Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Fújhatjuk

2014.07.31. 21:08 Püspök utcai gombaszedő

Na melyik az a technikai újítás, amiben az NB I megelőzte a Premier League-et?

Nem, nem a vénaszkenner, hanem a SPRÉ. Így, csupa nagybetűvel, hiszen ha hihetünk a sajtónak – és miért ne hihetnénk, hát mikor hazudtak ők nekünk? –, a futball minden problémájára megoldás.

Howard Webb a helyes flakonkezelés technikáját demonstrálja, bár egyes magyar edzők szerint a kompozíció csak félig kész.

Azok számára, akik a nyarat időkapszulába, Zetorba vagy egy hűtőházba szorulva töltötték, a szabadrúgás és a sorfal helyének kijelölésére szolgáló, gyorsan elpárolgó, fehér, habszerű izéről van szó. Ezt a bírói segédeszközt már évek óta használják Dél-Amerikában, meg mindenféle ifitornákon, de az égvilágon senkit nem érdekelt. Egészen addig, amíg ki nem találták, hogy a VB-n is használják.

Ekkor hirtelen rádöbbent mindenki, hogy mennyire zseniális találmányról van szó, és lóhalálában nekiállt bevezetni. Az MLSZ gyorsan kapcsolt, most már senki nem áll közénk és a hőn áhított akármelyik világversenyre való kijutás közé, hiszen az NB I-ben sprézni fognak a bírók, mint az állat.

A Premier League kicsit lassabban reagált, de szó mi szó, az angol válogatottra is ráférne egy kis javulás, hát ők is lecsaptak rá. Ennek eredménye az a médiatörténeti pillanat, amikor a Sky Sports News stúdiójában élő adásban bámulta a két riporter, ahogy párolog a hab.

Sajnos a tökéletesen Monty Python-os szituációt elrontották azzal, hogy nem várták végig.

Tényleg nem értem, hogy mire fel ez a hirtelen hevület. A bírókat megértem, ők minden segítségnek örülnek. És, bár a helyes döntés meghozatalában a spré nem segít, egy jó bíró arról ismerszik meg, hogy látszik rajta, hogy ura a helyzetnek. Egy határozott fújás sokkal jobban veszi ki magát, mint az oda-vissza szaladgálás, hogy előbb a sorfalat, majd a labdát suttyomban előrébb hozó támadót visszatessékelje. Állítólag fel is gyorsul tőle a játék, bár ennek inkább az ellenkezőjét lehetett tapasztalni a VB-n. A többszázmillióba kerülő gólkamera-rendszerrel ellentétben viszont legalább olcsó.

Másra ugyanakkor nem igazán jó, esetleg a nagyhalált eljátszó játékosokat is körbe lehetne vele fújni, helyszínelő módra. De miért állnánk meg egyetlen sprénél? Sokkal nagyobb bajok is vannak a futballban, sokaknak kéne szemüvegtisztító spré is, a játékkal lépést tartani nem tudó sporiknak Ventolin, a bírót körülállva reklamáló és lökdösődő játékosok ellen pedig gázspré.

Az tutira feldobná a hangulatot.

Címkék: spré fodbal


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr516563163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása