Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Adom a bankot!

2014.01.17. 11:42 Rich.mond

Kovács Levente, Bankszövetségi főtitkár a Kossuth Rádió keddi Krónika műsorának nyilatkozott az angyalföldi bankrobbantás elkövetőiről. Meglátása szerint a magyar futballszurkolók lehettek azok, akik a támadást elkövették, mert mostanában nincs meccs és nem tudják “kiélni” magukat…

Bár az érintettek tagadnak , mi azt mondjuk: nem zörög a haraszt! Blogunk félelmet nem ismerő oknyomozó riporterei azonnal léptek. Ha egy ilyen fontos ember nyilatkozik, akkor biztosan van benne valami. Leereszkedtek hát az alvilágba, Budapest gyomrába, hogy utána járjanak a dolgoknak – valójában a tízmilliós nyomravezetői díj is izgatta fantáziájukat, de ez most nem tartozik ide. Sikerült is elérni egy közismert késdobáló csaposát, aki kérte neve elhallgatását, mivel unokahúga egy közismert magyar tulajdonú bankban pénztáros. Most fél. Retteg. Kérte, hogy nevezzük egyszerűen Fehér Istvánnak. Azt határozottan leszögezte, hogy nem Weiszből magyarosított. Behunyta a szemét és mesélni kezdett. Ezt olyan átéléssel tette, olyan szemléletesen, hogy szinte mi is láttuk és hallottuk az alábbi beszélgetést.

Helyszín: belvárosi, füstös kocsma. Fittyet hánynak a dohányzást tiltó rendeletnek, úgysem meri senki ellenőrizni őket. A zenegépből Kárpátia bömböl. A padlóról éppen vért mos fel egy unott arcú takarítónő.

- Kezgyék’ már elfele a fodbalozást oszt’ ott késeljenek! Faszomnak van kedve takarítani utánuk.

Ezt inkább megszokásból teszi, nem haragszik a pajkos fiúkra. Anno egy húsz centi pengéjű konyhakést nyomott keresztül a férjén, így megértő velük.

A sarokban négy rosszarcú férfi üldögél. Arcukon számtalan ütközet nyoma. Az asztalon üres sörös és pálinkásüvegek tucatjai sorakoznak. A legádázabb kinézetű az asztalra csap.

- Rohadás vigye el ezt a szünetet! Ez lesz egész márciusig!

- Azt te csak hiszed! Április előtt itt nem lesz meccs.

- Ütnék már valakit!

- Nekem mondod?

- Szervezzünk ustawkát!

- Kikkel, István? Úgysem adja senki! Kutyák ezek!

- Verjük szét a metrót!

- Pista, ne beszélj már hülyeségeket! Be van kamerázva az egész. Manapság betörsz egy kirakatot és visz el a rendőr. Hülye egy világ lett ez. Találjunk már ki valamit, mert rohadtul unatkozom!

- Mocskos zsidók!

- Jól mondod, Isti, de már ne igyál többet! Most ötletelni kéne, nem óbégatni.

- Verjünk cigányokat vagy zsidókat!

- István, te tényleg ennyire hülye vagy? A térfigyelő felvesz, estére már tele van veled a tévé. Régen ez is teljesen másként volt... akkor még ez a bajszos bankár nem ugatott bele mindenbe. A háttérből ez irányítja a dolgokat, nekem elhihetitek. A rohadt kamerái. Az utcán, a stadionban. Azt hiszi, hogy ez az ország egyetlen nagy bank.

- Mocs-kos zsidók!

- Istike, igyál már egy üveg ásványvizet, ha már nem tudsz érdemben hozzászólni!

- Verjünk románokat!

- Hol, István? A Moszkván már egy darabot nem találsz, régen Spanyolországban szedik az epret, vagy Rómában koldulnak. Meg mióta ez a gyökér bankár Romániában is terjeszkedik, azóta már azokat sem lehet csak úgy ütni. Pista, te mit csinálnál?

- Én szurkolnék már egyet. Piróznék. De ez a bajszos bankos ezért is büntet. Mocsadék! Két konténer lengyel görögtűz és hanggránát áll a garázsban. Szilveszterkor a tizedét sem tudtuk ellőni. Pedig a hanggránát akkorát szól, hogy leviszi a fejed. Frankón remegnek tőle az ablakok és a falak. Mi ez a hülyeség, hogy január elseje után nem lehet petárdázni sem? Ki hozza ezeket a hülye törvényeket?

- A bankok, Pista, a bankok. Azok mozgatják a szálakat.

- Zsocs...kos... midók!

- Isti, nem akarsz kimenni levegőzni az utcára? De most ne késelj járókelőket, mert megint bevisznek! Nyugodtság van, Pista, tavasszal majd pirózol.

- Hol? Pedig még pirotechnikussal is beszéltünk, mert úgy a rendőrök megengednék. De ez a rohadék bankár így is tiltja. Hogy dögölne meg!

- Te, nem kéne üzenni neki? Hogy ne szívózzon velünk? Kezd már mindenem teli lenni vele.

- Mire gondolsz?

- Láttam a múltkor egy filmet. Valami western. Egy szomszéd városban elterelték a sheriff figyelmét valami kamu indokkal, ezalatt a rablók berobbantották a bank falát. Hátha éjszaka bent ül a bankban és számolja a pénzét. Tudod, mint abban a  rajzfilmben az a kacsa. És akkor megdöglene végre.

- Te, ez jól hangzik!

- De még milyen jól. Szólj a pirotechnikus haverodnak! István, te meg szerezz egy autót! Vagy motort.

- Honnan? Régóta nincs jogsim. Tudod, hogy nem érdekelnek a jelzőlámpák és a táblák. Csak ha a politikai témájú jelszavak vannak rájuk írva. A nigger meg figyelt volna jobban, mielőtt kilép az útra.

- Mit tudom én, lopj egyet. Há’ majd az én autómmal megyünk? Tudod te, milyen drága a benzin? És szerinted ki miatt? Na de most az orrukra koppintunk. Istike, gyere ide! Mitől véres a kezed? Tedd már el azt a bicskát! Figyelj, fontos dolgot bízunk rád. Sétálj el szépen a Tabak utcába és kiáltsd a világgá a véleményedet.

- He?

- Mondom sétálj egyet a Tabak utcán és ha eszedbe jut valami, akkor azt mond el úgy hangosan, hogy más is hallja!

- Mo... cs... k...

- Az lesz az! Látod, nem vagy te buta gyerek! Jó van fiúk, igyuk meg a sört, aztán indulás! Végre kicsit kiélhetem magam!

 

Ajánljuk szíves figyelmükbe blogunk két állandó szerzőjének regényét. Lepje meg szórakoztató magyar könyvekkel szeretteit, barátait Újévre, születésnapra, vagy névnapra! Városok,stadionok kocsmák. Igazi magyar futballregény, a magyar labdarúgás egy igen sötét évtizedéről - számtalan olyan örömről, bánatról, amit csak egy magyar szurkoló ismerhet és élhet át. A linkre kattintva minden további információ megtalálható a könyvről (ajánló, részlet, hol kapható?). Ezen felül ajánljuk blogunk másik állandó szerzőjének e-könyvét is, melynek címe, a Nagy titok.

Címkék: fodbal


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr485762454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása