Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Dózsás Jencik!

2013.03.16. 02:02 A szerethető dózsás

DSC01387.JPGEz a dózsás geci kb. két éve  beköltözött a padlásunkra. Egy konzerv macskaeledellel  ejtettem csapdába. A képet, a vadászzsákmánnyal dicsekedvén, a barátaimnak küldtem el.

A Ferencváros-Újpest derby további utózöngéinek lehetünk tanúi. A mérkőzés végén az ünneplő ferencvárosiak közül Jova, a kapus, felvett egy "dózsás gecik" felíratú pólót, Jenner pedig leharapta egy majom fejét (ez így durván hangzik, szerencsére csak egy lilamajom volt). Igen, és? - kérdezi az olvasó. Az MLSZ azonban vizsgálja az ügyet és büntetést helyezett kilátásba.

Kaló József, az MLSZ fegyelmi bizottságának titkára azt mondta az üggyel kapcsolatban az Origónak, a bizottság tud az esetről, és foglakozik is vele, de döntés még nem született. Az incidens viszont már jócskán a lefújás után volt, így a játékvezetői jegyzőkönyvbe nem került bele, de az internetnek köszönhetően ország-világ láthatta, így a fegyelmi bizottság is felfigyelt rá.

Rendnek kell lenni


(Közben az MLSZ által szervezett bajnoki is és kupameccseken évek (évtizedek) óta bundáznak.) Azt, hogy a dózsás gecik felirat milyen sértő szerintem, azt az olvasó gondolom már kitalálta a fenti fényképről. 

jovapolo.jpgMi van, ha nem is neki dobták be? (fotó: Blikk)

Vannak akik nem így gondolják. A nyomás megtörte Jova Leventét is. A dózsás gecik pólóban ünneplő játákos később visszakozott:

"Telt ház előtt, őrületes hangulatban, az utolsó percben szereztük meg a győztes gólt a derbin.Az ünneplés során bedobtak nekem egy pólót a szurkolók. Felfokozott idegállapotban voltam, nem mérlegeltem, csak magamra vettem. Sajnálom a dolgot, nem állt szándékomban megbántani senkit." - mondta Jova Levente a Blikknek.

j.jpgMajomvacsora

Az olvasó joggal kérdezi, hogy Jenner miért harapta le a fejét a plüssmajomnak. Ha önök önkívületben futnának 93 percig és a végén, mikor már levegőt sem kapnak, valaki az orruk alá tolna egy lilamajmot, mit tennének? Na ugye. (Remélem az MLSZ beazonosítja a lilamajmot becsempésző szurkolót és kitíltják a stadionból.) A majom egyébként veszélyes állat és szígorúan büntetendő a focipályán:

Az Inter szurkolóit majomhangok kiadásával vádolják az angolok, emellett a lelátón megjelent több felfújható banán is – utóbbi miatt korábban már kaptak büntetést az olaszok.

Nyugaton már megoldották!

Illetve, a francot oldották,  ott is van ilyesmi. Kezdjük a szelídekkel:

22iht-soccer22-david-villa-popup.jpgDavid Villának sárga lappal köszönték meg, hogy megköszönte.

130010419_original.jpgÉn is pont ezt kérdezem (és sárga lap).

nicklas-bendtner_2248014b.jpgHamarosan kiderül, hogy az ügyészség hány magyar focistárol gondolja, hogy ilyen gatyát visel.

És következzenek azok, amik hasonlóak Jova pólójára:


article-0-0446FB110000044D-314_634x668.jpg

lee-trundle_2036256i.jpgLee Trundle (Nem is a Cardiffal játszottak)

Lee Trundle gyönyörű gólt rúgott a 2006-os Swansea-Carlisle kupameccsen. A meccset a Cardiff stadionjában játszották, és Trundle a meccs utáni ünneplésen a fenti pólót viselte, hogy a Cardiff szurkolóit ingerelje. Hogy további nyomatékot adjon a Cardiff iránti ellenszenvének, egy játékostársával egy Cardiffot gyalázó zászlót is felmutatott a tömegnek. A dolog remekül sikerült, a játékost a rendőrség letartóztatta a tömeg ingerlésével vádolva. Trundle azzal védekezett, hogy nem látta mi van a pólón és a zászlón.  A szövetség pénzbüntetésre ítélte és egy meccsről eltiltotta. Az uszításért 6 hónap börtönt is kaphattak volna, de megúszták a cardiffi őrszoba párórás vendéglátásával. Az akció egyébként a Swansea híveit is felháborította.

trundle_997006c.jpgHa a cardiffiak a trikóból nem értettek volna, Trundle egy zászlót is mutatott nekik.

Trundle mentségére szóljon, hogy nem ő volt az első aki ezt tette, ő csak egy hagyományt ápolt. Őt  11 évvel megelőzve a Birmingham City-Carlisle kupadöntőn Paul Tait rúgta a győztes gólt és a meccs után az Aston Villát gyalázó pólóban ünnepelt (3000 fontja bánta). Gondolom ha a Carlisle legközelebb bármilyen kupadöntőben szerepel, a játékosok pólóit alaposan szemügyre veszik majd a hatóságok a meccs előtt.

article-22_634x866.jpgPaul Tait a Wembleyben.


Visszakanyarodva a fodballhoz, szerintem ezek azok a dolgok, amit az MLSZ-nek nem kellene észrevenni. Ez egy gyerekes, sportszerűtlen megnyilvánulás volt, ha az FTC úgy érzi hogy ez nem méltó egy ferencvárosi labdarúgóhoz, büntesse meg a klub őket. 20 fekvőtámasznál nagyobb büntetést már túlzásnak tartanék.

Címkék: mlsz fodbal


10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr135135628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trazz 2013.03.16. 17:36:14

A plüssmajom fejének leharapása felfogható akár showelemként is (mivel nem hinném hogy a klub hivatalos kabalaállata lenne :D) - én pl azt hiszem újpestiként is csak röhögtem volna rajta - a "dózsás gecik" polo viszont megbocsáss de nem "gyerekes és sportszerűtlen", hanem primitív és súlyosan sportszerűtlen megnyilvánulás egy, amit egyébként teljes joggal fog büntetni a szövetség, mondom ezt fradistaként.
"Civilben" szerintem kevesebbért is öltek már embert... Ha egy magát sportolónak tartó embernek ennyi esze nincsen, akkor megérdemli a büntit. És az sem számíthat enyhítő körülménynek, hogy mindenhol vannak agyatlan barmok.
A fogásodhoz gratulálok, a képhez inkább nem fűznék kommentárt. :D

miller draft 2013.03.16. 20:56:38

Ez a játékosok részéről is hülyeség, hozhatja úgy a helyzet, hogy egyszer éppen az Újpest akarná leigazolni, és lehet, hogy a vezetők elfelejtenek valamit, de a szurkolók tutira nem. Szűcs geci, vagy Mátyus, vagy éppen Vincze Gábor már megtapasztalta ezt. Jova előtt jó esetben még akár 15 év pályafutás is lehet, kurvára nem biztos, hogy ezt a fradiban fogja végig nyomni.

Cubase 2013.03.16. 23:48:34

Primitív idióta.

De az is aki elbagatellizálja a tettét.

A fiam focizik, de az ilyen idióta primitív egysejtűek miatt nem fogom hagyni hogy komolyabban vegye.

Cubase 2013.03.16. 23:50:12

Volt valaha egy olyan kifejezés hogy fair play. A posztoló gondolom még nem hallott róla.

jorgecosta 2013.03.16. 23:55:49

lee trundle hatalmas tehetség volt. kis ésszel premier ligáig vihette volna.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.03.17. 00:58:37

@jorgecosta: Jópár éve volt már, de egy ponton igen közel állt hozzá, hogy az Evertonhoz igazoljon.

Mundr 2013.03.17. 11:01:34

@Cubase: Szerintem az iskolából is vedd ki. Ott szvsz. többet szekálják egymást a gyerekek. Ha felnő munkahelyre se menjen, mert ott Jovánál nagyobb idióták is vannak.

drschp 2013.03.20. 09:56:09

Szerintem egy olyan klubtól, amely vezetői immáron harmadik éve egy hatalmas felfújható lila majommal kedveskednek az ősi rivális szurkolóinak, felesleges elvárni, hogy fellépjen egy sportszerűtlenül viselkedő játékosával szemben.
Épp ellenkezőleg azzal, hogy a lila majmot a stadionban tárolják, és évről évre előveszik felfújják és a pályamunkásokkal kifeszíttetik, éppen az ilyen majomevő és pólóban ugrabugráló magatartást támogatják.
A cikkben szereplő példák, melyeken játékosok cinkelik az ellenfelet azért nem hasonlítható össze az üllői úti klub esetével, mert ott egyik esetben sem a klub emeli intézményi szintre az ellenfél provokálását.
Egyébként ezzel a lila majmozással, az üllői úti klub saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt , és éri el azt, hogy nem írjam le többé a nevét, mert ezzel a jelenlegi klubbal Varga Zoltán, Dalnoki Jenő vélhetőleg semmilyen közösséget nem vállalna.

Bővebben a témáról:

sportjogasz.blog.hu/2013/03/12/egy_derby_margojara

hogy megbüntesse a sportszerűtlen

rexter 2013.03.20. 23:26:44

@drschp: jaj kis szívem ennyire fáj neked az az aranyos majom a tetőn?:) én remélem az új stadionban is lesz helye a derbykre :)
süti beállítások módosítása