Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

A drukker bíboros - Jorge Bergoglio, amikor még nem volt pápa

2013.03.14. 09:01 Fradista Utazó

Valószínűleg minden olvasónk, tekintet nélkül a katolikus valláshoz való viszonyára, értesült róla, hogy március 13-án este megválaszották az új pápát, XVI. Benedek utódját. A Róma püspökeként a Ferenc nevet választó főpap Argentínából érkezett, eredeti neve Jorge Mario Bergoglio.

bergo-1303.jpgJorge Bergoglio bíboros

És vajon el tudnánk-e képzelni, hogy egy Diego Maradona és Lionel Messi hazájából érkező férfi ne érdeklődne a labdarúgás iránt? Buenos Aires tegnapig hivatalban lévő érseke is szereti a futballt, és városa egyik klubjának, a San Lorenzónak szurkolója. A fenti képen ezen csapat zászlójával látható, teljes főpapi díszben.

Persze egy magas egyházi hivatalt betöltő személytől nem is meglepő, ha ehhez a csapathoz kötődik: a fővárosi klubot Lorenzo Massa katolikus pap alapította 1908-ban, miután látta, hogy a növekvő forgalom miatt mennyire veszélyes az utcán futballozni.

1677475w620.jpg

A bíboros nem csupán szurkolója volt a csapatnak, de klubtag is, amint azt a fenti tagsági igazolványon is láthatjuk. A dátum arra utal, hogy az érsek a San Lorenzo alapításának századik évfordulóján rendezett ünnepségek idején válthatta ki tagsági kártyáját.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr215133986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása