Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpghungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1981/82 11. forduló

2017.06.19. 11:39 A szerethető dózsás

1981. október 23-24-25., a hónap utolsó előtti hétvégéje

idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_headlines.jpgPárizs és Lyon között elindul a TGV, Magyarországon ekkor még a jártak gőzmozdonyok, amit ez a szenzációs 8mm-es is bizonyít 

Lássuk először a hét második felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit. 

október 22.

Ülést tart az MSZMP KB. Az ülésről kiadott közleményt másnap minden újság két oldalas cikkben a címlapon hozza le. A közlemény általánosságokkal van tele,  és dicséri a lakásépítést. A színfalak mögött azonban egy nagyon fontos dologról is tárgyalnak: Pénzt kell szerezni.  

Az ország pénzügy helyzetét Havasi Ferencnek, gazdaságpolitikáért felelős KB-titkárnak a  Politikai Bizottság előtt tartott beszéde jellemzi:

"Hitelek felvételére elsősorban a tőkés országokban volt lehetőségünk, ezért adósságállományunkra a tőkés hányad kényszerű túlsúlya a jellemző. Az ez év végére várható adósságállomány mintegy 270 milliárd forint, egy éves nemzeti jövedelmünk közel 40%-a. Ennek 90%-a, azaz 7,1 milliárd dollár tőkés valutákban áll fenn, és mindössze 10% a rubel elszámolású tartozás, nem egészen egy milliárd rubel. A tőkés adósságállománnyal összefüggő törlesztési és kamatfizetési kötelezettségek elérik az egy éves tőkés export 34%-át, tetemes összeget, évi mintegy 2 md $-t, közel 70 md Ft-ot tesznek ki."

A megoldást az IMF-hez és a Világbankhoz való csatlakozásban keresték. Ez ekkor bátor lépés volt.

"Korábban szóltam arról, hogy a csatlakozás célszerűségének gondolata már több ízben felmerült, és így módunkban volt többször szót váltani erről az illetékes szovjet elvtársakkal, megismerni a szovjet elvtársak álláspontját is. Őszintén meg kell a tisztelt Központi Bizottság előtt mondani, hogy nézeteink e kérdésben különbözőek. A konzultációk során kifejtették, hogy e pénzintézetek a nagytőke, az imperializmus által befolyásolt szervezetek, és ennél fogva a magyarok belépését ők nem helyeslik, a döntés azonban a magyarok dolga."

Végül belevágtak:  

A Központi Bizottságnak a Nemzetközi Valuta Alapba és a Világbankba történő felvételünk kezdeményezésével összefüggő állásfoglalásáról Lázár György elvtárs levélben tájékoztassa Tyihonov elvtársat, a Szovjetunió Minisztertanácsának elnökét. Ajánlja, hogy a levél elküldésére november első felében kerüljön sor. A levéltervezet elkészítéséért Lázár György és Havasi Ferenc elvtársak a felelősek; a szöveget Kádár János elvtárs hagyja jóvá.

Havasi Ferenc:

A nyolc elemi kijárása után 1943-ban segédmunkás lett a lábatlani cementgyárban, majd ugyanott a laboratóriumban dolgozott kisegítőként. 1945-ben kőművesinasnak szegődött Pál Albert kőművesmester mellé, 1948-ban – immár kőművessegédként – visszatért az akkor már Lábatlani Cement- és Mészművek Nemzeti Vállalat néven állami tulajdonba került régi munkahelyére. 1945-től a kommunista irányítás alatt álló Magyar Demokratikus Ifjúsági Szövetség aktivistája volt. 1948-ban belépett a Magyar Dolgozók Pártjába, s 1949-ben – a dorogi pártiskola elvégzése után – megtették a gyár függetlenített párttitkárának. 1958–1961 között Moszkvában tanult a Szovjetunió Kommunista Pártja Központi Bizottsága Pártfőiskoláján. 1966. júniusban lépett elő a Komárom megyei pártbizottság első titkárává, az év decemberében az MSZMP IX. kongresszusán a KB-ba is bekerült, és tagja lett a KB Pártépítési Munkaközösségének.1975. júliusban, a gazdasági reformok leállítása után megalakult Lázár-kormányban a gazdasági tárcákat felügyelő miniszterelnök-helyettessé nevezték ki, 1978. áprilisban pedig Németh Károly utódaként a gazdaságpolitikáért felelős KB-titkár lett, s megkapta a KB Gazdaságpolitikai Bizottságának elnöki tisztét is. 1980. márciusban beválasztották az állampárt legfőbb döntéshozó testületébe, a Politikai Bizottságba, s átvette a KB Közgazdasági Munkaközössége, decemberben a Szövetkezetpolitikai Munkaközösség vezetését.

A Szovjetunió földalatti, kísérleti atomrobbantást hajtott végre a kazahsztáni Szemipalatyinszkban.

Menetrend szerint, a Párizs-Lyon vonalon megkezdi üzemszemszerű működését a francia "csodavonat", a TGV (Train à Grande Vitesse).

Megnyílt a Spanyol Szocialista Munkáspárt XXIX. kongresszusa.

Az Egyesült Államok kihívó közelkeleti politikáját bírálta az ABC amerikai televíziós társaságnak adott nyilatkozatában Moamer el-Kadhafi ezredes,a líbiai forradalom vezetője.

október 23.

Ma fontos (25.) évforduló van, de erről nem írhatunk semmit.

Megkezdődtek a próbák a Planetáriumban az újonnan kifejlesztett lézervetítő rendszerrel. A Budapesti Műszaki Egyetem KISZ-bizottságának égisze alatt működő Multimédia stúdiótagjai már javában készülnek a Lézerofónia II. című műsor november 4-i bemutatójára. Az új vetítőrendszer a korábbinál több figurát képes elővarázsolni, és háromdimenziós kép benyomását kelti. Párhuzamosan megkezdődtek a próbái a Lézer 25 című ifjúsági műsornak, amely a sokszínű látvány mellett a lézer és a multimédia műfaj műhelytitkaival ismerteti meg a fiatal látogatókat. A planetáriumi multimédia előadásokon a korábban tapasztalt nagy érdeklődésre való tekintettel jegyek már kaphatók a jegyirodákban, a Skála áruházban és a Sugár üzletközpontban.

New Yorkban, a Brooklyn College-ben megemlékeznek a magyar forradalomról és megalakul a Recski Szövetség. Az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem nyeri el első ízben a Nagy Imre-díjat, Bibó István írásainak kiadásával (A díjat a bázeli székhelyű alapítvány a magyar kultúra fejlesztésére alapította - a szerkesztő megjegyzése.).

Az amerikai szenátus nagy összegű katonai segélyt szavazott meg Pinochet Chiléjének.

Az amerikai államadósság meghaladta a 1,000,000,000,000 dollárt. Igen, jól számolják, ez 10 billió. 1012, azaz a tíz tizenkettedik hatványa.

október 24.

Kommunista szombatot tartottak az Ózdi Kohászati Üzemekben, a leninvárosi Tiszai Vegyi Kombinátban és a Salgótarjáni Kohászati Üzemekben.

Pablo Picasso nem rég hazaérkezett Guernicáját kiállítják a madridi Pradoban. A művészre ezzel emlékeztek meg a századik születésnapja alkalmából.

október 25.

A Mátrában leesett az első hó. Kékestetőn kora reggel már havazott. Fokozatosan lehűlt a hőmérséklet; a déli órákban már mínusz egy fokot mértek. Napközben az 50 kilométer sebességű északi szél is fokozta a hideget. A Mátra csúcsait fehér hólepel borítja, és a fák ágait is zúzmarás lerakódás terheli. A magasabb részeken sűrű köd nehezítette a közúti közlekedést. A Mátraházáról Kékestetőre vezető utat vékony, latyakos hóréteg borítja.

Apró Antalnak, az Országgyűlés elnökének vezetésével magyar parlamenti küldöttség utazott hivatalos baráti látogatásra Jugoszláviába, Dragoszlav Markovicsnak, a jugoszláv nemzetgyűlés elnökének meghívására.

Az ENSZ I. számú politikai bizottságában, a leszerelési kérdésekkel foglalkozó általános vitában felszólalt Rácz Pál nagykövet, hazánk állandó képviselője. Hangsúlyozta: az Egyesült Államok hadászati fölényre irányuló törekvése veszélyezteti a békét és a biztonságot. Nem lehet elfogadni az úgynevezett korlátozott nukleáris háború doktrínáját.

Két haláleset történt olasz labdarúgó-mérkőzéseken. A Genoa-Udinese találkozón az 57 éves Olga Pizzimbono szívinfarktust kapott; a Nápoly mellett lejátszott alsóbb osztályú mérkőzésen a két szurkolótábor összeverekedett, és a 19 éves Pasquale Ammiratit halálos pisztolylövés érte.

Egyértelmű a siker, hiszen az 1982-es világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott nagyszerű eredményt ért el az Elegant Kupán. Legyőzte a Szovjetunió olimpiai aranyérmes és az NDK világbajnoki gárdáját is, és az első helyen végzett. Felvételeink a magyar-szovjet (22:18) döntőn készültek.

idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_godorne.jpgGódornét lerántja Zubarjeva, Kocsergina és Turcsina a szemtanúk

idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_sterbinszky.jpgSterbinszky Amália változatlanul a válogatott kulcsembere

idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_angyal.jpgAngyal Éva gólt lő

Egy kis közélet.
Hofi Kaposvárott haknizott népes kísérettel. Érdekes olvasni a korabeli kritikát, ami azt mutatja, hogy sokaknak még Hofi ''tűrt'' viccei is ijesztő rendszerkritikák voltak. 

Kellemes volt látni és hallani, hogy ez a nagyszerű művész, aki nem túlságosan régen még Isten ostoraként járt-kelt az országban, és aki kinyilatkoztatásaival gyakran kavart jogos felháborodást, most végre ismét ugyanazt csinálja, amit igazán tud: finom iróniával fricskázza társadalmi és gazdasági életünk rendellenességeit, bírál - igaz, már csak kis kockázattal - hajdani balfogásokat, mint a Rákosi-korszak gazdaságtervezési voluntarízmusát, egyszóval: azt mondja ki, amit valamennyien gondolunk.

idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_hofi_geza.jpgTe, figyelj, haver

Nem ágál, nem szór villámokat, nem átkoz ki és nem emel piedesztálra, „csak” cseveg, az egyszerű, romlatlan, de józan paraszti ésszel megáldott átlagpolgár stílusában. Így: Nyugaton mákkal kábítottak, nálunk meg - dumákkal. Meg kukoricaprószával...

Panaszláda:
a_2.png

Egy kis humor:
idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_humor.jpg

A hét csütörtökén Mészöly Kálmán szövetségi kapitány kijelölte a norvégok elleni keretet. A változás, hogy Martos és Bálint újra számításba jön, kimaradt viszont Csongrádi és Esterházy, akik helyett Rab és Varga lépett elő, mert több poszton is bevethetőek. 
Kapusok: Mészáros, Katzirz, Kakas. Hátvédek: Szántó, Kerekes A.Garaba, Tóth, Martos, Bálint, Rab, Varga. Középpályások: Nyilasi, Müller, Sallai, Csapó, Moldván. Csatárok: Fazekas, Törőcsik, Kiss, Bodonyi, Kerekes Gy., Izsó.

Megérkezett a szövetségbe a norvégok 22-es kerete is, a névsorban hat idegenlégiós is szerepel. A norvég szakvezetők nem biztosak abban, hogy valamennyi külföldön játszó labdarúgójuk rendelkezésre állhat, ezért kérték, hogy az MLSZ járuljon hozzá az esetleges cseréjükhöz. A válasz: két idegenlégióst cserélhetnek. 

És akkor lássuk a lényeget, az NB I. 11. fordulóját!

Ú. Dózsa - Békéscsaba

Az Újpesti Dózsa csütörtöki edzése után beszéltünk Temesvári Miklóssal, a lilák edzőjével: - Változatlan összeállításban játszunk pénteken a Békéscsaba ellen - mondta a szakvezető. - Egyedül a győzelem az elfogadható eredmény, éppen ezért mindent elkövetünk azért, hogy jó játékkal két vállra fektessük a harcos, kemény vendégcsapatot, Békéscsabán a sérülések és a tartósnak látszó formahanyatlás miatt nem éppen rózsás a hangulat. - Csak akkor lehet reményünk a jó szereplésre - jegyezte meg Marosvölgyi Károly vezetőedző -, ha mindenki alaposan összeszedi magát. Melis letöltötte büntetését, így újra játszik, Királyvári viszont továbbra is a Sportkórház lakója.

Bár a vendégek kimondottan meglepetésre készülnek - csak úgy mint tavaly -, a papírforma szerint a hazaiak az egyértelmű esélyesei a találkozónak. A hazaiaknál továbbra is sérült Kovács József és Kovács Béla, a csabaiaknál a fennemlített Királyvárin kívül Kurucz is Maján is sérült, sőt, Tisza sem biztos, hogy vállalhatja a játékot.
idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_u_dozsa_bekescsaba.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_u_dozsa_bekescsaba_nagy_laszlo.jpgNagy László (középen) volt az Ú. Dózsa motorja

idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_u_dozsa_bekescsaba_kiss_sandor.jpgKiss Sándor ellenállhatatlan volt

Volán - Nyíregyháza
A vendégcsapat volt már ennél jobb formában is, a Volán, ha nyer, utolérheti a Szparit. A közlekedésiek öt forduló óta veretlenek, míg a nyírségiek ebben az intervallumban három vereséget is elszenvedtek. A Volán nem változtat, a Nyíregyháza összeállításában három kérdőjel van. Kléninger, Lechner és Fecsku játéka bizonytalan.
idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_volan_nyiregyhaza.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_volan_nyiregyhaza_kromer.jpgKrómer tizenegyesből lövi a Volán negyedik gólját, a Nyíregyháza NB l-es pályafutása legnagyobb gólkülönbségű vereségét szenvedte el a Czabán Samu téren

Vasas - Debreceni MVSC
Tavasszal Angyalföldön nyertek a debreceniek, és a legutóbbi négy fordulóban veretlenek. A Vasas is hasonló szériát mondhat magának. A házigazdák ugyanabban az összetételben veszik fel a küzdelmet, mint szerdán, a Standard Liege ellen, a Debrecen az utóbbi fordulókba szerepelt együttesével lép pályára.
idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_vasas_debreceni_mvsc.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_vasas_debreceni_mvsc_kiss_laszlo.jpgKiss László a Vasas első gólját lövi

ZTE - Pécsi MSC
A felzárkózáshoz nagyon kellene a két pont az egerszegieknek, de valószínű, csak ennek a fele fog sikerülnie. Mindezek mellett a vendégek eddigi produktuma elég rapszodikus, a Zete sokkal egyenletesebb teljesítményt nyújt, annak ellenére, hogy legutóbb az Üllői úton egy méretes zakóba szaladtak bele.
idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_zte_pecsi_msc.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_zte_pecsi_msc_takacs.jpgTakács, a Zete ifjúsági válogatott játékosa két védő közt kitör, de Katzirz merész vetődéssel megszerzi a labdát

Rába ETO - DVTK
Legutóbb otthonában kapott ki a Diósgyőr, a Rába pedig Nyíregyházán harcolt ki értékes döntetlent. Bőven a hazai csapat az esélyesebb.
idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_raba_eto_dvtk.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_raba_eto_dvtk_2.jpgMinden(ki) a képen

Haladás - Ferencváros
A vasutascsapat az eddigi öt hazai mérkőzésén csak egy pontot vesztett, a Ferencváros mérlege idegenben: három vereség (Békéscsaba, Pécs, Szeged) és csak egy döntetlen (Ózd). Szombathelyen óriási az érdeklődés az FTC vendégjátéka iránt. Egy gond van a vasiaknál: Hegyi szerdán megsérült. Ha nem jön rendbe, akkor Bogáti a jobbszélső. Az FTC-ből Rab fog hiányozni sérülés miatt.
idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_haladas_ferencvaros.jpg

A Képes Sport címlapján:

idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_haladas_ferencvaros_ebedli_garics_szanto.jpgEbedli, a győztes gólt elérő középpályás hozza ki a labdát, Nagy zavarja, hátrább Garics és Szántó

idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_haladas_ferencvaros_ebedli_szokolai.jpgA Ferencváros győztes góljának szerzője, Ebedli felteszi a kezét, Szokolai siet elsőként üdvözlésére

Tatabánya - Ózd
Tizenöt év után találkozik ismét egymással a két csapat. A papírforma szerint a mérkőzés egyesélyes. A Tatabánya védelméből hiányozni fog Fejes, mert a Honvéd elleni összecsapáson megsérült, helyére Udvardi vagy Schumann kerül. Az Ózd szakvezetője változtat, mert véleménye szerint egyesek visszaestek formájukban. Kimarad Fekete, Ligeti és várhatóan Becsei is.
idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_tatabanya_ozd.jpg

SZEOL AK - Bp. Honvéd
Egy olyan bravúr megismétlése, mint amilyen a Ferencváros legyőzése volt, segítene a szegediek nehéz helyzetén. Minden estre nagy pénzt nem tennénk a hazai győzelemre. A SZEOL AK-nál a védelem összetétele kérdőjeles, a Bp. Honvéd visszatér a 4-4-2-es felállási formához, a jobbhátvéd ezúttal a fiatal Grósz lesz.

Szegedi kötődésű barátunk a meccsel kapcsolatban megosztotta velünk korrajznak is beillő visszaemlékezését: Erre a meccsre Faterral érkeztem, és valamiért pont a vendégszurkolók közé vegyültünk, talán csak ott volt hely. Jött is pár honvédos, a kor divatjának megfelelően az egyik hóna alatt egy bazi nagy táskarádió+magnó kombó, a hozzávaló góliát elemekkel. Valószínűleg ő volt a vezér, én persze tátott szájjal csodáltam, volt rajta műbőr motoros kabát szegecsekkel, meg P. Mobil felvarróval, és elég trágár módon beszélt.Tekergette a rádiót, alighanem a Poptarisznyát szerette volna hallgatni, de mivel csak zörgés jött a hangszóróból, ordibálni kezdett: Hogy lehet itt befogni azt a k***a Petőfit???
Csattanója, mondjuk, nincs a történetnek, meg túl sok köze a focihoz sem, de benne van a vegytiszta nyolcvanas évek. Elég mély nyomokat hagyhatott bennem, ha a mai napig emlékszem rá...

idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_szeol_ak_bp_honved.jpg

A Délmagyarország című napilap így értékelte a látottakat:
Úgy néz ki, az FTC elleni siker csak fellángolás volt a SZEOL-nak. És most érkeztünk el ahhoz, hogy megkérdezzük a játékosokat, miért nem küzdenek szívvel-lélekkel, miért adják már fel a tizedik mérkőzés után az egész bajnokságot....

Videoton - Csepel
A csepeli védelem - a legkevesebb gólt kapta - kemény dió lesz a fehérvári csatárok számára. A Videotonból Horváth kimarad, bekerül viszont Tieber, a Csepelben bíznak abban, hogy Godán sérülése rendbe jön és így marad a már hosszú ideje együtt játszó csapat.
idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_videoton_csepel.jpg

A mérkőzések után lássuk az 11. forduló válogatottjait! A teljesítményekre jellemző, csak egy 6-os osztályzatú játékos tudott csak bekerülni a képzeletbeli legjobbak közé. Érdekesség, hogy a győri Hannich Péter a maga 8-as osztályzatával csak a második csapatba fért be - a volános Hámori szorította őt ki posztjáról. Az újpestiek hétvégéje volt ez, öten is bekerültek a legjobbak közé. A forduló játékosa pedig nálunk Kiss Sándor lett, aki mesterhármasával segítette az Újpesti Dózsát a fölényes győzelemhez.
idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_a_fordulo_valogatottjai.jpg

A góllövőlista élén továbbra is egyedül áll a debreceni Kerekes György, eggyel sikerült szaporítania góljai számát. Mögötte érdekesen alakul a 8 gólosok listája a hétvégi duplázások és triplázások miatt, egyre tömörebb az élboly.
idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_gollovolista_1.jpg

A tabella élén idegenbeli győzelmével továbbra is a Budapesti Honvéd áll, de már pontelőnnyel, nem csak gólkülönbséggel. Győzelmével a Dózsa visszajött az ötödik helyről a másodikra, váratlan hazai döntetlenjével a Tatabánya már csak a harmadik. Szépen zárkózik fel a Rába ETO és a tavalyi bajnok Ferencváros. A tavaly még gyengélkedő Csepel megragadni látszik a középmezőny élbolyában, az újoncok közül a Haladás remekül tartja magát mostani veresége ellenére is. A remekül kezdő Békéscsaba és Ózd egyre hátrébb kerül, de a Debreceni MVSC sem lehet büszke a helyezésére a tavalyi év után. Bár még mindig kieső helyen áll a Volán, de szemmel láthatóan megkezdte a menekülést, nehogy későn ébredjenek majd. Nincs rózsás helyzetben a DVTK, a szegediek formája pedig állandósulni látszik. talán még korai kijelenteni a bajnokság harmadánál, de, lehet, az egyik kieső már megvan.
idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_tabella_1.jpg

Legvégül tekintsük át az NB II. legfontosabb hétvégi momentumait. A Keleti csoportban folytatja ragyogó szereplését a Debreceni Kinizsi, ezúttal a Gyula együttesét győzte le. A Szabó Lajos SE kiütötte az MVSC-t, ezzel a harmadik helyre tört föl, míg az utóbbi átvette a sereghajtó szerepet. A Papp József SE magabiztosan verte a Salgótarjánt, és meglepetésre a Szarvas is a Kazincbarcikát. A Középcsoportban továbbra is magabiztosan halad célja felé az MTK-VM, újabb biztos sikert aratott a 22. sz. Volán! Ismét győzött a Dorog, és szorosan nyomában maradt a vezető kék-fehér együttesnek. A sereghajtók „rangadóján” nagy csatában verte meg a BVSC a BKV Előrét. A Nyugati csoportban meglepetésre Mohácson vereséget szenvedett az eddig veretlen Bauxitbányász. Ugyanakkor legyőzte az Olajbányász a Komlót, így átvette a vezetést. Nyert a Dunaújváros, és tartja harmadik helyét. Váratlan eredmény viszont a Sabaria háromgólos veresége Pécsett.
idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_nb_ii_1.jpgidokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_nb_ii_2.jpgidokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_nb_ii_3.jpgidokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_nb_ii_4.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_11_fordulo_nb_ii_5.jpgBalogh Csaba, a vendégek csatára végig nagy csatát vívott őrzőjével, Szécsivel, BVSC-BKV Előre 1:0 

A soron következő Magyarország-Norvégia világbajnoki selejtező miatt két hét szünet következik a bajnokságban, azután jön a 12. forduló, az alábbi párosításokkal:

Ózd - SZEOL AK
Bp. Honvéd - ZTE
Pécsi MSC - Haladás
Debreceni MVSC - Ú. Dózsa
Békéscsaba - Videoton
DVTK - Nyíregyháza
Csepel - Rába ETO
Ferencváros - Vasas
Tatabánya - Volán

Kiemelt támogatónk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepsport.jpg

Aranyfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_kepes_sport.jpg

Ezüstfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_labdarugas.jpg

Bronzfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepszabadsag.jpg

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1981/82

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1980/81
Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: emailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr8412454017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

!CSABEE! 2017.06.19. 22:43:33

Bazz, ez a Volános Magos szerzett életében lábbal gólt??? Kizárt...

Feyyaz 2017.12.30. 16:23:43

Részlet a Kiprich József interjúból:

Azt olvastam, hogy az Ózdnak lőtte az első NB I-es gólját, de valami nem stimmelt a találattal…

-Jól mondja. Valóban az Ózd ellen szereztem első élvonalbeli gólomat, a meccs 1-1-re végződött, nem mondhatnám, hogy különösebben figyelemfelkeltő, emlékezetes összecsapásról beszélünk. Én mégis minden pillanatát fel tudnám idézni, hiszen az a gól olyan volt nekem, mintha besétáltam volna a Mennyország kapuján!
Euforikus örömet éreztem, szinte lebegtem, de ez csak néhány pillanatig tartott, mert megláttam a csapattársaimat, akik ahelyett, hogy velem együtt ünnepeltek volna, savanyú képpel somfordáltak a középkezdés felé.
Szabó Gyuri, a csapatkapitány pedig odaszólt, mintha csak helyretenne:
-„Nyugi van kicsi, nyugi…!”

Forrás:
„Népsport” heti retró sportmagazin
2017. június 14.

maribor_ 2017.12.30. 17:31:35

@Feyyaz: Köszönjük a kiegészítést!

Feyyaz 2020.10.30. 23:13:11

@Feyyaz: Egyébként Vialli első felnőtt bajnokija is bunda volt... (olasz Serie C).
süti beállítások módosítása