Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Bettaandwin - Tippjeink az Nb1 tavaszi első fordulójára

2013.02.28. 08:45 bigacsiga

Kedves olvasónk, egy új rovattal jelentkezünk annak örömére, hogy pénteken végre elkezdődik a Világ Legjobb Bajnoksága, a magyar nb1. Kérjük, ne keressenek ezen az oldalon részletes statisztikákat, téli játékosmozgásokat, elemzéseket. Értelmetlen lenne úgyis az egész, hiszen a magyar fociban csak igazán kevesen mernek biztosra tippelni, de azok legalább sok pénzzel teszik, sokszor és csak a tutira. Ezért inkább itt szubjektíven a hasunkra ütünk és megmondjuk a frankót ki nyer! Ha kedvet érez hozzá a Tisztelt Olvasó, írjon a komment mezőbe bátran tippeket. A szezon végén a legjobbak között sárga pulóvert vagy Vasas szezonbérletet sorsolunk ki a Fáy utca járdájára, egészen pontosan a Mészöly Kálmán műfüves pálya kerítése mellé! Csapjunk is bele!

beattaandwin.jpg

Pécs-MTK: Rögtön egy kemény dió! Pécsen van paripa, komoly tulajdonos, sőt, még szurkoló is néha, az eredmények azonban nem jönnek. Az MTK az a csapat amelyiknek a röppályáját a legdurvább japán hullámvasút sem tudná utánozni, nem sok példát találnánk a világ focijában arra, hogy egy csapat az egyik évben bajnok lesz, a következő évben meg kiesik, gyakorlatilag ugyanazzal a játékoskerettel. Nem tudjuk, őszintén, hogy mit várhatunk a Garami-legényektől tavasszal. 
Tippünk: 2-2

Eger-Diósgyőr: Szerény véleményünk szerint egészen nevetséges az, hogy az Eger csapata nem játszhatja otthon a hazai meccseit. Nem szeretnénk ebbe belemerülni, de ott, ahol az a jelszó, hogy "végre nézőket a stadionokba", az egyik csapatot állandóan idegen pályára kényszeríteni egészen ellentmondásos. A Diósgyőrnek mondjuk nem lesz szokatlan, hogy Vácon játszanak az Egerrel, náluk se volt olyan régen, hogy a hazai meccseiket Siófokon játszották. Majdnem a szomszédban. Szentes Lázártól nem várunk semmit, pedig Egervári Sanyi bácsi kedvencei lassan egy kispályás csapatot is kitennének Borsodban.
Tippünk: 1-1

Kecskemét-DVSC: A Kecskemét valahogy úgy él a hazai fodbalkedvelők körében, mint egy kisebbfajta csodacsapat. Mi inkább azt mondanánk, hogy egy olyan csoda, amit soha senki nem látott. Ügyes középcsapat, de valahogy ennél többre soha nem vitték. Esetleg ha a magyar Mercedest viszik, mint a hírös pálinkát, akkor lehetnek majd komolyabb célok is. Ellenben a Debrecennel, ahol lesz szép új stadion, de lassan csapat nem. Szinte az egyetlen magyar csapatként külföldi edzőtáborra sem tellett télen, de legalább Varga Józsi végre átléphette a Duna vonalát. Drukkolunk neki, de félünk a Debrecen nem lesz semmivel sem jobb, mint az ősszel, ott pedig hét vereség is benézett. Ha ez így, vagy majdnem így lesz tavasszal is, akkor bizony visszacsúsznak a középmezőnybe menthetetlenül.
Tippünk: 2-1

Haladás-Siófok: A Haladásról kb. annyit tudunk, hogy nyugaton játszik. Illés Béla is arrafelé van mostanában, ő meg nagy király volt. Az viszont egészen biztos, hogy a Siófok borzasztóan gyenge csapat. Bár igyekeztek valamicskét erősíteni télen, a bennmaradás mégis reménytelen. A Haladás nyerni fog, de a végén majd marad a táblázat alján.
Tippünk: 3-0

betta.jpg

Betta szerint simán kikap a Siófok

Újpest-Paks: Újpesten sem a fölényesen megnyert edzőmeccsekről és a nagyszerű igazolásokról szólt a téli szünet. Izgalom viszont volt bőven, a tulajdonos ritkán látható nyíltsággal felvette a harcot a szerinte őt anyagilag kihasználó ex- és jelenlegi újpesti játékosokkal, vezetőkkel. Valószínűleg több munkaügyi per van folyamatban mint amennyi pontja az Újpestnek a bajnokság végén lesz. A Paks az atomerőmű évi többszázmillió forintjából remekül elvan tisztán magyar játékoskeretével, a falusi pályájával, a céltalansággal és a teljes nézői érdektelenséggel. Mostanában felreppentek olyan hírek, hogy nem marad ez így a világ végéig és vége lesz az aranykornak. Túlságosan nem sajnálnánk, de annyira demagógok sem akarunk lenni, hogy a 10%-os rezsicsökkentés eredménye lesz az, hogy kevesebb pénz jut a csodálatos paksi fodballra. Mivel a Paks az Újpest mumusa ezért fix kettes.
Újpest-Paks 1-2

Kaposvár-ETO: Prukner tanár úr, miután történelmi mélypontokat produkált a Fradival, majd rögtön utána a Zalaegerszeggel is, természetesen visszakapta a lehetőséget hazai pályáján, Kaposváron. Ahol egy csapásra ismét nagyszerű edző vált belőle és elég jól elfocizgatnak az erős magyar mezőny közepén. Az ETO meg minden bizonnyal bajnok lesz, erősítettek is, minden adott Pintérék bajnoki címéhez, de mindez annyira unalmas, hogy erről többet nem bírunk írni.
Tippünk:1-2

Pápa-FTC: A Pápáról sem sokat tudunk, azon kívül, hogy lemondott. Van egy ügyes csatáruk, Maric, jó pár ex-Fradi játékos, egy csinos kis stadionjuk és tippünk szerint van az országban legalább húszezer ember akit egy kicsit érdekel ez a csapat. De valószínűleg túlzunk. A Fradi a télen elküldött kölcsönbe vagy végleg fél tucat magyar játékost, és igazolt ugyanennyi külföldi színesbőrűt. Egervári Sanyi bácsi szerint a magyar szakma remek játékosokat nevel ki, a Fradinál ezt most éppen másképp gondolták. Mészöly Kálmán bácsi véleményét is meghallgattuk volna, de érdeklődésünkre a 82-es világbajnokság élményeiről tartott négy órás monológot, majd mikor kértük, hogy térjen a témára csak annyit mondott, hogy valaki nagyon megrázhatta az Üllői úti fákat. Nem értettük, mit akar ezzel mondani, ezért távoztunk.
Tippünk: 1-3

Honvéd-Videoton: Kispesten hiába a tehetséges akadémisták akiket még az olaszok is csak csúnya bundával tudtak kiejteni hasonlóan gondolkodtak, mint a Fradinál és szereztek egy raklapnyi idegenlégióst ismét. Legnagyobb fogás a juventusos Davide Lanzafame kölcsönvétele, bár érkezését a Nemzeti Sportunk egy csúnya címlappal üdvözölte. Úgy hallottuk, azóta bárátnőre is lelt Davide, rovatunk címadója Betta kisasszony személyében. Sok boldogságot! A Videoton szintén igazolt pár portugált, illetve Juhász Rolandot, akinek a helyét nem nagyon látjuk a csapatban, hacsak nem megy fel centerbe Air Sanyi mellé. Ja igen, Sousa a télen távozott, épp azután jelentették be, hogy a hivatalos Videoton honlap cáfolta a pletykákat. Ha jól emlékszünk végül nem is ment New Yorkba, nem tudjuk mit csinálhat, de valószínűleg Önöket sem érdekli. Sanyi bácsi viszont azóta jobban alszik.
Tippünk:1-1

Összegzés: Minden gúnyolódásunk ellenére izgalmas tavasz elé nézünk. Annak ellenére, hogy az ETO már most bajnoknak tekintheti magát és készülhet a kétezer fős örjöngő ünneplő tömegre az új csilivili huzatos stadionban. A harmadik és a tizennegyedik helyezettet azonban csak 8 pont választja el, ezért nagy lesz a pörgés a dobogós helyekért az MTK, Debrecen, Videoton és a Fradi közt. Meg persze a Kispest, de igazából ezt csak azért írtuk bele, hogy átmenjen a kispesti cenzúrán a cikk. Egy szó mint száz, csupa jó meccsre számíthatunk, viszont teltházra Fehérváron, kultúrált wc-kre, börtönbüntetésekre a bundaügyek miatt, olcsó sörre nem. De jó lesz, garantáljuk, kövessék figyelemmel mert nincs ennél jobb itthon, hiszen csak ez van!

Hajrá, csapatok! Hajrá, magyar foci!

gyorbajnok.jpg                                               
Győrben már kész a bajnoki sál

Címkék: magyar foci nb1


12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr65109202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nóbádi iz der 2013.02.28. 14:50:14

Pécs-MTK 0:1
Eger-Diósgyőr 0:1
Kecskemét-DVSC 1:2
Haladás-Siófok 2:0
Újpest-Paks 2:1
Kaposvár-Győr 1:1
Pápa-Fradi 1:2
Honvéd-Videoton 1:1

Rich.mond 2013.02.28. 15:17:38

Pécs-MTK 0:2
Eger-Diósgyőr 0:3
Kecskemét-DVSC 2:2
Haladás-Siófok 3:0
Újpest-Paks 3:1
Kaposvár-Győr 0:1
Pápa-Fradi 0:2
Honvéd-Videoton 0:0

spyglass 2013.02.28. 17:42:14

@Nóbádi iz der:
@Rich.mond:
Látom szerintetek most már nem lesznek gyanús eredmények. Hát de!

Pécs-MTK 3-0
Eger-Diósgyőr 4-2
Kecskemét-DVSC 1-0
Haladás-Siófok 1-2
Újpest-Paks 0-0
Kaposvár-Győr 0-4
Pápa-Fradi 1-5
Honvéd-Videoton 2-2

miller draft 2013.02.28. 18:44:31

Pécs-MTK 0:1
Eger-Diósgyőr 1:1
Kecskemét-DVSC 2:1
Haladás-Siófok 3:0
Újpest-Paks 3:1
Kaposvár-Győr 0:1
Pápa-Fradi 0:0
Honvéd-Videoton 0:4

maribor 2013.03.01. 04:24:00

Eger - Diósgyőr 1-2
Haladás - Siófok 2-0
Honvéd - Videoton 6-6
Kaposvár - Győri ETO 1-1
Kecskemét - Debrecen 1-1
Pápa - Ferencváros 1-2
Pécs - MTK 1-1
Újpest - Paks 2-1

yidvags 2013.03.01. 12:22:57

Pécs-MTK 0:2
Eger-Diósgyőr 0:1
Kecskemét-DVSC 1:1
Haladás-Siófok 2:0
Újpest-Paks 2:1
Kaposvár-Győr 0:1
Pápa-Fradi 1:3
Honvéd-Videoton 0:2

johnny carriaga 2013.03.01. 16:01:43

Adom.

Pécs-MTK 1:1
Eger-Diósgyőr 0:1
Kecskemét-DVSC 0:2
Haladás-Siófok 3:2
Újpest-Paks 2:0
Kaposvár-Győr 1:3
Pápa-Fradi 1:3
Honvéd-Videoton 0:0

Rich.mond 2013.03.01. 16:48:28

@johnny carriaga: A Haladás-Siófok félidei eredménye természetesen 0-2

spyglass 2013.03.02. 08:09:16

Emi nevében is felszólítok mindenkit az önvizsgálatra. Nem bíztatok a Pécsben.

spyglass 2013.03.04. 16:33:27

@Nóbádi iz der: Csupaszám egész közel állt a helyes tipphez. :)

miller draft 2013.03.04. 17:41:00

Baszki, Honvéd szakértő vagyok vagy mi a fasz! Megnéztem a pillanatnyi formát, a pingvinek számával osztottam, négyzetre emeltem a Bwin oddsait, és máris kijött a pontos eredmény. Újpesten nem mertem megcsinálni.
süti beállítások módosítása