Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Heidum Bernadett - újabb gyorskorcsolya ezüst!

2013.12.19. 21:49 Rich.mond

Újabb magyar rövidpályán szerzett gyorskorcsolya-ezüst született! Mégpedig az olaszországi Trentóban megrendezett Téli Universiade játékokon. Hogy ez az ezüstérem milyen nagy tett, arra majd lentebb kitérünk. Heidum jó formája mindenesetre biztató a február hetedikén kezdődő, Szocsiban megrendezésre kerülő Téli Olimpiai Játékok előtt. Bár ott már egészen más mezőnnyel kell majd megküzdenie, de korábbi Eb-aranyérmesünk - no meg természetesen a többi magyar gyorskorcsolyázó - miatt legalább lesz egy versenyszám, amire mi, magyarok is külön készülhetünk majd. Annál is inkább figyelemre méltó Heidum ezüstérme, mert a 2011-es, Erzurumban megrendezett játékokon bronzérmet szerzett, a magyar váltó tagjaként, 3000 méteren. 2013-ban már egyéniben szerzett fényesebb medáliát 1500 méteres távon. Ezzel a második érmét szerezte az Universiade téli játékain. Az sem mellékes tény, hogy Heidum egyedüli európaiként jutott be egyáltalán a hatos döntőbe. A B-döntőt Keszler Andrea nyerte, aki így hetedik lett.

A gyorskorcsolya már a blog indulása óta terítéken van nálunk. Először a januári EB-n történt sajnálatos események felett keseregtünk, majd a junior VB-bronz miatt örvendeztünk. A Debrecenben rendezett világbajnokság előtt pedig magáról a sportágról és a honi viszonyokról készítettünk egy összefoglalót. Utóbbiban a gyorskorcsolyát (fast track) nemes egyszerűséggel "négy nemzet tornájaként" aposztrofáltuk, annyira nyomasztó a kínaiak, koreaiak, amerikaiak és a kanadaiak fölénye. 

Örvendezett is az Eurosport kommentátora, amikor meglátta a magyar lányt a két kínai és a három koreai között. Már az eseményről készült képriport címe is sokat sejtető: Asian nations rule in fast track, vagyis az ázsiai nemzetek uralják a rövidpályás gyorskorcsolyát.

Nézzük a rajthoz állók névsorát. Eredménysort sajnos csak kettejükhöz találtam, de az elég beszédes: Tao Jiaying, 20 éves, Kínából. Hwang Hyun-Sun, szintén húsz éves, Koreából. 2011-ben világbajnok csapatban és a világkupán váltóban, mindkétszer 3000 méteren. Lee Eun-Byul, 22 éves Koreából. Kétszeres világbajnok és a 2011-es Universiadén három aranyat nyert. Guo Yihan, Kína, 18 éves. Sajnos nem találtam hozzá eredménysort, ahogy honfitársához sem. A harmadik koreairól (Song Yaewon) szintén nem találtam semmit. Annyit azért érdemes megemlíteni, hogy ha befért két csapattársa mellé, az már önmagában teljesítmény. A 2010-es gyorskorcsolya VB-n például Dél-Korea 12 aranyból kilencet söpört be.

És akkor a verseny! Bernadett sokáig hatodik, amikor féltávnál elszáll Song. A mi lányunk egészen az utolsó körig sereghajtó, amikor őrült hajrába kezd. A helyzetét nagyban segíti, hogy Guo Yihan is kirepül egy kanyarban. A két koreai mintha elmélázna egy pillanatra, amikor a magyar versenyző kívülről (!!!) megkerülve megelőzi őket. 

Ha valaki szerint ez egy szerencsés, kicsúszott érem volt, annak újfent csak ajánlanám a debreceni VB-hez írt cikkünket, amelyben külön kiemeljük, hogy ebben a sportágban a kicsúszások, illetve a lökdösődés miatti kizárások nagyban befolyásolhatják a végeredményt.

És akkor egy hír mára is: Keszler Andrea nem jutott be az 500 méter női döntőjébe, de a B-döntőt újfent megnyerte, így ötödik helyen végzett. Béres Bence a férfiaknál vitte véghez ugyanezt ezen a távon.

Keszler Andrea

Ajánlhatunk könyvet Karácsonyra? Városok, stadionok kocsmák. Igazi magyar futballregény, a magyar labdarúgás egy igen sötét évtizedéről - számtalan olyan örömről, bánatról, amit csak egy magyar szurkoló ismerhet és élhet át. A linkre kattintva minden további információ megtalálható a könyvről (ajánló, részlet, hol kapható?). Ezen felül ajánljuk blogunk másik állandó szerzőjének e-könyvét is, melynek címe, a Nagy titok.

Címkék: gyorskorcsolya


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr995699957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása