Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Focivízió, nyolcaddöntő: 8/8

2016.04.18. 16:08 Püspök utcai gombaszedő

Kedves olvasók, a közelgő Európa-bajnokság kapcsán zenés játékra invitálnánk Önöket! Kontinensünk nemes hagyománya, hogy országaink időről időre megmérkőznek különböző sportágakban: futballban, zenében, az egész világot felperzselő, pusztító háborúkban. E három közül kettőt kombinálnánk jelen sorozatunkban.

A játék lefolyása roppant egyszerű: a csoportköröktől a döntőig haladva, minden héten kiválasztunk az aktuális forduló országainak zenéiből egyet, majd közönségszavazás következik. A győztesek továbbjutnak a következő fordulóba, és újabb versenyművel jelentkeznek majd, a vesztesektől könnyes búcsút veszünk. A sorsolás és csoportbeosztás azonos az EB-ével.

focivizio.jpg

Eredmények

Az 1994-es VB kevés dologról marad emlékezetes, a csiricsáré mezek örökre a retinámba égtek, meg rémlik valami gigászi spanyol-olasz negyeddöntő, ahol Puhl csúnyán benézett egy könyöklést. Abból a szembántó neonszínű mediterrán kavalkádból az olaszok kerültek ki győztesen, a Baggio-ikrek góljainak köszönhetően, és hasonló eredmény született nálunk is.

Albánia 50%
Ukrajna 50%
Oroszország 42,9%
Németország 57,1%
Csehország 71,4%
Anglia 28,6%
Svájc 64,3%
Törökország 35,7%
Lengyelország 46,2%
Franciaország 53,8%
Ausztria 53,8%
Belgium 46,2%
Olaszország 68,8%
Spanyolország 31,3%
Szlovákia
Magyarország

 

Szlovákia – Magyarország

A szlovák Chiki Liki Tu-a énekesének hitvallását volt szerencsém saját fülemmel hallani sok-sok évvel ezelőtt egy felvidéki fesztiválon: "Two things make a pop singer a pop singer: the looks and the gold", és itt meglobogtatta vastag arany nyakláncát. Ehhez az elvhez azóta is tartják magukat, az alábbi klipről például hol az Airplane  táncjelenete, hol a Rendőrakadémiából ismert Kék Osztriga bár jut az ember eszébe.

Sokat gondolkodtunk, melyik variánsa kerüljön be ennek a dalnak: a VHK saját szöveget írt hozzá, a Ghymes  "natúrban" adta elő, de végül a választásunk egy régiesebb verzióra esett. Persze nem fair a szlovákok ellen egy olyan dalt indítani, ami hosszabb múltra tekint vissza, mint a szlovák nyelv maga, de hát mit lehet csinálni, ha egyszer így van?


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr28639860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robotzsaru 2016.04.25. 15:08:39

„the head and the gold”
süti beállítások módosítása