Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Kérdéseink a közlemény kapcsán

2013.04.04. 09:59 Név és cím a szerkesztőségben

Szerkesztőségünk valamennyi tagja elkötelezett abban, hogy olvasóinkat objektív módon tájékoztassuk. A valogatott.blog.hu írásai nem hallomásokon alapulnak, és egyoldalú, vagy hiányos információk birtokában nem stílusunk sem véleményt alkotni, sem pedig bárkiről bármilyen ítéletet mondani. Miután mindannyian olvastuk az RBD közleményét, viszont egyikünk sem vett részt az ominózus eseményen, így óhatatlanul felmerült bennünk néhány kérdés, amelyek véleményünk szerint tisztázásra szorulhatnak. A labdarúgás mindannyiunk közös szerelme, és miután a szerelemben nincs helye elhallgatott dolgoknak vagy félinformációknak, szeretnénk tisztán látni ebben a lényeges kérdésben is. A közlemény kapcsán a következő kérdések merültek fel bennünk:

A mérkőzésre igyekvő kb. 30 szurkolót a Csíkvári úton rendőri intézkedés alá vonták, ugyanis a közúti autóforgalomtól lezárt részen vonultak és énekelgettek. - Mennyire vonultak békésen, és mit énekelgettek?

Itt többféle indok is elhangzott a hivatalos szerv részéről, többek közt az „előre be nem jelentett vonulás”, ami természetesen nem állja meg a helyét, hisz jogilag nem igazolható. Így a helyszínen lévő fiatalok többsége ellen szabálysértési eljárásokat indítottak, mivel nem a járdán vonultak. - Tehát akkor a rendőrség szerint nem is a vonulással volt a probléma, hanem mindössze azzal, hogy mindez nem a járdán történt?

Egy fiatallal a rendőrök hirtelen elkezdtek kiabálni, és a földre teperték, miszerint „ellenállt a rendőri intézkedésnek”. - Miért akarták intézkedés alá vonni, és pontosan hogyan állt ellent a rendőri intézkedésnek? Hogyan viselkedett, mit mondott?

Megjegyzendő, hogy ez a fiatal egyébként a felsőoktatásban tanul, és ha a decemberi vonulásokon éppen hidat foglalt volna el, akkor nem indult volna ellene eljárás. Az ő bűne annyi, hogy labdarúgó-szurkoló. - Az mennyiben kapcsolódik ide, hogy a fiatalember hol tanul? Az idézet további része feltételezés, vagy van rájuk bizonyíték?

Az eljárás során a rendőrség emberei minősíthetetlen, trágár szavakkal inzultálták a fiatalokat. - A fiatalok pontosan hogyan viselkedtek, és milyen stílusban miket mondtak?

Mindezen események után csoportunk, az RBD úgy döntött, hogy nem szurkol tovább a mérkőzésen, és fejjel lefelé rakja ki drapériáit, hogy jelezzük a problémát. - Ez a döntés a közlemény kiadói szerint milyen lavinát indít majd el az MLSZ, illetve a rendőrség berkein belül?

Egészen a tavaly nyári pozsonyi Slovan ellen játszott mérkőzésig, amikor is a rendőrség emberei a továbbjutást ünneplő szurkolókat rángatták és lökdösték a stadionban. - Csak azért, mert békésen ünnepeltek a szurkolók? (Nem voltunk ott azon a meccsen sem, azért kérdezzük.)

Az ősz folyamán szinte valamennyi Videoton mérkőzés előtt a Készenléti Rendőrség emberei próbálták terrorizálni csapatunk szurkolóit, nem egyszer fújtak a (kis) Budai úton paprikaspayt a szurkolókra. A belvárosban gyakorta gumibotoztak szurkolókat... - Békés szurkolókat?

...majd pedig a kollektív bűnösség elve alapján kezeltek mindenkit - Ezek a szurkolók két-három, velük szemben békésen sétáló Fradi, Újpest, vagy Kispest szurkolót kollektívan kezelnek ellenségnek?

A minősíthetetlen hangnemben való kommunikálásuk pedig mellőz mindent, amit hivatalos eljárásban tennie kellene a rendőrségnek. - Ok nélkül volt ilyen a hangnemük? A szurkolók hangnemét nem érhette semmilyen kifogás?

Ne hagyjuk, hogy egy felelőtlen kisebbség elrontsa a többség szórakozását! - Ezek most a rendőrök lennének? Vagy a nem békés szurkolók? (Ha vannak persze ilyenek)

Ne hagyjuk, hogy a Kádár-rendszert felidéző módon viselkedő rendőrök tönkretegyék a fehérvári szurkolótábor, a csapat sikeres felemelkedését! - A Kádár-rendszer pontosan melyik eseményére/eseményeire gondolnak a szurkolók, illetve a rendőri magatartás és a csapat szereplése között pontosan milyen összefüggés van?

Kérjük Cser-Palkovics Andrást, Székesfehérvár MJV Polgármesterét és a Videoton FC vezetőit, hogy kezdjenek tárgyalásokat a rendőrség vezetőivel a helyzet normalizálásának az érdekében, hogy visszaállhasson a korábbi évek nyugalma! - A szurkolók pontosan milyen intézkedéseket terveznek a nyugalom megtartása és a békés együttélés érdekében?

Hisz hogyan tudnánk önfeledten a csapatnak szurkolni, ha hétről-hétre a saját városunkban érik tagjainkat ilyen támadások, csak azért, mert egy ultracsoport tagjai, a Vidi szurkolói vagyunk? - Ezek szerint nem igaz az a szóbeszéd, hogy a Vidi a "hatalom csapata"? Miért éppen a fehérvári csapat szurkolóit vegzálják a rendőrök? A Vidi-szurkolók idegen városokban még soha sem kezdeményeztek semmilyen támadást?

Fenti kérdéseink közül természetesen egyiket sem tartjuk költőinek, így ezeket elküldtük a fehérvári szurkolóknak is.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr105193447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása