Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1981/82 15. forduló

2017.08.10. 16:59 maribor_

1981. november 25., a hónap utolsó szerdája

idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_mavica.jpgAz első nem papíralapú (digitális) fényképezőgép

Lássuk először a hét első felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.

november 23.

A Szovjetunió Kommunista Pártja Központi Bizottságának meghívására Németh Károlynak, az MSZMP Politikai Bizottsága tagjának, a KB titkárának vezetésével magyar pártküldöttség utazott Moszkvába.

A vasárnapi érkezés után folytatódtak Bonnban Leonyid Brezsnyev és Helmut Schmidt hivatalos programjai. Andrej Gromiko és Hans-Dietrich Genscher külügyminiszter a nap folyamán különmegbeszélést folytatott egyes kérdésekről. Brezsnyev és Schmidt még egyszer négyszemközt tárgyalt a plenáris ülésen szóba került egyes, különösen fontos problémákról. A megbeszélés majdnem két órán át tartott. Helmut Schmidt este díszvacsorát adott Leonyid Brezsnyev tiszteletére. A vacsorán mindkét részről pohárköszöntők hangzottak el. A találkozó első napja arról tanúskodik, hogy mindkét fél tisztában van azzal a felelősséggel, amelyet az európai béke megőrzéséért visel, és hajlandó együttműködni a közös cél elérésében éppúgy, mint a szovjet-nyugatnémet kapcsolatok sokoldalú fejlesztésében.

idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_brezsnyev_schmidt.jpgBrezsnyev és Schmidt a hivatalos program megkezdésekor

Abban ugyanis teljesen azonos a vélemény, hogy e kapcsolatok, legyen szó akár politikai, akár gazdasági vagy kulturális szféráról, közvetlenül is a békét, az európai enyhülést szolgálják. Időközben némileg változott a nyugatnémet ellenzék hangja is, amely a korábbi napokban meglehetősen negatív volt. Már Helmut Kohl, a CDU elnöke is úgy nyilatkozott, hogy „támogatjuk a Szovjetunióval való együttműködést”. Viszont feltételekhez kötötte az együttműködést. Ugyanakkor a nyugatnémet közvélemény 66 százaléka a hétfőn nyilvánosságra hozott legújabb kutatási adatok szerint úgy ítéli meg, hogy: „A szovjet-nyugatnémet csúcstalálkozó jó és hasznos, mert a békét és az enyhülést szolgálja.”

Az Egyesült Államok szupertitkos körülmények között megkezdi a levegőből indított cirkálórakéta tesztelését.

Ronald Reagan az Egyesült államok elnöke aláírja a titkos nemzetbiztonsági határozat irányelv 17. cikkelyét (NSDD-17), amely engedélyezi a CIA-nek a toborozást és támogatást a Contranak, a nicaraguai lázadóknak.

A nálunk is jól ismert japán Sony gyár olyan fényképezőgépet hozott forgalomba, amely fényképet készít, bár képet a szó régi értelmében semmin nem hoz létre: a kazettába helyezett lemezre rögzített információkat úgy szemlélhetjük, hogy egy dekódernek nevezett szerkezet közbeiktatásával televízió képernyőjéhez kapcsoljuk. A Mavicának nevezett, teljesen automatizált készülék (a név a mágneses videokamera jelentésű angol szavak kezdő tagjaiból alakult) körülbelül akkora, mint a közismert tükörreflexes fényképezőgépek. A képet a készülék a televíziótechnikában széles körben alkalmazott - és itt-ott már a magánhasználatba is benyomuló - videomagnó, vagyis képrögzítő működési elve szerint rögzíti. A kazettában levő hat centiméter átmérőjű lemezre ötven színes „fénykép” fér rá.

Háromórás műtétet hajtottak végre a vasárnapi mérkőzésen megsérült firenzei csatáron, Giancarlo Antognonin. A válogatott játékos halántékcsontján pénzérme nagyságú helyen kellett összerakni a széttört csont darabjait. A vizsgálatokat és a műtétet vezető Mennona professzor véleménye szerint, csak hónapok múlva lehet válaszolni arra: Antognoni folytatni tudja-e majd labdarúgó-pályafutását. A firenzei ügyészség vizsgálatot rendelt el az ügyben, hogy nem történt-e szándékosság a Genoa kapusa, Martina részéről.

idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_antognoni.jpgAntognoni itt már mosolyog

„Ole, Espana" a neve annak a hanglemeznek, amelyet a nyugatnémet labdarúgók és kapitányuk Jupp Derwall előadásában vettek fel egy kölni stúdióban. A nyugatnémet szövetség az argentin VB előtt hasonlót készített, s akkor több mint 600 ezret adtak el.

idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_studio.jpgLemezéneklésre készül a nyugatnémet válogatott. Felül: Klaus Allofs és Wilfrid Hannes, alul: Kari Allgöwer, Lena Valaiti énektanár és Jupp Derwall szövetségi kapitány

november 24.

Prágáiban megkezdődött a Béke és Szocializmus című nemzetközi elméleti folyóirat munkájában részt vevő kommunista és munkáspártok képviselőinek tanácsülése, amely értékeli a folyóiratnak az 1977 áprilisában megtartott legutóbbi tanácsülése óta végzett munkáját, és kijelöli a további feladatokat. A tanácsülés megnyitásáig 87 párt képviselői érkeztek meg az értekezletre. Az MSZMP küldöttségét Gyenes András, az MSZMP KB titkára vezeti. Az SZKP küldöttsége Borisz Ponomarjovnak, az SZKP PB póttagjának, a központi bizottság titkárának vezetésével vesz részt a tanácsülésen.

A szovjet-nyugatnémet csúcstalálkozó mai programja semmivel sem volt lazább, mint a tegnapi. A nap folyamán Leonyid Brezsnyev találkozott a parlamenti pártok elnökeivel, akiket szállásán, a gymniohi kastélyban fogadott. Elsőként Hans-Dietrich Genscherrel, az FDP, azután Helmut Kohllal, a CDU, majd Franz-Josef Strauss-szal, a CSU, végül Willy Brandttal, az SPD elnökével, valamint a kíséretében levő Hans-Jürgen Wischnewski alelnökkel és Egon Bahr elnökségi taggal folytatott megbeszélést. A találkozókon jelen volt Andrej Gromiko külügyminiszter, az SZKP KB Politikai Bizottságának tagja is.

idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_brezsnyev_brandt.jpgLeonyid Brezsnyev és Willy Brandt találkozója színhelyén, a Bonn melletti gymnichi kastélyban

Gyakorlatilag megbénult a vasúti közlekedés Olaszországban, miután az államvasutak dolgozói éjfélkor huszonnégy órás országos sztrájkba kezdtek. A vasutasok munkabeszüntetését támogatta a három országos szakszervezeti szövetség.

Napi reklám:
idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_bevasarlas.jpg

november 25.

Óvári Miklós, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, a Központi Bizottság titkára Komárom megyébe látogatott.

Méhes Lajos, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, ipari miniszter Békés megyébe látogatott.

Bonnban közös közlemény kiadásával ért véget a szovjet-nyugatnémet csúcstalálkozó, amelyen egyetértés alakult ki a széles körű leszerelés szükségességéről. A közös közlemény pontosan érzékelteti, hogy Brezsnyev és Schmidt milyen nagy figyelmet szentelt a megoldásra váró nemzetközi problémáknak, mindenekelőtt a leszerelésnek, valamint a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésének. A két fél egyetértett abban, hogy nincs ma sürgősebb feladat, mint az enyhülési folyamatot és az európai stabilitást, valamint a széles körű leszerelési intézkedéseket szolgáló közös erőfeszítések folytatása, amelyet nem zárhat ki az a tény, hogy bizonyos kérdések megítélése továbbra is eltérő.

idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_brezsnyev_schmidt_bucsu.jpgBaráti kézfogással búcsúzott Leonyid Brezsnyev vendéglátójától

Dél-afrikai zsoldosok sikertelen puccsot kísérelnek meg a Seychelles-szigeteken.

Azok a seychelle-i száműzöttek, akik Dél-Afrikába menekültek 1978-ban tárgyalni kezdtek a dél-afrikai kormánnyal James Mancham exelnök nevében azzal a céllal, hogy puccskísérletet szervezzenek az új elnök, France-Albert René ellen. A hadműveletről Washingtonban döntöttek, miután az amerikaiak úgy ítélték meg, hogy veszélybe kerülhet a Diego Garcia szigeten létesített új katonai támaszpontjuk, illetve meggyőződtek arról, hogy René nem korrumpálható az amerikaiak kénye-kedve szerint. Mancham szövetségesei felvették a kapcsolatot Michael Hoare-vel - aki akkortájt polgári lakosként Dél-Afrikában tartózkodott - és próbálták rábeszélni, hogy vegyen részt az akcióban ötvenhárom zsoldossal egyetemben, akiket a dél-afrikai különleges csapatokból (Recces), leszerelt rodéziai katonákból és ex-kongói zsoldosokból verbuváltak. Hoare beleegyezését adta.
A katonai puccs előestéjén, Hoare és társai álruhát viseltek és úgy tettek, mintha a sörivást igen kedvelő Ősi Habnyelő Rend tagjai lennének. Egy swázi királyi sugárhajtású géppel érkeztek Mahé-szigetére saját fegyvereikkel a fedélzeten. Hoare kilenc fős előőrse megelőzve a többieket már 1981. november 25-én este a szigeten volt.
Egy éber vámos akadályozta meg a puccsot, amikor észrevette, hogy az egyik zsoldos csomagjából egy AK-47 rohamfegyver kandikál ki. Negyvenöt zsoldosnak sikerült az Air India légitársaságnak azzal a gépével elmenekülnie, amely akkor szállt le, amikor a repülőtér az ő ellenőrzésük alatt volt. A gépet sikerült eltéríteniük és a dél-afrikai Durbanba irányítaniuk. Az „ottfelejtett” négy zsoldost a Seychelle Köztársaság hazaárulás vádjával elítélte, de később a dél-afrikaiakkal való egyezkedést követően 3 millió dollár váltságdíj fejében elengedték őket.

idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_air_india.jpgAz Air India Boeing-707-es gépe már a durbani repülőtéren

1982 januárjában az ENSZ Biztonsági Tanácsa egy nemzetközi bizottságot nevezett ki, hogy vizsgálatot folytasson a puccskísérlet körülményeinek felderítésére. Az ENSZ-jelentés megállapította, hogy a dél-afrikai védelmi ügynökségek részesei voltak az eseményeknek, és fegyverekkel, valamint lőszerrel látták el a zsoldosokat.
A dél-afrikai biztonsági szolgálatokkal kapcsolatba hozták a gépeltérítőket, akiket először emberrablással vádoltak, aminek nincs alsó büntetéshatára, de később nemzetközi nyomásra a vádat a magasabb büntetési kategóriájú gépeltérítésre minősítették át. A tárgyalások alatt Hoare kitartott a véleménye mellett, miszerint a dél-afrikai kormány áldását adta a katonai műveletre: „Dél-Afrikára úgy tekintek, mint a civilizáció bástyájára abban az Afrikában, amely a totalitárius kommunizmus támadásának van kitéve. Én ennek a harcnak az arcvonalában veszek részt, és a közös létünkért küzdök”. 1985-ben helyezték szabadlábra.
A zsoldosok egyikét, egy amerikai vietnami veteránt gépeltérítés bűntettében nem találták bűnösnek, mert a tűzharcban súlyosan megsérült, és emiatt ájultan tették fel a repülőgépre. A többieket három hónap magánzárkában letöltött időszak után csendben kiengedték.

idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_mike_hoare.jpgMichael "Mad Mike" Hoare

Az ír származású Hoare Indiában született. A második világháborúban a brit hadsereg páncélos hadosztályában teljesített szolgálatot Észak-Afrikában, ahol századosi rendfokozatot ért el. A háború után Dél-Afrikába, Durbanba vándorolt ki, ahol vadászexpedíciókat szervezett és zsoldosként különböző afrikai országokban harcolt.

idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_oszi_teli_divat.jpgŐszi-téli divat

Mozgalmas futballszerda volt a 15. forduló napja.

Szombathelyen a Haladás újabb KK-mérkőzést játszott. Ellenfele a csehszlovák Vitkovice csapata volt.

Haladás - TJ Vitkovice
Jó ajánlólevéllel érkezett Szombathelyre a KK csehszlovák résztvevője, a Vitkovice. E kupasorozatban az ostravai csapat 2:1-re legyőzte az AC Milant, most vasárnap pedig a helyi rangadón 3:2-re verte a BEK-ben a Ferencvárost búcsúztató Banik Ostravát. A Haladásnál az ózdi pontszerzéssel maradt a jó hangulat. Sajnálatos, hogy Hegyi nem játszhat, sérülése komolynak látszik. Török Péter vezető edző elégedetlen Tar játékával, ezért kihagyja a szerdai csapatból. S mivel szombaton a két sárgalapot begyűjtött Hegedűs nem védhet Szegeden, ezért a szerdai KK-mérkőzésen is Eller őrzi a Haladás hálóját.
idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_kk_haladas_vitkovice.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_kk_haladas_vitkovice_szabo_ferenc.jpgA Haladás egyenlítő gólja, Horváth beadását Szabó Ferenc fejelte Zapalka kapujába, Vyhlidal elkésett a beavatkozással

Az európai tornák közül még tart az UEFA Kupa-sorozat. A mai programban hét mérkőzés szerepel, mert a Winterslag - Dundee találkozót december 1-re halasztották.

idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_kupaszerda.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_kupaszerda_rapid_real_madrid.jpgA Real Madrid 1:0 arányban legyőzte a házigazda Rapidot; képünkön Krankl próbálkozik - sikertelenül


A Velencia-Hajduk Split és az Aberdeen-Hamburg mérkőzés összefoglalói

És akkor lássuk a lényeget, az NB I. 15. fordulóját!

ZTE - SZEOL AK
Mindkét csapat „kapaszkodik”, létszükség számukra a pontszerzés. A hazaiak esélyesebbek. Zalaegerszegen rendbe jött Mihalecz, ő lesz a középhátvéd a SZEOL ellen.
idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_zte_szeol_ak.jpg

A Délmagyarország tudósítója így értékelte a mérkőzést:
Jellemző volt a játék képére, hogy az utolsó percekben a ZTE csak pillanatokig tudott átmenni az ellenfél térfelére, és minden erejét kénytelen volt latba vetni, hogy egygólos előnyét a sereghajtó ellen megtartsa. A két csapat játékosai különösen az első negyedórában próbára tették a nézők türelmét. Rendkívül alacsony színvonalú játék folyt a pályán, a mérkőzés egészére jellemző, hogy abban a 18 percben, amelyben a három gól esett. tulajdonképpen összesűrűsödött minden, ami ezen a mérkőzésen említésre méltó volt. A ZTE számára a két pont megszerzése rendkívül fontos volt, de hogy milyen körülmények között szerezte meg, az nem válik dicsőségére. A SZEOL lényegében egyenrangú ellenfél volt, s ha a mérkőzés hajrájában a helyzeteket értékesíti, akár egy, de az sem elképzelhetetlen, hogy két ponttal távozik Zalaegerszegről...

Volán - Csepel
A közlekedési csapat mumusa az ellenfél, s a Csepel nem is esélytelen ezúttal sem. Igencsak gondban van Takács Zoltán, a Volán vezető edzője, miután Forintos két sárga lap, Farkas, Hámori, Szeibert sérülés, Zombori pedig fogműtétje miatt nem játszhat. A csepelieknél Gálhidi eltiltása lejárt, így ő lesz a balhátvéd. Wéber kimarad.
idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_volan_csepel.jpg
DVTK - Békéscsaba
Van törleszteni valója a Diósgyőrnek: a legutóbbi bajnokságon mindkétszer kikapott mai ellenfelétől. És a jelenlegi papírforma szerint kevés erre az esély. Diósgyőrben Szabó helyett ismét Veréb őrzi a DVTK kapuját, míg a Békéscsabában Steigerwald kimarad, Vágási lesz a beállós.
idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_dvtk_bekescsaba.jpg
Nyíregyháza - Debreceni MVSC
Két „hajtós” együttes összecsapásán a hazai pálya döntő lehet. Nincs irigylésre méltó helyzetben Kovács Ferenc, a DMVSC mestere: Kisst megoperálták, Feledi vasárnap combsérülést szenvedett, kórházban fekszik, Szűcs 3. pedig két sárga lap miatt nem játszhat a Nyíregyháza ellen.
idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_nyiregyhaza_debreceni_mvsc.jpg 
Rába ETO - Ferencváros
Legutóbb egy pontot elhozott a Ferencváros a győri stadionból, ha ezt megismétli, elégedett lehet. Óriási érdeklődés nyilvánul meg Győrött a Ferencváros vendégjátéka iránt. Verebes edző nem számíthat a térdsérülést szenvedett Hannich játékára, de bizonytalan Magyar szereplése is. Novák Dezső Szokolai helyett Szabadinak osztotta a kilences mezt.
idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_raba_eto_ferencvaros.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_raba_eto_ferencvaros_2.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_raba_eto_ferencvaros_poloskei.jpgPölöskei a régi pályán - új csapatban (forrás: tempofradi.hu)

Videoton - Pécsi MSC
Hazai pályán a fehérvári gárda látszik erősebbnek. Újabb súlyos sérült Székesfehérvárott: Baranyi vasárnap az Üllői úton térdszalag szakadást szenvedett, meg kell operálni, de nem játszhat Májer, és Szabó sem egészséges még, így a Videoton felforgatott együttessel fogadja a változatlan összetételű pécsieket.
idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_videoton_pecsi_msc.jpg
Ú. Dózsa - Bp. Honvéd
A tét nagy, amelyik csapat nyer, a táblázat élére kerülhet. Újpesten a nagy érdeklődéssel várt rangadó előtt Temesvári Miklós még alszik egyet arra, hogy Kollár vagy az új szerzemény, Szendrei őrizze az Ú. Dózsa hálóját. A Pécsett combizom húzódást szenvedett Kovács J. helyett Steidl kerül a kezdő csapatba. A kispestieknél Tichy Lajos nem változtat a Vasast legyőző gárdán. Összességében a vendégek várhatják nyugodtabban a forduló rangadóját.
idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_u_dozsa_bp_honved.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_u_dozsa_bp_honved_2.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_u_dozsa_bp_honved_kiss_sandor.jpgNégy Honvéd-védő díszkísérete mellett lőtte Kiss Sándor a harmadik újpesti gólt

idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_u_dozsa_bp_honved_kiss_sandor_garaba.jpgKiss Sándor és Garaba csatája

idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_u_dozsa_bp_honved_gujdar_sandor.jpgGujdár két gólt kapott a „rövid” sarokba. Képünkön a második újpesti gól után látható a labda, valamint a rossz napot kifogó kapuvédő, a gólt egyébként Kiss Sándor érte el

Vasas - Ózd
Az ózdiak elsősorban otthon jeleskednek, a Vasast legfeljebb megszoríthatják. Nem változik a Vasas összeállítása, az ózdiaké viszont két helyen is: Sipos és Madarász kerül az együttesbe.
idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_vasas_ozd.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_vasas_ozd_szebegyinszky.jpgSzebegyinszky fejjel veszélyeztet, Madarász ezúttal elkésett, Utassy a háttérben figyel

A mérkőzések után lássuk az 15. forduló válogatottjait! Vegyes mérkőzéseket láthattunk. Voltak mérkőzések, melyek a nyugat-európai bajnokságokban is megállták volna helyüket, és voltak olyanok, melyeknél a honi másodosztályban is rendszeresen szoktunk jobbakat látni. Az összhatás ellenére, vagy inkább mellett nem lehet 6-os osztályzatú játékost találni a legjobbak között, és akad két 8-as kalkulus. Törőcsik András régi fényében tündökölt ismét, mi mégis a debreceni kapust, Szűcs Istvánt választottuk, aki szinte egyedül hozta csapatának a két pontot idegenben.
idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_a_fordulo_valogatottjai.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_a_fordulo_valogatottjai_szucs_istvan.jpg

A góllövőlista élén továbbra is a debreceni Kerekes György áll annak ellenére, hogy nem lépett ma pályára. Az őket követők közül is csak az újpesti Kiss Sándor volt eredményes, igaz, ő mindjárt kétszer is.
idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_gollovolista.jpg

A tabella élén elfogyott a Tatabánya előnye, az összes csapat 15 mérkőzésnél tart. Igaz, gólkülönbséggel csak, de ismét az Újpesti Dózsa áll az élen. Kettejüket egy pont hátránnyal követi a Budapesti Honvéd. Mögöttük a 6. helyig nagyon tömör az élmezőny. Meglepően jól tartja magát az újonc Haladás, némi meglepetés a tavalyi bajnok Ferencváros szereplése. Mögöttük a 9. helytől szinte senki sem lehet nyugodt, két forduló alatt nagyon sokat lehet zuhanni. Mint ahogy most az Ózd is megtette öt helyezést zuhanva a kieső helyek egyikére. A tabella két utolsó helyét továbbra is a Diósgyőri VTK és a SZEOL AK foglalja el.
idokapszula_nb_i_1981_82_15_fordulo_tabella.jpg

Sokat ismét nem pihenhetnek a csapatok, a hétvégén már jön a 16. forduló, az alábbi párosításokkal:

ZTE - Volán
SZEOL AK - Haladás
Tatabánya - Vasas
Ózd - Ú. Dózsa
Bp. Honvéd - Videoton
Pécsi MSC - Rába ETO
FTC - Nyíregyháza
Debreceni MVSC - DVTK
Békéscsaba - Csepel

Kiemelt támogatónk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepsport.jpg

Aranyfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_kepes_sport.jpg

Ezüstfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_labdarugas.jpg

Bronzfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepszabadsag.jpg

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1981/82

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1980/81
Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: emailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr3112537755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása