a Pataki István művelődési központok adtak otthont az eredeti rendezésű produkciónak.

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_sztarcsinalok.jpgSzolnoki Tibor az ősbemutatón

A „Ganz Mávag”-ban debütált, 1982-ben musical színészként Sasvári Sándor, ugyanitt az ál-Krisztus szerepét Horváth Charlie adta. Szolnoki Tibor távozása után a „Patakiban” Néró szerepét Mikó István énekelte. Sokáig csak a Rock Színház játszotta a darabot, majd a társulat megszűntével több év kihagyás következett. Az 1990-es évektől újra több színház tűzte műsorára, bőven túlhaladta az 1000 előadást, és folyamatosan műsoron volt. 1992-től Néró és a sztárcsinálók címen fut.

Súlyos szerencsétlenség történt Hamburg szórakoztató negyedében, St. Pauliban, az idei Sommerdom népünnepélyen, öt fiatal lány és egy férfi életét vesztette, tizenhatan pedig súlyosan megsebesültek, amikor az egyik körhinta több kabinja forgás közben összeütközött egy daru karjával, amely a szomszédos siklópálya javításán dolgozott.

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_st_pauli.jpgA szerencsétlenség utáni percekben a mentők a sérülteket látják el

augusztus 16.

Megszületik az eddigi legnagyobb arányú győzelem VB-selejtező mérkőzésen, Új-Zéland 13:0-ra veri a Fidzsi-szigetek legjobbjait.

A héten olyan előadók nagylemezei kerülnek a boltokba, mint az Ultravox (Rage in Eden), a Genesis (Abacab) és Billy Joel (Songs in the Attic).

Az amerikai slágerlistákat Diana Ross és Lionel Richie Endless Love című duettje, az európaiakat Shakin' Stevens Green Door-ja vezetik.

Ahogy a Ludas Matyi látta labdarúgóink külföldre igazolását:
idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_ludas_matyi.jpg

És akkor lássuk a lényeget, az NB I. nyitófordulóját!

Haladás – Volán
Külön program vár a szombathelyiekre, itt a Volán elleni találkozót megelőzően Haladás-tombolát rendeznek, megteszik ezt ezentúl valamennyi hazai mérkőzésen. Ezúttal a szünetre is jut élmény: a szurkolók Szarka Zoltánnak, a vasiak egykori olimpiai bajnok kapusának rúghatnak 11-eseket. A rajtra készülődő együttesek közül a Volán háza táján volt a legnagyobb az izgalom pénteken. Seregnyi gond, váratlanul támadt probléma nehezítette a Preiner-Sági kettős munkáját- Négy, a napokban leszerelt játékosuknak - Farkas, Varga, Kotul, Krómer - kellett egyik pillanatról a másikra sportorvosi igazolást és játékengedélyt szerezni. Ebedli a legutóbbi bajnokságból „őrzött” meg egy mérkőzésre szóló eltiltást, ugyanígy járt új játékosuk, Nagy is, akit a II. Rákóczi SE utolsó tavaszi találkozóján állítottak ki. Seres és Magos sérülés miatt nem szerepelhet.
idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_haladas_volan.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_haladas_volan_kovacs_laszlo_1.jpg idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_haladas_volan_kovacs_laszlo_2.jpg

Kapuban a Haladás első gólja, Kovács L. tehetetlen volt, utána kiosztja a védőket, akik takarták a kilátást

ZTE – Vasas
Zalaegerszegen a Vasas vendégszerepei. A piros-kékeknek gondot okoz, hogy Kiss húzódással bajlódik, ha nem vállalhatja a játékot, Farkas helyettesíti.
idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_zte_vasas.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_zte_vasas_kereki_izso.jpgIzsó és Kereki (fehérben) végig nagy harcot vívott egymással

SZEOL AK – Ú.  Dózsa
Népsport-tombola színesíti majd az NB I-es nyitányt Szegeden. Az Újpest vendégjátékára és a saját kedvenceik élvonalbeli bemutatkozására váró szegediek egy négysebességes versenykerékpárt, mint a tombola fődíja, valamint SZEOL AK pályabérletet, Népsport előfizetést is nyerhetnek. A hazaiak a legerősebb összeállításban léphetnek pályára, a vendégeknél egy kérdőjel van, a középpályán Kovács Béla, vagy Nagy László kezdjen.
idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_szeol_ak_u_dozsa.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_szeol_ak_u_dozsa_kovacs_bela_heredi_attila.jpgKeményen zár az Újpest már a középpályán, a szegediek nem jutnak túl Kovács Bélán és Herédin

Tatabánya – Videoton
A forduló legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóját vasárnap Tatabányán rendezik. Az ezüstérmes hazaiak vezető edzője, dr. Lakat Károly - annak ellenére, hogy új játékosként Weimper és Schumann is rendelkezésére áll, valamint harcra kész a leszerelt Hermann és a sérüléséből felépült Fejes is - annak a csapatnak szavaz bizalmat, amely, éppen a Videoton ellen 2:0-ás győzelemmel fejezte be a bajnokságot. Az ellenfél, a Videoton nélkülözi majd a, Győrbe távozott Burcsát.
idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_tatabanya_videoton.jpg

Ózd – Rába ETO
Új játékosok az újonc Ózdi Kohász csapatában: Becsei P„ Kajdi és Ambrus. Óriási az érdeklődés, elővételben 10000 jegyet adtak el. Győrött nagy a nekikeseredés, hiszen az átigazolásra váró Szentes és Burcsa ügyében nem született döntés, így egyikük sem lehet tagja a nyitányon pályára lépő csapatnak. Egyetlen öröm a zöld-fehéreknél, hogy a középpályás Póczik felépült hosszan tartó sérüléséből - 1980. november 8-án játszott utoljára bajnoki mérkőzést - és helyet kap a kezdőegyüttesben.

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_raba_eto.jpgA Rába ETO játékoskerete. Érdekesség, a képen már rajta van Kovács László, aki a kép készültekor még csak edzeni járt Győrbe, viszont nincs rajta Burcsa Győző, akiről tudni lehetett, hogy előbb-utóbb rendeződni fog ügye. Állo sor: Verebes József vezetőedző, Kovács Laszló, Onhausz, Hlagyvik, Pardavi, Gyurmánczy, Koltai, Mile, Kiss, Győrfi pályaedző. Közepső sor: Csonka, Hannich, Glázer, Szentes, Póczik, Füzi, Magyar. Első sor: Hajszán, Szijjárto, Palla, Hornyák, Szabó Ottó

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_ozd_raba_eto.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_ozd_raba_eto_hlagyvik_dudas.jpgHlagyvik fejeli ki a labdát a kapu előteréből, Dudás (11) beavatkozásra készen figyeli az eseményt

Pécsi MSC –  DVTK
Előzetesen egyik csapatban sem volt sem eltiltott, sem pedig sérült játékos.
idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_pecsi_msc_dvtk.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_pecsi_msc_dvtk_giron_zsolt_szabo_laszlo.jpgRemekül zár a vendégek védelme, Giron és Szabó L. lekapcsolják ezt a pécsi támadást

Ferencváros – Csepel
Elmarad, pontosabban későbbre tolódik, egy régen várt találkozás. A bajnoki rajton az Üllői út közönsége nem láthatja majd a csapatban Pölöskei Gábort, a Rába ETO-tól nagy viharok közepette átigazolt játékost. Pölöskei lázas beteg volt mintegy 10 napon át, nincs olyan állapotban, hogy a csapat tagja lehessen. Vannak persze egyéb gondjai is Novák Dezső vezető edzőnek.

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_ferencvaros_kvaszta_lajos.jpgAz egyik újonc, aki biztosan pályára lép, Kvaszta Lajos (forrás: tempofradi.hu)

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_ferencvaros_beles_ferenc.jpgAki pedig a kispadon kap helyet, Beles Ferenc (forrás: tempofradi.hu)

Murai műtét előtt áll, Mörtelt már meg is operálták. Újoncot avat a bajnokcsapat Kvaszta személyében, ő a jobbszélső posztján kap helyet.
idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_ferencvaros_csepel.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_ferencvaros_csepel_2.jpgPogány és Tulipán csatája a labdáért

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_ferencvaros_csepel_3.jpgNyilasi szoros emberfogásban (forrás: tempofradi.hu)

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_ferencvaros_csepel_4.jpgTakács lendületben (forrás: tempofradi.hu)

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_ferencvaros_csepel_5.jpgA győztes csapat a mérkőzés után (forrás: tempofradi.hu)

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_ferencvaros_csepel_6.jpgKoch bűvöli a labdát és a csepeli védelmet (forrás: tempofradi.hu)

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_ferencvaros_csepel_7.jpgAz újonc Kvaszta remekül helytállt

Debreceni MVSC –  Békéscsaba
Mindkét csapatnál a teljes keret az edzők rendelkezésére állt.
idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_debreceni_mvsc_bekescsaba.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_debreceni_mvsc_bekescsaba_kiralyvari_jankovics.jpgKirályvári (balról) előre indult, de visszalépne, ha tudna, Jankovics viszont már vissza is fordult, szabad az út az oldalvonal mellett

Bp. Honvéd – Nyíregyháza
Az NB I. első fordulójának utolsó felvonására rendhagyó módon hétfőn kerül sor, miután a Bp. Honvéd együttese pénteken játszott a Baráti Hadseregek Válogatottja ellen. Tichy Lajos, a kispestiek mestere gondban van, mert Garaba pénteken megsérült az arcán, ezért bizonytalan a játéka, ugyanakkor a maródiak közül Dajka és Kuti viszont rendbejött, így valószínűleg tagjai lesznek a kezdő együttesnek. Nyíregyházán sincsenek éppen rózsás hangulatban a vezetők, hiszen a Szendrei-ügy továbbra is lezáratlan, így a kapuban újonc mutatkozik be Májer személyében. Kiss Miklós és Kozma sérült, emiatt nem játszhat Kispesten.
idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_bp_honved_nyiregyhaza.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_bp_honved_nyiregyhaza_bodonyi_szekrenyes.jpgBodonyi (balról) indul a labdával, Szekrényes beavatkozásra készen

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_bp_honved_nyiregyhaza_kuti_szekrenyes_szucs.jpgSzűcsé lesz a labda, miután Szekrényes és Kuti is a földre került az ütközésük után

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_bp_honved_nyiregyhaza_bodonyi.jpgBodonyi előtt a nagy lehetőség: ám a Honvéd-csatár a nyíregyháziak gyűrűjéből
nem találta el a kaput

A mérkőzések után lássuk az 1. forduló válogatottjait! Nem volt idény eleji a forma, több jó teljesítményt láthatott a lelátókra kilátogató nagyérdemű. A forduló játékosa Csepregi László lett, aki két gólján felül a mezőny legjobbja volt Zalaegerszegen, igazi vezéregyénisége csapatának.
idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_a_fordulo_valogatottjai.jpg

A góllövőlista élén a ferencvárosi Pogány áll, miután mesterhármast ér el. Őt nyolcan követik, azok, akik duplázni tudtak.
idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_gollovolista.jpg

A tabella élén úgy áll a Ferencváros, ahogy pár hónapja nyár elején, azaz fölényesen. Győzelemmel kezdett két újonc, az Ózd és a Haladás is. Nem született döntetlen egyik találkozón sem.
idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_tabella.jpg

Legvégül tekintsük át az NB II. legfontosabb hétvégi momentumait. A másodosztályban is elindult a pontvadászat, a tavaly még NB I-es MTK-VM és a Kaposvári Rákóczi is győzelemmel kezdett.idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_nb_ii_1.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_nb_ii_2.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_nb_ii_3.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_nb_ii_4.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_1_fordulo_nb_ii_mtk_vm_bvsc_fulop_ferenc.jpgHorváth, a BVSC védője ezúttal szereli Fülöpöt

A magyar válogatott szerdán a Fáy utcában esti mérkőzésen fogadja a kuvaiti Qadsia Sporting Club csapatát. Mészöly Kálmán szövetségi kapitány a forduló után kijelölte keretét, melyben ezúttal nem számít a külföldön szereplő játékosokra. Meghívót kapott: KatzirzKakas, Török, Szántó, Kerekes, Garaba, Tóth J., Csapó, Zombori, Csongrádi, Rab, Kiss, Bodonyi, Törőcsik, Kovács I., Izsó. Biztonsági tartalék: Disztl P. és Sallai. 

Egy hét múlva, a következő hétvégén jön a 2. forduló, az alábbi párosításokkal:

Csepel - PMSC
Ú. Dózsa - ZTE
Vasas - Haladás
Békéscsaba - Ferencváros
DVTK - Bp. Honvéd
Rába ETO - Tatabánya
Videoton - SZEOL AK
Nyíregyháza - Ózd
Volán - Debreceni MVSC
 

Kiemelt támogatónk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepsport.jpg

Aranyfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_kepes_sport.jpg

Ezüstfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_labdarugas.jpg

Bronzfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepszabadsag.jpg

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1981/82

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1980/81
Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: emailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr512340387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rensenbrink12 2017.03.27. 16:51:05

11 évesen ettől az idénytől kezdtem el francia kockás füzetben vezetni az összes játékos osztályzatát.
Muteréknak nem sok baja volt velem, vagy ezt csináltam vagy fociztam:-)

eMTé · http://valogatott.blog.hu/ 2017.03.28. 13:08:19

Ez az év nekem - az NB1 szempontjából - gyakorlatilag teljesen kimaradt...

JuAn 2017.03.29. 16:52:41

Magos sérülten játszott vagy végül meggyógyult? ;)

maribor_ 2017.03.29. 17:02:57

@JuAn: Szerencsere vallalta vegul :)

Zigi 2017.03.30. 22:03:04

Basszus 111 ezer néző összesen, ha elfogadjuk a Népsport adatait. Több, mint 12 ezres átlag.
süti beállítások módosítása