Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Megint jőnek, fogadkoznak

2013.03.25. 21:55 szilvapálinka

egervari.jpg

A párhuzamos múlt:

Sorsdöntő mérkőzés vár a magyar labdarúgó-válogatottra. Valószínűleg ez az oka, hogy kicsit többen figyelnek most a gyepen történtekre. A tét sem kicsi: a világbajnokságra való kijutás. A szövetségi kapitány szerint van esélyünk kijutni a vébére. Ehhez összesen hét pontot kell szerezni a válogatottnak. 3–3 a grúzok és a románok ellen, majd egy reális döntetlen az olaszokkal szemben, és meg is van a második hely a csoportban:

A papírformát illetően három olyan találkozó vár a válogatottra, amelyeken külön-külön még az egy pont megszerzése sem lenne szégyen, most pedig a három mérkőzésen öszesen hét pontot kell szereznünk"- mondta a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a sajtótájékoztatón. "Akkor sikerülhet kiharcolni csoportunkban a második helyet, ha együttesünk a jobbik arcát mutatja. Gondolok itt az olaszok elleni 2-2-es döntetlenre, a litvánok idegenbeli legyőzésére s a grúzok ellen mutatott teljesítményre."

Ja és még valamit mondott a kapitány:

A szombaton pályára lépő grúz válogatott pedig éppen bizonyítani szeretné, hogy új szövetségi kapitánnyal új útra lépett. Márpedig ha nyerni akarnak, akkor támadniuk kell, s ez nekünk kedvezhet.

Ugye tudják, hány pontot szerzett a csapat a hétből. De mindegy:

Valaki egyszer nagyon bele fog szaladni a késbe

A múltban is fogadkoztunk, ne is menjünk feltartott kézzel. 

Dzsudzsák Balázs: Tudjuk, hogy a törökországi meccs sem lesz könnyű, de nem félünk, hiszen tavaly ősszel legyőztük őket. Azt hiszem, már tart ott a magyar válogatott, hogy egy idegenbeli győzelem a törökök ellen nem jelentene nagy meglepetést. Az ellenfelünk győzelmi kényszerben van, ők nem mérlegelhetnek, mindenképp nyerniük kell, ami nekünk jól jöhet. Bízom benne, hogy a védekezésünkkel nem lesz gond, támadásban pedig eredmények leszünk. Mást nem is tudok elképzelni, csak a győzelmet.

Szabics Imre: Ahhoz, hogy a törökök versenyben maradhassanak, nekünk kell rontaniuk, nyerniük kell. Ez lehet a mi egyik sanszunk, hiszen ezáltal sebezhetőbbek lesznek.Az elvesztett két pontot majd pótolnunk kell máshol, akár Törökországban. Biztos, hogy hatalmas kontraszt lesz a két mérkőzés között, hiszen a zártkapu után egy igazi katlan vár ránk, amihez remélem, tudunk alkalmazkodni. Még öt mérkőzésünk van a selejtezősorozatban, meggyőződésem, hogy ezeken ki tudjuk harcolni a második helyet. Egy törökországi három ponttal jelentősen javítanánk az esélyeinken, de egy vereség sem lenne végzetes.

 

Korcsmár Zsolt: Nagyszerű pályán fogunk játszani, a stadion magáért beszél, a pálya kifogástalan, minden adott ahhoz hogy egy jó meccset játsszunk holnap. Jó, támadó török válogatottra készülünk. Fel fogjuk venni velük a versenyt, azt gondolom, bravúrral a három pontot is hazavihetjük" – tette hozzá Korcsmár Zsolt.

 

 

 

Halmosi Péter:  A románoknál nincsenek sztárok, és úgy érzem, idegenben legyőzhetjük őket, hiszen már pénteken is sokkal jobbak voltunk. Nincs tehát mitől félnünk Bukarestben sem. A törököknél rengeteg az „ego”, de ez nem is csoda, kivételes képességű játékosaik vannak. Ugyanakkor a jelek szerint csapatként nem működnek olyan jól. Biztos, hogy fanatikus szurkolóik előtt meg akarnak verni bennünk, de mi azért megyünk, hogy elrontsuk az örömüket, keresztülhúzzuk a számításukat. Törökországban nem rossz a döntetlen, de itthon legyőztük őket, miért ne lennénk képesek egy bravúrra idegenben is, miért ne nyerhetnénk Isztambulban?

 

Egervari_Mezey_.jpg

 

Egervári Sándor: Sokat változott a keretük a budapesti mérkőzés óta, ami nem csoda, hiszen győzelmi kényszerben vannak. Átálltak a kétékes játékra, támadásban pedig akár négy csatárral is rohamoznak. Magas fordulatszámú, parázs hangulatú, nehéz mérkőzés lesz, de nem féltem a mieinket.


 Győzelemre fogunk játszani, még akkor is, ha egy esélyesebb, magasabb futballkultúrával [mi az, hogy magasabb futballkultúra, a szerkesztő nem érti] rendelkező ellenfél vár ránk. Azt már a csoport sorsolása után tudtuk, hogy a céljaink eléréséhez bravúrokra lesz szükség, ezt továbbra is tartom. Mivel azonban rendkívül kiegyenlített a csoportunk, akár az egy pont is elég lehet, persze a mérkőzés előtt háromban gondolkodunk.

 

Uraim, nekem semmi kifogásom nem lesz ha a Sousa-féle betonvédelmet mutatjuk be a törökök ellen, és a 93. percben a kiskovi hátáról pattan a labda a török kapuba.  Mindent bele.

 

 

 

 

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr955171422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása