Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Könyvajánló - Helyünk a kupanap alatt

2014.11.25. 17:29 Nóbádi iz der

Tulajdonképpen ez a mai november 25-e is olyan, mint amilyen a többi szokott lenni. Az időjárás lassan-lassan téliesre fordul, a Katalinok a névnapi köszöntéseket fogadják, a legtöbbünknek ismét eszébe jut, hogy 1953-ban mi történt ezen a napon egy londoni stadionban, a volt és jelenlegi válogatott labdarúgók pedig egy rövid ünnepség és egy baráti ebéd keretein belül az évet búcsúztatják. A Dénes Tamás - Hegyi Iván - Lakat T. Károly trió pedig ismét elégedetten dőlhet hátra az első elismerések után, ráadásul ezek a vállveregetések a sportág jeles és még jelesebb képviselői részéről érkeznek. A Magyar Labdarúgás Napján a Danubius Hotel Arénában ismét sor került egy számunkra is nagyon fontos könyvbemutatóra.

kupanap.jpg

Az MLSZ hagyományos év végi rendezvénye ezúttal is a Puskás Ferenc Stadionban kezdődött, ahol a jelenlévők megkoszorúztak a válogatott játékosok emlékművét. Ezt követően a szomszédos Danubius Hotel Aréna (a volt Sportszálló) nagytermében az MLSZ részéről Berzi Sándor alelnök, a kormány képviseletében pedig Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár mondott rövid köszöntőt. Gesztesi Károly színművész részletet olvasott fel Esterházy Péter Öregedő futballista című írásából, ezután pedig az 1984-as ifjúsági Európa-bajnokságot nyert magyar válogatott tagjait köszöntötték. Elsőként az egykori szövetségi kapitány özvegye, Bicskei Bertalanné, Ani vette át meghatottan az elismerést.

A svédasztalos ebéd előtt Hegyi Iván a szerzőtársak nevében is bemutatta néhány szóban a Helyünk a kupanap alatt című sporttörténeti munkát. A köszönetnyilvánítások után kijelentette, hogy egy szerző annál többet ne mondjon a saját alkotásáról, mint hogy "El kell olvasni!", így hát most mi mutatjuk be röviden a könyvet. Ezt egyrészt örömmel, másrészt pedig büszkén tesszük, hiszen szerkesztőségünk négy tagja is aktívan közreműködött a mű elkészítésében.

 danubius.jpg

                           A Magyar Labdarúgás Napján, 2014. november 25. (fotó: válogatott.blog.hu)

A legendás játékosokat bemutató Királyok, hercegek, grófok, a nemzeti tizenegy legfontosabb mérkőzéseiről megemlékező Válogatott gyűjtemény és az emlékezetes hazai bajnoki- és kupamérkőzéseket felelevenítő Az otthon zöld füvén után ezúttal a magyar vonatkozású nemzetközi klubmérkőzéseké a főszerep.

A szerzők többek között felidézik az Újpest Bajnokok Tornája-győzelmét, a Vasas sikerét a Real Madrid ellen, az MTK balszerencsés KEK-döntőjét, a Ferencváros torinói VVK-diadalát, az Újpest döntetlenjét a Beckenbauerrel, Breitnerrel, Gerd Müllerrel felálló Bayern München ellen, a Videoton UEFA-menetelését, azt a napot, amikor két csapatunk is 10:2-re mészárolta le aktuális ellenfelét nemzetközi kupameccsen, a Komló belgrádi sikerét, a Pécsi Dózsa Newcastle elleni parádéját, a Honvéd diadalát az Inter otthonában, a tatabányai varázslatot a Real Madrid ellen, a Ferencváros KK-győzelmét a Lazio oda-vissza móresre tanításával, a Vasas sikerét a Fiorentina ellen, a Dorog által legyőzött Bayern Münchent és még sorolhatnánk... A könyv külön fejezetet szentel a nemzetközi kupamérkőzéseken legnagyobb sikereket elért magyar edzőknek is.

A 330 oldalas futballbibliát páratlan fényképfelvételek és relikviák teszik még különlegesebbé. És hogy azért haza is beszéljünk: az egyes fejezetek történelmi visszatekintéseket is tartalmaznak, amelyeket szerkesztőségünk két tagja készített.

Na persze nem csak emiatt írjuk és mondjuk, hogy ennél a könyvnél ideálisabb karácsonyi ajándékot elképzelni sem tudunk azok számára, akiknél sportkedvelő tagja is van a családnak.

 

 

 


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr696932105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása