Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Elhunyt Sax Gyula, nemzetközi nagymester, sakkolimpiai bajnok

2014.01.28. 23:03 maribor_

Életének 62. évében, váratlanul elhunyt Sax Gyula nagymester, sakkolimpiai bajnok, kétszeres sakkolimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnokjelölt, kétszeres magyar bajnok.

Elhunyt_Sax_Gyula.jpgSax Gyula 1973-ban

A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint Sax Gyula szombaton hunyt el. Temetéséről később intézkednek.
Sax 1970-ben lett mester, két évvel később nemzetközi mester, 1974-ben pedig nagymester. Tízszer szerepelt a magyar csapattal sakkolimpián - 1978-ban aranyérmes lett -, négyszer Európa Bajnokságon, kétszer világbajnokságon.

Ajánljuk szíves figyelmükbe blogunk két állandó szerzőjének regényét. Lepje meg szórakoztató magyar könyvekkel szeretteit, barátait Újévre, születésnapra, vagy névnapra! Városok,stadionok kocsmák. Igazi magyar futballregény, a magyar labdarúgás egy igen sötét évtizedéről - számtalan olyan örömről, bánatról, amit csak egy magyar szurkoló ismerhet és élhet át. Facebookon isA linkre kattintva minden további információ megtalálható a könyvről (ajánló, részlet, hol kapható?). Ezen felül ajánljuk blogunk másik állandó szerzőjének e-könyvét is, melynek címe, a Nagy titok.


6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr855787350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúnyog 2014.01.29. 00:23:31

Milyen fiatal volt. Ahhoz képest, hogy én sokkal idősebbnek gondoltam, hiszen bácsinak tűnt, amikor gyermekkoromban játszottam ellene. Pedig akkor még a legszebb férfikor elején volt.
Isten nyugtassa!

spellbinder 2014.01.29. 07:09:34

Nyugodjon békében.
A sakkozókat valahogy mindig jobban sajnálom, mikor elmennek.

Csaknézek... · www.Nem Gábrielnek való vidék, térítő-hanta STOP! 2014.01.29. 07:46:56

Nyugodjék békében!

(Megbocsáss, de Sax Gyula nemzetközi nagymester volt. Kérlek, javítsd ki a címben. Előre is kösz!)

maribor_ 2014.01.29. 08:55:47

@Csaknézek...: Köszönjük az észrevételt, javítva.

gibsonpapa 2014.01.29. 09:36:36

nyugodjon békében!

hadd meséljek el ennek apropóján egy kis színest, Sax Gyula miért legenda a diósgyőri közönség soraiban. van egy neves szurkoló köztünk, aki sok-sok éve jár meccsre, és ezek jelentős részét kellemes delíriumban tölti. egyszer a bakter nevű kocsmában töltötte drága idejét, és sakkpartiba bonyolódott egy idősebb úrral. már három gyalogelőnye volt, de sajnos a rutin legyőzte. emberünk igen el volt keseredve, de az öreg azzal vigasztalta: ne aggódj fiam, én régen játszottam Sax Gyula ellen. amikorra meccsre beért, már csak annyit tudott erről a történetről mondani, hogy Sax Gyula, Sax Gyula. no, így lett emberünkből Sax Gyula, olyannyira, hogy többen gratuláltak sikereihez egy-egy verseny után, és a valódi nevét (amit persze itt nem írok le) jó, ha harmincan tudják a diósgyőri családban.

(apró eltérések lehetnek a történetben a valósághoz képest, ugyanis mint minden legenda, ez is változik)
süti beállítások módosítása