Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1981/82 7. forduló

2017.05.08. 15:03 maribor_

1981. szeptember 26., a hónap utolsó hétvégéje

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_es_megint_duhbe_jovunk.jpgNem múlik el hét Bud Spencer és Terence Hill filmbemutató nélkül

Lássuk először a hét második felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit. 

szeptember 24.

A Bartók-centenárium újabb eseményeként a Magyar Nemzeti Galériában kiállítás nyílt meg Bartók emlékére címmel. A kiállítás szemlélteti a világhírű zeneszerző életének jelentős állomásait, művészetét, zenei világát; s képet ad korának politikai, társadalmi viszonyairól, kulturális életéről is.

Az ENSZ new york-i székhelyén Andrej Gromiko szovjet és Alexander Haig amerikai külügyminiszter  eszmecserét folytatott a fegyverzetek korlátozásának kérdéseiről, beleértve azokat a nukleáris fegyvereket, amelyekről korábban Genfben már tárgyaltak a Szovjetunió és az Egyesült Államok képviselői.

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_haig_gromiko.jpgAlexander Haig és Andrej Gromiko

A magyarországi mozik bemutatják az És megint dühbe jövünk című olasz vígjátékot. Főszerepben Bud Spencer látható, mint Charlie Firpo, és Terence Hill mint Johnny Firpo.

szeptember 25.

A Népköztársaság Elnöki Tanácsa ülést tartott. Losonczi Pál, az Elnöki Tanács elnöke tájékoztatta a testületet Jaber Al-Ahmed Al-Jaber Al-Sabah kuvaiti emír látogatásáról és a vele folytatott tárgyalásokról. Az Elnöki Tanács elnöke ezután Moamer el-Kadhafi ezredes, a líbiai forradalom vezetője látogatásáról adott tájékoztatást. Az Elnöki Tanács mindkét látogatásról szóló tájékoztatást jóváhagyólag tudomásul vette. A kormányzati munka intézményrendszerének korszerűsítése érdekében tett lépések folytatásaként az Elnöki Tanács törvényerejű rendelettel megszüntette a Munkaügyi Minisztériumot. Az Elnöki Tanács ezután bírákat választott meg és mentett fel; végül egyéb, folyamatban levő ügyeket tárgyalt. A Minisztertanács 1981. október 1-i hatállyal a bér- és munkaügyi irányítás központi állami szerveként létrehozta az Állami Bér- és Munkaügyi Hivatalt, amelynek elnökévé kinevezte dr. Rácz Albertet.

A tengerészeti világnap alkalmából Pullai Árpád közlekedés- és postaügyi miniszter táviratban köszöntötte a magyar tengerészeket és a tengerészeti világnap céljainak megvalósítására hívta fel figyelmüket.

A Művelődési Minisztérium, a fővárosi tanács, a Nemzeti Színház, a Magyar Színházművészeti Szövetség, valamint a Madách Színház fájdalommal tudatja, hogy Balázs Samu Kossuth-díjas, érdemes művész hosszan tartó, súlyos betegség után 75 éves korában elhunyt.

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_balazs_samu.jpgBalázs Samu (balra), itt Pécsi Sándorral  Az 1954-ben készült Liliomfi című klasszikus alkotásban

A Rolling Stones megkezdi a 6. Egyesült Államok-beli koncertturnéját. Ezúttal a philadelphiai JFK stadionban kezdenek.

szeptember 26.

Felháborító incidensre került sor az egyik Katowice környéki bányában. Szczyglowiceben a bányászati ágazati szakszervezet meghívására a helyszínre érkezett a varsói televízió egy forgatócsoportja, hogy a széntermelés növelését ösztönző bérezés kérdéseiről riportot készítsen a bányászokkal. A bánya Szolidaritás-szervezetének elnöke - miután több bányász a Szolidaritás tudta nélkül nyilatkozott a tévének - különös dolgot eszelt ki a televíziós riport megbosszulására. A munka mellett állást foglaló ágazati szakszervezet üzemi elnökét durva erőszakkal eltávolíttatta a bányából. A brutális és törvénytelen cselekedet miatt a katowicei vajdasági ügyészség nyomozást indított, s a bánya Szolidaritás-szervezetének elnökét letartóztatta. Ekkor a bánya Szolidaritás-szervezete sztrájkot szervezett, annak ellenére, hogy negyven környékbeli bányaüzem képviselője felhívta a szóban forgó bánya dolgozóit: ne sztrájkoljanak. Ugyanakkor Gdanskban megkezdődött a Szolidaritás első kongresszusának második fordulója. 

Különös világrekord szemtanúi lehettek a szovjet tévéhíradó, a Vremja, esti adásának nézői. Láthatták, hogyan emelkedik a levegőibe, majd két óra múltán miként ér baj nélkül földet egy olyan repülőgép, amelyre 80 tonnányi terhet pakoltak. Ilyen súlyos rakománnyal ilyen hosszú ideig - és ráadásul 956 kilométeres óránkénti sebességgel - a világ egyetlen légi járműve sem repült még. Ezt a rekordot mostantól az IL- 86 típusú szovjet légi busz és kapitánya, Georgij Volohov mondhatja magáénak. A sikeres kísérlet után Gennagyij Novozsilov főkonstruktőr elmondta: a tervezők arra voltak kíváncsiak, mennyire állja ki a legújabb szovjet repülőgéptípus a rendkívüli terhelés próbáját.

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_il_86.jpgFelszállás előtt az IL-86

A Boeing 767  az N767BA lajstromjelű prototípusa a levegőbe emelkedik. A gép először 1982. szeptember 8-án lépett szolgálatba.

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_boeing_767.jpgA Boeing 767 a levegőben

Athénban az ifjúsági teniszezők Európa-bajnokságán Temesvári Andrea, miután az elődöntőben 6:1, 6:2 arányban legyőzte a görög Kanelopoulót, a döntőben magabiztos játékkal 7:5, 6:1 arányban nyert a szovjet Zajceva ellen, s igy aranyérmet szerzett. Párosban Túri Zsuzsával a harmadik helyen végzett.

szeptember 27. 

Bezárta kapuit az őszi Budapesti Nemzetközi Vásár. Több mint 600 millió rubel értékű szerződést írt alá a kiállítás kapcsán a Mogürt Külkereskedelmi Vállalat szovjet partnerével, az Avtoexport külkereskedelmi egyesüléssel. A megállapodás értelmében jövőre csaknem 7 ezer Ikarus autóbuszt szállítunk szovjet megrendelésre, és minden eddiginél nagyobb értékben exportálunk pótalkatrészeket E pótalkatrészszállítások, amelyek csupán a jövő esztendőben 35 százalékkal növekednek a múlt évhez képest, csaknem 70 ezer magyar autóbusz zavartalan üzemeltetését garantálják a szovjet utakon. Az Ikarus autóbuszokért mintegy 5 ezer tehergépkocsit és speciális járművet kapunk a szovjet ipartól, zömmel Kamaz, GAZ és ZIL típusokat.

Hivatalos látogatásra az NSZK-ba utazik Gyenes András, az MSZMP KB titkára, mint az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke.

Puja Frigyes külügyminiszter, az ENSZ-közgyűlés 36. ülésszakán résztvevő magyar küldöttség vezetője New Yorkban eszmecserét folytatott Jósé Pduro Pérez-Llorca spanyol, Jorge Castaneda mexikói, Javier Arias Stella perui, Phoune Sipraseuth laoszi, Szadun Hammadi iraki és Konsztantinosz Micotakisz görög külügyminiszterrel nemzetközi kérdésekről, valamint a kétoldalú kapcsolatok továbbfejlesztésének lehetőségeiről.

Országos bűvöskocka-forgatási versenyt rendeztek a kőbányai Pataky István Művelődési Központban. A győztes Lábas Zoltán nyíregyházi versenyző mindössze 29 másodperc alatt rendezte a bűvös kockát.

Hatalmas tömeg vett részt Olaszországban a Perugia-Assisi között rendezett 25 kilométeres békedemonstráción. A menetben képviseltették magukat az ország demokratikus pártjai, üzenetet intézett a demonstráció részvevőihez Leonyid Brezsnyev is. Reggel 9-kor indult a békemenet az umbriai gyülekezési pontról. A demonstrációt az olasz pártok képviselői vezették. Az OKP küldöttségét Giancarlo Pajetta, az OKP vezetőségének tagja, a szakszervezetek küldöttségét Luciano Lama, a CGIL főtitkára vezette. Jelenvoltak a katolikusok, a liberálisok, az ifjú szociáldemokraták, az olasz nagyvárosok polgármesterei. Valódi békemenet volt, 70 ezer vagy talán még több részvevővel. Ahol elhaladt a menet, kapuk nyíltak ki, minden útelágazásnál, útkereszteződésnél újabb és újabb csoportok csatlakoztak.

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_bekemenet.jpgHalálfejes amerikai rakéta a békemenet egyik kocsiján

Elmaradt Jugoszláviában a Vojvodina-Buducsnoszt bajnoki labdarúgó-mérkőzés. A titográdiak gépét, amely Dubrovnikban szállt fel, légikalózok eltérítették, és a ciprusi Larnacába kényszerítették.

Szófiában befejeződött a röplabda Európa-bajnokság. A férfiaknál a várakozásnak megfelelően a Szovjetunió csapata szerezte meg veretlenül az elsőséget. Nagy meglepetéssel végződött a nők vetélkedése: a döntőben Bulgária játszmaveszteség nélkül, 3:0-ra nyert a szovjet válogatott ellen, amely 1958 óta mindig első volt a kontinensvetélkedőn. Magyarország a lengyelek legyőzésével bronzérmet szerzett. Az együttes játékával, lelkes küzdőszellemével kivívta a külföldiek elismerését is. Kétségtelen, hogy Európa élvonalába érkeztek a játékosok. Jóllehet, a csapat átlagéletkora 25,6 év - az NDK válogatottjáé például 20 -, a „törzsgárdatagok”: Torma, Pomikálszkyné, Feketéné, Szalainé, Gerevichné, Bánhegyiné a fiatal tehetségekkel még jó néhány évig örömet szerezhetnek játékukkal a sportág magyar rajongóinak. Mint ahogyan ezt tették most is Szófiában.

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_roplabda.jpgA bronzérmes magyar csapat (álló sor, balról): dr. Kotsis Attiláné vezetőedző, Balajczáné, Gálhidi, dr. Bánhegyiné, Gerevichné, Feketéné, Torma. Guggolnak: Szűcs, Pomikálszkyné, Kőszegi, Szalayné, Szabó, Kőrös

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_roplabda_torma_agi.jpgTorma Ági okos játékkal járult hozzá az NDK 3:0 arányú legyőzéséhez. A háttérben Bárdi fedezi

És akkor lássuk a lényeget, az NB I. 7. fordulóját!

Haladás - DVTK
A Haladás eddigi ellenfelei tanúsíthatják, hogy a szombathelyi gárdát nem lehet félvállról venni. Különösen nem a hazai pályáján. A Diósgyőr aligha szakítja meg a Haladás otthoni veretlenségsorozatát.

Hétközi hírek a csapatok házatájairól:

Fükő Sándor, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának játékosa csaknem negyedévet kihagyott bokaszalag-szakadása miatt. A 25 esztendős középpályás felépült és már a játékkal is megpróbálkozott a Diósgyőr ausztriai portyáján. Erőállapotától függően, előbb-utóbb bajnoki mérkőzésen is láthatjuk a vasgyári gárda játékmesterét.

Viczkó Tamás labdarúgót az Újpesti Dózsa kiadta az újonc Haladás VSE-nek. Az átigazolást az MLSZ jóváhagyta, így Viczkó szombaton a DVTK elleni mérkőzésen be is mutatkozhat Szombathelyen, amennyiben Török Péter vezető edző beállítja a csapatba.

A héten a Haladás Csehszlovákiában vendégszerepelt és Pozsonyban 3000 néző előtt 2:1 arányban nyert a TJ ZTS Petržalka ellenében.
idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_haladas_dvtk.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_haladas_dvtk_szabo_ferenc_giron.jpgA nagyszerűen játszó Szabó Ferenc a Haladás harmadik gólját lövi Giron mellett

ZTE - Csepel
A hazai környezet előnyeit a Csepel az eddig mutatott átlagosan jó teljesítménnyel egyensúlyozhatja akár győzelem erejéig is.

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_csepel.jpgAz ősz egyik sikercsapata, a Csepel együttese. Állnak balról: Keszthelyi Mihály vezetőedző, Hajdú, Wéber, Varga, Kőhalmi, Godán, Tulipán, Elekes, Lazsányi, Mészöly, Gálhidi, Kovács, Mednyánszky Rudolf pályaedző, guggolnak: Kincses, Vincze, Dékány, Drahos, Kökény, Kelemen, Tóth, Budavári, Rottenbiller István gyúró.

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_zte_csepel.jpg

SZEOL AK - Békéscsaba
Hat vereség után sikerül-e az első győzelem a szegedieknek? A legvalószínűbb a döntetlen. 
A fordulót megelőző héten a szegedi labdarúgócsapatánál edzőváltozás történt. A gyenge szereplés miatt Kovács József vezetőedző - nem titkoltan a sikeres kibontakozás érdekében is -, korára való tekintettel nyugdíjaztatását kérte. Kérését az egyesület elnöksége, az MLSZ illetékeseinek egyetértésével teljesítette, egyidejűleg Pataki Tamást, az ifjúsági együttes eddigi szakvezetőjét bízta meg a vezető edzői teendők ellátásával.

Pataki csak Szegeden kívül volt ismeretlen, szűkebb pátriájában jól csengett a neve. Játékos pályafutását a Gödöllői Dózsa csapatánál kezdte az NB II-ben (Itt dr. Lakat Károly volt az edzője, talán kevésbé ismeretes tény, a Tanár úrnak ez volt az első komolyabb edzői megbízatása), majd a Vörös Meteor Egyetértés és a Kiskunfélegyházi Honvéd következett. 1960-ban került a Szegedi EAC-hoz, ahol tíz idényt játszott végig balfedezetként. Pályafutása után Szegeden maradt edző, a csapat utánpótlásával foglalkozott. Egy szegedi kötődésű olvasónk eképpen emlékezett vissza rá és az edzőváltásra: "Pataki Tomi érkezett hozzánk,aki akkor még nem is volt annyira bácsi. Fontos tudni róla, hogy 8 év múlva ő volt az ominózus Szeged-Vasas osztályozón is  a mester. Szóval vártuk a fellendülést, ami az első 6 meccs alapján égetően fontos volt. Regionális derbi, bár emlékezetem szerint akkor még nem volt ellenséges a viszony a két város szurkolói közt. És még egy fontos debütálás volt a csapatban, Tóth János újoncként mutatkozott be, később ő is játszott az osztályozón, és ami legalább annyira fontos:a 2014/15-ös szezonban a Csongrád megyei 1. osztályban az FK 1899 Szeged csapatát a bronzéremig vezette, mint vezetőedző."

Pataki, amúgy két év múlva, egy rövid időre pont Békéscsabára került edzőnek, de hamar visszatért Szegedre.

A SZEOL AK-ban új játékos mutatkozik be, a Jánoshalmáról igazolt Kovács G. Békéscsabán Mohácsi orvosi javaslatra egy hétig pihen, Vágásit kisebb baleset érte, míg Tiszára két sárgalapja miatt nem számíthat Marosvölgyi Károly.
idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_szeol_ak_bekescsaba.jpg

Nem hozott Szegeden eredményt az edzőváltás. Pataki Tamás így nyilatkozott a mérkőzés után a Délmagyarország című helyi napilapban: "Látom, hogy hol a baj, ezt pedig a legrövidebb időn belül orvosolnunk kell. Legfontosabb dolgunk most, hogy a teljesen elveszett önbizalmat és hitet vissza tudjuk adni a játékosoknak. A sikeres szerepléshez elengedhetetlen, hogy labdarúgóink, labda nélkül is sokkal többet mozogjanak! Minden feltétel biztosított, tehát csak rajtunk múlik, hogy tisztességesen helytálljunk a hátralevő mérkőzéseken."

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_szeol_ak_bekescsaba_2.jpg

Tatabánya - Debreceni MVSC
A papírforma a bányászcsapat mellett szól, a realitás viszont a pontosztozkodás.
idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_tatabanya_debreceni_mvsc.jpg

Ózd - Ferencváros
Az ózdi pálya „félelmetes”, a zöld-fehérek csak teljes erőbedobással érhetnek el sikert. Az FTC-ben Takács sérült, Ebedli pedig kiállítása miatt nem lehet ott az Ózd elleni mérkőzésen.
idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_ozd_ferencvaros.jpg

A Képes Sport címlapján:

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_ozd_ferencvaros_judik_peter.jpgAz ózdi Magyar Balázs és a ferencvárosi Judik Péter küzdelme a labdáért

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_ozd_ferencvaros_pallagi_novak.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_ozd_ferencvaros_szokolai.jpgSzokolai és Pölöskei (10) akcióban


Filmszínházunk bemutatja

Bp. Honvéd - Pécsi MSC
A Honvéd otthonában erősebb az ellenfelénél, esélyesebb a két pontra. Pintér, a Bp. Honvéd középpályása az FTC elleni mérkőzésen rúgást kapott a vádlijára, ezért nem játszhat.
idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_bp_honved_pecsi_msc.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_bp_honved_pecsi_msc_katzirz.jpgKatzirz többször is jól védett, de a Honvéd győzelmét nem akadályozhatta meg, Kincsesnek és Esterházynak már nincs dolga

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_bp_honved_pecsi_msc_pal_jozsef.jpgPál a kifutó Katzirz felett a hálóba emel

Volán - Videoton
A pályaválasztó lelkesedése csap össze a rutinnal. Sok a gondja Preiner Kálmánnak, a Volán vezetőedzőjének. Szinte alig van egy csapatra való harcképes játékosa. Farkas, Magos, Ács, Zornbori, Hatvanger és Hámori sérüléssel bajlódik. Hogy közülük kire számíthat, az legfeljebb közvetlenül a mérkőzés előtt derül ki. Bemutatkozik egy új fiú a kezdőcsapatban, a fiatal Kürtösi, a beállás posztján.
idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_volan_videoton.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_volan_videoton_hamori_novath.jpgA nagyszerűen játszó Hámori Novathot állítja meg becsúszva

Vasas - Nyíregyháza
A Nyíregyháza legutóbb éppen a Fáy utcában fosztotta meg a Vasast a második helytől. Most a piros-kékek visszavághatnak. A hazaiaknál minden bizonnyal pályára lép újoncként az ifjúsági korú Szabó András és Pecha László.
idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_vasas_nyiregyhaza.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_vasas_nyiregyhaza_szabo_andras.jpgRohamoznak a vendégek a Fáy utcában, Szabó A. becsúszva próbál menteni Szűcs elől, a háttérben Pethő (sötét mezben) és Komjáti figyeli a fejleményeket

Ú. Dózsa - Rába ETO 
Az Ú. Dózsa labdarúgócsapatának két „ügyeletes” sérültje, Fekete László és Kovács József még mindig nem állhat Temesvári Miklós rendelkezésére. Mint ismeretes, a két futballistát tavasszal másodszor operálták porccal. Fekete jelenleg az erősítőterem szorgos látogatója, egyre többet fut, míg Kovács térde néhány nappal ezelőtt a labdás edzések hatására ismét bedagadt, ezért csak felsőtest-erősítő gyakorlatokat végezhet. Az orvosok véleménye szerint még legalább egy hónap szükséges ahhoz, hogy a két labdarúgó a társaikhoz hasonló terhelést kaphasson. A Rába ETO-ban Verebes József a Videotontól nemrég érkezett Kovács Lászlónak fog bizalmat szavazni a kapuban. Még csak a 7. fordulónál járunk, de a vendégeknél Kovács lesz a negyedik kapus, aki a kezdőben bizalmat kap ebben a szezonban.
idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_u_dozsa_raba_eto.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_u_dozsa_raba_eto_toth_jozsef_szentes.jpgSzentes Lázár a Megyeri úton is bebizonyította, hogy egyike a legjobb formában lévő magyar csatároknak. Csapatának, a Rába ETO-nak a legjobbjaként szinte valamennyi párharcát megnyerte. A képen is kapura tud lőni az elkésve közbe lépni szándékozó Tóth J. mellett

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_u_dozsa_raba_eto_nagy_laszlo_mile.jpgNagy László és Mile párharca

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_u_dozsa_raba_eto_kisznyer.jpgKisznyér az első újpesti gólt lövi

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_u_dozsa_raba_eto_kiss_sandor_pardavi.jpgKiss Sándor kapura bombáz, Pardavi elkésett a beavatkozással

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_u_dozsa_raba_eto_sorfal.jpgÚjpesti sorfal, balról Nagy L., Kisznyér, Kovács B., Sarlós és Kardos

A mérkőzések után lássuk a 7. forduló válogatottjait! Ismét több jó teljesítményt láttunk, jó példa erre az, hogy a második csapatba csak ketten tudtak 6-os osztályzattal bekerülni. A sok 7-es osztályzat mellett ketten kaptak 8-as érdemjegyet, a kispesti Garaba Imre és az ózdi Dudás Tibor. A forduló játékosa cím odaítélésében az utóbbira esett a választásunk. A bajnok ellen gólt rúgott, további háromban pedig döntő érdemei voltak. Egy parádés, gólgazdag mérkőzésen a mezőny legjobbja volt.
idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_a_fordulo_valogatottjai.jpg

Az ekkor harminc éves Dudás Tibor Salgótarjánban született, és az SBTC-ben lett elsőosztályú labdarúgó az 1973/74-es szezonban. Két idény alatt 16 bajnoki találkozón lépett pályára középcsatárként és 2 gólt szerzett. Csapata kiesése után maradt a nógrádi csapatnál, majd a szintén NB II-es Eger SE következett.

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_ozd_dudas_tibor.jpgDudás Tibor

Az NB I-be 1979-ben tért vissza, már a Tatabánya játékosaként, ahol egy idény alatt 18 mérkőzésen 6 gólig jutott. 1980 nyarán igazolt Ózdra, az egyik főszereplője volt a másodosztályú bajnoki cím megszerzésének.

A góllövőlista élén már nem egyeduralkodó a ferencvárosi Pogány, felzárkózott hozzá Királyvári Békéscsabáról, Szentes Győrből, Szabó Ferenc Szombathelyről és Kiss Sándor Újpestről. Mögöttük hatan vannak négygólosok.
idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_gollovolista.jpg

A tabella élén győzelme után ismét az Újpesti Dózsa áll, igaz, csak jobb gólkülönbségével, második a Bp. Honvéd, két helyet javítva eddigi pozícióján. Az eddigi listavezető Csepel már csak a harmadik. Mögöttük, egészen a 15. helyig nüansznyi különbségek vannak csak a csapatok között. A kiesési zónában, valószínűleg, sokat javít majd valamelyik csapat összképén, ha az elmaradt Volán SC - Debreceni MVSC mérkőzést lejátsszák majd. Az utolsó helyen álló SZEOL AK helyzete egyre reménytelenebbnek tűnik - az edzőváltás sem segített egyelőre -, eddig minden mérkőzésüket elvesztették, ők rúgták a legkevesebb, és ők kapták a legtöbb gólt.
idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_tabella.jpg

A 2. fordulóból elmaradt Volán SC - Debreceni MVSC mérkőzést szeptember 30-án játsszák majd le.

Legvégül tekintsük át az NB II. legfontosabb hétvégi momentumait. A Keleti csoportban két vendéggyőzelem rontja a hazai csapatok mérlegét: a gyöngyösiek mellett az egriek szereztek két pontot idegenben. Ez utóbbi bravúr eredményeképpen az Eger a harmadik helyről a másodikra ugrott fel. A Debrecenben játszott rangadó (a helyi Kinizsi a Kazincbarcikát fogadta és győzte le) után a hazaiak megőrizték vezetőhelyüket a táblázaton, a vendégek viszont visszaestek a harmadik helyre - nem kevesebb, mint hat társulatnak van egyaránt nyolc pontja. A Középcsoportban idegenben csak a Váci Izzó és a közelmúltban még az NB I-ben szerepelt Székesfehérvári MÁV Előre tudott nyerni: az utóbbi 1:0-ás győzelme Budapesten a BVSC ellen alighanem jónéhány totózó tippszelvényét rontotta el. Hengerelt a Hungária körúton az MTK-VM, a múlt vasárnap Budapesten (az Építők ellen is) győzni tudó Kecskemét ezúttal viszont szurkolói nagy bánatára odahaza nem boldogult a BKV Előrével. A Nyugati csoportban a Tapolcai Bauxitbányász folytatja százszázalékos szereplését. A csoportban is két vendégcsapat járt sikerrel, a Sopron és a Sabaria. Nagykanizsán csak minimális győzelmet ért el az Olajbányász, viszont ezzel úgy-ahogy lépést tud tartani a tapolcaiakkal. A Dombóvár mintha csak utánozná az NB I-es SZEOL AK példáját: eddig még nem szerzett pontot. Sőt, hatszázharminc perc alatt csak egy gólra futotta az erőből... 
idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_nb_ii_1.jpgidokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_nb_ii_2.jpgidokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_nb_ii_3_1.jpgidokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_nb_ii_4.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_7_fordulo_nb_ii_5.jpgNem birt egymással a Budafok és a Kossuth KFSE legénysége. Élvezetes küzdelmet hozott a találkozó, csak a „só" hiányzott, a gól. Képünkön Paizs küzd a labdáért a szentendrei védővel.

Következő szerdán kupanap, az első kör visszavágói következnek, ezekről különkiadásban számolunk be. Aztán szombaton jön a 8. forduló, az alábbi párosításokkal:

Csepel - Haladás
Bp. Honvéd - Volán
DVTK - Vasas
Pécsi MSC - Ózd
Debreceni MVSC - SZEOL AK
Békéscsaba - ZTE
Ferencváros - Tatabánya
Nyíregyháza - Ú. Dózsa
Rába ETO - Videoton

Kiemelt támogatónk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepsport.jpg

Aranyfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_kepes_sport.jpg

Ezüstfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_labdarugas.jpg

Bronzfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepszabadsag.jpg

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1981/82

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1980/81
Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: emailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr2712406025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Légrády Gábor (törölt) 2017.05.11. 11:25:18

Belenéztem ebbe az...oldalatokba, vagy blogotokba vagy mibe és...

Hogy tudtok ennyi felesleges hülyeséget összeírkálni? Ahelyett, hogy ezt a sok régi baromságot beírjátok(mennyi idő ez...!)inkább elmennétek dolgozni. Kit érdekel, hogy mi volt 30-40 éve meg újságokat"szkenneltek be"meg...mennyi ökörség, semmit nem érő hülyeség. Tényleg kár az időt erre pazarolni srácok! Egy 10-15 percig még érdekes ez az egész de aztán roppant fárasztó. Komolyan nagyot nézek hogy időt, energiát nem sajnálva írjátok ezt a sok hülyeséget de nincs értelme higgyétek el. Felesleges"munkát"végezek, ami nem is munka...

Sziasztok

maribor_ 2017.05.11. 11:34:04

@Légrády Gábor: Kedves Gábor, minden olvasónk véleménye értékes számunkra, így az Öné is. Köszönjük az észrevételét.

Tököm Állat 2017.05.11. 12:17:34

@Légrády Gábor: Most tényleg úgy akarsz meghalni,hogy nem tudod mit játszott '81-ben a H.Asztalos SE Szarvason?Ne már.

Rich.mond 2017.05.11. 12:32:07

@Légrády Gábor:
Szia Gábor! Hehe, bevallom, én több bejegyzést írtam már munkaidőben.Két legyet ütöttem egycsapásra.

Millerdraft 2017.05.11. 14:31:02

@Légrády Gábor: Miből gondolod, hogy az írók nem dolgoznak? Amúgy te gondolom soha életedben nem csináltál felesleges dolgot....
Hidd el te fasz, sokan olvassuk hétről-hétre, hogy mi zajlott a hazai fociban és közéletben gyermekkorunkban. Ezt az általad fikázott cikket jelen pillanatig pont 3073-an.
süti beállítások módosítása