Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Bunda: Így büntetnek ők

2013.12.18. 17:48 A szerethető dózsás

A magyar rendőrség a 3-4 évvel ezelőtti bundameccsek ügyében nyomoz. A vétkesek Magyarországon nem focizhatnak, egy részük külföldi ligákba igazolt. A bunda persze nem csak nálunk közkedvelt megélhetési forma, hanem például Szlovákiában is, ahol éppen a magyar focisták vallomásai alapján csaptak le a szervezőkre.

 

2013. augusztus 12: Trencsény Dunaszerdahely 6:0

 

 

2013. szeptember 13: Bundavád

A rendőrség szerint a DAC idei szezonban lejátszott nyolc meccse közül négyet manipuláltak – a bundázás célja mind a négy esetben az volt, hogy legalább négy gól essen a találkozón. Ebben a szezonban a dunaszerdahelyi csapat alábbi négy mérkőzésén esett legalább négy találat: Senica–DAC 4:0 (3. forduló), Trenčín–DAC 6:0 (5. forduló)  Myjava–DAC 4:1 (7. forduló)  valamint a DAC–Pohronie 6:1 kupameccs.


Az országos rendőrfőkapitány szerint a szervezett bűnözői csoport élén egy ázsiai személy állt, aki nemcsak Szlovákiában, hanem Csehországban is manipuláltak mérkőzéseket. A meccsekért 2000 és 60 000 euró közötti összegeket fizettek.  A házkutatások során a rendőrök csaknem 50 ezer eurónyi készpénzt és mobilkommunikációs eszközöket foglaltak le. A főkapitány elmondása szerint Szlovákiában és Csehországban egy szervezett csoport 2–60 ezer euróval fizette le egy-egy mérkőzés előtt a focistákat. A csalók a tippeket minden esetben online tették meg, ázsiai fogadóirodákban. Ez a mechanizmus gyakorlatilag megegyezik a magyarországi fogadási csalások módszerével.

 

A közvetítő az érintett mérkőzéseken a nézőtéren ült. Amennyiben a 15. perc után is ott maradt, teljesíteni kellett az előre megbeszélt csalást, ha a 15. perc után távozott, akkor a focisták belátásuk szerint játszhatták végig a mérkőzést... A sikeresen megbundázott találkozók után a játékosok megkapták a megbeszélt kenőpénzt. 

 

rak12.jpg

2013. december 17: Ítélet

A vád szerint Ivan Ziga és Marián Dirnbach volt a bundabotrány két kulcsfigurája, ők vesztegették meg a gárda jelenleg is aktív négy tagját. Ők mindketten 25 évre szóló eltiltást kaptak, míg Tomás Hubert, Michal Diant és Marek Bozont egyformán 18, a korábbi szlovák válogatott Ivan Hodúrt pedig 14 esztendőre tiltották el a játéktól.

Az eljárás gyorsasága és a büntetés szigorúsága miatt azt tanácsoljuk  a magyar focistáknak, hogy kerüljék Szlovákiát és bundázzanak itthon. Kérdés persze, hogy mi a helyzet a többi szlovák csapattal és vajon a Dunaszerdahely csapata-e az egyetlen akik bundáztak.

Ajánlhatunk könyvet Karácsonyra? Blogunk két állandó szerzőjének műveit még megvásárolhatja Karácsonyig! Városok, stadionok, kocsmák és a Nagy Titok (e-könyvben) - a "magyar polcra magyar könyvet!" akció keretében. Bővebb információk a vásárlási lehetőségekről, ajánlók, részletek a könyvekből innen érhetőek el.

Címkék: szlovákia bunda fodbal


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr855698450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása