Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

A siker éve

2013.05.28. 06:26 Raktáros Sanyi

kovacs bence.jpg (Kovács Bence zseniális felvétele egy sikeres emberről)

Ma a magyar sportot ugyanannyian követik nyomon a helyszínen szurkolva, mint a kocsmákban. Hússzor ennyien követik nyomon a sportközvetítéseket a tévé előtt, mint az előbb felsorolt két módon. A sport népszerűsége nem mutat sem földrajzi, sem életkor szerinti kiugrásokat. A labdarúgás a legnépszerűbb
sport.

http://www.szazadveg.hu/kutatas/aktualis/kell-a-sport-a-magyarnak-a-teveben-494.html

Elég gyalázatos helyzet.

A Magyar Labdarúgó Szövetség agyonnyomja a magyar labdarúgást, az utóbbi időben kizárólag az internetes szcéna és az NB I-es meccsekre rendszeresen kilátogatók ütnek meg kritikus hangot a bajnokság általános színvonalával, a játékvezetők tevékenységével, a FB ítéleteivel és a válogatott teljesítményével kapcsolatban. Az összes többi információforrást zseniálisan mozgatja-befolyásolja-irányítja-zsarolja az MLSZ.


Televízió:

A SportTV elhasznált, szó szerint semmit-nem-mondó szakértői, a bundabotrányban ugyan csak félig érintett, de fizikai adottságaikon kívül más előnyös oldallal nem rendelkező hölgyriporterei, kínosakat/húsba vágókat még véletlenül sem kérdező kontraszelektált alákérdezői, valamint meccsközvetítő riporterei mindent megtesznek azért, hogy az legyen a benyomása a televíziónézőnek, hogy minden egyes tévében megnézett 90 perc után egy lépéssel közelebb kerültünk a világbajnoki címhez, de legalábbis egy BL győzelemhez.

Nyomtatott sajtó:

Főszerkesztőváltások előtt fél évvel meg szoktak jelenni kritikus hangok, no meg akkor, amikor a válogatott sorsdöntő pontokat nem szerez meg, de a Nemzeti Sportot már hosszú ideje a feltétel nélküli optimizmus hangja és a kádárkori labdarúgást szívesen megidéző nosztalgia jellemzi. Rendszeresen és módszeresen nem azt írják meg, ami a stadionokban, pályákon történik, "szakértőik" gyakran a Sport TV csapatát is erősítik. Minden szövetségi intézkedést hozsannázva adják az olvasótábor tudtára, a dédelgetett játékvezetők, labdarúgók, sztáredzők legnagyobb önellentmondásait sem követi semmilyen kritikus kommentár.

Internet:

Az MLSZ lassan egy éve stratégiai szerződést kötött a 442.hu-val, mely szerződés gyakorlatilag arról szólhat, hogy a világ szerencsésebb felén pártatlan, csak a szakmával foglalkozó, kritikus, elemző szerkesztőség magyarországi vadhajtásának kizárólagos feladata az, hogy az összes lehetséges fórumon felszopja az MLSZ-t, annak képviselőit és intézkedéseit.

Vegyünk négy kirívó esetet, melyben egyértelmű, hogy az MLSZ egyik csápja felelős azért, mert ez megtörténhetett, és semmilyen komoly következménye nem lett az ügynek:

1. Leonardo sérülése

Meccseken keresztül minden következmény nélkül faragták, a riporterek nem emelték fel a hangjukat, hogy a futballt labdával játsszák, és nem sérülésokozásra; a Nemzeti Sport rendszeresen felülosztályozta a reklamáló Leonardót sárgával fegyelmező játékvezetőket, az MLSZ honlapja és a 442.hu (vagy ez ugyanaz lenne?) számára befejezett az ügy: a szlovák böllért eltiltották. Érdekesség: Ricardo Moniznak nem lett bántódása, nem tiltották el, nem perelték be, és nem kaszálták el mikor azt mondta: edzői utasításra történt mindez.

2. Eger

Az Eger labdarúgócsapata a licencfeltételeknek nem felelt meg, hazai meccseit jó néhány kilométerrel odébbra megrendezve a a külföldi befeketetők megkopasztásában jeleskedő magyar "partnerek" "segítsége" ellenére képtelen volt saját erőből befejezni a szezont. A lincencrendszer teljes csődjének iskolapéldája ellenére a néma csend övezi ezt a nyilvánvaló kapitális baklövést, senki fel nem emeli a szavát az ügyben, hogy fejek hulljanak, hiszen aki hitt az üzleti tervben megvalósuló bevételek víziójában, az egy közgazdaságtani analfabéta - vagy valami egészen más. Az MLSZ pedig, hogy elkenje a hibát, a "sportszerűség" jegyében, végigjátszatja a szezont a lesajnált/lestrapált, impotens pofozógéppel, akik lassan hónapok óta nincsenek edzésben. Kérdés, hogy ez mennyire sportszerű azokkal szemben, akik ellen az Eger kiállt és meghalt a pályán.

3. A Videoton játékosait bántalmazó győri biztonsági őrök

Amíg a válogatott meccsein ŐK biztosították a rendet, és ki nem derült, hogy bizony előfordul, hogy egész szektornyi ember nem tud beérni kezdésre, mert csak Ő motozhat, miután a egyenként átpréselte magát mind a 3.000 ember egy 1.80x0,60-s lyukon, addig ez a téma elő sem került. Aztán ahogy a "független" internetes portálok "megszellőztették" (és rövid időn belül letiltották a kommentelést), hogy bizony ez VELÜK így szokott lenni, addig a "szeku-kérdés" nem is létezett a magyar futballban. Ezt követően egy klubcsapat biztonsági szolgálata egy megnyert meccs után nem a játékvezetőt kíséri az öltözőbe, hanem a vendégcsapatot provokálja és veri - ez egészen példa nélkül álló jelenség, amely mellett talán nem kellett volna szó nélkül elmenni - egy normális országban, és nem ott, ahol egy petárda vagy görögtűz hetekig téma, egy ilyen arcpirító jelenség, mely ellen nagyon szimpatikus módon fellépett a Videoton edzője pedig már másnap sem ügy. A portugálnak már mára elege lett abból, hogy ez egy következmények nélküli ország. Pedig nincs itt túl régen.

4. Davide Lanzafame

Davide Lanzafame egy kiemelkedően jó játékos a magyar élvonalban. Mentalitása és küzdőszelleme példa értékű, azt gondolom, mindent megtesz azért, hogy ugródeszkaként használva az NB I-et, minél előbb visszatérjen Olaszországba, ahol, hát, fogalmazzunk úgy, hogy belekeveredett egy bundaügybe. A Honvéd Lanzafame részére játékengedélyt kért és kapott. Szombaton pályára lépett az Eger ellen, és rúgott két gólt. Lanzafame "korábban úgy nyilatkozott", hogy nem áll eljárás alatt. Tessék mondani, nem kellett volna az MLSZ-en belül az illetékeseknek ennek utánanéznie? Vagy bemondásra mennek a dolgok? Akkor minek szövetség, miért nem csináljuk úgy, mint a teniszben, hogy elhisszük a másiknak, hogy kinn volt a labda? És ha eljárás alatt áll, akkor következésképpen bűnös is?

Méltatlanul kevés szó esik arról a bundaügyről, "45 vádlott között szerepelnek volt és aktív futball-játékosok, bírók, klubtulajdonos, futball-menedzser és edző is" részese volt ennek az éveken keresztül a szemünk előtt zajló szemfényvesztésnek. Ha szó esik róla, akkor jön a langyos sörös kocsmai múltidézés, amiben a Sport TV verhetetlen, kicsit nevetgélünk, kicsit összekacsintunk, egy kis kádári nosztalgia, és mindjárt nem olyan bántó ez az egész, ugye? Vagy a sportnapilap szerecsenmosdatása: ők már több éve tudták, volt bizonyítékuk, de hát egy kockásfüzetre nem lehet alapozni. Persze, véletlenül sem jutott senkinek az eszébe, hogy elmenjen a rendőrségre, kössön egy informális megállapodást, hogy majd ő tudósít róla, cserébe átad mindent infót, amin a rendőrök elindulhatnak. A 442.hu belerángatta ugyan a gyanúsítottként nem kezelt ex-JT Vágner Lászlót, de azért nem vették a fáradtságot, hogy beleássák magukat abba, hogy vajon "ilyen szinten" is érintettek lehetnek-e az MLSZ tisztségviselői között.


A mai magyar labdarúgást szerető ember bemegy a boltba, nem vehet meg akármit, nem fizethet akármivel, ha szerencséje van, az eladótérben nem verik meg és nem fújják szét, az árak nincsenek kiírva, reklamálni meg nincs értelme. Viszont hamarosan mindenki számára kötelező lesz a vevőkártya.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr105321614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása