Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Válogatott Blog a világ körül

2013.12.30. 15:31 Rich.mond

Nem csak a 2013-as évet búcsúztatjuk, hanem hamarosan a blog egy éves születésnapját is ünnepeljük. Bár ujjainkat a honi labdarúgás és kézilabda ütőerén tartván írjuk bejegyzéseink zömét, de jó néhány esetben kikacsintgattunk a határokon túlra is. Látogassunk el még egyszer a napsütötte Peruba, a pillanatnyilag koromfekete Grönlandra - ahol már zajlik az alapozás a nyári bajnokságra - vagy a mindig esős Albionba. A szomszédos országok sem maradhattak ki!

 A 2013-as év legjobb külföldi kitekintőiből szemezgetünk a teljesség igénye nélkül. Nagyszerű írások nem kaptak helyet ezen a tízes listán, bár az oroszországi kitekintő ennek ellenére is legolvasottabb írásunk lett. 13+1 állomás, afféle blogger Willie Fogg módra.

13. Mongólia - Mert Mongóliában sem csak a főváros jelenti az ország labdarúgását! Tanulmányozzuk Székesfehérvár testvérvárosát, a festői szépségű Khangaridot. Természetesen itt sem akármilyen szakmai munka folyik és a sportlétesítmények is UEFA-kompatibilisek lennének, ha még a Kárpátoknál lenne a magyar-mongol határ.

12. Kolumbia - Egy egészen különleges név és még különlegesebb címer Valderramalandból. Vamos Los Samarios! Bizony, a mikrofonfejű legenda is a csapatnak otthont adó városkának a szülötte!

Nem ám a semmiből összegründölt, múlt nélküli csapatról van szó!

11. Szlovákia - Ezek a tót atayafiak semmit sem tudnak a kifinomult bundázás művészetéről. Egyből bumm bele a közepébe! - Bunda: Így büntetnek ők.

10. Románia - Román bajnokság: Ebből élnek ők

Kis pénz, kis foci és nagy maffia, nagy foci. Extravagáns tulajdonosok, sok pénz, számunka irigylésre méltó eredménysorok klubszinten.

 9. Kuvait - Ellenfélnézőben néztünk körül az arab meseországban. Jól el is páholtuk őket Győrben egy felejthetetlen mérkőzésen.

8. Anglia -  A hülye angolokról több remek írásunk is megjelent, mégis ezt választottuk a téma különlegessége miatt, ami egyben híven kifejezi a roppant különleges angol néplelket. Mi az a sportág, amit leginkább esőben érdemes játszani és Nyugat-Indiának is van csapata? Ha elmulasztották elolvasni, akkor most sürgősen pótolják! A híres öt napos krikett-kupa Anglia és Ausztrália csapatai között, pazar történelmi összefoglalóval.

7. Brazília - Nem, nem a világbajnok női kéziseket irigyeltük Fradista Utazó írásában. Nem is a 2016-os Olimpia miatt irigykedtünk. Hanem a stadionépítések miatt tiltakozáshullámot vettük nagyító alá. Avagy hogyan vezethet forradalomhoz a metrójegyek emelése?

 6. Csehország. Szerkesztőtársunk egészen pazar gasztronómiai országismertetőjéhez az apropót a Magyarország-Csehország barátságos labdarúgó-mérkőzés szolgáltatta. Merüljenek el önök is a kulináris gyönyörökben és idézzék fel az augusztusi összecsapást egy nagy tányér knédli, dinsztelt káposzta és egy üveg Becherovka társaságában!

 5. USA - az Egyesült Államok szintén többször is felbukant világjáró túránkon. Elismerően tapsoltunk a 15 éves női kézilabda válogatottjuknak, fejünket csóváltuk a dekadens és hanyatló Nyugat ifjúságán, vagy szurkoltunk a Kentucky Derby leggyorsabb lovainak. Elgondolkoztunk azon, hogy vajon jó amerikai futbalista lenne-e belőlünk. Végezetül próbáltuk beleélni magunkat a costa ricai játékosok helyzetébe, akik térdig érő hóban buktak el az ármányos gringók ellen.

4. Mexikó - Egy kicsit menjünk délebbre! Mexikó - Jamaica. Minden további kommentár nélkül. Ahol a válogatott meccs hivatalos nemzeti ünnep.

3. Peru. Akkor maradjunk az Újvilágban! Szerkesztőtársunk Peruban barangolt. Együtt sírt és átkozódott a helyiekkel, amikor Uruguay legyőzte Guerreroékat a világbajnoki selejtezőn és együtt vígadt a limaiakkal az Alianza Lima győzelme alkalmából.

 2. Martinique. Se vége, se hossza az egzotikus országismertetőknek. Martinique futballkultúrájával ismerkedtünk meg és a L'Aiglon du Lamentin futballcsapatával.  

1. Grönland - Bár nem mulasztottuk el megemlíteni legnagyobb kézilabda-sikerüket, de a grönlandi bajnokság és a méltán híres Kugsak 45 labdarúgócsapatának bemutatása még nagyobb csemegének ígérkezett.

+ 1 Svejc - Mielőtt szánkra vesszük a televízió képernyőjén fel-feltűnő szakértőinket, jusson eszünkbe Migu esete Kovács Kálmánnal. A 2012-es Európa-bajnokság titkos esélyeseinek megnevezése nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy egy honfitársunk zökkenőmentesen beilleszkedett Milkaföldön.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr75717518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása