Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Felhívás – Adománygyűjtés a temerini fiúknak!

2013.03.05. 06:12 Rich.mond

Utazunk, szurkolunk és ahol a határon innen és túl magyarok szükséget szenvednek, próbálunk segíteni.  Éppen ezért se tessék elfelejteni ezt a nagyon szép kezdeményezést, amely bár hivatalosan augusztusban lezárult, a zalaegerszegiek például idén is jótékonykodtak - a kezdeményezés Facebook oldala itt található. De említhetnék még számtalan szurkolói adománygyűjtést az iszapkatasztrófa áldozatainak, vagy az árvízkárosultak számára.

A határokon túl, Moldovába menet Böjte Csaba gyermekotthonába  juttattak el szurkolótársaink adományokat, a remekül sikerült albán túra újvidéki megállójánál  pedig az egészen különös módon elítélt temerini magyaroknak. Most újra Újvidéken keresztül vezet dél felé a szurkolói busz és azóta újabb temerini magyarokat börtönöztek be. Elkél a segítség.


Halál a magyarokra! -a sokak által csodált Grobari falfirkája

Gondolom senkinek sem kell bemutatnom a temerini fiúk néven megismert vajdasági magyarok történetét. Ha mégis, itt egy meglehetősen jó összefoglalót találhattok az esetről . Sajnos október óta már „új temerini fiúkról” is beszélhetünk –a szélsőjobboldali elfogultsággal nehezen vádolható HVG összefoglalója itt olvasható a vajdasági incidensekről. 

Mivel sok mindenkire nem számíthatnak, ezért kötelességünknek érezzük, hogy segítsünk nekik.  Sajnos a már szabadultak is nagyon rossz körülmények között élnek, a bebörtönzöttek körülményeit pedig mindenki el tudja képzelni.

Tehát a Törökországba utazó magyar szurkolók beiktatnak egy újvidéki megállót, hogy adományokat adjanak át az egyik, azóta már szabadult magyar fiatalembernek. Rajta keresztül pedig a még börtönben lévő három, illetve hét magyarnak –ők a „hetek”, vagyis az „új temerini fiúk”. Előbbieknek vákuumcsomagolt élelmiszereket és tisztálkodószereket is küldeni,  míg a még mindig ítéletre váró heteknek csak pénzt.

Szeretnénk kérni mindenkit, aki segíteni szeretne, hogy pénzadományát az alábbi számlaszámra juttassa el - 10104167-69723500-01000001 (Kiss Péter).   500-1000 forint is fontos lehet, nincs az az összeg, ami ne jönne jól nekik! Mindössze két üveg sör áráról beszélünk...

Aki tartós élelmiszert, vagy tisztálkodószereket szeretne küldeni, az előzetesen konzultáljon velünk, hogy meg tudjuk beszélni az elszállítást!

Mint a fenti példákból is kiderült, nem az első eset, hogy adományokat gyűjtünk és eddig hiánytalanul megérkezett minden a címzetteknek.

Az ártatlanul elítéltek és családjuk nevében is köszönünk minden támogatást!

Carpathian Brigade / Válogatott Blog


4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr325116684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miller draft 2013.03.05. 07:04:46

A fénykép is mutatja, hogyaz átlag magyar ultra milyen elvtelen hülyesékre képes. Csodálja a magyar gyűlölő Grobarit, vagy éppen lengeti az iráni zászlót.

those with loaded guns 2013.03.05. 09:34:34

@miller draft: Eléggé hasonló gondolataim támadtak nekem is. Szerb barátaink, no persze...

miller draft 2013.03.05. 09:55:15

Néhány éve volt szerencsém a helyszínen megtekinteni egy belgrádi rangadót. egy gyerekkori cimborám főmufti a Metro áruházláncnál és akkoriban pont Belgrádban tevékenykedett. Na most a VIP páholyban ültünk és csak suttogva beszéltünk, hogy ne hallják, hogy magyarok vagyunk. érted, Európában egy VIP páholyban, nem szólalhatsz meg egy szomszédos ország nyelvén, amelynek ráadásul jelentős kisebbsége is van az adott országban. szóval Belgrád már a Balkán?

Rich.mond 2013.03.06. 06:30:48

@miller draft: Soha nem értettem ezt a szerb szopkodást és csodálatot. Általában azt a választ kaptam, hogy "nem érted az egészet..."
Tényleg nem. Elvagyok irániak és szerbek nélkül.
süti beállítások módosítása