Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Magyarország - Tunézia 26-24 (15-15)

2013.12.09. 20:03 Fradista Utazó

Már a harmadik napon nem csupán látszik, de kifejezetten fájó, hogy mennyire híg a világbajnokság mezőnye. Ezt a játékot a női mezőnyben Európán kívül nem sok országban űzik komoly szinten, a nemzetközi szövetség (IHF) mégis mindent megtesz, hogy sok csapat kerülhessen a VB-re más kontinensekről is (a hátteret jobban ismerők szerint a női kézilabda olimpiai szereplése forog kockán, ha a sportág ennyire Európára szűkül le, akkor könnyebben kerülhet ki az ötkarikás játékok műsorából).

A várakozások alapján a magyar válogatott ma délutáni mérkőzésének is a simán, nagy különbséggel eldőlő meccsek (pl. Montenegró - Kongó 35-9, Lengyelország - Paraguay 40-6) közé kellett volna tartoznia. Na jó, ha harminc gólt nem is, de tízet mindenképpen közé kellett volna pakolni. Nem így lett.

hun-tuz.jpgŐ kapura lő. Mi állunk és nézzük. (Fotó: Lendvai Róbert)

Ennek a legfőbb oka a válogatottunk nagyon gyenge teljesítménye. Persze valami hasonlóra fel voltunk készülve. Egy ilyen tornán, ahol egy hét alatt négyszer kell pályára lépni, mindenki igyekszik takarékoskodni az erejével. Főleg az olyan mérkőzéseken, amik amúgy simának ígérkeznek, szóval hihetően hangzik, hogy lazsálva is nyerni tudunk. A Ferencváros játékosai pedig (és közülük elég sokan válogatottak) kifejezetten hajlamosak arra, hogy midnig pont csak annyit tegyenek fel a pályára, amennyit feltétlenül muszáj.

Mindezek eredménye egy, a mérkőzésre látványosan fel nem pörgő magyar válogatott lett. És a végeredmény tulajdonképpen a játékosokat igazolta, hiszen nyertünk. Igaz, ehhez az kellett, hogy valaki a végére mégis egy kicsit komolyan kezdje venni a játékot, ugyanis kilenc perccel a vége előtt Toumi gólja után Tunézia vezetett (21-20). Aztán Tomori Zsuzsa lőtt három gólt, a társak mellé raktak még hármat (előtte 20 perc alatt lőttünk 5-öt), és meglett a meccs. A két pont megvan, nem fáradtunk el nagyon, láttunk egy több szempontból is figyelemreméltó fiatal játékost a tunéziai válogatottban - ennyi a lényeg, a többit felejtsük el.

Ránk halgasson, ne a híradóra

Bár a köztévé hírműsora szerint kedden Szlovénia, szerdán Horvátország ellen játszunk, valójában ez a két ország ki sem jutott a VB-re (a horvátokat Franciaország, a szlovéneket Hollandia búcsúztatta a selejtezők során). A magyar válogatott legközelebb kedden, december 10-én, 19:15-kor lép pályára Ausztrália ellen, szerdán pedig szabadnaposak vagyunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr525683558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása