Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időt kértek

2014.06.08. 22:18 Fatusi

Érdekes dolognak lehettek ma szemtanúi a tévénézők, ha negyed öt körül az RTL Klubot nézték. Még javában tartott a Magyarország-Szlovénia kézilabda világbajnoki-selejtező, amikor egyszer csak az utolsó magyar támadás előtti időkérést követően elkapcsoltak a nagyon várt hatoslottó-sorsolásra. Három góllal vezettek a mieink és volt hátra körülbelül negyven másodperc. Léderer Ákos kommentátor megnyugtatott mindenkit, hogy a Sportklubon majd visszanézhetőek lesznek a zárómomentumok is, de az ember már csak egy kíváncsi természet marad, nem szívesen várja meg a 21:15-kor kezdődő ismétlést, hanem inkább utánaolvas a végeredménynek, már ha lehetősége nyílik rá egyáltalán, rendelkezik például internet-hozzáféréssel. Azt sem felejthetjük el, hogy a Sportklub jelentősen kisebb lefedettséggel rendelkezik, mint anyacsatornája.

Mi a hibát most nem elsősorban a kommentátorban keressük

Úgy döntöttem, hogy nem maradok tudatlanságban, rögvest megnyitottam az egyik eredménykövető site-ot, és konstatálhattam, hogy sajnos nem sikerült négy gólosra hízlalnunk az előnyünket, kemény visszavágó vár csapatunkra jövő hétvégén Velenjében.

A történtek fényében már érthető, hogy Léderer miért aggódott annyira a folyamatos törlések és játékmegszakítások miatt. A teletextjük tanulsága szerint egyébként 16:00 órára volt kiírva a sorsolás, ennél még az a szintén elég béna megoldás is jobbnak tűnik utólag, hogy néhány percre odakapcsolnak egészkor, aztán teljes egészében láthattuk volna a hajrát. De így, hogy gyakorlatilag a legizgalmasabb pillanatokat vették el tőlünk, nehéz szavakat találni, noha az RTL-től természetesen eszünk ágában sincs szakmaiságot, rugalmasságot, nézőközpontú gondolkodásmódot elvárni.

Ne tépjék össze szelvényeiket, ezek nem a mai nyerőszámok

A sorsolás műsorvezetője mindenesetre megelőlegezte a magyar győzelmet, szavai alapján teljesen nyugodtan dőlhettünk hátra, és örülhettünk annak, hogy oldalán új számhúzó-segéd hölgy mutatkozik be, hiszen végül is abszolút lényegtelen, hogy egy oda-visszavágó rendszerű párharc első meccsén hány gólos előnyt sikerül összeszedni, lényeg ugyebár a három pont.

Az RTL Klub egyébként már korábban is borzolta a kedélyeket sportközvetítéseivel. Bő tíz évvel ezelőtt például a vasárnap 11:30-kor kezdődő élvonalbeli labdarúgó-mérkőzések verték ki a biztosítékot bizonyos körökben, de volt a közreműködésükkel 21:15-kor kezdődő válogatott focimeccs is a Megyeri úton, valamint csütörtök este 21:30-ra kerülő NB I-es labdarúgó aranycsaták is. A közelmúltban pedig a teljes egészében a Sportklubon futó olasz és francia futballközvetítéseket sikerült szezon közben leredukálni úgy, hogy gyakorlatilag csak a Digi Sport által kiselejtezett mérkőzéseket tűzték napirendre. A kézilabda-közvetítéseik pedig évek óta nagyjából matiné-időpontban zajlanak.

A kiírások tartalmától szerkesztőségünk elhatárolódik, de azt jó látni, hogy korábban a csatorna integrálni tudta a honi szurkolói társadalmat

A Magyar Kézilabda Szövetség 2009-ben kötött ötéves megállapodása most jár le az RTL Klubbal és a Sportklubbal, ha minden igaz, a jövőben a sportág legfontosabb eseményei a közszolgálati televízió sugárzásában kerülnek majd képernyőre. Hogy ez jó hír, vagy rossz, mindenki döntse el maga.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr216289248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bendeguz90 2014.06.08. 22:53:17

Az RTL KLUb-nak már egy jó ideje semmi köze a Soort Klub-hoz.

1982 2014.06.09. 08:30:21

@bendeguz90: A lényegen nem változtat, hogy nem közvetítték a meccs végét egy-két mongoloid balfék döntése miatt.
Az pedig, hogy papíron ki kinek a kije, a mai korban édes mindegy. A papír türelmes.

dr.C. · http://www.ingatlanjog.hu 2014.06.09. 09:11:12

Egy jó hír: Lejár a szerződés!

lavór 2014.06.09. 09:19:15

@dr.C.:

Mert a királyi tévé sokkal különb, ugye? :D

dr.C. · http://www.ingatlanjog.hu 2014.06.09. 09:23:00

nem feltétlenül - főleg a riporterek terén - de hogy nem fognak elkapcsolni meccs közben, az biztos

♔bаtyu♔ 2014.06.09. 09:29:02

Ezt a szart vagy 15 éve azért nem nézem, mert volt egy háromnegyedórás dok. film, ami engem érdekelt. (Akkoriban még jóval kevesebb volt a dok.film csatorna).

1. A film majd félórával később kezdődött.
2. 2 reklámblokk és egy TV híradó szakította meg, így 2!!! órás lett.
3. A végét egyszerűen elvágták, a harmadik reklámblokk miatt.

Azóta fingom nincs hol van nálam a RTL, TV2 és tsai, beállítom azt a 12 adót ami nekem fontos, a többi kuka.

Pontosan azért támogatom a reklámadót, mert a haszonelvűség már hosszú évek óta olyan fokú, hogy nagy tömegek számára ezek az adók használhatatlanok.

Azaz érdekelt vagyok abban, hogy tönkremenjen, kivonuljon.

♔bаtyu♔ 2014.06.09. 09:31:11

@lavór: A közszolgálati soha nem volt egy dimenzió az RTL féle szennyekkel.

Nem csak az igényesség révén, de azért is, mert itt a reklámok nem a műsorok alatt, hanem azok között vannak.

lavór 2014.06.09. 09:34:30

@♔bаtyu♔:

A téli olimpia közvetítése valóban "minőség" volt. :D Már mitől "igényes" a királyi tévé? Az agymosó műsorszerkezettől? A Híradó meg lassan tényleg nevetséges szintet üt meg. Egy biztos: értelmes ember már elég régen nem néz magyar televízióscsatornákat

rexter 2014.06.09. 09:36:49

@♔bаtyu♔: te mirol karattyaolsz? a koszolgalati?? ahol egy Fradi-Ute vagy barmelyik magyar focimeccsre 19.03-kor kapocslnak oda mikor a meghirdetett kezdési időpont 19.00? Vagy amikor elhúzódott a forma1, épphogy talán vége volt az utána kiíírt Debrecen-Fradira, de még több mint engyed órát reklámoztak és studiópofáztak?
a közszolgálatinál nincs szarabb csatorna a világon, és ezt a mérhetetlen szart tartjuk fenn évi 70 milliárd közpnézből.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.09. 09:49:24

Ilyen egy kereskedelmi média. Kevesebbet kell nézni.

Fradista Utazó · https://rajnaikozepkor.blog.hu/ 2014.06.09. 09:50:33

@maxval a gondolkodó birca: Azért egy válogatott mérkőzésnél ez nem így működik. Ha érdekel a mérkőzés, akkor meg szeretném nézni, akármelyik csatornán megy.

JohnHenry 2014.06.09. 09:54:37

@dr.C.: kurva nagy tévedés, máig a legemlékezetesebb elkapcsolás mtv1 olimpiai vizilabda elődöntő utsó percében elkapcsolás...

JohnHenry 2014.06.09. 09:57:14

egyébként csak kiváncsiságból kérdezem: a lottósorsolás elhalasztása milyen következményekkel jár? a "semmilyennel" nem jó válasz.

Andy73 2014.06.09. 10:00:01

"az RTL-től természetesen eszünk ágában sincs szakmaiságot, rugalmasságot, nézőközpontú gondolkodásmódot elvárni."

Hát ez éppen elég baj egy állítólag piacvezető csatornánál.

"A Magyar Kézilabda Szövetség 2009-ben kötött ötéves megállapodása most jár le az RTL Klubbal és a Sportklubbal, ha minden igaz, a jövőben a sportág legfontosabb eseményei a közszolgálati televízió sugárzásában kerülnek majd képernyőre. Hogy ez jó hír, vagy rossz, mindenki döntse el maga."

Szerintem egyértelműen jó, a válogatott meccsek oda valók. Ezek szerint ez csak a rá jellemző búcsú volt a csatorna részéről. Minden jó, ha vége jó!

Ha politikát is bele akarunk vinni, 2009-ben még Gyurcsány-Bajnai ámokfutása volt, ez tehát még annak a hatása, az egyik utolsó lecsengése.

Ambiorix 2014.06.09. 10:04:09

Hát tényleg, baszod, az kurva tragikus, ha nem izgulhatod végig a húzást, hanem 3 perccel később bemondják a nyerő számokat.
Hatos!...Faszt, kilences! :)

ComLo 2014.06.09. 10:13:16

Könyörgök, sportot tematikus Sportcsatornára!!

Azzal hogy kereskedelmi, vagy közszolgálati média, a sportok legnépszerübb részét kimazsolázza, csak olyat tesz, ami szinte mindenkinek rossz. Ha mindenárom piacot torzító lépéseket akarunk bevezetni korlátozzuk ezt.

Ha egy-egy sportág pár kiemelt eseménye kerül egy ilyen csatornához (VB, olimpia, kupadöntö), mindenki csak szív. Szegény kommentátoruk, aki évente 1-2 eseményt kap, sosem lessz annyira toppon mint a tematikus csatornák, napi rutinnal rendelkező profijai. A csatornának sosem lesz elsődleges priorítás a sport, könnyen születhez, sportmedia-szakmai szempontból botrányos döntés.

Ne az MTV adja napi kötött pár órában, dilettáns módon hozzá nem értő emberek által elkészítve a téli olimpiát, hanem az EuroSport. Legyen a kézilabda otthona a DigiSport, mert Egri Viktor, és a Digis stáb messze a legprofibb az országban. Válogatott labdarúgást, adja a Sport TV.

Igen, tudom ez erősen piac torzító, és leginkább megvalósíthatatlan ötlet. De az én ideális álomvilágomban, a rendszer itt nyúl bele a piaci folyamatokba :-) .

dr.C. · http://www.ingatlanjog.hu 2014.06.09. 10:15:45

erre nem emlékszem, de akkor az ő anyjukat is

dr.C. · http://www.ingatlanjog.hu 2014.06.09. 10:15:45

erre nem emlékszem, de akkor az ő anyjukat is

Thrasher 2014.06.09. 10:41:07

zseniális baszd meg, ahogy minden kirakott kép alá odaírjátok, hogy nem aktuális/nem a cikkre vonatkozik/nem értetek vele egyet...

MACISAJT 2014.06.09. 10:47:00

@ComLo: "Könyörgök, sportot tematikus Sportcsatornára!!")

Ne tessék viccelni...
Hány magyar háztartásnak van UPC vagy Digi előfizetése?
Miért szeretnéd hogy az ország nagyobbik része kimaradjon a Győr, Szeged, Veszprém,FTC BL meccseiről, vagy akár a Four Four-ról?
A kézilabda a vízilabdához hasonlóan egyike kevéske labdajátékos sikersportágainknak.

Ezt kár lenne "tematizálni"...

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.06.09. 11:05:10

Tudom, hogy sokaknak nehezére esik ez, de kéretik a túlzott politizálást mellőzni.

Az, hogy van-e valaki a vezérlőben, aki értelmes döntést tud hozni pár másodperc alatt, nem politikai oldal kérdése.

Továbbá hazugság azt állítani, hogy "egy kereskedelmi csatorna márpedig ilyen", mert a kereskedelmi csatornákra is ugyanúgy vonatkozik a médiatörvény, amiben szabályozva vannak a reklámok, meg minden egyéb, maximum nem jól és nincs jól betartatva.

Normális, kiszámítható szabályozás mellett anyagilag sem érik meg ezek a stiklik.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2014.06.09. 11:26:35

Az RTL Klub az egyik legundorítóbb csatorna. Nem csak a sporttal teszi mindezt, hanem a filmekkel is. Agyonvágva, élvezhetetlen módon ad le filmeket. És ez piacvezető? Nagyon szomorú.

miller draft 2014.06.09. 11:34:24

@koimbra: Így igaz, tegnap pl az Avatarból vágtak ki kb 10 percet különböző helyekről.Eddig nem volt véleményem a reklámadóról, de a tegnapi mutatványaikkal elköteleztem magam ahhoz a táborhoz akik pénzt akarnak látni a kereskedelmi csatornáktól.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.06.09. 11:35:31

@miller draft: Ennek semmi köze nincs a reklámadóhoz. Sokkal inkább a film disztribútorához, aki pénzért beleegyezik abba, hogy megcsonkítsák a filmet.

rexter 2014.06.09. 11:40:33

@miller draft: haverod losik a kondatol ugye? meheheh.

lavór 2014.06.09. 11:44:59

@koimbra:

Több éve nem értem, hogy az emberek miért fizetnek azért, hogy reklámok jussanak el hozzájuk. Pont fordítva kéne működjön a dolog. A tévéadónak (kábeltévé szolgáltatóknak) kéne a nézőnek fizetni, hogy a reklámokat nézi. :)

andrismania 2014.06.09. 11:55:30

a KURVA ANYJUKAT azoknak akik ezt művelték !!!

Reszelő Aladár 2014.06.09. 12:03:14

Akik miatt piacvezető az RTL azoknak a demokrácia is felesleges. Van egy rakás csatornája mégsem néz mást.
Sajnos a kercsatornák nem hoztak semmi újat az itthoni sportközvetítésekbe, egyetlen új ötletet sem. A TV2 értelmezhetetlen sport téren, az RTL meg a Forma1 óta nincs igazán jelen. Kizárólag egymással vannak elfoglalva, meg a mindenható nézettséggel. Nincs innováció, csak a másikat másolni, meg a németeket.
A nagyvizen túl, egy NFL közvetítési jog a kercsatorna koronaékszere, dollármilliárdokat fizet , hogy vasárnaponként 1-2 meccset közvetíthessen. Ott nem a Rosalinda miatt kezdődik délután 1-kor a meccs, hanem hogy 16:30 kor kezdődhessen a következő, majd mégegy 20:30-kor. Ott tudják mi az a szórakoztatás.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.06.09. 12:07:20

@Reszelő Aladár: A leírásodból ki is derül, hogy miért van ez így. Ahol verseny van, ott van innováció is.

Viszont cserébe tele is nyomják a műsort reklámmal szügyig, szóval nem vagyok benne biztos, hogy az amerikai minta a követendő példa.

pneumónia 2014.06.09. 12:10:49

RTL TV2 szenny mindkettő.
Fel vagyok háborodva azon hogy én fizetek az kábelTVért, és ilyen szánalmas RTL csoportos csatornákért mint az RTL+,Cool,FILM+ nézhetem az ÉN pénzemért a reklámot, ez komolytalan.

Csak meg kell nézni az anya csatornák műsorait, Fókusz,ott minőségi műsor van hogyan működnek a dolgok, hogyan üzemel a gyár, de itthon valami ostoba tanítóképző kommunikációs csajok minimál munkával valami celebről beszámolnak.
És ebből a minőségből szedte meg magát a Kolosi Péter is, röhejes! :)

Komojtalan 2014.06.09. 12:15:17

Most nem mindegy? Én 2 percig bírtam Léderer hangját, aztán az Indexen követtem, pedig érdekelt volna a meccs, de a palinak olyan elviselhetetlen hangja van, hogy inkább nem nézek semmit ha ő közvetít. Nem tehet róla, lehet a szakmai tudása is megvan hozzá, de inkább írna :-). Legalább megtudtam ki az a sírós hangú, mert eddig nem tudtam a nevét.

ComLo 2014.06.09. 13:13:54

@MACISAJT: Legjobb emlékei szerint pont ezekben az említett esetekben, pont egy jól müködő modell van most.

A kézi BL jogai a Diginél vannak, ők készítik a közvetítést, a fontosabb eseményeket (FF) pedig átveszi az MTV, legalábbis csomó esetben így volt.

De az alap gondolat egyébknét érdekes. CSomó ember csak azt az 1-2 meccset akarja megnézni, nem érdekli őket a kézilabda, kvázi divatszurkolók. Ha pusztán sportszurkolói oldalról nézzük, ezen emberek igénye, "jogosabb"-e, vagy azon szurkolóké, akik évek óta követnek minden meccset, és a régen várt nagy eseményt, szeretnék a megszokott minőségben, profi stáb által elkészítve élvezni?

mann 2014.06.09. 13:19:21

@ComLo: Egri meg a profizmus? Majd pont az a juvedrukker lesz a profizmus mintaképe! LOL Annyira fotexdrukker, hogy néha a pályán történő eseményeket sem látja.
A Digit sem magasztalnám, náluk egy felkapaszkodott netes kommenthuszárból lehet szakértő. Ez lenne a profizmus?
Akkor már inkább Ágai-Kiss és Borsos...

G. Attila · http://hatarontul.wordpress.com/ 2014.06.09. 14:26:05

Szóval mindenki szar? És a baloldaliak nem adnák az m1-nek, a jobboldaliak igen. Én is divatszurkoló vagyok, válogatott meccseket nézek, ha a minimumon túljutottak, és Bl meg EHF kupameccseket, szintén, ha már a top 4-be kerülés a cél. Van egy olyan sejtésem, hogy több a divatdrukker kézilabdában, mint az, aki meccsről meccsre követ mindent. Normális, hogy ezek a meccsek jók lennének olyan helyen, ahol a lehető legtöbb ember számára hozzáférhető. Jó, az ehf meg a bl szerződéssel a sport csatornáké, de válogatott meccseket, olimpiákat, vb-t, eb-t simán az ingyenes közszolgálat kell hozza. Tetszik, nem tetszik, ez nem politika, ez afféle jogos elvárás lenne.

ComLo 2014.06.09. 16:16:27

@mann: Egy kommentátort semmiképp nem az minősíti hogy ki a kedvenc csapata, amíg tud objektv maradni.

Labdarúgásról nem szeretnék nyilatkozni, nagyon nem a kedvenc soportom.

Kézilabdában azért általánosan elfogadott nézet, hogy Matuz és Egri a hazai szakma csúcsa. Egrivel szemben elfogult vagyok, ezt elismerem, ismerem személyesen. Nem tudom Veszprém szimpátiát hol halottál tőle, emlékeim szerint nagyon hosszú évek óta nem közvetített Veszprém vs másik-magyar-csapat mérkőzést. A BL esetén (és válogatott meccseken persze) pedig szerintem teljesen elfogadható ha a magyar csapatnak "szurkol" a kommentátor. Pont kéziben égbekiáltóan undortó, amit Léderer "úgy érzem a Szegednek kéne ma nyernie" Ákos művelt.

De profi közvetítés vs amatőrben van a kézilabdánál is sokkal jobb példa: téli sportok. Amíg volt az Eurosporton is közvetítés, kalandvágyból érdemes volt belenézni hogy mit müvelnek, az MTV 4 évente ilyen sportágat látó kommentátorai, vs azok akik hétről hétre követik az eseményeket ...

ComLo 2014.06.09. 16:26:40

@G. Attila: Én teljesen megértem, sőt azt mondom jogilag teljesen neked van igazad, a fontosabb érv, hogy minnél nagyobb tömeg lásson egy eseményt.

DE! Én nem vagyok biztos benne hogy erkölcsileg is így lenne.

Én a másik véglet vagyok, 98-óta járok Veszprém meccsekre, amióta elköltöztem a városból csak ha otthon vagyok, de TV-n ígyekszem mindent követni. Kb azóta szenvedélyesen rajongok a téli sportokért, próbálok minnél több világkupa futamot megnézni. Szóval átlátom a másik oldat "érveit".

Nem tudom, kívülről el lehet-e képzelni, egy "nagy esemény", milyen érzés, az adott szurkolónak. Arra várt, hónapokat, éveket, netán évtizedeket. Szeretné tehát a legjobb minőségben, a megszokott profik álltal elkészítve megnézni. És nem akar lemaradni az utolsó 6 percről mert 6-os lotto sorsolás van.

Mi legyen a megoldás? Én sem örültem meg, tudom hogy amit akarok, az semmilyen szempontből nem lehetséges. TALÁN müködhetne egy olyan verzió, hogy fontos események idejére, az állam beszáll a terjesztás finanszírozásába, és arra a 1-2 hétre, mindenki számára elérhetővé teszik a sportcsatornát. De ez azon kívül hogy lehetetlen, sok érdeket is sértene, és végtelenül torzítaná a piacot.

a keresztényeket bántani tilos 2014.06.09. 16:49:36

Szerintem a sportrajongók jól beinthetnének az RTL-nek,és ne nézzenek sport-közvetítést azon a csatornán. Na? Eszem faszom megáll, mi? :)

Intruder71 2014.06.09. 18:24:56

Kiváncsi vagyok, hogy a sok felhéborodott közül hányan nézték valóban az rtl-t! Hiszen a legtöbben saját bevallásuk alapján sosem nézik. Akkor meg nem mindegy? :)
Magyarország a 10 millió Spektrum néző országa. Bár a nézettségi adatok nem ezt tükrözik. Szánalom! :)

mann 2014.06.09. 20:08:01

@ComLo: Nyilván nem írtam volna szurkolói elkötelezettségéről, ha ez nem jönne át a közvetítésein.
Kurvára átjön, hogy a Zépítőkért rajong.

Az évekkel ezelőtti Pick-Fotexen művelt ámokfutása után nem hiányoznak a magyar bajnoki közvetítései.

Persze, hogy nem érzékeled, hiszen ahogy írod, ugyanabból a szemszögből nézitek a meccseket.

Amit a másikkal, a benitoval művelnek kézilabda szakértés címén, az nagyon gáz. Két juvés-fotexes, csoda, hogy nem buknak egymásra a stúdióban.

@Intruder71: Nekem ráadásul tv-m sincs, meg amúgy is csak discovery megy rajta, ha be van kapcsolva. :)

ComLo 2014.06.10. 04:38:46

@mann: Mondom, fociról nem szeretnék nyilatkozni, kéziben biztosan tudom, hogy NEM Veszprém szurkoló. És ízlések és pofonok, elfogadom hogy valakinek nem szimpatikus (beszéltem már olyannal aki az általam ultra etalonnak tartott Szabó Gábortól kapott kiütést), de azért az tény hogy rajta és Matuzon kívül, nincs értékelhető kézilabda kommentátor. GTK-t a szegény ember Méhes Gáborát nem venném ebbe a kategóriába.
süti beállítások módosítása