Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Osztálynapló – Kollár József

2013.09.07. 09:50 maribor_

1954. szeptember 7-én született Kollár József, az FTC, az Újpesti Dózsa és a Pécsi MSC egykori kapusa.

osztalynaplo_kollar_jozsef_alairas.jpg

Kollár a Bp. Honvéd nevelése, Kispestről lett ifjúsági és utánpótlás válogatott.

osztalynaplo_kollar_jozsef_honved_ifi.jpgA Honvéd 1974-es ifjúsági csapatképén az alsó sorban a kupával

Mivel Kispesten nem számítottak rá (Túl nagy volt a felhozatal, hiszen Gujdár mellett ott volt az egykori ifjúsági válogatott Rabcsák, és akkor került a felnőtt kerethez az UEFA tornán bravúrt bravúrra halmozó aktuálisan ifjúsági válogatott Payer is), húsz évesen a Ferencvároshoz igazolt. 

osztalynaplo_kollar_jozsef_ferencvaros_1975.jpg1975 nyarán az első ferencvárosi edzései egyike

Nagy reményekkel érkezett, de az akkor már veterán Hajdú József és a szintén utánpótlás válogatott Dombai András mögött csak alig pár mérkőzésen jutott szerephez. Így is magyar bajnoknak és kupagyőztesnek mondhatta magát. 

osztalynaplo_kollar_jozsef_ferencvaros_1977.jpgHajdúval a Fradi csapatképén

Innen az Újpesti Dózsába vezetett az útja, ahol azidőtájt eléggé kaotikusak a kapusállapotok. Mikor is Tóth Zoltán váratlanul elhagyta csapatát (és hazáját), az edzők legnagyobb feladata az volt, hogy a kissé elkényelmesedett Rothermelt visszahozzák formájába és versenysúlyába. Kollár, két éven belül „nyugdíjazta” a szebb napokat látott, válogatott kapuvédőt.

osztalynaplo_kollar_jozsef_ujpesti_dozsa_1981.jpgKollár már a Megyeri úton, egy Dózsa-Fradi meccs alkalmával 1981 tavaszán

Az 1980/81-s szezon tavaszi felében már övé volt az újpesti 1-es számú mez. És ki tudja, mire vihette volna és meddig, de a következő szezonban érkezett Temesvári Miklós edző Nyíregyházáról, aki hozza magával Szendrei Józsefet. Kollár az Újpesttel két Magyar Kupát (MNK) nyert.

osztalynaplo_kollar_jozsef_ujpesti_dozsa_1982.jpgAmikor Újpesten sütött rá a nap - csak az ifista Brockahuser volt az ellenfele

Kollár előbb-utóbb ráunt a tartalékok kenyerére és 1983 nyarán továbbállt Pécsre. Ahol Bodnár László élete legjobb formáját nyújtotta hosszú éveken át, így Kollár zömében ismét csak a kispadra kényszerült.

osztalynaplo_kollar_jozsef_pecsi_msc_1985.jpgKollár és Bodnár Pécsett

Kollár végül ismét költözik, ezúttal Kaposvárra, ahol pályafutása végéig játszott.

osztalynaplo_kollar_jozsef_kaposvar_1987_88_1.jpgKollár József a Kaposvár 1987/88-as csapatképén, a középső sor bal szélén

És még egy érdekesség életében/pályafutásában, mikor a salvadoriak egy gálameccs keretében 2007-ben megemlékeztek a 10:1 25. évfordulójáról, meghívták az akkori magyar játékosokat. A ’82-s kapusok közül senki nem vállalja a túrát, ezért „vendégként” Kollárt hívták meg maguk közé a régi játékosok, így tulajdonképpen jutalomjáték gyanánt, felhúzhatta magára a címeres mezt (oly sok utánpótlás válogatottság után) – persze, nem hivatalosan.

osztalynaplo_kollar_jozsef_cimeres_mez.jpgCímeres mezben - a jutalomjáték

osztalynaplo_kollar_jozsef_ferencvaros_oregfiuk_2018.jpgKollár József még hatvan felett is aktív, itt 2018-ban a Ferencváros öregfiúk csapatában

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr115468802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása